2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

benimkide daha bikaç gündür oyuncaklara ilgisini çeken eşyalara uzanmaya başladı.. her çocuğun gelişimi farklı endişe etmeye gerek yok ..

sağolun kızlar bugün pek kusmadı.
48ve58,
canım endişelenme arkadaşlarında dediği gibi hepsinin gelişimi farklı,kızın sağlıklı çok şükür zamanı geldiğinde yapıcaktır.
benimki 3,5 aylıktan beri herşeyi tutabiliyor bilinçli olarak,doktor algıları çok açık dedi,hepsi farklı birbirinden seninkinkiyle arasında 1 aya yakın var hem endişilenecek bir şey yok.

selam kızlar

bende karam8134 gibi bebeyi sürekli sallıyorum yoksa elleri kolları havaya kalkıp ağlıyor, uykuya iyice dalana kadar sürekli sallanmak istiyor paşam..
diş etindeki beyazlıklar hakikaten diş kisti diye geiyormuş çok önemli değil diyor doktor.
benimde dişler ağrı yapıyordu geçen gittim durum çok fena olmuş şimdilik dolgu yapıldı ama kanal tedavisi olacak yakında.
saçlarım hala aşırı döklmeye devam ediyor ne yapsam bilemedim vitaminlerde çare değil, doğal zeytinyağlı sabunla yıkayacağım artık bide bunu deniyim diyorum

benim kızımın diş etinde de var alt çenesinde iki tane ama sivilce gibi sanki sennkide mi o şekildeydi???

benimm saçlarım geçen ay inanılmaz döküldü sonra azaldı bakalım ne olacak daha sonra

teşekkürler canım, algının açık olması iyi o zaman.annesini fazla bekletmyor, hatta beklemesine kalmadan yapıveriyor herşeyi, maşallah kendi bebeğinde olmayınca da insan sabredemiyor, sabırsız ve pimpirik oldum çıktım

skphotographer, teşekkürler canım,bi bakayım ben de :) aslında oyun halısı alasım var, kullananlar var mı arkadaşlar ? 60 tlden başlıyor, genelde 100 tl civarı, çok da pahalı . siz ne düşünüyorsaunuz ?

zaten annelik demek bu galiba insan hep bir endişe halinde,çocuğu için korkuyor benimki dün çok kusunca çok korktum insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.

zaten annelik demek bu galiba insan hep bir endişe halinde,çocuğu için korkuyor benimki dün çok kusunca çok korktum insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor.

aynen ya... anneyiz demek ki, endişelenmesek de bi dert, yaşanması gerekenleri yaşıyoruz sanırım :)

oyun halısını bende düşünüyordum ama şimdilik vazgeçtim,kullanıpta faydasını gören arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirebilir umarım.

çok geçmiş olsun
patates havuç pirinç hepside kabız yapıcı ama demekki senin bebiş düzeni oturttu darısı başımıza

oyun halısını bende düşünüyordum ama şimdilik vazgeçtim,kullanıpta faydasını gören arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirebilir umarım.
oyun halısı ben kullanıyorum ama günde taş çatlasın toplarsak 20-30 dak kalmıyor 149 tl ye chicco dan kampanyayla almıştım
bence çok şart değil

Iyi geceler hanimlar
Bugun cok yoruldum, misafirlerim var di ve herzmanki gibi oglum durmadan hep agladi, uykusu var ama bi turlu uyyuyamiyor yavrum,:26: artik ne yapacagimi sastim yaaa ablamlara annemlere disardan herkesi gorunce basiyor cigligi kendini hic sevdirmiyor...kimsenin kucagina gitmek istemiyor basbasbagriyo halbuki cok misafir agirladim bu son zamanlarda biraz alismasi lazim diye dusunuyorum.... Ve geceleri kurulu saat gibi her 2 satte bi kalkiyo ya karnini doyurmaya yada dusen emzigini istiyo. Bundan 2 ay once geceleri 5/6 saat uyuyabiliyordu nolduda birden boyle degisti.... Herkes akil veriyo vallahi yoruldum ya . Doktora gittik dun kilosu boyu herseyi gayet iyi allaha sukur ve doktor hala gazi vardir diyor ondan cok agliyodur dedi... Hayirlisi olsun artik diyorum, tek saglikli olsunlarda zamanla duzelecek insallah...rabbim yavrularimizi korusun insallah

Gunaydin herkese
Sessizfirtina misafir zor is, benim acayip gozumde buyuyor artik. Evi temizle, duzenle, hazirlik yap bir de misavir gelince bebisin durmasin hem onlara hizmet etmek icin kotur hem bebisinle ugras.. ayh! Bana savasa hazirlanmak gibi geliyo

Bebeginin emzik veya karnini doyurmak icin uyanmasi bana ac olabilecegini dusundurdu. Okudugum bir kitapta geceleri farkli saatlerde uyaniyorsa ya karni actir ya da cok yoruldugu icin uykuya tam dalamiyordur diyordu. Bebegin fazla renkli, sesli, oyunlu ortamda buluhmasi fazla yorulmasina sebep olabiliyormus. Benim oglum 2-4 ay arasi geceleri cok guzel uyuyordu. Sonra 2-3 saate bir uyanmaya basladi. Artik doymuyo olabilir diye ek gidaya ve mama takviyesine basladim, tekrar eski duzenimize kavustuk cok sukur. Ama bir gun bile eksik ogun versem, gece cok uyaniyor :s

Bayanstres ben hazirladigim mamaya birkac kasik zeytinyagi da ekliyorum, acaba ondan mi kabizlik yapmadi?

canım gazlı bir bebek mi seninki de,sallamadan kaç dakika saat uyuyor?ben niye yaptıgını bulsam çözüm bulacagım ama nedeni ne 3 farklı doktora gittik,eşim çucuk psikologuna gitti net bir şey diyen yok hep ortalam cevaplar..diş etinde bizimde var ve oraya dokununca aglıyor,kızıyor sizin de öyle mi?

uysal bir bebegin varsa yani kendi kendine oynayan,kucaga alışmamış bir bebekse faydası olur oyun halısının..biz fisher prize aldık ama 5 dakika bile durmuyor kucakta gezmekten daha çok hoşlanıyor tontonum :)

belkide ondandır ben senin verdiklerini vermeye korkuyorum yinede biraz daha bekliycem bizimde düzenimiz otursun öyle başlıycam

demekki oyun halısı pekte şart değil zaten bizimki yerde durmayı hiç sevmiyor hep kucak ve dolaşmak istiyor bir kaç defa yere battaniye serdim oyuncaklarınıda etrafına koydum 2 dk durmadı bile.

Vücut sallanirken gözler sabit bir noktaya baktiginda onlardan beyine hareket olmadigi sinyali gider. Bu iki sinyal arasindaki fark, araba tutmasinda oldugu gibi bir çesit bas dönmesi yaratir ve uyku getirir. Uykunun gelmesi vücut ihtiyaci olarak degil tamamen beyinde olusur. Devamli hareket halinde olan, baska seyle mesgul olan bebegin sallanarak uyutulmasi zordur.

Arastirmalar içkulak vestibular sistemi düzenli olarak uyarilan bebeklerin daha hizli gelistiklerini, daha erken oturup, ayakta durabildiklerini gösterdiler. Salincakta, kucakta veya ayakta sallanan bebeklerdeki reflekslerin uyari almayan bebeklerden daha hizli gelismeleri arastirmacilari bir baska yöne, önemli bir çocuk sorununa yöneltti.

Hiperaktif denilen asiri hareketli, sürekli hayal gören ve yeteneklerini gelistiremeyen çocuklarin vestibular sistemlerinde bazi bozukluklara rastlandi. Yapilan çalismalar, mongoloid olan veya beyin felci geçirmis olan çocuklarin vestibular uyari ile daha iyi gelisebildiklerini gösterdiler.

Arastirmacilarin daha yeni farkina vardiklari bebekleri sallayarak büyütmenin faydalarini
anneler insanligin ilk günlerinden itibaren annelik içgüdüleri ile hissetmislerdi. Tabii burada bebegin annesinin kucaginda sallanirken, onun sesi ve kokusu ile duydugu mutlulugun etkisini de unutmamak gerekir.

abartmadan sallamanın faydalı olduğunu zaten biliyordum sizde okuyun istedim

demek sallamak faydalıymış buna çok sevindimbizimki mümkünü yok salmadan uyumuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…