gunaydın cnm gecmıs olsun once bıdr gıt bakalım belkıde ole bısey deıldır bılmeden bosuna uzuluosunndurrGünaydiin sabah 5 ten beri kaşınıyorum sanırım bende gebelik kolestazı var. bugün doktora gidicem ama netten biraz araştırdım riskli gebelik grubu oldugunu belirtmis bebegin anne karninda strese girmesi, amniyo sivisina dışkısının karışması veya k vitamini eksikliginden beyin kanamasi gecirmesi riskleri varmis bunlari okuyunca moralim çok bozuldu aglayip duruyorum. insallah cikmaz bisey ama cikacak gibi çünkü çok kötü kaşınıyorum deliricem
guanydın cnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmgünaydınnnnnnnn
ben kızımı özlüyorum ya herkes doğurdukça çok özeniyorum
gunaydın cnmm benım kayınvalıdedee yoldaaoglen gıbı burda olucakk azcık uzansamm ıı olurr sonra kalkıp yemek hazırlıycamm...
bencede uzan biraz yemek içinde pratik şeyler yap bence. Çok uğraşma.
Buarada kızlar benim bebiş baya aşağıda hatta şöle söliyim kukumdaki kemiğin hemen üstünde kafasını hissedebiliyorum. Elimle. Az daha inse kafası çıkcak 3 4 parmak anca vardır. Sizinde ölemi
Merhaba kızlar
kızım doğdu:)
epidralli normal doğum oldu. Herşey çok güzel geçti. Darısı sizlerin başına
sevgiler
ay o ne beee( ebek anne karnında plesentadan besleniyor kakalarını yiyorlarmıs ne demek ki?
Aynen..gece 12 de ütü yapmaya basladım, simdi bitti. kafama koyunca yapmadan rahat edemiyorum..ayaklarım da feci agrıyor
Hastanenin dogum kursuna gittim, anestezist acıkladı orda, epidural sancılar belli bir düzene girene kadar takılmıyor, ve bazı hastalarda ilk evre dedikleri evrede bazılarındaysa daha ileriki evrelerde takılıyor. Tam dogum basladıgında epiduralin takılması gibi bisey mümkün olamaz cünkü hic bir mantıgı yok, orda bir yanlıs anlasılma olmus bence.. Hatta bana doktorum soyle acıkladı, "agrı esigi daha yüksek olan bazı hastalar bazen 7-8 cm acıklıkla hastaneye gelip epidural istiyorlar, o zaman acıklıyoruz cok az kalmıs biraz daha disinizi sıkın bu acıklıkta bosuna epidural yapmayalım diyoruz" dedi."Bazılarıysa 2 cm acıklıkla kıvranarak geliyorlar onlara tavsiye ediyoruz, taktırın raht edersiniz diyoruz" dedi.
bu sefer sıkmıcam cnm kendimi :) eğer sancı cıkarsa acıklık var mı yok mu die bakar zaten serbest bırakcam bide hazırlıksız olmam temız olur inş o zaman daha bi rahat olurum..
sen sakın kendini sıkma bnm ilki bi hataydı kendimi çocuk gibi hissettim zaten dr. içinden demiştir zaten bu nası dogurcak die ama bana cesaret verdi saolsun..
cnm epidurali 4 cm acıklığın olduğunda yapıolar sanslıysak yani ağrı eşiğimiz yüksekse o cm e kadar sancı hissetmeyen anlamayan çok veya anlayanlar da dıoki sancılar yavas yavas artıo artık dayanılmıcak sancılar gelmeye başladığında iğneyi oluosun bi daha 10 cm acıklık olana kadar uyu yat dinlen gül sohbet et cok rahat geçıo dıolar..
cnm bebeğin üstündeki tüyler mi ne dökülüo onlar bebeğin bağırsağa ulasıo 39. haftada sanırım ve bebeğin dogduktan sonra ilk dıskısını o madde olusturuo. ama bazı bebekler anne karnında cok kalınca kakalarını yapıp yıolar gerçi eminim cok nadirdir. ama doğum süresi uzayınca oluo genelde mesela bnm k.v. 2 . çocugunda 9 ay 20 gün dogurdum der hastaneye gittiğinde bebek nerdeyse kakasını yicekti demişler hemen normal doğum olmuş .. Şimdiki teknolojide de nst de kalp atışları falan düşünce hemen sezeryana alıolar zaten riske atmıolar dogduktan sonra anlaşılıo aa bebek kakasını yemiş ya da nerdeyse yicekmiş falan gibi.. bizimde son haftalarda nst ye her gun giremediğimiz için bebeğin hareketlerine çok dikkat etmememız gerekıo uzun süreli hareket etmezse acil dr.a basv. gerekir ...
bızım bdt aynı senınlee bakalım kım once dogurucak
bende kızımı gelsın artık ıstıyorumm karnımın alt kısmı ıyıce yumusadı.. esımee dun gecee buhafta gelıcek bak gorursun dedım allah solettı galıbaa
bakalım canım.. gerçi bnde hiç doğum belirtileri yoook( karnım hala yukarıda anca nefesimi kesmeye yetiooo
Günaydın güzel annişler ve bebişleri,
Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Filiz'den sonra var mı bir doğum? Ben bir geçmiş yapayım, umarım herkes iyidir.
gunaydınnnnnnnnn ... panıkduygu buttrly yapmıstı bılıomusun onları :26:
selam kızlarrr,benımm canım cok sıkkın,teror olayları cok canımı yakıyor,durmadan ağlıyorum,ayaklarım ve ellerım de şişti zaten....tansıyonum hep dusukken dunden berı yuksek uzguntuden,böle bır ulkeye nasıl cocuk dunyaya getırcez bılmıyorum(Kımse bırsey yapmıyor,pkk lılar yakalnınca pısmanım deyıp cıkıyolar,kanun yok ulkede!! ölen bunca ınsanın sucu neydı peki????4 u cocuk 8 kısı dun sehıt oldu,bugun de 10 asker.......canım dayanmıyor.....kalbım sıkısıyor..............
ben nereliyim.. hmmm.. ben baya ortaya karışık'ım
Baba tarafım Boşnak, babam İzmir'li, ben İzmir'de doğdum, annem fethiyeli
annemin tüm sülalesi Fethiye'de, babamınkiler İzmir'de..
ben karma bişey oluyorum sanırım..
kızlar ya.. benim kafam karışmaya başladı.. Şimdi normal doğum istiyorum ama şöyle bir durum var... ben eşimin de doğumda yanımızda olmasını istiyorum.. eşime işinden dolayı bazen 12 saat ulaşamayacağım zaman oluyor (mecburen tlf çekmediği için yani..)... atıyorum benim sancım başlasa haber veremeyeceğim.. heralde 12 saate de doğum olur normal giderse herşey.. yani eşime böyle bir durumda haber veremem.. anca işe gitmeden denk gelirse sancım o şekilde haber verebilirim o zaman direk atlayıp gelicek doğuma yetişecek ama ya işteyken benim sancım falan tutarsa??
acaba diyorum iki gündür planlı sezeryan mı düşünsem.. ama bu sefer de içime sinmez... eşimin yanımızda olmasını herşeyden çok istiyorum.. bana akıl verin kızlar.. bi de sanki eşim yanımda olmazsa gücüm yetmez gibi geliyor.. ben biraz fazla bağlıyım sanırım eşime onun bana vereceği güce çook ihtiyacım olacak doğumda... bana öneride bulunur musunuz.. aklım iki gündür çok karışık.. kızımızın doğumunda kesinlikle yanımızda istiyorum eşimi o da çok istiyor ama işte denk gelememe durumumuz olabilir... bir yandan da normal doğumu çok ama çok istiyorum bebeğim için ve kendim için.. daha çabuk toparlanacağımız için ve bana daha sağlıklı daha duygu yoğunluğu olan bir doğum şekli olarak geldiği için..
ben napıcam yaa...
Kızlar bısı sorcam ben size,şimdı netten ana kucaklarına bakıyorum da ama oto koltuğu olanlardan değil,normal sadece evde kullanılan ana kucaklarına,ya kafam karıstı,titresımlıler var bı de normal kendının ayağında sallamalı olanlardan .sızce hangısı ıyıdır ?cevrenızde kullanan var mı?kullanıp memnun kalan veya kalmayan var mı?
evet canım.. şu an doğum pozisyonunda.. 31. haftada mı ne bi ara başını yukarı kaldırmıştı 33te de tekrardan aşağı indi..
inan ben de normal doğumu o kadar çok istiyorumki... hiç yaşamadım bilmem etmem doğumu ama kendimi bildiğim kadarıyla ağrı eşiğim yüksektir sancıların da bana bebeğimizi getireceğini bildiğim için katlanırım diyorum katlanamaz duruma gelirsem de artık o zaman mecburi epidural... Bebek için de anne için de normal doğum en sağlıklısı bir problem olmadıkça.. hatta bir de yeni bir terim var 'doğal doğum' ...sadece normal değil, doğal bir şekilde doğurmak istiyorum masalarda yataklarda saatlerce yatmadan.. içimden geldiği gibi doğanın istediği gibi.. çömelerek mi ya da ayakta mı ıkınmamı isteyecek vücudum ona göre hareket etmek istiyorum.. ne biliyim yerçekiminin de etkisini kullanarak falan.. zaten insan doğasına aykırı sırtüstü yatarak doğurmaya çalışmak...
ama işte bu kadar şeyi isterken ve bilincindeyken hep içimde korku var 'ya eşim yanımda olmazsa'.. o zaman bütün kalelerim yıkılır.. yapamam.. gücüm olmaz.. kolum kanadım kırık girerim doğuma başaramam gibi geliyor... (canım bizim babamız pilot o yüzden ulaşamayacağımız 10 saat bile geçirebiliriz.. o arada sancım suyum falan gelirse diye ödüm kopuyor.. eşim hep diyor herşey güzel olacak, zamanında gelecek Eylül'ümüz, İnşallah ben uçuşta olmayacağım ya da off günde senin yanındayken olacak diye.. hep dua eder yanımızda olmak için..ben de öyle..ama işte çoook korkuyorum.. ben sancımı bile eşimle çekmek istiyorum elimi o tutsun gözüme o baksın az kaldı aşkım desin.. biraz kolik bi çiftiz sanırım biz.. ben onun o benim elim kolum.. korkuyorum ne yapayım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?