canım bendede kabızlık var haftada 1 yada 2 kez tuvalete gidiyrm....
yediklerim hep benimle
tabi düzenli tuvalette gidememede kilo yapıyo öööööööööööööööööööööööööööffffffffffffffffffff
kızlar bana en çok süt yapan bol taze soğanlı kısır oldu sanırım .. gerci sag gögsüm hala damla damla ama oğlum emdikçe artıcak inşallah buarada ayva kompostosu da içtim onunda faydası olmuştur diye düşünüyorum .. dut kurusu cayı , humana , çörekotu yagı yemeye de devam ediorum ve en önemlisi 3 lt su :)
ben de biraz yaramaz oğluşumdan bahsedeyim. arkadaşlar ben uykusuzluğa alıstım gibi .. bu ay cocukları gecede 12 saat uyurmus yazıyor nette, inanınki gece 12 de uyuyor.3 e kadar 3 saat uyuyor. ondan sonra hep uyanık.beşiğinde sallana sallana uyanık kalıyor. (cok gazlı bir bebek oldugu için sadece beşik sallamasına alıstırdım.ama battaniyede falan sallamıyorum) gün içerisinde de hiç uyumuyor. yalnız basına en fazla 15 dk oyalanıyor. hiçbir iş yapamıyorum. eşiminde işi yoğun yardımcı olamıyr. yarın öbürgün işe baslıycam...ne yapıcam bilmem .. sizlerde de aynı sorunlar var mı? bir de kaç saatte bir emiyorlar.?
ek bir konu olarak bebeğimin cildi aşırı kuru ve konakları br türlü geçmiyor.aynı sorunu olanlar neler yaptılar
bu da hormonlardan mı oluyo hala acaba. kuru kayısı yiyorum ben sürekli ya da hoşafını yapıyorum, hem süte iyi geliyo hem kabızlığa.
daha adet olmadım ben ondandır belki
ben de biraz yaramaz oğluşumdan bahsedeyim. arkadaşlar ben uykusuzluğa alıstım gibi .. bu ay cocukları gecede 12 saat uyurmus yazıyor nette, inanınki gece 12 de uyuyor.3 e kadar 3 saat uyuyor. ondan sonra hep uyanık.beşiğinde sallana sallana uyanık kalıyor. (cok gazlı bir bebek oldugu için sadece beşik sallamasına alıstırdım.ama battaniyede falan sallamıyorum) gün içerisinde de hiç uyumuyor. yalnız basına en fazla 15 dk oyalanıyor. hiçbir iş yapamıyorum. eşiminde işi yoğun yardımcı olamıyr. yarın öbürgün işe baslıycam...ne yapıcam bilmem .. sizlerde de aynı sorunlar var mı? bir de kaç saatte bir emiyorlar.?
ek bir konu olarak bebeğimin cildi aşırı kuru ve konakları br türlü geçmiyor.aynı sorunu olanlar neler yaptılar
ben de duymuştum ama dr yazınca aldık, parasetamol içeriyomuş sadece, niye toplancakmış bi araştırayım.
aslında hiç ilaç vermemek lazım ama uyuşma geçince pipisinin acısından ağladı baya kıyamadım
canım bendede kabızlık var haftada 1 yada 2 kez tuvalete gidiyrm....
yediklerim hep benimle
tabi düzenli tuvalette gidememede kilo yapıyo öööööööööööööööööööööööööööffffffffffffffffffff
canım ben ergenlikten beri aynı problemle yaşıyrm,ne yediysem ne içtiysem bi türlü düzene sokamadım şu olayı.....adet olmamak yaparmı ki öyle bi sıkıntı bilmiyrm ki,ben oldum ...
sanki bnm oğlandan söz ediyon ama ben bugün bişey keşfettim çocuk beişiğinde çok güzel uyuyor.bütün işimi yaptım yemeğim olmasa yemek bilem yapacak vaktim var.normalinde işimi eşim gelince yapardım bugün eşim gelene kadar tüm ev işi bitmişti bu arda eşim 12de geliyor..şimdi yürüyüşe çıktı sende uyu dedi..bende işe başlayacam diye sallamayayım dedim ama gazı çk olunca mecbur salladım..hatta battaniyede bile salladık neyseki ben vazgeçirdim çocuğu.sallamayalım dediğimde sanki tembellik yapıyorum da sallamıyorum gibi eşim inatlaşıyordu..şimdi düşünüyorum k.v. bakacak onlarada bi beşik alsammı diye ama evleri çok dar alamam evdede bakmam diyor kv.bakalım nolcek...
konak için zeytin yağı duymuştum istersen bi doktorada sor ..
bende de aynı problem var ergenlikten bu yana ama şimdi kötüye özendirmek gibi olmasın ama sigara içince hemen wc ye koşuyorum..doğumdan sonra içmeyince çatladım resmen bi kaç defa lavman aldım bakktım olacak gibi değil.günde bi tane içiyorum ama ince olanındanyoksam olmuyor
sünnetiniz hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallahkızlar dün çocuk dr.una gittik anne sütü alan bebeklerin öyle sapsarı olmaması normaldir, sarı-yeşil arası olur dedi.
sümüksü yapı kakayla aynı renkse kan yoksa sıkıntı yoktur dedi.
kusması için de reflü testi önerdi, sütümü sağıcakmışım içine ilaç koyup içircekmişiz sonra filmi çekilcekmiş. reflü çıkarsa şurup veriyoruz işe yarıyo dedi.
önceden sızma gibi kusuyodu şimdi fışkırtmaya başladı oğlum, az önce yastıkta yatarken kustuğu direk karnına geldi.
kendi kendine elbette geçer kilo alımı iyi test yaptırmayabilirsiniz de ama genzine kaçma riski çok artar dedi dr.
napsam ki
boza 2 gün kullandım işe yaramadı acaba yine denesemmikicanım bozayıda dene baya kalorili ama işe yarıyo...
hıı bide maden suyu ,gece yatmadan önce içiyrm 3 saat sonra memişler dolmuş oluyo...
bizdede süt problemi saat 17 gibi başlıyo ,eeeeeeee bütün gün memede olunca kurutuyo cadı...
canım benim kızımında dizlerinde vardı kuruluk,bebe yağı pek ii gelmedi,saf zeytinyağı iii geldi bize dene istersen
sağol canım, dün uyuşma geçince huysuzlandı biraz, calpol verdim az bişey, bugün iyi çok şükür. biz özellikle küçükken olsun istedik, hatırlamasın sonuçta acıcaktır illa ki.
hafif bitikti bi de ucu, kireçlenme yapıyodu az az, acil sünnet olacağına hareketlenmeden yaptırdık
ben dayanamıyorum hergün tartılıyorumverirsin ya tatlı hamurişi yemeden bi de sporla baya iyi verirsin
sağol canım. çok zordur neden bütün gün memedeki, yakın zamanda düzelir inş.
ah ah bu kaynanalar yok mu, bütün gün uyursa gece uyumaz tabi çocuk napsın, kolay gelsin ya bugün de mi kaynanada bebeğin
cidden nasıl güzel söylemişler, az hasarla atlatsak bari saç dökülme olayını, kel kalmayalım da
ayyy içim cızladı bebeğimm...benm raporum 17sinde bitiyor tekrar rapor almaya çalışacam ama umutsuzum bu sefer hastane raporları kabul etmiyormuş hoş bnde rapor ayarlamış değilim.sanırım bnmk.v.de seninki gibi yapacak oaraya gider gitmez bebeği ayağına alıyor.her seferinde ben bebeğimi bu kadar sallamıyorum diyorum laf anlamıyor..bide beni sinir ede ede yaz gelsin oğlumu bahçeye indiredcem deyip duruyor.geçen niye evinmi kirleniyor dedim yok cnm ne alakası var dedi.bende indirme bahçede kene mene olur dedim.amaaan sanki beni mi dinleyecek? bunlar iyi günlerimiz kendi kafalarına göre yedirip içirecekler..kendi kafalarına göre yetiştirecekler..allahım sen bebeğimi bana bağışla onu koru..moralim bozuldu yaa
sağol canım, dün uyuşma geçince huysuzlandı biraz, calpol verdim az bişey, bugün iyi çok şükür. biz özellikle küçükken olsun istedik, hatırlamasın sonuçta
canım emin değilim ama calpol toplatılacaktı sanırım ben öyle duymuştum o yüzden almadım bi araştır istersen..
a
bencede iyi günlerimiz biraz daha anlasın bizim çocuklar neler öğretecekler kimbilirr bizimkide dün ne dedi seneye kurbanda çok faydalıymıs paça suyu içirecekmiş parçalayasım geldi:) ama çok ciddi gercekten içirir yani ben görrmeden bahçemi arada tamam hawa alsın ama bahçemi olur sürekli of off
sürdüm canım zeytinyağını,karbonatı da taradım yıkadım,yok da yok geçmiyor. ne yapıcam bilmem.bityor yine konaklar oluyor..beşik diye bahsettiğin sallanan,hamak beşik gibi değil mi?
bu arada bebişiniz gece kaka yapıyor mu hala ? benimki günde hala 5-6 kez kaka yapıyor.birisi gece 3-4 arası olmak üzere
tşk ederim canım. klips yöntemi ile olmadı normal dikişli yöntem yaptırdık. kesme işini sıcaklık veren bi aletle yaptılar. termokoter, koter denince olumsuz şeyler yazıyo ama termokoter farklıymış. plastik kıskaç denilenle de yaptırmış bi arkadaşım memnunmuş, geçen konuşmuştuk yazayım dedim.
tşk ederim canım.
evet simit bölgesi ayrı bişey olmuş, nasıl sıkılaşıcaz bilmiyorum. ben de kan ilacını kullanmadım demir eksikliği saçları döker aslında ama kabız yapıyo beni.
sağol canım
ben inatla almıyorum kıyafet, bi tane pnatolona sığıyorum güç bela.
ahhh kvlerr.. ALLAHTAN çalışmıyorumm yaaa bu konuda şanslıyım galibaa.. tamam bakıyolardaa şu kurulu düzeni değiştirmeye kalkmasalarr olmazz yaaa valla ayar oluyorum haa. ben hayatta ayakta sallamam diyodumm mecbur sallıyorumm kolik bi bebek olduğu için Efe buna mmecburdumm ama bazen kendiside dalıyoo uykuyoo zaten deli gibi hızlı hızlı sallamıyorumm hafif hafif sadece ama unutturacağımm kendi kendine uyumayı öğrenir inşallahh....günaydın kızlar ne habersiniz ben berbat durumdayım ya hem sinirli hem yorgun işe başladım malum dün kayınvalide baktı ilk defa onun sırasıydı sen bütün gün çocuğu uyut sadece 2 saat uyanık kaldı dio böbürenerek üstelik ayağında sallamıs ben 3.5 aydır kendi kenidisine uyutmaya çalışıyorum hiç sallamadım anne başedemem çalışıorum sallama birdaha dedim bişe olmaz hafif hafif salladım demezmi cinlendim bütün gün çocuğu sallamış oda garibim ne yapsın anneside yok uyumus tabi ben 5.30 da ewdeydim beni görür görmez çığlık çığlığa uyandı birdaha uyurmu gece 4 de uyudu sabahta 6 da kalktım işe geldim çok uykum war ne güzel ben bir düzen oluşturmusdum yaa
yavrum yaa inşallah canı çok acımıyodurr.. ama atlattınız hemen iyileşecekk bunuda atlatmış olacaksınız ama biz inatçı kocam yüzünden aklı başına gelince olacakk ve çocuk canı acıdığını dile getirecekk sonra o ağlayacak ben ağlayacağım off yaaa..sağol canım, dün uyuşma geçince huysuzlandı biraz, calpol verdim az bişey, bugün iyi çok şükür. biz özellikle küçükken olsun istedik, hatırlamasın sonuçta acıcaktır illa ki.
hafif bitikti bi de ucu, kireçlenme yapıyodu az az, acil sünnet olacağına hareketlenmeden yaptırdık
ben dayanamıyorum hergün tartılıyorumverirsin ya tatlı hamurişi yemeden bi de sporla baya iyi verirsin
anladım canımm bende deneyeyim en iyisii sen çalıştığın için tabi ister istemez sıkılıyosundurr.. ahh şu bebişler uslansada bizde kendimize bakabilsek keşkeee... kaşlarımı aldırcamm ama yılbaşını bekliyorumm fırsat bulursamm birde saçları fönletirim o gün bari koçişe güzel bakımlı görünelim dimi amasibel_saa ısırganı ben de yeni duydum hiç denemedim denicem bakalım. dökülme hormonlardansa pek işe yaramaz ama bakım yapar en azından. çalı gibi oldu saçlarım.
ben işe dönmücem bu sene, bebek de olsa evde oturmaya alışkın değilim kendime böyle işler buldum, bakımlı olayım dedim vaktim olursa tabi
aslında haklısın canım ama bebişler kadar bizlerde adapte olamadık maalesef o yüzden ani sinir patlmalrı yaşayabiliyoruzz hepsi normall ne yapalımm buda geliiir buda geçerrMattika sunnet isini halletmissiniz. Gecmis olsun, Allah damatligini da gostersin ins.
Ben de saclarima ve kilolarima uzuluyorum. Bi yere gidecek olsak kiyafetler olmuyoo, saclar sekil almiyoo.. sinir bozucu tabi. Uzerine yorgunluk ve uykusuzluk sinirlerimizi yipratiyo daha da fazla. Ama pozitif dusunelim kizlar. Kolay degil, dunyaya birer melek getirdik. 3 aylik civarindalar bebeklerimiz. Bize yorgunluktan dolayi cok geliyor belki ama 3 ay nedir ki. Daha yeni yeni dunyaya adapte oluyo yavrucuklar. Bunda da bizden daha iyi onlari anlayan, sefkat gosteren ve ihtiyaclarini gideren kimse yok. Zor ama cok guzel bir isimiz var, biraz sikalim disimizi, sabir
canım senin kızın biberon olayı bana dert oldu yaaalışıverse çook iyi olacak yaa yoksa nasıl beslenecek ufaklık sen çalışırkenn:44::44::44:benim kızımda bi kez döndü henüz devamı gelmedi,beklemedeyiz bakalım ne zaman keyfi gelcek cadının...
canım inan denemediğiz tür emzik kalmadı cadı beğenmiyr,bazen iice dalıyo uykuya öyle veriyrm yine anlıyo...kesin anneannesini çıldırtcak..alışsın dedim biberona emziğe ama yok olmuyor bitürlü...
ben henüz kuaföre gitme fırsatı bulupta saçlarımı kestiremedim ,acaba ondan mı diyrdum ama siz kestirdiğiniz halde dökülüyrmuş ,avuç avuç dökülüyrlar ya,bide benim cimcime asılınca tam oluyooo...
canım üzülme senn kafayı rahat tut emzirmeye taam gaz devamm şarıl şarıl akacak sütlerimiz inşallaahhhhhkızlar bana en çok süt yapan bol taze soğanlı kısır oldu sanırım .. gerci sag gögsüm hala damla damla ama oğlum emdikçe artıcak inşallah buarada ayva kompostosu da içtim onunda faydası olmuştur diye düşünüyorum .. dut kurusu cayı , humana , çörekotu yagı yemeye de devam ediorum ve en önemlisi 3 lt su :)
hahayyytttt 12 saat miii ahh ahhh nerdeeeee... 2 gündür benhiç uyumuyorum nerdeysee habire kalkıyoo 1 saat uyumak bilmiyoo öööylee bakınıyoo sıpaa..ben de biraz yaramaz oğluşumdan bahsedeyim. arkadaşlar ben uykusuzluğa alıstım gibi .. bu ay cocukları gecede 12 saat uyurmus yazıyor nette, inanınki gece 12 de uyuyor.3 e kadar 3 saat uyuyor. ondan sonra hep uyanık.beşiğinde sallana sallana uyanık kalıyor. (cok gazlı bir bebek oldugu için sadece beşik sallamasına alıstırdım.ama battaniyede falan sallamıyorum) gün içerisinde de hiç uyumuyor. yalnız basına en fazla 15 dk oyalanıyor. hiçbir iş yapamıyorum. eşiminde işi yoğun yardımcı olamıyr. yarın öbürgün işe baslıycam...ne yapıcam bilmem .. sizlerde de aynı sorunlar var mı? bir de kaç saatte bir emiyorlar.?
bilgiler için sağol canım..kızlar dün çocuk dr.una gittik anne sütü alan bebeklerin öyle sapsarı olmaması normaldir, sarı-yeşil arası olur dedi.
sümüksü yapı kakayla aynı renkse kan yoksa sıkıntı yoktur dedi.
kusması için de reflü testi önerdi, sütümü sağıcakmışım içine ilaç koyup içircekmişiz sonra filmi çekilcekmiş. reflü çıkarsa şurup veriyoruz işe yarıyo dedi.
önceden sızma gibi kusuyodu şimdi fışkırtmaya başladı oğlum, az önce yastıkta yatarken kustuğu direk karnına geldi.
kendi kendine elbette geçer kilo alımı iyi test yaptırmayabilirsiniz de ama genzine kaçma riski çok artar dedi dr.
napsam ki
bizimki hiiç gece kaka ypmıyoo canım yapmadı da inşallah yapmaz da yaa..sürdüm canım zeytinyağını,karbonatı da taradım yıkadım,yok da yok geçmiyor. ne yapıcam bilmem.bityor yine konaklar oluyor..beşik diye bahsettiğin sallanan,hamak beşik gibi değil mi?
bu arada bebişiniz gece kaka yapıyor mu hala ? benimki günde hala 5-6 kez kaka yapıyor.birisi gece 3-4 arası olmak üzere
cnm bazen benım bebegımde gece cok uyuyordu dr kılo alımı ıyıyse artık 3 aylıkolcaklar uyartmana gerek yok sen uyartırsan uyku duzenı bozulur demıstı ama yınede sen bı arastırselamlar nasılsınız kızlar
konak sorunu bizdede var azıcık ben şimdilik bişey yapmadım
kızlar bebeklerinizi geceleri kaç kere doyuruyorsunuz? ben bizimkilere 12 de mama veriyorum 1 e doğru emzirip yatırıyorum sabaha kadar uyuyorlarbazen 5-6 gibi uyanıp emiyorlar ama her zaman değil
anneme kalsa bebekler uykuda büyürmüş bırak uyusun diyor ama bu bebelerin 3 saatte bir beslenmesi gerekmiyormu?
bugünden itibaren saat kurup 3 saatte bir emziriyim diyorumsiz nasıl yapıyorsunuz?
kilo konusunda damaşallah ben baya verdim neredeyse eski kiloma döndüm sadece göbek kaldı biraz< oda zamanla gider inşallah
yaklaşık 25 kilo verdim eski pantolonlara oluyorumda göbek pırtlıyorbide dikişlerim hala ağrıyor
sürdüm canım zeytinyağını,karbonatı da taradım yıkadım,yok da yok geçmiyor. ne yapıcam bilmem.bityor yine konaklar oluyor..beşik diye bahsettiğin sallanan,hamak beşik gibi değil mi?
ay canım ben hayatımda hiç sigara kullanmadım...şuana kadar yemediğim ,içmediğim şey kalmadı diyrdum ama sigara varmış...eminim o bende yine işe yaramaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?