Canım merhaba,muhtemel doğum tarıhlerıne baktım da ıkımızın de aynı:))sorunlara bakıyorum onlarda aynı:))bakalım hangımızın bebişi erken gelıcek? kız mı senın de? kılosu ,sağlığı fılan nasıl? bıde bende uykusuzluğa ek olarak mıde bulantısı devam edıyor,dun aksam mısafırlığe gıttık,resmen sırtım ayrıldı orta yerınden,dayancak bısı yoktu,cok zorlandım,bahcede oturmustuk,ayaklarda hafıften sısmeler basladı,tum bunlara ek olarak felaket mıdem yanıyorrr(
ben de kararsızım bu konuda. epidural daha iyi gibi okudum spinalden ama bilmiyorum. dr a sordum hastanede genel ya da spinal yapılıyomuş tercih senin dedi.Doguma girer girmez herseyi görüp duyacagız spinalde..
korkmaya basladım bilmiyoruuuum yaa o heyecana dayanabilecek miyim ...
ay bi arkadaş spinal olmuş kendi derdimden bebeğe bile bakamadım dedi, bebek gitti 20 dk daha benim içimde uğraştılar dedi korkuttu beni, böyle şeyleri dinlememek lazım yaaalttaki takvime göre de 70g düşük görünüyo kızımın kilosu,en azından 3 kilo doğsa yeterbende 3 kilo doğmuşum zaten. bende sezeryan olucam yüksek ihtimalle canım,doktorum caydırdı beni de,normal doğuma giremem falan dedi,hastanedeki diğer doktorlarda da doğum yapmak istemiyorum,o yüzden sezeryan olucak gibi gözüküyo,bende epidural düşünüyorum,bence daha iyi,en azından bebeğini ilk sen görüyosun,sesini ilk sen duyuyosun,dokunabiliyosun,genel anestezide sen kendine gelene kadar bebişi çoktan başkaları görmüş dokunmuş oluyo,9 ay taşıdım,besledim,ilk ben görcem banane :)
çok eğlenceli yaa, ben de görmek istedim doğrusubu arada tam poposundan bakarken çişini yapıvermesin mi içimeŞok olduk babasıyla:1 içime bile ettin dedim kendi kendime
canım ben de yattım hastanede, insanın psikolojisi bozuluyo ama herşey bebek için. serum bebeğin kilo alımını hızlandırıyo. bizim de 1-2 hafta gerideydi hep kilosu, yeni yakaladı. serumun etkisi büyüktü bence. moralini bozmadan bebeğin için iyi olanı yapmaya çalış, kucağımıza alınca unutucaz bunların hepsinikilo alımı çok yavaş dahada yavaşlarsa sezaryenle sonladırmak zorunda kalabiliriz dedi bide devlet hast olduğu için sezaryende sıkıntı çıkartıyorlar fln dedi iyice kafam karıştı
benım kızım sürekli hıçkırıoooooooooooooo bu kDr cok hıckıran bebe yoktur emınm gunde 5 kere 5-10 dk sürüyo duzenlı:)))))
kızlarrrr
moralinizi bozmayın ama okudugum bir haberi paylasmak istedim
özellikle devlet hastanesine gidenler bebegin durus pozisyonunu sorun gerkirse normal dogum sart degil sezeryanla alsınlar bebegi
ldren neter - Hrriyet SALIK
arkadaşlar ben geldim şimdi doktordan moralim çok kötübebeğim 1 haftada sadece 80 gr almış 2,3 hafta geriden çıkıyor ölçüleri doktor böyle giderse sezeryanla sonlandırmak zorunda kalabiliriz dedi sonra nst istedi tabii ben stres oldum ve sancılar çok şiddetli çıktı böyle olunca büyük devlet hastanesine yönlendirdi uzun süre yatarak takibin gerekiyor dedi çok fenayım kızlar üzülünce sancılarımda artıyor şimdi eve geldim yatıp bekleyeceğim bakalım sancılar şiddtlenirse tekrar hastaneye yatmam gerekiyor.
evt doğru doğum tarıhlerımız ayne yanlızce benım sezaryan olucak o yuzden 2 hafta önceden alıcaklar. 13 yaşındA kızım var bu oğlan bi
raz de irı dedı doktor 1,5 hafta önce 2.5 kılo dedı doktor böyle giderse 4 kılo olur dedı. benım de ayaklarım şiş mide hiç sorma felaket.allah tan bebek sağlıklı sadece 2-3 hafta önden gidıyor. kızıma de böyle dıyolardı koca kafalı hep dedı doktor doğdunde küçücuk bişeydı:)))bide 36 yasındayım zor geçıyor o yuzden .yeterkı sağlıklı olsunlar yavrulşarımız bütun sıkıntılar çekmeye razıyım
Canım merhaba,muhtemel doğum tarıhlerıne baktım da ıkımızın de aynı:))sorunlara bakıyorum onlarda aynı:))bakalım hangımızın bebişi erken gelıcek? kız mı senın de? kılosu ,sağlığı fılan nasıl? bıde bende uykusuzluğa ek olarak mıde bulantısı devam edıyor,dun aksam mısafırlığe gıttık,resmen sırtım ayrıldı orta yerınden,dayancak bısı yoktu,cok zorlandım,bahcede oturmustuk,ayaklarda hafıften sısmeler basladı,tum bunlara ek olarak felaket mıdem yanıyorrr(
yemekli misafir ağırlıyorum
ütü ve çamaşır hiç bitmiyorrrr, temizlik falan yaa, buggün durdum buzdolabı battı gözümeee dolabı temizledim tıslaya tıslaya eğilip kalkarkenn nefes nefese kaldım ama yaptım yaaa, üstüne gidip alışveriş yaptım.
2 posta çamaşır yıkadaım
Kayınvalıdemler yoldaymış,gelıyolarmış,suprız yapıcaklarmış,ev berbat halde,iftara yetısırız demısler, ben ne yapcammmmmm şimdı yaaaaaaaaaaaaa,kızlarrr ımdatttttttttttttt,temızlık ve yemekkk nasıl olcak yaaaaaaaaaa....Yardımaaaaaa gelınnnnnnnnnn(((
cok guzel bır doğum gunuuuu yaniiiiiiiiiiiii benım ıcınnnnnnnnn(((((((((
selamlar kızlar nasılsınız??
izine çıkan varmı yoksa benim gibi hala çalışan varmı
mavis mavis sen ağustos annesi olacaksınn sanırım dimi
kızlarrrr
özellikle devlet hastanesine gidenler bebegin durus pozisyonunu sorun gerkirse normal dogum sart degil sezeryanla alsınlar bebegi
canım bende 32. haftada 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım....bu rapor zaten 37 den sonra çalışamaz anlamına geliyor,
benim bildiğim kadarıyla artık doğum raporunu alıp okul vericez.....
ben mi yalnış biliyrm acaba,yarın bi araştırayım......
bebişimmmminnn eksik küvetimz kaldııııı
Eki Görüntüle 490462 Eki Görüntüle 490463 Eki Görüntüle 490464 Eki Görüntüle 490465 Eki Görüntüle 490466 Eki Görüntüle 490467 Eki Görüntüle 490468 Eki Görüntüle 490469 Eki Görüntüle 490470 Eki Görüntüle 490471 Eki Görüntüle 490472 Eki Görüntüle 490473 Eki Görüntüle 490474 Eki Görüntüle 490475 Eki Görüntüle 490476 Eki Görüntüle 490477 Eki Görüntüle 490478 Eki Görüntüle 490479
kızlarrrr
başındn beri kullanıyorum tatlım yaa badem yağı kakao yağı nemlendirici vs ... karnımda ve göğsümde bi tane bile çatlak yoktu şimdiye kadar ama bugün bi baktım karnımın alt tarafları çatlamışgöğüslerimde çatlamış neyse yağlara devam artık yapacak bişe yok
benim de sol kaburgamın altını mahvetti gece:))))
valla bilmiyorumki 32. haftada gittim. 37. haftaya gün verdi. o an farkedemedim. tamam deyip çıktım. sonra bir baktım 5 hafta sonraya vermiş.
herşey normal diye mi acaba?? ama burada çoğu kişi 2 haftada bir gidiyor. hatta haftada 1 e düşenler var:44::44:
ya da benim doktorda benim gibi fazlaca rahat sanırımben de rahatlıktan çantayı bile 2 gün önce hazırladım. çanta dedğimde bebişimin eşyaları. benimkiler daha alınmadı bile
bende de vardı o rahatlık ,aynı psikolojiyi bende yaşadım,hep kaçtım.....sanki o hazır olunca hemen bebiş gelicekmiş gibi....biliyormusun bende hazırlamadım daha çantamı, ne bu rahatlığım anlamıyorum o hazır olunca sanki doğuma gidecekmişim gibi hissediyorum kendimi ama ani birşey olursa da naparım bilmiyorum:26:
deprem çantası gibi her an hazır, zaten psikolojim bozuldu benim ya herşeye kulp buluyorum
birde insanın yakınlarının HAYIRLISI kelimesini unutmasına ifrit oluyorum artık, herkes doktor maşallah, benim gözümde normal doğum yapacak ışık yokmuş direk sezeryan istemeliymişim!!!
Gerçi bunu söyleyen için yakın demem saçma aslında, görümce yakın olmuyor insana dimi, bilhassa ben uzağım beni kendinden uzak tut diye bas bas bağırıyor
allah iyilik versin ya rabbim.....bi an önce bebiş toparlanır inşallah.....Kızlar biraz önce bi arkadastan haber aldım ekimdeydi dogumu 7 aylık dogum yapmışşş
bebegin kalp atışları zayıfmış bu yüzden...1700gr dogmuş bebegi...
Allah yardımcısı olsun ...bir ay aramız vardı benden önce doğurmuş vallaaa
hazırla cnm sen de gözünün önüne koyma. ben dolaba kaldırdım.:))
ayyy görümce deme bana
doktorlar hemşireler ebeler çoğalır şimdi cnm.boşver sen hayırlısını iste.kim ne derse desin.
benim de ilk cinsiyetini sorduklarında kız demiştim büyük bir sevinçle. eltim "olsun hayırlısı olsun" demişti. görümcem de ilk nasıl olsa önemli değil demişti.ikinci erkek olurmuş yani. sanki onlara ben erkek istiyordum kız olduğuna üzüldüm demişim gibi hareket ettiler.
şimdi neyse de bunun bir de doğum sonrası var. o zaman daha çok konuşacaklar.
aslında bizim için iiyi şeyler söyleyeceklerdir tecrübeli büyükler sonuçta ama o psikolojide farklı olacaktır. her söyledikleri batacaktır. evden kovmamak için zor tutabiliriz kendimiz.
arkadaşlar ben geldim şimdi doktordan moralim çok kötübebeğim 1 haftada sadece 80 gr almış 2,3 hafta geriden çıkıyor ölçüleri doktor böyle giderse sezeryanla sonlandırmak zorunda kalabiliriz dedi sonra nst istedi tabii ben stres oldum ve sancılar çok şiddetli çıktı böyle olunca büyük devlet hastanesine yönlendirdi uzun süre yatarak takibin gerekiyor dedi çok fenayım kızlar üzülünce sancılarımda artıyor şimdi eve geldim yatıp bekleyeceğim bakalım sancılar şiddtlenirse tekrar hastaneye yatmam gerekiyor.
maşallah annnesii,kuzunaaa......Kızlar simdi geldik doktordan.Kızım 3080gr olmuş. Daha doğum kanalına girmemiş dedi doktor.Bu hala zamanımız var demekmiş.En azından bayramı geçirirmişiz gibi görünüyomuşBenim kızım pek tembel olacak galiba
bu arada tam poposundan bakarken çişini yapıvermesin mi içimeŞok olduk babasıyla:1 içime bile ettin dedim kendi kendime
oooohhhhhhhhhh maşallahçatıların çok musit bebeğin başı aşşağıda doğum kanalına girmiş sen fazla kendini yorma dedi 24 ünde gel nst bakalım dedi sancıların durumuna ağustosu çıkarırsın ama eylülün başlarında olur gibi dedi gününü beklemiycek dedi
canım evde cok güzel vakit geçiyor. ben de senin gibi dusunuyordum. salı günü çalışamaz raporu alıp şirkete faxladım ve tam da zamanı diyorum artık zor geliyordu zaten. kitap okuyorum, yürüyüş yapıyorum yapacak çok sey var aslında
Kayınvalıdemler yoldaymış,gelıyolarmış,suprız yapıcaklarmış,ev berbat halde,iftara yetısırız demısler, ben ne yapcammmmmm şimdı yaaaaaaaaaaaaa,kızlarrr ımdatttttttttttttt,temızlık ve yemekkk nasıl olcak yaaaaaaaaaa....Yardımaaaaaa gelınnnnnnnnnn(((
Eki Görüntüle 490462 Eki Görüntüle 490463 Eki Görüntüle 490464 Eki Görüntüle 490465 Eki Görüntüle 490466 Eki Görüntüle 490467 Eki Görüntüle 490468 Eki Görüntüle 490469 Eki Görüntüle 490470 Eki Görüntüle 490471 Eki Görüntüle 490472 Eki Görüntüle 490473 Eki Görüntüle 490474 Eki Görüntüle 490475 Eki Görüntüle 490476 Eki Görüntüle 490477 Eki Görüntüle 490478 Eki Görüntüle 490479
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?