inşallah iyi çıkar canım benim1 tanesi yüksek çıktı hamileliğim boyunca diyet yapcam canımın istediği hiçbişeyi yiyemiyorummmçok kötü
kiloyla alakalı değil sanırım canım ..ama şöyle bir avantajı var 15 gündr diyetteyim 1 gr bile almadım hatta verdimpüffsss ben de ondan korkuyorumm iştee iştahımmm tavan yapmış vaziyette nasıl dizginlerim bilmiyorumkilolu olduğum için risk yüksek ama bakalım hayırlısı
kiloyla alakalı değil sanırım canım ..ama şöyle bir avantajı var 15 gündr diyetteyim 1 gr bile almadım hatta verdim
bızım burdakı devlet hastanesı ıstıo cnm ama ben kotexsın yogun gece olan paketlerındende aldımherkese günaydın kızlarbugünü temizlik günü ilan ettim ev aldı başını gidiyo yaa.. bende daha hastane çantasını fln hazırlamadım temmuzda doktor kontrolünden sonra hazırlamayı düşünüyorum üstelik daha bir sürü eksiğim var ne ara yaparım allah bilir
kızlar bu arada hastane için hasta bezi almayı düşünüyor musunuz yoksa pedler yetermi emin olamadım...
afıyet olsun cnmm bızde ıyıyızz kızımla tekmelesıyoruzzgünaydın herkesciklereee biz geldik kızımla
kahvaltı yapıyoruz şimdi siz nasılsınız cemremin teyzeleriii
bende uzun zamandır tartıya küsmüstum bugun bı cesaret cıktımm.. gozlerıme ınanamadımmgünaydin kizlar tatilden döndüm uzun süre yoktum yeni geldim kac kilo aldiniz ben 73le baslmistm simdi 88
ılk senınkılerı alıcaz kucagımıza sanırım hayırlısıyla ınss..en fazla 7 haftamız var. ikiz olduğundan erken doğuyorlarmış doktor ne kadar karnında tutabilirsek okadar iyi diyor. o yüzden planlayamıyoruz ne zaman doğum başlarsa ozaman sezeryan ile alıcaklar
buyudugu ıcın olabılır annesıı yerı daraldı kuzunda haklıgünaydın annişler bebişler herkese güzel bir hafta ve hızlı geçen bir hafta diliyorum bizde kalktık kızımla kahvaltımızı yaptık kızlar yaaa benim kızım hareketlerini eskisi gibi hissedemiyorum daha az kıpırdıyor neden acaba
Erkek analarııı
sünnet konusunu inceliyordum da
1 haftalıkken yaptırmak çok iyi oluyormuş ama ne genel ne de lokal anestezi
öneriyolar,ikisinin de riskleri varmış,pipiye sadece uyuşturucu merhem sürülerek yapılması gerekiyormuş
zaten 1 hjaftalık bebek çok da hissetmiyormuş,sanırım ben de öyle yaptırıcam oğluşumu...
ben de hemen yaptıralım diyorum ama eşim kıyamıyooooo.
Bizde de kıyamamak değil de sonradan düğünlü mü yaptırsak diye bi düşünce var
hani şöyle 5-6 yaşlarında falan
o zaman da çok zor oluyormuş çocuk için bizi çok mu uğraştıtıki bilemedim
suksuk yapmaaaaaaaabuarada gobegımden ılk catlagımı bugun verdımm hayırlı ugurlu olsunn
suksuk yapmaaaaaaaa
sende mi ya ..bende dün eşime oturuken dedim ki ne zaman çatlıcam ben acaba diye..güldü o da çatlamak mı istiyorsun diyo..dedim merak ediyorumm...
ben ne zaman yazcam acaba çatladım kızlar diye...inş.yazmam hiç ama eminimki bende çatlarım
suksuk yapmaaaaaaaa
sende mi ya ..bende dün eşime oturuken dedim ki ne zaman çatlıcam ben acaba diye..güldü o da çatlamak mı istiyorsun diyo..dedim merak ediyorumm...
ben ne zaman yazcam acaba çatladım kızlar diye...inş.yazmam hiç ama eminimki bende çatlarım
buarada gobegımden ılk catlagımı bugun verdımm hayırlı ugurlu olsunn
Kızlar facebooktan Hatice Akbal Işılak adlı kullanıcıdan alıntı
SSVD diye bi grup var onu inceliyordum geçenlerde birisi buraya yazmıştı inceleyin diye:Bakın ne diyor
17.06.2012 saat 13:30 SSVD yaptım:
16 Haziran 2012 c.tesi 41+0 hafta ve doktor kontrolüm var.ne olur ne olmaz diye cantamıda yanıma aldım.Doktor en son salıya kadar beklerim dedi ve salı gunu sancım olmazsa suni sanci verecekti.C.tesi kontrol sonrasında ne rahimde acılma ne servikste yumusama soz konusu, ilave olarak suyumda 3,5- 4 cm kalmıs, 5 cm in altında oldugu ıcın huseyın bey "seni eve gonderemem bugun hastaneye yatısını gerceklestırelım" dedı aksam aksam ustu hastaneye yatıs yaptık, kan tahlili v.s. yapıldı, olası bır durumda sezeryan e alınma durumu olursa diye yemek yememem gerekti zaten sabah yaptıgım kahvaltıyla duruyordum su bile icemedim...saat 19:00 gibi suni sancı verilmeye baslandı cok hafif dozda basladı once 4 le sanırım.NST ye baglandım ayrıca hafif hafif sancılar gelıyordu.(Doktorum muayenehanesinde bana suni sancının ise yaramayabilecegini bir paket bitse bile belki hic birsey olamayabilir demisti, cunku hic yumusama acılma olmadıgı ıcın..) neyse NST de sancılarım hemen cıktı cok ıyı dedı kendı kendıne baslarsa daha ıyı olur o yuzden oksitoksini arttırmayalım dedi yavas yavas desteklesin sadece dedi. o gunun aksamında dogumhaneye acılma varmı dıye gırdım 1 cm acılmıstı sadece ama servıkste kısalma olmadıgı ıcın ulasamadıgını ,eger ulassa suyunu patlatıp hızlandırıcam dedı.Bu muayeneler cok canımı yakıyordu hıc mutlu degıldım kontrole gıdınce.gece yarısı sancı verılmesı bırakıldı.kendi sancılarım takıp edıldı o geceyı dınlenerek gecırdım uyudum. 17.haziran sabah 7:00 de doktorum tekrar geldı once NSt bakıldı durum yavas dıye yenıden sunı sancı serumu takıldı. saat 8:00 de sancılar sıddetını arttırdı ama dayanabiliyordum.Hatta ebeye sordum rahım kasılma sevıyesı NSt de max. 100-110 du daha ustu yok ve benımde sancılarım bunu gosterıyordu boyle mı olacak sancılar dedım. Evet dedi ama saatler gectıkce sancının seklı degısecek daha agrılı olacak dedi.(İlk dogumumda sancı cekmedıgım ıcın nasıl oldugunu hıc bılmıyordum.)Sancılar sıddetlendi, ustune aclık ve susuzlukta eklenınce dudaklarım ve bogazım cok kurumustu, arada dudaklarımı esım ıslatıyordu.Belime ınanılmaz bır agrı saplanıyordu ayagı kalkmak ıstıyordum ama Nst ye baglı oldugum ıcın mumkun degıl dıyorlardı ben yınede yatakta 4 ayak ustunde duruyordum Nst nın kayması umrumda degıldı.Esıme sureklı belıme masaj yapmasını soyluyordum ıyı gelıyordu ve bıryere asılma ıhtıyacı duyuyordum sancı gelınce.Sancılar arası ruya gordugumu fark ettim uyuyordum resmen , bir ara sessiz bir sekilde sancı geldıgı sırada yere comelmıs seklıde esime “vazgectim , vazgectim, vazgectim “dedim . Sonra bir daha soylemedim.Ne zaman bitecek hissi de yoktu zaman kavramımı da yitirmistim sanki, ara ara acılma varmı dıye dogumhaneye gıdıyordum muayenede artık canımı yakmıyordu bana demıslerdı zaten sancıların sıddetlenınce muayene umurunda bıle olmayacak dıye, haklılarmıs.saat 10:00 gibi sanırım 6 cm acımla olmustu tekerleklı sandalye ıle dogumhaneye goturmek ıstıyorlardı benı ben her seferınde yurumek ıstedıgımı soyledım.sancıların gecmesını beklıyordum yurumek ıcın korıdorda sancı gelınce tekrar yere comelıp gecmesını beklıyordum.saat 12:00 gibi 8 cm acılmıstı 9 cm acıklık olunca doktor odama yollamadı, dogumhanede kalsın burada yurusun dedı.10 cm acıklık oldu ve dogum masasına yattım.Bana kuvvetlı sekılde ıkınmam gerektıgını soyledıler ılkınde basarısız oldum tabi.suyum az oldugu ıcın sanırım sızıntı seklınde bıttı oyle bosalma olmadı cunku.Bu yuzden her ıkınma sonrasında kızımın kalp atıslarını dınledıler.Normaldi cok sukur.sonra bır daha ıkındım, doktor “saclarını ellıyorum az kaldı , sımdı ebe cok hafıf karnına ustten bastıracak yardım ıcın haberın olsun dedı sancı gelınce bıze soyle tamamı dıyorlardı. Sancım geldıgınde haber verıyordum ki ıkınmam bosa gıtmesin.artık sona yaklasmıstık, her ıkınmada canım cok yanıyordu belıme ınanılmaz bır sancı gırıyordu ve sankı ıkınmamada engel oluyor gıbıydı ,belım cok agrıyor dıyıp duruyordum nezaman gececek dedıgımde ebe bana bebek dogunca gececek merak etme dedı.saat 13:30 da son kez ıkındım ve mınık kızım Berin dunyaya geldi.Bası cıktıktan sonra hemen ona baktım ve vucudunu gordum oyle mor falan degıldı beyaz ve kanlıydı sadece..Ebenın dedıgı gıbı belımın agrısı bıcak gıbı kesıldı artık bebegın esı cıkıyordu cok hafıf ıkın dedı doktor onuda cektı cıkardı ılık bırsey ıcımden akıp gıdıyormus gıbıydı.cok halsız ve ac oldugum ıcın “ıstersen dıkıs atmak ıcın anestezı verelım sana dayanamaya bılırsın” dedı doktor ama ayıldıktan sonra bebegını kucagına alabılırsın dedı anestezı uzmanı gec geldı o sıra doktorum zaten dıkıse baslamıstı lokal olarak gec gelmesı ıse yaradı ben ıyıyım dedım bayıltmayın dedım ve lokal olarak dıkıslerımde atıldı.ben tekerleklı sandalyede kızım ebenın kucagında aynı anda cıktık dogumhaneden.Icımde ınanılmaz bır mutluluk ve basarmıslıgın verdıgı guven.cok mutluydum hala da oyle.Odaya geldık. O ana kadar aglamayan ben annemi ve esimi gorunce “basardım” dıyerek aglamaya basladım.Dogumhanede doktorumda bana “ madalyayı hakedıyorsun” dedı Onun gozunde cunku sonunda sezeryan olacagım ıhtımalı daha yuksektı ama bana” benım sınırlarımı cok zorladın benı cok etkılıyorsun o kadar cok ıstıyorsunkı normal dogurmayı senın ıcın sonuc vermeyecek sunı sancıyı bıle denedım” dedı serum ucte bırı bıle bıtmeden dogum gerceklestı cunku .Inanamıyordum kendıme bu kadar dırayetlı olacagıma , canım cok tatlı nasıl yaparım dıye dusunmeye baslamıstım cunku.Ama Allah yardımcım oldu her sancı arasında dogum masasında bıle salavat getırıp durdum benden dua bekleyen herkes aklıma gelen ısımlere dua ettım onların dualarını benım bu sancıları cekmemın yuzu suyu hurmetıne kabul et dıye…..Hemen yemek yıyebıldım.ayagı kalktım karnımın seklı bıle farklı .Yakınlarım sok ıcerısınde nasıl olur dıyıp duruyorlar hala.Zaten oncesınde de kımınle konussam yapamazsın dıyenlere “bılıyorum sadece deneyecegım sancı gelınce doguma gıdıcem planlanmıs bır tarıhte gıtmek ıstemıyorum “ dıyordum.sımdı herkes saksın benım gıbı.Turkiyede ssvd yapmıs olmak gercekten bır zafer kazanmak gıbı bende o zaferı kazandım doktor bıle artık yolun acıldı ucuncuyu dusunuyorsan normal dogurabılırsın dedı.Gorumcem Almanyada yasıyor onada garıp gelıyor normal olan bırsey ıcın bu kadar caba sarfedıyor olmam.Dogum sonrasında arayıp” bır karıs boyun uzadımı istedıgın oldu” dedı : ) sımdı 1 hafta oldu ve kendımı cok ıyı hıssedıyorum ,dıkıslerımın oldugu yerler agrıyor tabı ama sezeryanda oldugu gıbı degılım 3-4 gundur az da olsa evımın ıslerını bıle yapabılıyorum.Benım gıbı cok ısteyen herkese Allah bu duyguyu nasıp etsın her ıkı dogumuda yasamıs olmak bence yınede cok guzel en azından gercekten kıyaslayabılıyorsun hangısı dıye…Allaha sukurler olsun saglıkla kucagıma aldıgım bır bebegım daha oldu…Cok yazmısım okuyanların canını sıkmadım umarım.Ben de yenı ssvd hıkayelerını beklıyor olacagım.
buarada gobegımden ılk catlagımı bugun verdımm hayırlı ugurlu olsunn
neyse bitanecikten bişey olmaz sıkma canını az olsunda önemli değil çokbenkı hep yaglanıyorummm ama dun gece uyurkenn sanırım kasıdım ondan olduu uykuda catladım gunduz olsaydı hemen yaglanıodum olmuodu allahtann kucuk bısey ılk basta atlett ıızı sandımm tekrar bı bakıcamm bakalım gecmısmı ama benım bebegımde hep solda gerdırdı ıyıce orayıı catlamayıpta napsın
suksuk yapmaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?