2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

yok canım bendee hiiiç yatarak emzirmedim bi kere denedim beceremedim zatenn
ben geceleri geneldee biberonla beslemeye başladımm uykusu bölünmesin diyeee baya rahat oluyooo ama bazen sağamadığım zaman emziriyorum o zamanda kafam düşüyoo düşüyoo kalkıyoo
ayy canım benim eşim sadecee ilk 5 gün yanımdaydıı 6 gündür öğlen 13:30 gece 22:00 çalışıyoo hep tek başımayım sayılır yaniii ama alıştım yaaa...

bende yatarak emziremem zaten tombik biraz göğüs :26: burnu kapanıyor tutmazsam aman allah korusun cümlemizi ya ...

aman canım dikkat ett birde lohusayız o yüzden oluyo bazı şeyler heraldeee... birde sürekli okuyun kızlarr bebişlerininzii ben hep 3 nas 3 felak okuyorum oğlumu yatağına fln yatırıncaaa..
kayınvalideler sizde mi kızlar, ne durumdasınız

bende yatarak emziremem zaten tombik biraz göğüs :26: burnu kapanıyor tutmazsam aman allah korusun cümlemizi ya ...
benimkilerde öylee oğlumun kafası kadar tutmazsam burnunu kapatıyooo
eşim sağolsunn annemidee kvyidee postaladıı hihooyyttttt....

sıkıntını okumuştum canım böylesi daha iyi olmuş senin için...
dediğin gibi işe yararsalar ne ala, ama yaramayınca insan bunalıyor...

benim kayınvalidem de annem de yanımda ama daha hiçbir işe elimi sürmedim...

kayınvalidem yeterince hatta fazlasıyla titiz benim yanıma uğramaya bile vakti yok, ev ev olalı böyle temizlik görmemişti mütemadiyen her gün dip köşe temizlik yapıyor

Bebek konusunda da deneyimli yardımcı oluyor yani...

Sadece börülce biraz sorun ama o her zaman sorun Hergün geliyor ve kendisi fazlasıyla kıskanç olduğu için napacağını nereden saldıracağını şaşırıyor, annesine sürekli kızıyla ilgilenmesi için hatırlatma yapıyor, anne çok yoruldun felan diyor sürekli, benim içimden geçenleri tahmin ediyor kendince felan daha neler neler...

Tek temennim bu sürecin sıkıntısız atlatılması kazasız belasız yani, en güzel günlerimi başka şekilde hatırlamak istemiyorum o yüzden 3 maymunu oynuyorum.

Zaten başka arkadaşları da duyunca iyiyim diyorum yani sezarın hakkını da sezara vermek lazım...

böyle çekirdek aile çoook mutluyuz canım çok şükürrr..
oğlum uyuyunca ben işlerimi hallediyorum evim mis gibi çamaşırım ütüm yokk ohhh misss vallaa.. annesi eşime geleyim mi diyomuş yok anne gerek yok diyomuş eşimm sağolsunn
kv bi gün kaldı uyuz etti beni yaaa ayyy ALLAHTAN bende börülce yok boğazını sıkıverirdim kesinn
şimdilik kötü hatırlayacağım bi lohusalık yaşamıyorum çok şükürr hem yalnız oluncaa eşimde anlıyo çocuk bakmanın zorluğunu ve çoook yardımcı oluyoo sağolsunn.. yazık ev kalabalıkken oğlunu rahat rahat sevemiyodu bile adacağızz..
maşallah sen şanslıymışsın kv konusunda canım

cnm bana okunmaz dediler lohusa olduğum için salaten tüncanı ve tefriciye oku dıolar .. babamız da cok okuo hem bebişe hem bana ... k.v. bnmki de fena sabır cekip duruorum bende patladım mı cok kalp kırıorum Allahtan 2-3 günde bir gelıor hergun burda olsa cekemezdim yanii

Evet başkalarını da okuyunca şikayet etmeye hakkın yok diyorum, artık bazı şeyleri de görmezden gelebilirsin diyorum kendi kendime...

Dün bir arkadaşımla görüştük de; o da aynı şeyden müzdarip hem ona bakmaya gelmiş hemde sezeryanlı olduğu halde iş buyuruyormuş kıza, uykusuzluğa dayanamıyorum ben demiş gitmiş 3. gün, ama oğluna da başka türlü aksettirmiş.

Kız üzülüp duruyordu ne fena insanlar var lohusa lohusa neler yapıyorlar insanlara, halbuki oğlun senin canınsa torunun da canının canı yani...

Allah kolaylık versin, bu tip insanlarla uğraşmak zor.

bana abdest bile aldırdılarr banyodan çıkarken gusül abdestini hep al dedi annem babaannem halam falan irde babaannem 3 fatiha 3 nas 3 felak oku dedi bende okuyorum hep bilmiyorum kii okunmaz mıı:26:
ayy ALLAHTAN 2-3 güne bi geliyomuş canımm dediğin gibii hep yanında durmasından iyi bende öyle çok kalp kırarım birde lohusa psikolojisii oğluma kimse dokunsun istemiyorum yaaa..
hey ALLAHIM yaa lohusa kadına yaptıklarına bak şunların yaa ayıp yanii birde yazık yaaa oğullarını doldurmuyolar mı ayar oluyorum vallahi yaaaa...
ALLAH var yaaa eimde annesinin huyunu çook iyi biliyooo geldiği gün bi gün sabret dedii boşver kucklasın idaree etmek zorundayız dedi eşim bana bendee sustumm ama yinede eşim annesinee demiş sibell bana bile vermiyo Efe yi demiş kız lohusaa anlayış göstrin demiş bana blie bazen ters konuşuyoo ağzımı açmıyorum demiş...
ALLAH arkadaşınada boool bool sabır versin yaaa

ayyy bende fatiha, ayetel kürsi felan okuyorum ya, okunmuyor mu ki acaba bende tereddütteyim aslında...

bende nazar değecek diye korkuyorum anne babanın da çok nazarı değermiş güzel baktıkları için, okuyorum sürekli bu yüzden...

kızlar göğüslerim çok fena yara oldu emzirenler çaresini buldunuzmu acaba nasıl geçirebilirimm her türlü kremi kullandım lansinoh,garmastan,lanolinn bi işe yaramadıı napsam acaba

canım benim bi arkadaşım herşeyi denedi tek işe yarayan şey su ve zeytinyağını karıştırıp sürmek olmuştu. Hem bebişin rahat kakla yapmasını sağlıyormuş.

selammmm bende bebegini kucaklayanlardanım oglum 13 eylül saa 9:54 epidural sezeryanla dünyaya geldi şimdilik kısa yazıyorum dogum hikayemi en kısa zamanda eklerim öptüm

Bir sitede şöyle yazıyor ;

Cünüp, âdetli veya lohusa olan kadın, Kur’ân âyetlerinden hiç birini okuyamaz, caiz değildir. Bu hususta Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyururlar: “Cünüp ve âdetli kadın Kur’ân’dan hiçbir ayeti-sureyi Kur'an niyetiyle okuyamaz.” [İbni Mâce, Sünne, Tahâret, 105] Hatta bir âyetten daha az bile olsa okuyamazlar.

Ancak dua-niyaz, hamd u senâ, Allah’a sığınma, zikir manasını muhtevi (içeren), ahkâm ifade etmyen ayetleri-sureleri bu niyetle okumaları caizdir. Ayetü'l-Kürsî, Fatiha-i şerife, İhlâs, Felak ve Nâs sureler vb ayetler de bunlardandır. Fakat, hüküm ve haber bildiren âyetler duâ-niyaz-iltica, hamd u senâ ve zikir maksadiyle de olsa okunamaz.

Bunun yanında, Kelime-i Şahâdet, Kelime-i Tevhid getirebilir, istiğfar-salavât-ı şerife okuyabilir, zikir cümlelerini bir veya birden fazla okumaları da caizdir.

aynen cnm ama kızılmıcak gibi değil zıran zıran ağlıo oğlum k.v. almış kucağına hop hop yapıo sanki 6 aylık bebek ağladığında memesini ağzına ver bak nası susuo kucağa almak için bahane arıolar.. ama iki gnü sonra ben evde tek kalıcam kucağa alışmasın die biz babasıyla hiç kucağa almıoruz sadece ben emziriyorum ve gaz cıkartıoruz o kadar zaten ufacık bebek kemikleri batar o kadar kucağa alınırsa.. birde bnm k.v. yemek yapmayı yardım etmeyi bırak hazır yemege gelip kuruluo bu aksam da gelcekmiş ya sabır cekıorum suan ben kendime kadar yemek yapamıorum bana gelıo yaa inanın içten içe kendime kızıorum sabırlı olmam gerekıor die ancak burda dert yanıoruz napalım

okuma konusunda bi arkadasım okunur demişti.. ablalarım hocalarına sordular okunmuor demiş iki ayrı hoca artık bilmiorum bende okumuorum bi elhamı bismillah cekmeden oku dedi ablam işte tefriciye tüncina okumaya calısıorum normalde sureklı felak nas ayetel kürsi okuyan ben şimdi hiç okuyamıorum die moralim bozuluo .. duştan sonra bende gusul alıorum bana da al dediler.. kanamam bitse de rahat etsem ole 40 a kadar devam etcek gibi değil zaten azaldı baya

yni galiba okuyabiliyoruz dimmiii:26::26:
ayy ayy aynen bak haaa ben öyle mızırdanınca falan asla almıyorum kucağaa uyuyo kalıyoo çok ağlarsa alıyorum ancak birde dediğin gibi emzirirken ve gaz çıkartırkenn zaten laf arası herkesede söyledik kucaklamayın sık sık diyee ama kv geldiği gün kadın emzirirken ve ben göğsümü sağarken burnumun dibinden ayrılmadı yaaa uyutuyorum çocuğu mutfağa gidiyorum gık demeden bi bakıyorum hop hop kucaktaa.. bizde alıştırmak istemiyoruz eşimle sonra onun zorluğunu biz çekeceğiz.. ne sallamaya ne kucağa alıştırmak istemiyorum yavrumuu haa birde öpeceklermişş ooollduuuuu canım yenidoğan bebek öpülür mü hiç yaaa ben bile öpmüyorum kokluyorum yavrumu yaaa
kv geldiği gün eşimin dayıları fln geldii düşün bak yemeği kim yaptı biliyo musun halamm halam yemeği yaptı gitti onlar oturdu yedii oturma odasına hazırlamışlarr mutfakta kocaman sini var görmemiş kv onu tek tek tabak taşımışş bi girdim odaya şok birde yere gazete sermişler tövbe tövbe yaaa neyse sofrayı kaldırdılarr heeeryer ekmek ufağı doluu halımın içine dolmuş resmen hiç süpüreyim demedii yaaa evi kim süpürüdü onlar gittikten sonraa kardeşim iyi demii müthiş bencee ayy birde sofradan artan yemeği bi tencereye koyup ocağın üstüne koymamış mııı ALLAHIM yaa gittim döktüm çöpee bi avuç yemek hemde kaşık batmışş

Hadi sizinkiler geliyor gidiyor ya ben nabımmm

Benım tepemde 5 10 merdıven var aramızda bana da demezmı kışı bızım yanımızda geçirin sen anlamazsın bebek bakımından of offfff

hayır dedim eşime sen butun gun iştesın hem kendı aılen sen alışıksın ama ben yapamam evde kucuk gorumce var kaynana kayınpeder bırde kaynanamında kaynanası var babaanne yanııı

ayyyyyyyyyyy delı olurum vallaaaaaaaa

canım eşinle iyice konuş yaaa valla bak bende yalnızım ilk bebeğim ve bakabiliyorum yavrumaa ALLAHIM sana boll sabır versinn

canım eşinle iyice konuş yaaa valla bak bende yalnızım ilk bebeğim ve bakabiliyorum yavrumaa ALLAHIM sana boll sabır versinn

Evet canım kesınlıkle konusmam lazım adam akıllı gecen yıne actım konuyu ne olacak dıyo... Ayyyy olmaz olamaz cıddennn ben bakarım yavruma bu zamanda kadar kapımı hamıleliğimde çalmamaış nasılsın ne yapıyorsun demeyen ınsanla bır kış geçirmek heeeee
aman amannnnnnnnn :18::18::18::18:

Merhaba kızlar 13/09/2012 saat 08:37 de kızım dünyaya geldi sipnal anesteziyle ameliyat oldum çok rahat geçti ameliyatım çok şükür sağlığım yerinde bebeğimide yanıma verdiler kızım aynı bana benziyo çok eşsiz bi tatmış evlat Allım isteyen herkese nasip etsin inşaAllah...Akşam saat 5 gibi çocuk doktoru geldi bebeğin hırıltısı ve solunum sıkınıtısı var dedi ve yeni doğan yoğun bakımına yatırdı bugün 3.günümüz ve hala ayrıyız kızımla solunum sıkınıtısı-enfeksiyon ve sarılık oldu hamd olsun iyiye gidiyo durumu ama onsuzluk çok zor (( kendi ağrılarımı sancılarımı unuttum bir an önce yanıma gelmesini diliyorum Rabbimden sizde dua edin bol bol hergün 1 defa 1 bi kaç dakika bebeğimi görüyorum şuan mamayla besleniyo hemşire yarın sabah gel besliceksin bebeğini dedi ama ne zaman çıkacağı belli değil işte :S hepinizi öpüyorum geçmiş yapamadım doğum yapan annelerin hepsini kutluyorum Allah evlatlarınıza sağlık versin inş

bizde doktordan geldik 39 haftalık sürecimiz bugun itibariyle bitti ve ilk çatı muayenimizide olduk biraz gergindi ama 5 dk unutuyorsunuz stres yok yani 3500 kilocuk olmuşuz haftaya 22 eylül sabah gel dedi buarada açılma filan yok (( olur herhalde bu hafta bekletimiz bu yönde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…