doğum ağrıları ile ilgili herkesin ağrı eşiği farklıdır farklı yaşar diyolar.
ne kadar zor olursa olsun bebek doğduğu anda o ağrı bitiyo, bebeğe kavuşmanın mutluluğu da eklenince unutup gidiyomuşsun.
tabi kadınlar anlatmayı severler şöyle çektim ettim diye.
kanser bile psikolojinin, inancın gücü ile yenilebiliyosa doğumun zorluğu da çok kolay unutulur hele bebeklerimize kavuşalım.
nst de 40larda sancım çıktığında çok net hissediyodum ağrıları, 100 fln olsa dayanamıcam heralde dedim ama korkutmuyorum kendimi.
dayanıklı olmak lazım.
sancılar çoğaldığında kendini bırakmamak lazımmış, yoksa doğum süreci uzuyomuş, nefesi doğru kontrol edebilmek çok önemli.
ah ah bu kadar hazırım ama en ufak bi sancım yok
Canim b nefes kontrolu nasil olcak? Bide ikinma var ayy be yapcap ozellikle su nefes olayi dogru yapilmali dogumun kolay olmasi icin ama doktorum hic tarif etmedi:26:
Canim b nefes kontrolu nasil olcak? Bide ikinma var ayy be yapcap ozellikle su nefes olayi dogru yapilmali dogumun kolay olmasi icin ama doktorum hic tarif etmedi:26:
doğum ağrıları ile ilgili herkesin ağrı eşiği farklıdır farklı yaşar diyolar.
ne kadar zor olursa olsun bebek doğduğu anda o ağrı bitiyo, bebeğe kavuşmanın mutluluğu da eklenince unutup gidiyomuşsun.
tabi kadınlar anlatmayı severler şöyle çektim ettim diye.
kanser bile psikolojinin, inancın gücü ile yenilebiliyosa doğumun zorluğu da çok kolay unutulur hele bebeklerimize kavuşalım.
nst de 40larda sancım çıktığında çok net hissediyodum ağrıları, 100 fln olsa dayanamıcam heralde dedim ama korkutmuyorum kendimi.
dayanıklı olmak lazım.
sancılar çoğaldığında kendini bırakmamak lazımmış, yoksa doğum süreci uzuyomuş, nefesi doğru kontrol edebilmek çok önemli.
ah ah bu kadar hazırım ama en ufak bi sancım yok
bu arada çok kötü ishalim dünden beri.acaba üşüttüm mü yoksa doğum belirtisi mi?
ben de şimdi nefes egzersizlerine bakacaktım:))) nasıl yapılıyor diye.
çok haklısın ağrı eşiğimiz farklı hepimizin. mesela benim de sancılarım çıktı. hiç sancı falan hissetmiyorum halbuki...
yarın bneim için herşey belli olacak. sabah doktora gidiyorum. açıklığımı tekrar kontrol edecek.
akşama da annem geliyor
bugün gidip emzirme sütyeni atleti falan bakacağım onları unutmuşum:)))
hangisi daha kullanışlı acaba.ben:44::44:
Evet gucumuzu toplayip yapicam demeliyiz guclu olmaliyiz sonucta annelik bu dunyanin en guzel duygusunu tadicaz insebeler tarif ediyo canım benim gittiğim hastanede.
geçen gün suni sancı verilen bi kadın vardı, sancı geldikçe kıvranıyodu, ebe burnundan nefes al ağzından ver vücuduna oksijen gitsin yoksa gücün tükenir ıkınamazsın diyodu.
doğum masasına geçince de tarif ediyolar.
sonuçta o sancıyı laf olsun diye çekmiyoruz doğum olsun diye çekiyoruz dayanamıyorum ölüyorum moduna girmeden çekmek lazımmış.
kendini salan kadınların doğumu daha uzun ve zor olurmuş.
Bende oyle duydum canim Allahim guc versinde biran once bi avazda kurtulalim saglikla bebisimizi kucamiza alalimbenim forumdan okuduğum kadarı ile burundan nefes alıp ağızdan vermek gerekliymiş, ıkınırken de başını göğsüne yaslayıp nefes vermeden ıkınmak gerekliymiş. Yanlışım varsa düzeltin kızlar.
ben şundan aldım canım, baktımalrım arasında göğsü tamamen açılan tek model buydu ben çok beğendim.
Bebefox Krovaze Emzirme Sütyen - e-bebek.com
kızlar benim doktorum sadece ultrasyonla bakıyo suyuna kalp atışına herhangi bir nst veya çatı muaynesi tecrübem olmadı.. suyuın gelir sancın olursa doğumhaneye git diyo o kadar bugün kontrolum var bakalım napacak
cuma çatı muayenem vardı, çatı normal ama rahim henüz doğum için hazır değil dedi, 25 ine kadar normal süresi dedi, 25 inden sonra da 5 gün daha bekleriz, 30 unda suni sancıyla başlatırız doğumu dedi, sanırım benim doğum gecikecek, ağrılarım da oluyor oysa azar azar..
bazı doktorlar doğuma kadar bakmıyorlarmış cnm. seninki de öyle galiba...
benimkinin bakması iyi oldu çatıya ve nst ye. doktor cuma günü muayeneden sonra bir kaç gün verdi açılmam varmış ve sancılarım varmış( benim farkedemediğim) her an gelebilir dedi. ben de ona göre tümmm işlerimi hallettim:))) yoksa bir tarafımı kaldıracağım yoktu benim:)))
kızlar takvimimde yazana bakın.
Rahminizin üst kısmında bulunan kaslar her kasılma sırasında yaklaşık 25 kg. a eşit bir kuvvet uygular.
zira bu kadar yürümekte zorluk çekmem ondan:)))
yaaa slında bende baksın istiyorum ama adam yok hiç oralı diil zaten stres oldum doğuramadım gitti bide diyorum acaba eksik bişemi yapıyo doktor doğum başlar anlamam falan puuffss :26:
bu gidişinde bakabilir. cnm günün dolmuş zaten.nst ye ve çatıya bakar birşey yoksa da sezeryan günü falan verebilir.
ama doğumun başladığını illa ki anlarız bence. ya suyumuz gelir. ya sancımız olur. bişeyler olur herhalde:))
benim dün nişanım geldi mesela. bir kaç güne bekliyorum.
cuma çatı muayenem vardı, çatı normal ama rahim henüz doğum için hazır değil dedi, 25 ine kadar normal süresi dedi, 25 inden sonra da 5 gün daha bekleriz, 30 unda suni sancıyla başlatırız doğumu dedi, sanırım benim doğum gecikecek, ağrılarım da oluyor oysa azar azar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?