2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben hem çalışıyorum hem laf yetiştiriyorum
aferım sana cnmm
ayy nekarısıklık oo olee.. hemen bı cozum ara cnm kendıne son andaa neolucam telasına kapılmaa..madem yapılmıoo neden dr ole dıoo
kızlar birşey sorucam wc benim doktor fetal eko yaptırırsan yaptır dedi. Ne alaka anlamadım .birşey yok bebekte ama bu haftalarda yapılıyo dedi kafaya şüphe yaptıran varmı fetal echo
o ne cnm yaa hıc duymadımm

o bazen bendede oluoo .. esımde napsın ses cıkartımıyoo . bı kere bana bıraz yuksek sesle konustu dıee hıckıra hıckıra agladımm sonra benı tesellııı etmek ıcın bırsuru maymunluk yaptı

Son düzenleme:

ben doğumu yapıp bi on gün annemlerde kalırım sonra ewe geçerim diyorum.allaha şükür bebek bakımındanda da çok iyiy anlarım kimse gelmesin istiyorum amaaaaaa bakalım birileri gelir mutlaka.

annem anca 40 ını çıkarır ebnim de uzakçünkü. belki 40 ına kadar bile kalamaz

benziyor durumlarımız. ben de işi bırakayım diyorum. bu sefer temelli kalır diye de korkuyorum
bişey yapamaz benim ki...yapamaz ama bir o kadarda konuşur ve sinir eder..odadan dışarı çıkamam
şimdiden bir yolunu bulup kimseyi istemediğimi söyleyeceğim galiba laf arasında.

Son düzenleme:

hımmm benim doktor hiç bahsetmedi bile böyle bir şeyden evet yaa sırf para almak için yapıyorlar bazen olmazsa devlete git bakalım

hımmm benim doktor hiç bahsetmedi bile böyle bir şeyden evet yaa sırf para almak için yapıyorlar bazen olmazsa devlete git bakalım

Bu ay çok ultrasona girdim büyük ihtimal yaptırmam. ayrıntılıda bebek kimildamadi o yüzden çok bastırdı doktor uyansin diye karnım çok acıdı 2gün .

NE KADAR KİLO ALINMALI?
Gebeliğin doğasında anne adayında ortaya çıkan iştah artışı ve sonrasında gelen kilo artışı vardır. Bu iştah artışı anne adayının ve bebeğinin yeterli derecede besin almasını sağlayan doğal bir yoldur. Gebe bir kadın aldığı günlük kaloriyi artırmalıdır. Bir çok hamile kadın hamilelik öncesinde aldığı kaloriden günlük 300 kalorilik bir artışa ihtiyaç duyar ve hamileliği süresince de kilo alır. Boyu ve kilosu orantılı bir kadın için hamilelik süresince alınması gereken ortalama kilo 12.5 olup bu değer önerilen 11 ila 16 kilo arasındadır. Fakat boyu kilosuyla orantılı olmayan daha zayıf olan kadınlar için önerilen kilo artışı 18 kg.’dır. Şişman kadınlar için önerilen kilo artışı 7 ila 11 kg.’dır. Şişman kadınlar hamilelik süresince ne diyet yapmalı, ne de kilo kaybetmeye çalışmalıdır.

SAĞLIKLI BESLENİN
Sağlıklı beslenme, fazla kilo almadan gerekli besin ve kaloriyi almak için iyi bir yoldur. Örneğin; patates cipsleri, soda ve çikolata yerine meyve, yoğurt ve şekersiz tahıl yemek gerekli besinleri almak için ideal bir yoldur. Gebeliğin ilk üç ayında, yani 1. trimestr döneminde 1.3 kg. ila 3.6 kg. ve bundan 1 hafta sonra da 400-450 gr. Alınması en idealidir. En hızlı kilo artışı son 3 ay içerisinde olur. Bebek doğduktan 1 ya da 2 hafta sonra yaklaşık olarak 8-9 kilo kaybetmelisiniz.
Eğer gebelik süresince aşırı kilo almadıysanız hamilelik öncesi kilonuza 4-6 ay içinde geri dönmeniz oldukça normaldir. Nadiren de olsa bazı kadınlarda gebeliğin son haftalarında sıvı birikimi görülür. Bu sıvı birikimi bir haftada aşırı kilo almaya ve ayaklarda ve yüzde ödem oluşmasına sebep olabilir. İşte bu nedenlerden dolayı doktorunuz her hafta sizi muayene ederek kilo artışınızı ve sağlığınızı kontrol etmelidir.'

23 haftada 5 kilo iyide . Sağlıklı besleniyoruzda amma velakin boğaz durmuyoki hele dondurma çikolata de anında biter eşim diyo sana ne oldu ben ye deyince yemezdin şimdi dur diyo durmuyorum .

kızlarrr yaaa bebişimin hiç sesi çıkmıyor bugün dünde çok durgundu
korkmaa cnmm uyuyodurr.. olmadı dr gıt tatlı bısıler ye belkı ozaman uyanır kuzucunn
Bu ay çok ultrasona girdim büyük ihtimal yaptırmam. ayrıntılıda bebek kimildamadi o yüzden çok bastırdı doktor uyansin diye karnım çok acıdı 2gün .

neden bastırdı bıraksın uyusunn cocukk .. orda bıle rahat yok yahuu bebıse

şimdıde dogum telasımız baslıycak sanırmmm .. bulantı kusmaa.. asermelerımızz gectı derkenn ..

D evet bilgileri tazeymiş güzel bakar gerçekten amaa iş katlanabilecekmisin eğerr çok bilmişlikypaıyorsa işin zor kuzumAllah yardımcın olsun. İNş.herşey güzel olur sizin için.

ayy nekarısıklık oo olee.. hemen bı cozum ara cnm kendıne son andaa neolucam telasına kapılmaa..madem yapılmıoo neden dr ole dıoo
1:
çözüm yokk olanı mecburen kabul etmek durumundayım çünkü küçük bir yerr(( alternatif yokkk ama bana baştan dürüst davranaiblirdi dimi yaaa

şimdıde dogum telasımız baslıycak sanırmmm .. bulantı kusmaa.. asermelerımızz gectı derkenn ..
aynen öyle canımmmm artık son 3 aylardayızzzzz yavaştan hazırlıklar tamamlanacak izinler alınmaya başlayacakf alan derken vakit gelecek.

kızlar uzun zamandır giremiyorum, Aybükemi yeni okudum......vallah çok çok geçmiş olsun.....soluksuz okudum, allahım çok büyük korumuş meleğini.......

Herkez resimler koymuş .....bende koyayım bari

kızlar ben normal doğum düşünüyorum, yanımda da teyzem olucak inşallah.....siz kimi alacaksınız yanınıza ????

bu arada boya badana yaptım, kızımın odası boyandı, avizesi takıldı. Anneannesi Almanyadan dünya kıyafet almış......
dün Maskoya gittik annemle bebek odası için, çok güzel şeyler var......3000-4000 TL civarında takimlar, çok güzel şeyler var kafam çok karıştı....bir arada eşimle tekrar gidicez......oda takıkımını alan arkadaşlar oldu mu bu arada, been kaçırmış ola bilirim, resim koyarsanız sevinirim......

ayrıntılı usg de kalp durumlarına bakılıyor. kalpde herhangi bi delik kan akışında anormallik var mı yok mu diye.
bu ill ki para için yapışan gereksiz bir test değildir.
eger bi sıkıntı varsa ona göre ilerleyen aşamalarda ve dogum sonrasında önlem alınıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…