2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Cnm ya bende bu sabah kotu birsey yasadim diyim. Sirt ustu yatiyordum ustume siyah birsey oturmus bastiriyordu karnima bebegim dusucek diye korkuyordum. Dusurmeye calisiyormus. Cok korktum ya

siz yazinca bende yazmadan edemedim benimde ruyamda kocaman bir yilan takip edip duruyo saldiriyo sudan gecmem gerekiyo yilan yolu kapamis sonra suya dusuyorum ayyyy nasil uyandim anlatamam cok fenaydiii ayrica hamile kaldigim ay ayni senin ki gibi bir kararti bogazima oturmus nefes alamiyorum ruyamda bildigim dualari okumaya basladim uyandimmm ayyy napsakki cevsen falan mi tasisak kizlar bilemedim bende yoksa ustumuz acik mi yatiyozz neee

Evet hava feci bizim oralar dahada berbat çalıştığım yerde pek bişi yok.2 saatte gelebildik işe.
Sütü artık bir dikişte içmeye yada pekmezle birlikte içmeye çalışıyorum.Sabah karda çok kaldım yürüdüm korkuyorum bebeğime bişi olurmu acaba diye

Kızlar selam herkese, Aranızda benden baska herseye aglama egilimi olan var mı acaba? Tüm duygularımı çok yoğun yaşıyorum.Dün misafirim gelecekti böregi fırında unutmusum kurumu 1 saat agladım.sabah haberlerde bi köpek gördüm zavallıyı bıçaklamışlar aklımdan cıkmıyor hala aglıyorum.Daha bunun giibi bir sürü şey.acayip alıngan da oldum nolcak benim bu halim

Kızlar selam herkese, Aranızda benden baska herseye aglama egilimi olan var mı acaba? Tüm duygularımı çok yoğun yaşıyorum.Dün misafirim gelecekti böregi fırında unutmusum kurumuş 1 saat agladım.sabah haberlerde bi köpek gördüm zavallıyı bıçaklamışlar aklımdan cıkmıyor hala aglıyorum.Daha bunun giibi bir sürü şey.acayip alıngan da oldum nolcak benim bu halim

emotion ne oldu Dr kontrolün? Kalp atışını duydun mu? Her şey yolunda mı? Dr neler önerdi?

dun gelır gelmez yazdım ama cok yogundu sıte arada kaynadı yazdıklarım:))hersey guzel arkadasım bı sorun yok..bebısı gorduk kalp atıslarını da duyduk:))dr ne dedı bılıyo musunnn kılo almamaya bak hehehehe:))sut urunlerını lıght tuketın dedı..

aglama yok bende ama ınanılmaz duygusalım ve cok gergınımmm..neden bole olduk yaa..ıcımde garıp bısı var aslında yuzumuzde gulucuklerden baska ıfade olmamaıs gerekıyorken benım yuzum asık psıkolojık oluyor dıye duydumm

Gunaydin hamisler bugun nasilsiniz kusmalara devam mi ben ilacimi almadi dun tum yediklerimi cikardim

Kiyamam cnm sana ben daha baslamadim aglamalara ama kusmakdan artik insanlikdan ciktim sinirlerim zaten bozuk ne olcak bu halimiz

bende böyleyim.. her şeye ağlama meyilliyim... mesela geçen akşam eşim çekirdek yemişti kabuk kabınıda yere koymuş. bende çarptım ve döküldü.. aman Allah'ım ağlamaktan helak oldum. eşim bana gülüyor ben daha çok ağlıyorum. yani bide saçma olduğunu bile bile ağlamakta çok garip oluyor

merhaba kızlar,

Allah kısmet ederse ben de 2012 eylül annesiyim. bebişim 7.5 haftalık. daha geçen hafta öğrendim, bebeğimi öğrenmemle düşük riskim olduğunu öğrenmem aynı andı. ilk ay da adet gördüm hiç anlamadım. şu an istirahat ediyorum. prgestan kullanıyorum. şükür kanamam durdu. bir daha da olmaz inşallah.

ilk gebeliğim. Allah hepimize hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin....

Hamilelikte Göz Yaşlarına Boğulmayın

Aileye yeni bir bireyin katılacağı haberi başta anne adayı olmak üzere herkesi tarifsiz bir sevince boğuyor. Özellikle gelen konuk “ilk” ise, bu sevinç bir kat daha artar. Ancak anne adayları bu dönemde bedenlerindeki ve duygulşarındaki değişimin etkisinde kalarak, zaman zaman fazla hassas davranıyorlar...

Hamilelik, bir kadın için hayatının en önemli dönemlerinden biri. Bu dönemde tüm kadınlar fiziksel olduğu kadar, duygusal bir etki içine de giriyorlar. Hamilelikte duygusal gelişim aslında kadının anne olacağı haberini almasıyla başlıyor. Bu dönemde anne adayının kendisine en çok sorduğu soru ``Bu bebek için hazır mıyım?''''. Gebelik döneminde anne adayı sadece bebeği dünyaya getirmekle ilgili kaygıları taşıyor, aynı zamanda dünyaya getirdiği çocuğunu nasıl yetiştirmesi gerektiğini, bunun için gerekli enerji ve ekonomik düzeye sahip olup olmadığını da düşünüyor.

hamile kadın hassastır!

Bebek bekleyen kadınların çoğu, vücutlarındaki değişimin de etkisiyle normal zamanda belki de hiç üzerinde durulmayacak kadar basit bir konuyu büyütebilir, üzülmeyi gerektirmeyen bir olayda gözyaşı dökebilirler.. Bu dönemde gebeler, kendilerinde oluşan bu değişikliğin her ne kadar farkında olsalar da, bir türlü kendilerine engel olamıyorlar.

Giderek vücudunun şekil değiştirdiğini gören gebe kadın, kendini önceleri bu yeni haliyle benimsemekte zorluk çekiyor, eski haline hiç dönemeyeceğini düşenerek endişe duyuyor. Böyle bir zamanda eşlerinin ya da çevrelerindeki insanların kendisini çok çirkin bulduğunu bile düşünerek yersiz kuruntulara kapılıyor. Dolayısıyla hamile kadının arkadaşlarına, ailesine ve en önemlisi eşine önemli görevler düşüyor. Buraa asıl sözümüz beylere! Gebelik döneminin her safhasında, eşinize destek olmayı unutmayın!

Aşırı duygusallığa karşı önlemler

anne adayının öncelikle kendisini meşgul edecek aktiviteleri olmalı. Eğer çalışıyorsa, doktorunun izin verdiği süreye kadar çalışmasını devam etmesinde yarar var. Bunun dışında yorucu olmayan, doktorunun izin verdiği sosyal aktivitelere katılmak, resim yapmak ya da el işleriyle uğraşmak gibi hobileri olması son derece faydalı.

doğum anını daha rahat geçirmek için gebelik kurslarına katılarak bilgi almak ve yapılan fiziksel egzersizlerle doğuma hazırlanmak da anne adayının kendisini daha iyi ve güçlü hissetmesini sağlayıyor. Böylece anne adayının doğuma karşı korkusu azalıyor.

anne adayı bu dönemde hissettiği sıkıntıları ailesine ve kendisinden önce doğum yapmış, bu konuda deneyim sahibi arkadaşlarına açmaktan çekinmemeli. Sıkıntıları paylaşmak, dertleşmek ve yaşanan yoğun duyguların normal olduğunu görmek, anne adayını rahatlatıyor.

Doğuma yaklaştıkça bu konuyla ilgili kitaplar okumak ve bu çok özel ana hazırlanmak önemli. Ayrıca gebe kadın doktoruyla da konuşarak, doğum anında yaşayacaklarının aslında hiç de endişe edilir türden duygular olmadığını anlayabilir. Sonuç olarak unutmayın ki aslında doğum ve arkasından gelen annelik, her kadının yaşamak isteyeceği ve bilinçli bir şekilde yaklaşılırsa, büyük mutlulukları beraberinde getiren, kadınlara verilmiş en güzel armağandır!

Hoşgeldin canım.Saglıkla mutlulukla gelir bebegin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…