merhabalar...
marjinal79, umarım sıradan kusma eylemlerindendir mertin çok kusması, düzeleceğini umuyorum...
maşallah bebeklerinize, düğmeye basabiliyolar demek, benimki basamıyor, daha elleriyle oynuyor ... yakalayamıyor henüz bişeyleri, çıngırağını sallıyorum önünde sadece bakıyor, ağzının yanına yaklaştırırsam elleriyle tutmaya çalışıyor, o kadarcık...
skphotographer,
bu pusetlere takılan sallanan şeyleri nerden alabiliriz acaba canım ???
demir ilacına gelince, prospektüsünde mama,süt veya yemeklere karıştırılıp verilir yazıyor ama ben gene de kusar,ilacı çıkarır diye, besledikten 1 saat sonra falan veriyorum. keyfi yerindeyken yani...
benimkide daha bikaç gündür oyuncaklara ilgisini çeken eşyalara uzanmaya başladı.. her çocuğun gelişimi farklı endişe etmeye gerek yok ..
selam kızlar
bende karam8134 gibi bebeyi sürekli sallıyorum yoksa elleri kolları havaya kalkıp ağlıyor, uykuya iyice dalana kadar sürekli sallanmak istiyor paşam..
diş etindeki beyazlıklar hakikaten diş kisti diye geiyormuş çok önemli değil diyor doktor.
benimde dişler ağrı yapıyordu geçen gittim durum çok fena olmuş şimdilik dolgu yapıldı ama kanal tedavisi olacak yakında.
saçlarım hala aşırı döklmeye devam ediyor ne yapsam bilemedim vitaminlerde çare değil, doğal zeytinyağlı sabunla yıkayacağım artık bide bunu deniyim diyorum
merhabalar...
marjinal79, umarım sıradan kusma eylemlerindendir mertin çok kusması, düzeleceğini umuyorum...
maşallah bebeklerinize, düğmeye basabiliyolar demek, benimki basamıyor, daha elleriyle oynuyor ... yakalayamıyor henüz bişeyleri, çıngırağını sallıyorum önünde sadece bakıyor, ağzının yanına yaklaştırırsam elleriyle tutmaya çalışıyor, o kadarcık...
skphotographer,
bu pusetlere takılan sallanan şeyleri nerden alabiliriz acaba canım ???
jokerden aldım canım, benimkinin resmi bu.. daha fazla oyunak ekleyebiliyorsun cırtcırtlı çıkarıp yer değiştirebiliyorsun
demir ilacına gelince, prospektüsünde mama,süt veya yemeklere karıştırılıp verilir yazıyor ama ben gene de kusar,ilacı çıkarır diye, besledikten 1 saat sonra falan veriyorum. keyfi yerindeyken yani...
benimm saçlarım geçen ay inanılmaz döküldü sonra azaldı bakalım ne olacak daha sonraselam kızlar
bende karam8134 gibi bebeyi sürekli sallıyorum yoksa elleri kolları havaya kalkıp ağlıyor, uykuya iyice dalana kadar sürekli sallanmak istiyor paşam..
diş etindeki beyazlıklar hakikaten diş kisti diye geiyormuş çok önemli değil diyor doktor.
benimde dişler ağrı yapıyordu geçen gittim durum çok fena olmuş şimdilik dolgu yapıldı ama kanal tedavisi olacak yakında.
saçlarım hala aşırı döklmeye devam ediyor ne yapsam bilemedim vitaminlerde çare değil, doğal zeytinyağlı sabunla yıkayacağım artık bide bunu deniyim diyorum
sağolun kızlar bugün pek kusmadı.
48ve58,
canım endişelenme arkadaşlarında dediği gibi hepsinin gelişimi farklı,kızın sağlıklı çok şükür zamanı geldiğinde yapıcaktır.
benimki 3,5 aylıktan beri herşeyi tutabiliyor bilinçli olarak,doktor algıları çok açık dedi,hepsi farklı birbirinden seninkinkiyle arasında 1 aya yakın var hem endişilenecek bir şey yok.
teşekkürler canım, algının açık olması iyi o zaman.annesini fazla bekletmyor, hatta beklemesine kalmadan yapıveriyor herşeyi, maşallahkendi bebeğinde olmayınca da insan sabredemiyor, sabırsız ve pimpirik oldum çıktım
skphotographer, teşekkürler canım,bi bakayım ben de :) aslında oyun halısı alasım var, kullananlar var mı arkadaşlar ? 60 tlden başlıyor, genelde 100 tl civarı, çok da pahalı . siz ne düşünüyorsaunuz ?
zaten annelik demek bu galiba insan hep bir endişe halinde,çocuğu için korkuyor benimki dün çok kusunca çok korktum insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.
çok geçmiş olsunhayırlı olsun,benimkininde bütün oyuncakları konuşuyor şarkı söylüyor düğmesine basıyor konuşunca o da onlara cevap veriyor çok komik.
bugün benim canım biraz sıkkın çünkü bebeğim şimdiye kadar hiç kusmadığı kadar kusuyor,sebebi ne olabilir acaba sizlerede sormak istedim yarında devam ederse doktora götürücem bugün bütün emdiklerini geri kustu nerdeyse.
patates havuç pirinç hepside kabız yapıcı ama demekki senin bebiş düzeni oturttuMerhaba anneler, ben artik gecmis yapmaya yetisemiyorum. Zamanim o kadar az ki iste isleri bitirip zamaninda ccikmak icin kosturuyorum, evde bebisim ve malum isler.. umarim cok onemli seyler kacirmamisimdir..
Sut alerjisi icin doktor bize aptamil pregomin mama verdi. İcinde hicbir alerjen yokmus. Biz tam olarak sut mu alerji yapiyor bilemedik, kan testinde sut negatif cikti ama bebegimize aptamil mama verince yanaklari kizarik ve pul pul oluyordu. Testte %5 yanilma ihtimali varmis, o yuzden pregomin deneyelim dedi doktor. Bu yeni mamayla simdilik iyi gidiyor bakalim. Pregomin biraz pahaliymis ama biz satin almadigimiz icin ne kadar bilmiyorum.
Kaka isine gelince, bizim 1,5 ay kadar suren haftada bir ancak fitillle kaka yapmaya kadar giden problemimiz vardi. Onu poposundaki catlagi ilik oturma banyolari ile sadece 4 gunde tedavi ederek astik ve 2-3 gunde bir yapar hale gelmisti. Son 3-4 gundur aksamlari birkac kasik patates-havuc-princ haslamasi veriyorum, her gun yapmaya basladi sanirim ek gidanin etkisidoktor demir verdi ama henuz baslamadim. Onu ne zaman vermek gerekiyor? Sutle yakin zamanda olmamasinlazim diye biliyorum.
teşekkürler canım, algının açık olması iyi o zaman.annesini fazla bekletmyor, hatta beklemesine kalmadan yapıveriyor herşeyi, maşallahkendi bebeğinde olmayınca da insan sabredemiyor, sabırsız ve pimpirik oldum çıktım
skphotographer, teşekkürler canım,bi bakayım ben de :) aslında oyun halısı alasım var, kullananlar var mı arkadaşlar ? 60 tlden başlıyor, genelde 100 tl civarı, çok da pahalı . siz ne düşünüyorsaunuz ?
oyun halısı ben kullanıyorum ama günde taş çatlasın toplarsak 20-30 dak kalmıyor 149 tl ye chicco dan kampanyayla almıştımoyun halısını bende düşünüyordum ama şimdilik vazgeçtim,kullanıpta faydasını gören arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirebilir umarım.
Iyi geceler hanimlar
Bugun cok yoruldum, misafirlerim var di ve herzmanki gibi oglum durmadan hep agladi, uykusu var ama bi turlu uyyuyamiyor yavrum,:26: artik ne yapacagimi sastim yaaa ablamlara annemlere disardan herkesi gorunce basiyor cigligi kendini hic sevdirmiyor...kimsenin kucagina gitmek istemiyor basbasbagriyo halbuki cok misafir agirladim bu son zamanlarda biraz alismasi lazim diye dusunuyorum.... Ve geceleri kurulu saat gibi her 2 satte bi kalkiyo ya karnini doyurmaya yada dusen emzigini istiyo. Bundan 2 ay once geceleri 5/6 saat uyuyabiliyordu nolduda birden boyle degisti.... Herkes akil veriyo vallahi yoruldum ya . Doktora gittik dun kilosu boyu herseyi gayet iyi allaha sukur ve doktor hala gazi vardir diyor ondan cok agliyodur dedi... Hayirlisi olsun artik diyorum, tek saglikli olsunlarda zamanla duzelecek insallah...rabbim yavrularimizi korusun insallah
oyun halısını bende düşünüyordum ama şimdilik vazgeçtim,kullanıpta faydasını gören arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirebilir umarım.
selam kızlar
Gunaydin herkese
Sessizfirtina misafir zor is, benim acayip gozumde buyuyor artik. Evi temizle, duzenle, hazirlik yap bir de misavir gelince bebisin durmasin hem onlara hizmet etmek icin kotur hem bebisinle ugras.. ayh! Bana savasa hazirlanmak gibi geliyo
Bebeginin emzik veya karnini doyurmak icin uyanmasi bana ac olabilecegini dusundurdu. Okudugum bir kitapta geceleri farkli saatlerde uyaniyorsa ya karni actir ya da cok yoruldugu icin uykuya tam dalamiyordur diyordu. Bebegin fazla renkli, sesli, oyunlu ortamda buluhmasi fazla yorulmasina sebep olabiliyormus. Benim oglum 2-4 ay arasi geceleri cok guzel uyuyordu. Sonra 2-3 saate bir uyanmaya basladi. Artik doymuyo olabilir diye ek gidaya ve mama takviyesine basladim, tekrar eski duzenimize kavustuk cok sukur. Ama bir gun bile eksik ogun versem, gece cok uyaniyor :s
Bayanstres ben hazirladigim mamaya birkac kasik zeytinyagi da ekliyorum, acaba ondan mi kabizlik yapmadi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?