2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bende okuyabilirim..ama bana okuyacağım günü söyle yeterli...Allah kabul etsin...

canım bana da bir gün ver ben de okurum seve seve. Allahım insallah yardımcın olur en kısa zamanda kavusursun bebegine

merhaba anneler ben de 2011 eylül annesiyim inşallah seneye bu zamanlar siz de bu saatte beşikte bebeklerinizle olacaksınız.sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olurum seve seve.alışveriş hazırlık vsss

merhaba inşallah bizde hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız..sabırsızlıkla bekliyorum o günü...benim sormak istediğim birşey var...bu bulantılar ne zaman geçiyor?

şimdiden çok teşekkürler..

ben okudum canım inşallah olur

Bende siteye yeni üye oldum. Allah kısmet olursa bende 2012 eylül annesi olacağım. Daha önce de 2010 ekim annesiydim. Poyraz adında 16 aylık bir oğlum var. Sanırım özel mesaj gönderme hakkım yok o nedenle bilgilerimi buradan yolluyorum benide tablona eklersen sevinirim filiz. Allah hepimize hayırlı sıkıntısız bir hamilelik nasip etsin. Yavrularımızı sağlıcakla kucağımıza almamız umuduyla hepinizin güzel bir hamilelik geçirmenizi dilerim. Bu arada ilk defa anne olacaklar hamilelik ve bebek bakımı ile ilgili sorularınıza seve seve yanıt verebilirim. Za buçuk tecrübeli sayılırız. Hele de ilk hamileliği çok zor geçen biri olarak.

Bilgilerim: Yaş 30 boy:173 kilo 64 şehir. Tekirdağ sat: 21 aralık 2. Bebek

amin rabbim insaallah en kisa zamanda sizin de mukafatinizi verir 3 subatta okurum insaallah

Maybebabe bende de 1 kez çok az (1 damla) kahverengi akıntı oldu. Dr a sordum takip et ve 15-20 gün cinsel ilişki yok dedi. Ama progesteron vermedi. Sık tekrar ederse sevmediğimiz birsey bana haber ver progesterona başlayalım dedi. Ama sanırım 15 te bir bir damla falan normal diye algıladım ben... Ay benim Dr um çok mu rahat???
İnsallah bu böyle gider. yarın 6 haftalık oluyorum...Hala bulantı yok.

Hoşgeldin lady mother...

gece boyunca kabuslar gördüm........kanama geciriyormuşum.....içimden kese, bebek ve et parçaçıkları dökülüyordu......rüya içinde uyanıyorum.......bu gerçek mi diye üzülüyordum........resmen korku filmi gibiydi ((((((((((

Miktarı ne kadardı?

4-5 damla kadardı canımmm.......

Gebelikte akıntı- kahverengi akıntı;

Gebelikte görülen açık renkli, koyu kıvamlı ve kokusuz akıntılar östrojen salgısının artmasıyla gerçekleşir. Bu tür akıntılar risk içermez. Ancak akıntı kötü kokulu, sarı-kırmızı- kahverengi ise, idrar yaparken yanma varsa vajinit veya genital sistem enfeksiyonu belirtisi olabilir.

Gebelikte kahverengi kanama ve lekelenme;

Gebelikte kahverengi kanamalar sık sık görülebilir. Kırmızı renkli kanamalar kahverengi kanamalara göre daha tehlikelidir. Ancak kahverengi kanama görüldüğünde de mutlaka bir doktora başvurmak ve kanamanın sebebini öğrenmek en doğru yaklaşım olacaktır. Gebelikte kahverengi kanamaların sebepleri şöyle açıklanabilmektedir.
Plesenta yerleşimi; Bu durumda Kahverengi kanama görülebilir, kanama lekelenme şeklindedir ancak düşük riski az da olsa vardır.
Bebeğin büyümesi ve kendisine yer açmasıyla damarların çatlaması neticesinde yine kanama görülebilir. Bu durumda da kanama lekelenme şeklindedir.
Bilinmesi gereken önemli bir husus da şudur, kahverengi kanama, kanamanın az olduğunu gösterirken Kırmızı renkli kanama daha fazla kanamanın işaretidir. Fazla kanamalar ise elbette yüksek düşük riskidir.
Kanama kırmızı renkli başlayıp kahverengine dönüşmüşse bu durum kanamanın azaldığını gösterir. Çünkü kan akmaya devam etttiği sürece kırmızı, pıhtılaşıp kurumaya başladığında ise kahverengine döner.

Kanama çok ve kırmızı ise düşük riski yüksektir. Az ve lekelenme şeklinde olup kahverengi ise düşük riski daha az bir ihtimaldir. Sonuçta kanama damla damla lekelenme şeklinde ve kahverengi de olsa mutlaka bir hekime başvurulmalıdır

Benim kahverengi lekelenme tam da dr. a gittiğim gün oldu. Ve ben hemen söyledim Dr.a Vajinal ultrasonla baktı bir problem yok. düşük riski de yok dedi. 20 gün önce bir damla yine gelmişti dedim. Devam etmediyse mesele yok progesterona da gerek yok dedi.
Şimdi netten okuyorum. Çok insan yaşıyormuş bunu. Bol su için ve dinlenin yazıyor nette. Sonra ben düşündüm Dr. a gittiğim gün de en az 4 km yürümüştüm. Belki fazla geldi vucuduma...Sen de dinlen bir süre.

Cnm ya bende bu sabah kotu birsey yasadim diyim. Sirt ustu yatiyordum ustume siyah birsey oturmus bastiriyordu karnima bebegim dusucek diye korkuyordum. Dusurmeye calisiyormus. Cok korktum ya

MAybebabe şunu okudum netten bir de.
Gebelikteki en erken kanamalar, bebeğin rahme yerleşmesi esnasında görülen kanamalardır. Bebek, rahim duvarında kendine bir yer açar ve oraya yerleşir, bu durum da anne adayında kanamaya neden olur. Genellikle kahverengi akıntı olarak kendini gösteren bu kanama, birkaç damla görüldükten sonra kendiliğinden kaybolur.

Gebelik sırasında görülen kahverengi akıntılar yani kanamalar, anormal bir durum olmamakla birlikte, araştırılmalıdır. Gebeliğin ilk aylarından görülen kahverengi akıntılar, düşük tehlikesi ya da düşük, dış gebelik ya da mol gebeliğinden oluşabilir. Rahim ağzında oluşmuş yaralar, cinsel ilişki sonrasında oluşan tahrişler ya da bazı enfeksiyonlar da hamilelikte kahverengi akıntı gelmesine neden olabilir. Ne olursa olsun, kahverengi akıntı yahut kanama gördükleri zaman, anne adayları kendi başlarına çözüm üretmeden,doktora başvurmalıdır.

Cnm ya bende bu sabah kotu birsey yasadim diyim. Sirt ustu yatiyordum ustume siyah birsey oturmus bastiriyordu karnima bebegim dusucek diye korkuyordum. Dusurmeye calisiyormus. Cok korktum ya

Yaa siz ne feci rüyalar görüyorsunuz öyleee...
Ben de şaşkınlıklar yapıyorum. Dün sinirle laptopa vuruken yanlışlıkla göbeğime vurdum. Nasıl üzüldüm sonra...

Sorma cnm ya nekadar cok korktum siyah golge gibiydi dusurme diyordum

Aman çok fena...
Ben kütük gibi uyuyorum bu aralar.Ne rüya hatırlıyorum ne tuvalete kalkıyorum. Uykuya dalarken de hep kucağıma alacağım anı hayal ediyorum. Kime benzeyecek? Güzel mi olacak çirkin mi? Tulumu ne renk olacak... İnsallah hayal olarak kalmaz...

teşekkürler anchusa umaın güzel paylaşımlar yaşarız 9 aylık serüvenimiz boyunca.

Günaydın bayanlar...
Fena bir hava var zor geldik işe...
Akşamları bende sürekli uyuyorum 9 gibi battaniyeyi alıyorum üstüme tv izlerken uyuyakalıyorum.Sizlerde böylemisiniz..

Günaydın bayanlar...
Fena bir hava var zor geldik işe...
Akşamları bende sürekli uyuyorum 9 gibi battaniyeyi alıyorum üstüme tv izlerken uyuyakalıyorum.Sizlerde böylemisiniz..

Bende de bir uyku hali mevcut. Ben gece 12 de uyusam da genelde uyuklayıp geziyorum.
Bu arada hani dün seninle konuşmuştuk ya nesquikli süt içilir mi diye? Kakao ve nesquik sütteki kalsiyum alımını azaltıyormuş. Onun yerine yarım muz ve bal koyup sütünüzü blendırdan geçirip tüketin diye öneride bulunmuşlar...
Hava iyice çıldırdı. Uzun zamandır İstanbulda böyle kar görmemiştim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…