2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

fatos2 maşallah kızına, allah sağlıklı hayırlı ömürler versin..

kızlarrr bnde daha doğuramadım. 39. haftama girdim bugn. sizin ne kdrlık ? geçen cuma nst ye girdim. çok fazla sancım çıktı. hemşireler fln hemen druna götür dediler. neyse götürdm dr vajinal muayene yapıcam sancım çıkmış dedi. ilk defa muayene oldm dr gittikten sonra 5 dk kendime gelemedim benbeyaz olmuşm. ilk defa muayene oldm. herşym normal çk şükr normal doğm olcak ama okdr çk korkuorm ki :S yanlz doğumdan mı yoksa alttan muayeneden mi daha çk korkuyorm bilemiyorum. çatı muayenesi de olmadım henüz açılma olmassa sezeryan yapıolarmş sanırm . şuan beklemedeyim dr gidebilrsn açılma yok dedi muayenede. geceleri sancım oluyo ama geçiyo sürekli bi sancım olmuyo henüz. hepiciğiimizi Allahm hayrlsyla kurtarsın inşh arkdşlarr:26:

Son düzenleme:
henüz doğurmanayan ve günü benimle yakın olan eylül sonu anneleri göbekleriniz düştümü? ya da bu bariz göbek inmesi doğumun ne kadar habercisi bileniniz var mı?
dünden beri göbeğim bayağaı aşağılara düştüde merak ettim

evet canım 3-4 parmak aşağıya düştü nefes alıyorummmm diyebilirim ve bu normal bebişinin döndüğünün habercisi ama 4 hafta önce dönmüştü benim kız halen öyle ama bizim 1 haftamız kaldı kanala girince iyice düştüüü

benim kızımda uzun süredir dönüktü ama kanala yerleşik değildi. sadece baş geliş normal demişti doktorum...biraz daha indi galiba. artık yürümek zorlaştı ve alt tarafımın ağrı ve baskısı arttı. bakalım salı nst var. neler olacak.
yaklaşık 10 gündür akşam saatlerinde sanki altta kazı çalışması yapıyormuş gibi hem çok hareket edip hemde vajinada iğne batmları ve sürekli tuvalet ihtiyacı oluşturan bazıları can yakan hareketleri vardı. bende acaba açılıyomu falan diodum ama açılma falan yoktu kontrolde.o yüzden umudumu bayağa yitirip kızımın ekime kaydığını düşünmeyee başladım ama bakalım hayırlısı

slm kızlar 4 gün önce doğum yaptım normalde yarın giricektim sezaryana fakat birden sancılandım carsamba günü doğum yaptım dünyalar güzeli bir kızım oldu şimdi acıyan memeler ve uykusuz geceler ama herseye değer yeterli saglıklı olsunlar allah herkeze nasib etsin doğumu olacak arkadaşlarada kolaylıklar diliyorum allah herkezin evladını bağışlasın

selam kızlar bende doğum yaptım 11.09.2012 sabah 09 45 te sezeryanla oğlumu kucağıma aldım 6. günümüz çook güzel bir duygu uykusuzluk göğüs acısı falan fistan hepsi hikaye doğum yapmayanlara hayırlı doğumlar diliyorum

cnm vajinal muayene çatı muayenesi zaten. yani sen çatı muayenesi olmuşsun.

benim düştü cnm.hatta eşim bile senin göbeğin baya aşağı düştü diyor ki benim zaten çok yukarıda değildi.
ağrılarım 2 gündür çok fena.bugün sabah kesin olarak nişanım da geldi.yürümekte çok zorlanıyorum.ama sancım yok sanırım.bekliyorum.

canım hayırlı uğurlu olsun bebişin

bebişim için son cumartesiye kadar bekleyeceğim doğmazsa sezeryan artık onuda doktor karar versin ne yapayım ben eve git biraz daha bekle derse ortadan ikiye çatlayacağım zaten cumartesiden sonra 3 gün izni var doktorumun bu riski alamam ben ama

NİFAS (LOHUSALIK) HALİ

Nifas Neye Denir?

Nifas, doğum sırasında kadından gelen kana denir. Nifas hâline Türkçemizde "Lohusalık hâli" denir.

Nifas Hâli Kaç Gün Sürer?

Nifas, yani, lohusalık hâlinin en az kaç gün süreceği belli değildir. Bir gün bile olabilir. En fazla devam müddeti ise, 40 gündür. 40 günden fazla sürmez. 40 günde kesilmeyip devam eden kan, artık nifas kanı değil, istihaze kanıdır.
Bâzı kadınlar çocuk doğurduktan sonra, ancak 15-20 veya 25 gün kadar nifas görürler. Sonra kan kesilir. Böyle kadınların, nifas süreleri bu kadar olmuş olur. Bundan sonra yıkanır, namaz kılıp oruç tutmaya başlayabilir.
Nifasın âzamî haddi, İmam-ı Şâfiî'ye göre 60 gündür. Yaygını ise, 40 gündür.

Düşük Yapan Kadın Nifaslı Sayılır mı?

Düşük çocukların el, ayak, parmak gibi uzuvları belirmiş ise, nifas hâli meydana gelir. Fakat âzaları henüz teşekkül etmemiş bir düşük ile, nifas hâli vücut bulmaz.

Ameliyatla Doğum Yapan Kadınlar da Nifaslı Sayılırlar mı?

Bir özür dolayısıyla çocuk ameliyatla (sezeryan) alınır ve kan da rahimden değil de karından çıkarsa, nifas hâli tahakkuk etmez. Bu kan, yaradan akan kan hükmündedir. Ancak kan, rahim yoluyla dışarı çıkarsa, kadın nifaslı sayılır.

Nifas Müddeti İçinde Görülen Temizlik, Yani Nifasın Muvakkaten Kesilmesi Hâli Nifastan Sayılır mı?

Evet, sayılır. Meselâ, 10 gün kan gelip 5 gün kesilse, sonra tekrar kanama başlasa ve 10 gün kadar sürse, bu 25 günlük sürenin hepsi de nifastan sayılır.
* Çocuk dünyaya gelirken vücudunun ekserisinin rahimden çıkmasıyla, çocuk dünyaya gelmiş sayılır.

kızınızı Allah bağışlasın benim kızımda 11 günlük oldu. bizimde 2 gün hiç sütümüz gelmedi zaten beklediğimiz bir durumdu kendimde çocuk hekimiyim ama gelmeyince insan hekimliğini falan unutuyor sanki hiç süt olmıyacakmış hissine kapılıyor. bebeği sarılık olmaması için 2 gün mama desteğinde bulundum. bu aradada sürekli emzirmeye çalıştım üzerinede sürekli sağdım.şimdi şükür idare ediyoruz mama desteğimizi iyice azalttık bu süreçte memikler hiç yara olmadı ve acımadı bunun tek sırrı kullandığım meme ucu bakım kremi earth mama angel baby natural nipple butter sınırlı sayıda eczanede var ben bakırköyde buldum ama internettede satışı var kremi sürüp bide göğüs pedi koydumu memikler çok rahatlıyorrr tavsiye ederimmmm ayrıca organik doğal yağlar içerdiği için bebişe zararı yok

lansinoh koyun lanolini içermesi dolayısı ile allerjiye zemin hazırlayabiliyor ben earth mama angel baby natural nipple butter isimli üründen çok memnun kaldım yoksa heralde memiklerim şu ana dek parçalanırdı.

sanırsam öle sanıyolar braue:) benimde bugün sağolsun eşim hazırladı kahvaltıyı oh ne makbule geçti valla dün çok yürümüşüm hamlık yaptı her yanıma farklı ağrılar girmeye başladı bugünde adet ağrısıyla uyandım ama yine tık yok yalnız eşim inat etti doğurtturacak beni kızımda fazla hareket etmiyo artık yaaaa salı günü gelsede bilgi alsam:44:

günüm bitti. hala tık yok. yarın doktora gideceğim. bekliyelim derse beklesemmi yoksa suni falanmı istesem off ne yapsam :S

bende salı günkü kontrolüme göre karar verecem bakalım bi sorun yoksa bekleyebilirim ama en son suyumda azalma vardı bide kilosu 4 ü geçerse normal doğum sorun olur yine off ne yapsam bende karar veremyom yaa en iyisi doktora bırakmak cnm

çok tatlı kızın cnm maş allah uzun ömürler versin inş

göbeğin aşağıya düşmesi doğumun yaklaştığının habercisidir cnm bebek aşağı inmiş demektir ... benimki hala yukarda görenler hiç düşmemiş karnın diyo ama bellide olmazmış sancıyla birlikte anidende düşebilirmiş

lansinoh koyun lanolini içermesi dolayısı ile allerjiye zemin hazırlayabiliyor ben earth mama angel baby natural nipple butter isimli üründen çok memnun kaldım yoksa heralde memiklerim şu ana dek parçalanırdı.

bende denıcemdoktorum verdıgıbıılac ıyı geldıama solgogsumcok yara sagıorumonu amasutu vermıyrmkan gelıodıe saggogsumu verıyrm bıde mama am benımkının emmesı azaldı sarılık var bıde gecerıns baya zayflladı bebgm((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…