banada geçen gittiğimde her şeyi anlattı nasıl olca su gelmesi nişan gelmesi felan diye epiduralide anlattı bende karar veremedim olsam mı olmasam mı diye ya epidural olduktan sonra ıkınamazsam :18::18:
ikisi de aynı diyolar canım, internette çizimli göztermişler, dr. iki parmağını içerde V şeklinde açıyormuş. Açılmaya bakmak da böyleymiş diye söylüyorlar ama bazıları öyle şeyler anlatıyor ki insan tırsıyor.
iyi işte cesaret vermiş ne güzel, benimki korkuttu beni. Dr.um epidural yapıyormu hiç konuşmadık daha, şu muayeneden sonra konuşayım bari. Ya epidurali yapacak hastanede anestezi konusunda çok iyi olmalıymış o da riskli geliyor bana. Bi de tam doğum başladığında epidurali yapıyorlarmış, önceki açıklığın olması için olan sancıların hepsini çatır çatır çekiyormuşsun, ne anladık o işten?
ay o ne beee( ebek anne karnında plesentadan besleniyor kakalarını yiyorlarmıs ne demek ki?
Merhaba kızlar
kızım doğdu:)
epidralli normal doğum oldu. Herşey çok güzel geçti. Darısı sizlerin başına
sevgiler
cnm gununun belli olmasi nasi bi duygu olur acaba belirsizlikte cok stresliymis belli olsa.ayri bi stres bi de senin 2.mis Allah yardimcin olsun kac yas var aralarinda ?
bu sefer sıkmıcam cnm kendimi :) eğer sancı cıkarsa acıklık var mı yok mu die bakar zaten serbest bırakcam bide hazırlıksız olmam temız olur inş o zaman daha bi rahat olurum..
sen sakın kendini sıkma bnm ilki bi hataydı kendimi çocuk gibi hissettim zaten dr. içinden demiştir zaten bu nası dogurcak die ama bana cesaret verdi saolsun..
cnm epidurali 4 cm acıklığın olduğunda yapıolar sanslıysak yani ağrı eşiğimiz yüksekse o cm e kadar sancı hissetmeyen anlamayan çok veya anlayanlar da dıoki sancılar yavas yavas artıo artık dayanılmıcak sancılar gelmeye başladığında iğneyi oluosun bi daha 10 cm acıklık olana kadar uyu yat dinlen gül sohbet et cok rahat geçıo dıolar..
cnm bebeğin üstündeki tüyler mi ne dökülüo onlar bebeğin bağırsağa ulasıo 39. haftada sanırım ve bebeğin dogduktan sonra ilk dıskısını o madde olusturuo. ama bazı bebekler anne karnında cok kalınca kakalarını yapıp yıolar gerçi eminim cok nadirdir. ama doğum süresi uzayınca oluo genelde mesela bnm k.v. 2 . çocugunda 9 ay 20 gün dogurdum der hastaneye gittiğinde bebek nerdeyse kakasını yicekti demişler hemen normal doğum olmuş .. Şimdiki teknolojide de nst de kalp atışları falan düşünce hemen sezeryana alıolar zaten riske atmıolar dogduktan sonra anlaşılıo aa bebek kakasını yemiş ya da nerdeyse yicekmiş falan gibi.. bizimde son haftalarda nst ye her gun giremediğimiz için bebeğin hareketlerine çok dikkat etmememız gerekıo uzun süreli hareket etmezse acil dr.a basv. gerekir ...
Aslında daha tam gün belirlemedi neyi bekliyor bilmem
bak işte 3 4 saat uyumuşum ya uyandım yine ne var sanki bende sabaha kadar deliksiz uyusam..
büyük oglum 5 yasında tam 5 yaas araları olacak canım..
Benim bir komşu vardı gerçi kadının normal dogum agrıları da baslamış 1 hafta kadar agrıyla gezdi
sonra normal dogum olmuştu ama bebek kakasını yapmış,az yasamıştı
Allah kimseye göstermesin.. günü gecince olabiliyor öyle seyler genelde
ahh cnm bende nası olduysa uyuya kalmısım cok sasırdım ..
şimdide namaza kalktım die uyandım yoksa uyurdum gerçi 1 saattir ayaktayım kk ya takıldım kaldım uykum da kaçtı gibi bişi sanki saatlerce uyumusum gibi..
maşallah oğlun büyümüş inşallah bebeğe de kolay uyum sağlar birazcık kıskançlık olur ama kardeş isteği coksa sorunsuz geçer inş ..
ben uykuya gidiorum bakalım uyuyabilcekmiyim :))
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn............... babaannemız yolda bızıde uyku tutmadı heyecandan .. kızımda tekmeleyıp duruoo oda anladı geldıgını herhalde..
allah analı babalı buyutsun cnmmmmmmmm .. gozun aydınn ..Merhaba kızlar
kızım doğdu:)
epidralli normal doğum oldu. Herşey çok güzel geçti. Darısı sizlerin başına
sevgiler
cok gezme artık 7 gunun kalmıssselam kızlar bugun sabah eşim 7 de işe giderken evden çıktım ve gece 24:00 te girdim eve 3 gündür böyleyiz ..
gezmeler gezmeler ayaklarım davul gibi oluo tabi hattaa kasılmalardan yuruyemeyecek gibi oluyorum ama hala gerçek sancı gelmıo
artık 1 hafta kaldı dr.a da cuma günü gidicez inş bakalım ne cıkıcak sancım var mı ya da acılmam var mı merak edıorum cok..
son haftaya girince doğum stresim cok arttı dogum sonrası stresim de keza arttı..
,sancıları nasıl ayırt edicem die düşünüyorum ayırt edersin bi gelsindee diolar
Allah yardımcımızz olsun ...
gecmısolsun cnmmm dıs agrısı cok zorrr ıns hemen gecer..canım olacak o kadar ah ben neler yaşıyorum bir bilsenhem boy hemde kilo olarak çok büyüdü bebişlerimiz o yüzden çok fazla yer kaplamaya başladılar.diyaframın ve midenin sıkışması hat safhada olunca böyle oluyor. hep dik otur iki büklüm oturmamaya çalış benimde dünden beri dişim ağrıyor,çok şiddetli değil ama sinir bozucu diş sinirlerimi üşüttüm galiba minoset içtim şimdi.bu vantilatörlerde çarpıyor havada sıcak ne yapıcamı şaşırdım
Merhaba kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun kocamla dolu dolu bi bayram geçirdik ama dün gece yolcu ettim aşkımıartık doğuma gelcek inşaAllah bu arada kızımızın adını babası ELİF koydu bende kabul ettim :)) Allahım adıyla büyümek nasip etsin inşaAllah
2 gundurr ugramıo cnm sancılarrda terkettı benıkötü şeyler düşünme tatlım bebişlerin yeri iyice daraldı artık hareket etmekte baya zorlanıyolar ben artık tekme falan hissedemiyorum sadece göbeğim yamuluyo ve gerilme hareketleri oluyo bide hıçkırık oluyo çok sık... bi sorun yoktur yani sıkma canını
maş cnm ne kadar az kalmış senin .. allah bir nefeste kurtarsın inş...bende sürekli rüyalar görmeye başladım sabahlara kadar ya hastane görüyom ya doktor ya bebek:) kızımı çok merak etmeye başladım yaa kime benziyo nasıl bişe sağlıklımı kafam öle doluki herşey birbirine girdi sanki
birazdaha sabır tatlım az kaldı atlatacaz allahın izniyle benimde yatarken falan sanki göğsüme biri oturuyomuş gibi baskı oluyo nefes alamıyorum ama ne yapalım katlanacaz bebişler için ... ah bi kavuşsak kuzularımıza artık... senin sancılar ne alemde cnm
masalahh oglusunaa cnmm kayınvalıde gelsınde bı rahatlıyımm o bana ıs elletmezzGünaydınn canımmm
aman kız gelsin de biraz nazlan,öyle herseye koşturma
şuram agrıyo buram agrıyo falan..bu günleri arayacagız süksükçüüğümmmm
bense gözümü açar açmaz oğlum nasıl anlıyor uyandıgımı kıpır kıpır
az kaldı cnm doğumlara az sabredelim..
Ben biraz daha uyumayı deneyeyim canım görüşmek üzere....
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn............... babaannemız yolda bızıde uyku tutmadı heyecandan .. kızımda tekmeleyıp duruoo oda anladı geldıgını herhalde..
Günaydınn biz uyandık daha doğrusu ben uyandım benim uyku küpü kızım uyuyo annesi yer onun nanaklarınıbugün Allah nasip edrse görecem kuzucumu :)
uykumu alamadım gece nası yattıysam kafam yamulmuş ya boynum ağrıdı uyandım ama geçiyo yavaş yavaş...
Günaydııın kızlaaaaarrr bizde hiiiç düzgün uyku yok bu gece. Şimdide kalktım eşime börrek yaptım fırında onı bekliyorum yanmasın diye. Sonrasında uyurmuyum bilmem. Gerçi kv. Kahvaltıya çağırmıştı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?