2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Mihrace
pusetiniz mercedes valla çok konforlu ultra havalı
güle güle kullanınnn

Zevzekciim senin de koyduğun yatak çok tatlı bişey ben de çok beğendim
ama bizim park yatağımız da var pusetimiz de var abladan miras allahıma şükür

Ben ev toplamayla uğraşıyorum,yatıp kalkıp,2 koli yapıyorum bu işler böyle bitmez ama neyse artık

sağol canım tşk ederiz

gunaydın canım, benmde yoktu, hftasonu aldım bende oğlusumun kıyyafet ve esyalarını,, hastane cantamızın cogu hazır en azından, hasta bezı bende almadım

Merhaba kızlar bende tatilden döndüm yeni ohhhh ne iyi geldi anlatamam arındım tazelendim bu sabahta tekrar işe koşturdum. Maraton tekrar başladı...

Hasta bezine hiç ihtiyaç olmuyor çünkü hastanede kullandırmıyorlar altınıza şilte seriyorlar bir de sezeryande dikiş yerlerini terletiyormuş büyük olduğu için o yüzden kullandırmıyorlar... Pedde yetiyor zaten ilk günden sonra...

Canım geçmiş olsunnn, bilgiler için de teşekkür ederizzz Benim de yarın şeker testim var ilkinde 100lük yapılacak inşallah sonuçlar ii çıkar:18::18::18:

Slm kislm kizlar nasilsiniz?istedigim gibi suslu pijama sabahlik bulamadim bugun bakicam birara ins bulabilirim.

Canım geçmiş olsunnn, bilgiler için de teşekkür ederizzz Benim de yarın şeker testim var ilkinde 100lük yapılacak inşallah sonuçlar ii çıkar:18::18::18:

teşekkür ederim canımm daha güzeli sizin bebişleirnize olsun inş. annesi.
Sana Allah kolaylık versin hem hmailelik hem sıcaklarrrrr ofs eşya ile uğraşıyorsun Kısa zamandaa biter inş.

merhaba canım, hoşgeldınız:)),, iyiymiş gozun aydın...
aa emzırme suresi, ve sıklıgı nekdarmıs bende merak edıyorum???

Kızlar facebooktan Hatice Akbal Işılak adlı kullanıcıdan alıntı
SSVD diye bi grup var onu inceliyordum geçenlerde birisi buraya yazmıştı inceleyin diye:Bakın ne diyor

17.06.2012 saat 13:30 SSVD yaptım:

16 Haziran 2012 c.tesi 41+0 hafta ve doktor kontrolüm var.ne olur ne olmaz diye cantamıda yanıma aldım.Doktor en son salıya kadar beklerim dedi ve salı gunu sancım olmazsa suni sanci verecekti.C.tesi kontrol sonrasında ne rahimde acılma ne servikste yumusama soz konusu, ilave olarak suyumda 3,5- 4 cm kalmıs, 5 cm in altında oldugu ıcın huseyın bey "seni eve gonderemem bugun hastaneye yatısını gerceklestırelım" dedı aksam aksam ustu hastaneye yatıs yaptık, kan tahlili v.s. yapıldı, olası bır durumda sezeryan e alınma durumu olursa diye yemek yememem gerekti zaten sabah yaptıgım kahvaltıyla duruyordum su bile icemedim...saat 19:00 gibi suni sancı verilmeye baslandı cok hafif dozda basladı once 4 le sanırım.NST ye baglandım ayrıca hafif hafif sancılar gelıyordu.(Doktorum muayenehanesinde bana suni sancının ise yaramayabilecegini bir paket bitse bile belki hic birsey olamayabilir demisti, cunku hic yumusama acılma olmadıgı ıcın..) neyse NST de sancılarım hemen cıktı cok ıyı dedı kendı kendıne baslarsa daha ıyı olur o yuzden oksitoksini arttırmayalım dedi yavas yavas desteklesin sadece dedi. o gunun aksamında dogumhaneye acılma varmı dıye gırdım 1 cm acılmıstı sadece ama servıkste kısalma olmadıgı ıcın ulasamadıgını ,eger ulassa suyunu patlatıp hızlandırıcam dedı.Bu muayeneler cok canımı yakıyordu hıc mutlu degıldım kontrole gıdınce.gece yarısı sancı verılmesı bırakıldı.kendi sancılarım takıp edıldı o geceyı dınlenerek gecırdım uyudum. 17.haziran sabah 7:00 de doktorum tekrar geldı once NSt bakıldı durum yavas dıye yenıden sunı sancı serumu takıldı. saat 8:00 de sancılar sıddetını arttırdı ama dayanabiliyordum.Hatta ebeye sordum rahım kasılma sevıyesı NSt de max. 100-110 du daha ustu yok ve benımde sancılarım bunu gosterıyordu boyle mı olacak sancılar dedım. Evet dedi ama saatler gectıkce sancının seklı degısecek daha agrılı olacak dedi.(İlk dogumumda sancı cekmedıgım ıcın nasıl oldugunu hıc bılmıyordum.)Sancılar sıddetlendi, ustune aclık ve susuzlukta eklenınce dudaklarım ve bogazım cok kurumustu, arada dudaklarımı esım ıslatıyordu.Belime ınanılmaz bır agrı saplanıyordu ayagı kalkmak ıstıyordum ama Nst ye baglı oldugum ıcın mumkun degıl dıyorlardı ben yınede yatakta 4 ayak ustunde duruyordum Nst nın kayması umrumda degıldı.Esıme sureklı belıme masaj yapmasını soyluyordum ıyı gelıyordu ve bıryere asılma ıhtıyacı duyuyordum sancı gelınce.Sancılar arası ruya gordugumu fark ettim uyuyordum resmen , bir ara sessiz bir sekilde sancı geldıgı sırada yere comelmıs seklıde esime “vazgectim , vazgectim, vazgectim “dedim . Sonra bir daha soylemedim.Ne zaman bitecek hissi de yoktu zaman kavramımı da yitirmistim sanki, ara ara acılma varmı dıye dogumhaneye gıdıyordum muayenede artık canımı yakmıyordu bana demıslerdı zaten sancıların sıddetlenınce muayene umurunda bıle olmayacak dıye, haklılarmıs.saat 10:00 gibi sanırım 6 cm acımla olmustu tekerleklı sandalye ıle dogumhaneye goturmek ıstıyorlardı benı ben her seferınde yurumek ıstedıgımı soyledım.sancıların gecmesını beklıyordum yurumek ıcın korıdorda sancı gelınce tekrar yere comelıp gecmesını beklıyordum.saat 12:00 gibi 8 cm acılmıstı 9 cm acıklık olunca doktor odama yollamadı, dogumhanede kalsın burada yurusun dedı.10 cm acıklık oldu ve dogum masasına yattım.Bana kuvvetlı sekılde ıkınmam gerektıgını soyledıler ılkınde basarısız oldum tabi.suyum az oldugu ıcın sanırım sızıntı seklınde bıttı oyle bosalma olmadı cunku.Bu yuzden her ıkınma sonrasında kızımın kalp atıslarını dınledıler.Normaldi cok sukur.sonra bır daha ıkındım, doktor “saclarını ellıyorum az kaldı , sımdı ebe cok hafıf karnına ustten bastıracak yardım ıcın haberın olsun dedı sancı gelınce bıze soyle tamamı dıyorlardı. Sancım geldıgınde haber verıyordum ki ıkınmam bosa gıtmesin.artık sona yaklasmıstık, her ıkınmada canım cok yanıyordu belıme ınanılmaz bır sancı gırıyordu ve sankı ıkınmamada engel oluyor gıbıydı ,belım cok agrıyor dıyıp duruyordum nezaman gececek dedıgımde ebe bana bebek dogunca gececek merak etme dedı.saat 13:30 da son kez ıkındım ve mınık kızım Berin dunyaya geldi.Bası cıktıktan sonra hemen ona baktım ve vucudunu gordum oyle mor falan degıldı beyaz ve kanlıydı sadece..Ebenın dedıgı gıbı belımın agrısı bıcak gıbı kesıldı artık bebegın esı cıkıyordu cok hafıf ıkın dedı doktor onuda cektı cıkardı ılık bırsey ıcımden akıp gıdıyormus gıbıydı.cok halsız ve ac oldugum ıcın “ıstersen dıkıs atmak ıcın anestezı verelım sana dayanamaya bılırsın” dedı doktor ama ayıldıktan sonra bebegını kucagına alabılırsın dedı anestezı uzmanı gec geldı o sıra doktorum zaten dıkıse baslamıstı lokal olarak gec gelmesı ıse yaradı ben ıyıyım dedım bayıltmayın dedım ve lokal olarak dıkıslerımde atıldı.ben tekerleklı sandalyede kızım ebenın kucagında aynı anda cıktık dogumhaneden.Icımde ınanılmaz bır mutluluk ve basarmıslıgın verdıgı guven.cok mutluydum hala da oyle.Odaya geldık. O ana kadar aglamayan ben annemi ve esimi gorunce “basardım” dıyerek aglamaya basladım.Dogumhanede doktorumda bana “ madalyayı hakedıyorsun” dedı Onun gozunde cunku sonunda sezeryan olacagım ıhtımalı daha yuksektı ama bana” benım sınırlarımı cok zorladın benı cok etkılıyorsun o kadar cok ıstıyorsunkı normal dogurmayı senın ıcın sonuc vermeyecek sunı sancıyı bıle denedım” dedı serum ucte bırı bıle bıtmeden dogum gerceklestı cunku .Inanamıyordum kendıme bu kadar dırayetlı olacagıma , canım cok tatlı nasıl yaparım dıye dusunmeye baslamıstım cunku.Ama Allah yardımcım oldu her sancı arasında dogum masasında bıle salavat getırıp durdum benden dua bekleyen herkes aklıma gelen ısımlere dua ettım onların dualarını benım bu sancıları cekmemın yuzu suyu hurmetıne kabul et dıye…..Hemen yemek yıyebıldım.ayagı kalktım karnımın seklı bıle farklı .Yakınlarım sok ıcerısınde nasıl olur dıyıp duruyorlar hala.Zaten oncesınde de kımınle konussam yapamazsın dıyenlere “bılıyorum sadece deneyecegım sancı gelınce doguma gıdıcem planlanmıs bır tarıhte gıtmek ıstemıyorum “ dıyordum.sımdı herkes saksın benım gıbı.Turkiyede ssvd yapmıs olmak gercekten bır zafer kazanmak gıbı bende o zaferı kazandım doktor bıle artık yolun acıldı ucuncuyu dusunuyorsan normal dogurabılırsın dedı.Gorumcem Almanyada yasıyor onada garıp gelıyor normal olan bırsey ıcın bu kadar caba sarfedıyor olmam.Dogum sonrasında arayıp” bır karıs boyun uzadımı istedıgın oldu” dedı : ) sımdı 1 hafta oldu ve kendımı cok ıyı hıssedıyorum ,dıkıslerımın oldugu yerler agrıyor tabı ama sezeryanda oldugu gıbı degılım 3-4 gundur az da olsa evımın ıslerını bıle yapabılıyorum.Benım gıbı cok ısteyen herkese Allah bu duyguyu nasıp etsın her ıkı dogumuda yasamıs olmak bence yınede cok guzel en azından gercekten kıyaslayabılıyorsun hangısı dıye…Allaha sukurler olsun saglıkla kucagıma aldıgım bır bebegım daha oldu…Cok yazmısım okuyanların canını sıkmadım umarım.Ben de yenı ssvd hıkayelerını beklıyor olacagım.

ay ay rica ederim nedemek şekerimmmm:)))
inş. sendenden hayırlı güzel haberrrrler alırızzzz canım.

merhaba canım, hoşgeldınız:)),, iyiymiş gozun aydın...
aa emzırme suresi, ve sıklıgı nekdarmıs bende merak edıyorum???

hımss 10 dk yamış her meme için, bebekistediği herzaman meme verebilirsiniz dedi eğer bebiş sakin uslu bir bebekse dedi gündüzz 2 saatte bir gece 3 saatte bir emzirmek yetermiş

Hasta bezi çoğu hastanelerde kendileri temin ediyor zaten
hem öyle bir iki tane değil 1 paket almak zorunda kalıyorsunuz ki
içinden 1-2 kullanınca gerisi yıllaaar boyu bir bazanın altında bekliyor:26:

inşallah iyi çıkar canım benim1 tanesi yüksek çıktı hamileliğim boyunca diyet yapcam canımın istediği hiçbişeyi yiyemiyorummmçok kötü

ay nasıl ağladım yaa ne zaman bi doğum hikayesi okusam salya sümük oluyorumm tebrik ediyorum bu bayanı da yürekliymiş...

Herkese merhaba
bende normal diyorum ama bakalım hayırlısı sezaryene kalacakmışım gibi bir his var içimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…