2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ilk bebekte insan cok hayal kuruyor acaba nasil olcak kime benzicek vs gibi.ikincide merak cok yok bende kesin kizima benzeyen birsey olur diye dusunuyorum onumde ornek olunca:)saglikla dogsunlarda ama tabi bana benzersede cok sevinirim:)

cahilliğimden utandım çok utandım. dün az daha dünya para verip teflon tencere alacaktım. yapışsın pilavlar tencerye ıslatınca çıkar. ama benim yavrumun bir gün hasta olması beni mahfeder

:)))hehee çok güldüm özellikle eltine canım:))ne bileyim bana eşimin fotokopisini çıkaracakmışım gibi geliyoreşimin 2 yeğeni anneye de babaya da benzemez ,eşime benzerler.haliyle kızımda babasına benzer gibi geliyor...ama benim özel isteklerim var;gözleri bana benzesin iri iri olsun,burnu babannesine benzesin fındık gibi küçük kalkık..bakalım yumurtadan ne çıkacak artık:)

TEFLON VE KANSER

Teflon ve teflondan yapılmış mutfak eşyaları üzerinde geçen yıl, basında sağlığımızı ilgilendiren önemli haberler yayınlandı.Teflonun dünyaya yayılma merkezi olan Amerika’da patlak veren olaylar, birden bütün dünya basınında olduğu gibi bizim basında da yer aldı. Ancak pek çok ülke gerekli tedbirleri alırken, maalesef ülkemizde eski tas eski hamam teflonlu kap kacak ürünleri üretimine aynı hızla devam ediliyor. Tüketicilerimiz de tüketimine devam ediyor. Halbuki Amerika’da yapılan araştırmalar, Teflonun ana maddesi olan PTFE’nin toksik olduğunu ve kanser oluşturduğunu ortaya çıkardı. Bu yüzden Amerikada Teflon üreticisi Du Pont firmasına milyonlarca dolarlık tazminat davaları açılmış ve firma bu tazminatları ödemeye mahkum edilmiş.

Türkiye’ye Teflon PTFE boyasını ilk defa getiren Alex Kapudağ isimli şahsın imzası ile 28 Ocak 2006 da Sabah gazetesinde yayınlanan mektubu dikkatle ve ibretle okuyalım:

Sayın Kardeşim

Türkiye de ilk defa Teflon PTFE FDA approuved polymer boya maddesini ( Du Pont de Nemours S.A.) ( Teflon generik bir isim değil ticari bir isimdir) ithal ettim ve 20 seneden beri bu konu ile uğraştım. İlk defa Türkiye’de tesisin kuruluşunda bulundum ve konuyu gerek kimya açısından gerekse uygulama açısından çok iyi biliyorum.Hatta şahsıma ait yemek sanayinde kullanılan Teflon uygulama işi ile uğraşan fabrikayı kurdum. Ayrıyetten , İtalya’da bulunan bir çok büyük fabrikayı gezdim .Defalarca bu konuyu uzmanlarla konuştum ve her seferinde bu işin ne kadar tehlikeli olduğunu sonunda anladım.

Evet,kanaatimce bu hammaddenin insan sağlığı için zaralı olduğuna inanıyorum ve hatta bundan 5 sene önce bu sebepten dolayı bu işi bıraktım.

Ancak , bu maddenın ana hammaddesini Du Pont , Hoesct gibi devasa büyük dünya şirketleri imal ettikleri için ve çok büyük karlar olduğundan tüm hukuki yollara baş vurup , bir türlü hakkikatin ortaya cıkmasını ıstemezler. Bu devasa şirketlerin karları ve bütçeleri , her türlü legal korumayı satın alabilir veya en azından alınacak kararları uzatabildiği kadar uzatır. Tıpkı sigara üreticilerinin yaptığı gibi.

Alex Kapudag

Bu konuda bizi uyaran kardeşimizin mektubu ise şöyle:

Arkadaşlar,

Galiba şu Tefal konusunda da geç kalacağız....

Amerikada yaşayan bir arkadaşım 2010 senesine kadar bütün teflonlu ürünlerin piyasadan çekileceğini sonra da üretimin EPA US Environmental Protection Agency (ABD Çevre Komisyonu ) tarafından içindeki pfoa maddesinin % 95 azaltılarak yapılacağına karar verdiğini söyledi bana. Bu da teflonun yapışmaz niteliğini %95 yok etmesi demektir.

Tabii Dupont olaya karşı, ama en son 300 milyon dolar cezayı kuzu kuzu ödemiş nedense. Amerika da çelik tencereye inanılmaz bir dönüş yaşanıyormuş, Avrupa'da da bu çanlar çalmaya başlamış. Ama Türkiye tüketicisinin bu konuda pek haberi yok gibi. Sadece bir şey fark ettiniz mi bilmem ama marketlerde Tefal firması tava ve tencerelerinde acaip indirimler yapmaya başladı.

Bir de bence en düşündürücüsü Tefal in Türkiye’de açtığı kendi resmi sitesinden aldığım şu soru - cevap :

Kazayla kaplama parçası yutmak tehlikeli midir?

Kaplamalar normal kullanımda soyulmayacak biçimde tasarlanmıştır. TEFAL tencerelerinin yanlış kullanılması sonucu bir parçanın yutulması bir tehlike yaratmaz. Parçalar zehirli değildir (yapışmaz kaplama sağlığınıza zararlı değildir). Herhangi bir lif gibi kana karışmadan vücuttan dışarı atılır.

KAYNAK : Müşteri Hizmetleri - Anasayfa - Tefal Türkiye -

(Çaydan radyasyon, HIV li den AIDS kapmayan bir ecdadın çocuklarına Tefal firması da Amerikan standartlarını uygulamıyor tabii, kanser tehlikesi ABD vatandaşlarına geçerli olabilir ama bize değil ) Aynı site EPA'nın toksik olarak nitelendirdiği PTFE yi de zararsız diye nitelendiriyor zaten, ama biz Müslüman'lar Özeliz demiştim zaten...... )

Ben size bununla ilgili bir kaç ciddi yazı gönderiyorum ama zaten - teflon dangers - diye ararsanız insanı çok tedirgin edebilecek onlarca yorum bulabilirsiniz.

Ben kendi adıma çelik tencere ve tavalara döndüm.

GIDA RAPORU: Ne dersiniz biz de teflon tencere, tava ve benzeri eşyaları kullanmaktan vazgeçelim mi?

slmlar kızlarr bayadır uğramıyorum eylül annelerine bende eylül annesi olacağm ama ekim annelerinde takılıyorum genelde..

maşallah 33.haftalara bile gelen var...

nasılsınız keyifler nasıl kilo alımlarınız nasıl?

kaçar kilo aldınız bebeklerinizin durumu nee kilosu boyu:)

çok soru sordum hehe

Bende şimdilik birşey yok. 32-33 gelince neolur bilmem ben sadece bebek yağı sürüyorum

bende bebek yağı kullanıodum ama çatladım dr.umda pregnacare mi adını yanlış yazmış olabilirim bi krem tavsiye etti alıp almama da kararsız kaldım ..

iyiyiz cnm çok şükür en son 30. haftada 1250 kg du oğluşum şimdi ne olmuştur bidahaki randevuda öğrenicez ben 72 ile hamile kalmıştım şimdi 82 yim cnm

iyiyiz cnm çok şükür en son 30. haftada 1250 kg du oğluşum şimdi ne olmuştur bidahaki randevuda öğrenicez ben 72 ile hamile kalmıştım şimdi 82 yim cnm

maşallah kuzuna cnmmm

benimde 26.haftamda oğluşum 1 kiloydu

57 le hamile kaldım şuanda 62 yim bende cnmm

hepimize hayırlı doğumlar

Slm kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr
biz geldik kızımla
canımız çok sıkılıyor ha bire bişeyler yiyip duruyrz yaaaaa
siz neler yapıysunuz bbebişler iiii mi?

kızlar göbeği çatlayan var mı ?

ben yaaa bebe yağı kullanıyorum foşur foşur ama çatlıyorum kırmızı kırmızı değilde şeffaf benim çatlaklar çoook dikkatli bakmak gerekiyoo görmek için..
bende 79la hamile kaldım şimdi 89:26:
buyrun kızlar size göbüş fotosu

maşallah annnesiiiii bebişeeeeeeeeee

napalım anne olucaz çatlakları görmüycez artık,bne ilk gördüğümde acayip bozulmuştum......
göğüslerim çatlamaz diyodum ama onlar biile çatlamaya başlamışşşşşş:18::18::18::18:

maşallah kuzuna cnmmm

benimde 26.haftamda oğluşum 1 kiloydu

57 le hamile kaldım şuanda 62 yim bende cnmm

hepimize hayırlı doğumlar

saol cnm sana da inşallah ne güzel zapzayıfsınn maşallah sanaa

Slm kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr
biz geldik kızımla
canımız çok sıkılıyor ha bire bişeyler yiyip duruyrz yaaaaa
siz neler yapıysunuz bbebişler iiii mi?

bende şimdi cnm tatlı bişiler çekti tatlı mı yapsam diyorum ama zor da gelıo Allahtan akşama yemeğim var

çatladığım için çok üzüldüm bende ama eşim kızdı öle şeymi olur buna mı üzülüyosun falan dedi bide alıştım artık başta baya bi takmıştım kafama

saol cnm sana da inşallah ne güzel zapzayıfsınn maşallah sanaa
sağol cnm teşekkür ederim
ben hiç aşermiyorum kızlar yaaa
kaç gündür bi sütlü irmik yapayım diyorum eve gidiyorum üşeniyorum :)

Son düzenleme:

kızzzz bu nasıl 89 maşallahhhh hiç göstermiyorsun boyun uzun muu? ben 91 im ve senin 2 katı göbeğimm varrrr

yakında bizim dolapta hiç bişey kalmıycak yaaaaaa,
yediğimizi kızımda bende inkar etmiyrz ,,,ikimizde donbili olduk....
kızım 2 kiloyu geçmiş teyzesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
göğüslerin yeni çatlamaya başlamış benim ikinci ayda bi gecede çatladı mosmordu resmen eşim fln şok geçirdi adamcağız
nasıl oldu anlamadım yaaa.
bizim dolapta bişey kalmadı bile eşim gelince alışverişe gideceğiz hehe.
demin eşimle konuştum midem bulanıyo dedim ne yediysen yine bulanıyo dedi hehe
maşallah bebişine tosuncuk olmuş ohhh bende 10unda gideceğim benimkide seninkine yaklaşmıştır inşallaaahhh..
benimkide öyle çok anlayışlı sağolsun bu halde bile beni beğenmesi çok güzel dün gece bana seni çok özledim dedi ağlamamak için zor tuttum kendimii

ay bide akşam yemeği var demiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bana çok zor gelio artık yemek yapmak kızlar yaaaaaaaaaaaaaaaa

Annem yanımda olsaydı keşkeeeee.................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…