2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

günaydın kızlar ne habersiniz ben berbat durumdayım ya hem sinirli hem yorgun işe başladım malum dün kayınvalide baktı ilk defa onun sırasıydı sen bütün gün çocuğu uyut sadece 2 saat uyanık kaldı dio böbürenerek üstelik ayağında sallamıs ben 3.5 aydır kendi kenidisine uyutmaya çalışıyorum hiç sallamadım anne başedemem çalışıorum sallama birdaha dedim bişe olmaz hafif hafif salladım demezmi cinlendim bütün gün çocuğu sallamış oda garibim ne yapsın anneside yok uyumus tabi ben 5.30 da ewdeydim beni görür görmez çığlık çığlığa uyandı birdaha uyurmu gece 4 de uyudu sabahta 6 da kalktım işe geldim çok uykum war ne güzel ben bir düzen oluşturmusdum yaa

selam kızlar
buraya girene kadar sadece benim saçım dökülüyor sanmıştım meğerse dönemsel bir olaymış enazından bunu öğrenmem bile bana biraz moral oldu saç dökülmesi için tavsiyeleriniz nelerdir ?
Umutluay Süt olması için bu kayası hoşafı nasıl yapılıyor canım
sıcak suda mı bekletiyorsun
şunun tarifini bir yazabilir misin bana ?

Kızlar benim de cok saclarım dökülüyor.Kızımın üstü bası bile benim saclarla dolu.Basıma bone taktım geziyorum evde.Zaten iki tel sacım var.Böyle dölülmeye devam ederse kel kalıcam sanırım. Eskiler bebek yüzüne gülmeye baslayınca sacın dökülür derlermiş annemin deyimiyle. Nasıl da biliyor bu eskiler herseyi:)

Benim de saclarim hamileyken cok gurlesmisti. Simdi patir patir dokuluyor. Bir de bebek 1 yasina girene kadar dokulur diye duydum

sağol canım, dün uyuşma geçince huysuzlandı biraz, calpol verdim az bişey, bugün iyi çok şükür. biz özellikle küçükken olsun istedik, hatırlamasın sonuçta acıcaktır illa ki.
hafif bitikti bi de ucu, kireçlenme yapıyodu az az, acil sünnet olacağına hareketlenmeden yaptırdık
ben dayanamıyorum hergün tartılıyorum verirsin ya tatlı hamurişi yemeden bi de sporla baya iyi verirsin

hayirli ugurlu olsun Allah damatligini da gostersin cnm.. bnde 75 kg um ve hareket etmedigim icin veremiyorum butun gun oglumu emziriyorum wc ye bile zor gidiyorum ne olucak bilnem.. buna sukur diyeyim
sağol canım. çok zordur neden bütün gün memedeki, yakın zamanda düzelir inş.

ah ah bu kaynanalar yok mu, bütün gün uyursa gece uyumaz tabi çocuk napsın, kolay gelsin ya bugün de mi kaynanada bebeğin

cidden nasıl güzel söylemişler, az hasarla atlatsak bari saç dökülme olayını, kel kalmayalım da

sibel_saa ısırganı ben de yeni duydum hiç denemedim denicem bakalım. dökülme hormonlardansa pek işe yaramaz ama bakım yapar en azından. çalı gibi oldu saçlarım.
ben işe dönmücem bu sene, bebek de olsa evde oturmaya alışkın değilim kendime böyle işler buldum, bakımlı olayım dedim vaktim olursa tabi

Mattika sunnet isini halletmissiniz. Gecmis olsun, Allah damatligini da gostersin ins.

Ben de saclarima ve kilolarima uzuluyorum. Bi yere gidecek olsak kiyafetler olmuyoo, saclar sekil almiyoo.. sinir bozucu tabi. Uzerine yorgunluk ve uykusuzluk sinirlerimizi yipratiyo daha da fazla. Ama pozitif dusunelim kizlar. Kolay degil, dunyaya birer melek getirdik. 3 aylik civarindalar bebeklerimiz. Bize yorgunluktan dolayi cok geliyor belki ama 3 ay nedir ki. Daha yeni yeni dunyaya adapte oluyo yavrucuklar. Bunda da bizden daha iyi onlari anlayan, sefkat gosteren ve ihtiyaclarini gideren kimse yok. Zor ama cok guzel bir isimiz var, biraz sikalim disimizi, sabir

Forum canlanmış gene :) saç dökülmesi bende de var,zaten saçlarım ince telli ve az,iyice azalıcak diye çok üzülüyorum süt olayına gelince bende balık yediğimde gece taş gibi göğüslerle uyanıyorum,tabi yanında roka,marul,dereotu da yeniyo,hepsi birleşince süper süt oluyo,tavsiye ederim.
mrtylzi bende merak ediyorum en son suni sancıyla doğuma giricekti,bi daha yazmadı hiç.umarım kendi de bebeğide sağlıklıdır.
hem bebekle tek başına ilgilenip hemde ev işi yapabilenlere helal olsun valla,ben sadece yemek yapabiliyorum,bazen onu bile yapamıyorum gerçi,temizliğe gelen kadınla anlaştım,haftada bi gelicek artık,en azından ev temiz olcak,yerlerde saç,etrafta toz görünce çok sinir oluyorum çünkü.
benim kızım daha dönme çabası göstermiyo,ama yinede koltuk kenarına yatırmıyorum,nolur nolmaz.bide sürekli sohbet muhabbet,kendi dilinde benden çok konuşuyo küçük cadı :)

ay canımm,hadi hayırlısı olsun .......
umarım en kısa zamanda iyileşir oğluşun....
evet o kıyafet krizini nbende çooooooooooooooooooooooooooooook yaşıyrm malesef.....bende bağenmiyrm çok çirkinleştim simitlerim pörtlüyo her yerden..göbek desen zaten....
yok bunlar spor yapmadan erimiycek.
günlük 2000 küsur kalori almam lazımmış benim genelde 1500 civarı oluyo bi haftada 100 gr vermişim sadece anlamadım gitti..

benim kızımda bi kez döndü henüz devamı gelmedi,beklemedeyiz bakalım ne zaman keyfi gelcek cadının...
canım inan denemediğiz tür emzik kalmadı cadı beğenmiyr,bazen iice dalıyo uykuya öyle veriyrm yine anlıyo...kesin anneannesini çıldırtcak..alışsın dedim biberona emziğe ama yok olmuyor bitürlü...
ben henüz kuaföre gitme fırsatı bulupta saçlarımı kestiremedim ,acaba ondan mı diyrdum ama siz kestirdiğiniz halde dökülüyrmuş ,avuç avuç dökülüyrlar ya,bide benim cimcime asılınca tam oluyooo...

cnm bende elevite devam ediyorum emziren annelerin icmesi gerekiyomus b12 de vitamin bence sakincasi olmaz ama dr.a danis mutlaka
canım banada ya elevit yada kan ilacı kullanacaksın dedi dr. doğıumdan sonra ,neyse kan ilacına başladık ...zaten o ilac bana acaip kilo yapıyo ilicede dana gibi oldum ,bende içmiyrm onu...b12 sorucam bakalım kilo yaparsa onuda içmem...

günaydın canım...
yaaa işte bu k.v deler böyle anca kendilerini düşünüyrlar....laftanda anlamazlar zaten....
senin 3.5 aylık çaban tabi öyle davranırsa boşa gitmiş oluyor...
bigünde benim başıma şu geldi...
kv ve kayınpedr bezde beren daha 50 günlük falan,ben herzamanki gibi mutfakta onlara hizmet için çalıiıyrm...kızım acayip ağlıyrdu bi baktım sesi kesili verdi birden,içeri girdim acaba ne oldu diyerek,,,,aman Allahım bide ne göreym,kv ve kpeder ayakta battaniyenin uclarından tutmuşlar sallıyrlar benim kuzumda aptal olmuş tabi sallanmaktan öööööle bakıyo....
ne yapıysunuz sallamayın,ben sonraa yalnız başına ne yapcam falan diyrm,hiç umurlarında değil,,,,,,e susmuyrmuş gibi savunmalara kalktılar....

evet aynısını annemden duymuştum canım...bebek annesini tanımaya başlayınca annenin saçları dökülrmüş...

aaaaaaaaaaaaaaa seni burda görmek ne güzel...hoşgeldin canım,Ayşah nasıl?

kilolardan hiç söz etme cnm..geçen gittim dolabımı yeniledim büyük beden kıyafetlerle sinirim bozuldu..
bu arada hayırlı olsun allah damatlığını görmeyi nasip etsin cnm..bnmkininde olması lazım ama sallıyoruz ..umarım çabucak iyileşir..

ayyy içim cızladı bebeğimm...benm raporum 17sinde bitiyor tekrar rapor almaya çalışacam ama umutsuzum bu sefer hastane raporları kabul etmiyormuş hoş bnde rapor ayarlamış değilim.sanırım bnmk.v.de seninki gibi yapacak oaraya gider gitmez bebeği ayağına alıyor.her seferinde ben bebeğimi bu kadar sallamıyorum diyorum laf anlamıyor..bide beni sinir ede ede yaz gelsin oğlumu bahçeye indiredcem deyip duruyor.geçen niye evinmi kirleniyor dedim yok cnm ne alakası var dedi.bende indirme bahçede kene mene olur dedim.amaaan sanki beni mi dinleyecek? bunlar iyi günlerimiz kendi kafalarına göre yedirip içirecekler..kendi kafalarına göre yetiştirecekler..allahım sen bebeğimi bana bağışla onu koru..moralim bozuldu yaa

Son düzenleme:

ayy o yaslılarda hep var canım 1 aylıkken eşimin babanesi ayagına almıştı nasıl alıcagımı şaşırdım elinden.. hee gerçi şimdi de ayakta nadirde olsa sallamaya calısıorum ama bnm oğlum hiç sevmıo emerek uyumayı sevıo genelde annem geldiğinde hemen uyutur .. çocugumuzun huyunu biz en iyi biliriz gecen annem zorla ayagında salladı aksam 7,,30 da uyuttu10,30 gibi uyandı anne sımdı butun gece uyumaz dedim uyurrrrrrr dedi tabiki uyumadı ! ertesı gun aradım hani uyurdu diye siz uyuodunuz dio.. demekki eski zamanlarda öyleymiş .. inş seni dinleyip eski düzenden devam ettirirrr

kızlar bana en çok süt yapan bol taze soğanlı kısır oldu sanırım .. gerci sag gögsüm hala damla damla ama oğlum emdikçe artıcak inşallah buarada ayva kompostosu da içtim onunda faydası olmuştur diye düşünüyorum .. dut kurusu cayı , humana , çörekotu yagı yemeye de devam ediorum ve en önemlisi 3 lt su :)

tşk ederim canım. klips yöntemi ile olmadı normal dikişli yöntem yaptırdık. kesme işini sıcaklık veren bi aletle yaptılar. termokoter, koter denince olumsuz şeyler yazıyo ama termokoter farklıymış. plastik kıskaç denilenle de yaptırmış bi arkadaşım memnunmuş, geçen konuşmuştuk yazayım dedim.

tşk ederim canım.
evet simit bölgesi ayrı bişey olmuş, nasıl sıkılaşıcaz bilmiyorum. ben de kan ilacını kullanmadım demir eksikliği saçları döker aslında ama kabız yapıyo beni.

sağol canım
ben inatla almıyorum kıyafet, bi tane pnatolona sığıyorum güç bela.

ben de biraz yaramaz oğluşumdan bahsedeyim. arkadaşlar ben uykusuzluğa alıstım gibi .. bu ay cocukları gecede 12 saat uyurmus yazıyor nette, inanınki gece 12 de uyuyor.3 e kadar 3 saat uyuyor. ondan sonra hep uyanık.beşiğinde sallana sallana uyanık kalıyor. (cok gazlı bir bebek oldugu için sadece beşik sallamasına alıstırdım.ama battaniyede falan sallamıyorum) gün içerisinde de hiç uyumuyor. yalnız basına en fazla 15 dk oyalanıyor. hiçbir iş yapamıyorum. eşiminde işi yoğun yardımcı olamıyr. yarın öbürgün işe baslıycam...ne yapıcam bilmem .. sizlerde de aynı sorunlar var mı? bir de kaç saatte bir emiyorlar.?
ek bir konu olarak bebeğimin cildi aşırı kuru ve konakları br türlü geçmiyor.aynı sorunu olanlar neler yaptılar

canım emin değilim ama calpol toplatılacaktı sanırım ben öyle duymuştum o yüzden almadım bi araştır istersen..
ben de duymuştum ama dr yazınca aldık, parasetamol içeriyomuş sadece, niye toplancakmış bi araştırayım.
aslında hiç ilaç vermemek lazım ama uyuşma geçince pipisinin acısından ağladı baya kıyamadım

kızlar dün çocuk dr.una gittik anne sütü alan bebeklerin öyle sapsarı olmaması normaldir, sarı-yeşil arası olur dedi.
sümüksü yapı kakayla aynı renkse kan yoksa sıkıntı yoktur dedi.
kusması için de reflü testi önerdi, sütümü sağıcakmışım içine ilaç koyup içircekmişiz sonra filmi çekilcekmiş. reflü çıkarsa şurup veriyoruz işe yarıyo dedi.
önceden sızma gibi kusuyodu şimdi fışkırtmaya başladı oğlum, az önce yastıkta yatarken kustuğu direk karnına geldi.
kendi kendine elbette geçer kilo alımı iyi test yaptırmayabilirsiniz de ama genzine kaçma riski çok artar dedi dr.
napsam ki

canım bendede kabızlık var haftada 1 yada 2 kez tuvalete gidiyrm....
yediklerim hep benimle
tabi düzenli tuvalette gidememede kilo yapıyo öööööööööööööööööööööööööööffffffffffffffffffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…