demekki oyun halısı pekte şart değil zaten bizimki yerde durmayı hiç sevmiyor hep kucak ve dolaşmak istiyor bir kaç defa yere battaniye serdim oyuncaklarınıda etrafına koydum 2 dk durmadı bile.
hiç alma bence de boş masraf olur,daha faydalı şeyler alırsın bebegine :)
Gunaydin herkese
Sessizfirtina misafir zor is, benim acayip gozumde buyuyor artik. Evi temizle, duzenle, hazirlik yap bir de misavir gelince bebisin durmasin hem onlara hizmet etmek icin kotur hem bebisinle ugras.. ayh! Bana savasa hazirlanmak gibi geliyo
Bebeginin emzik veya karnini doyurmak icin uyanmasi bana ac olabilecegini dusundurdu. Okudugum bir kitapta geceleri farkli saatlerde uyaniyorsa ya karni actir ya da cok yoruldugu icin uykuya tam dalamiyordur diyordu. Bebegin fazla renkli, sesli, oyunlu ortamda buluhmasi fazla yorulmasina sebep olabiliyormus. Benim oglum 2-4 ay arasi geceleri cok guzel uyuyordu. Sonra 2-3 saate bir uyanmaya basladi. Artik doymuyo olabilir diye ek gidaya ve mama takviyesine basladim, tekrar eski duzenimize kavustuk cok sukur. Ama bir gun bile eksik ogun versem, gece cok uyaniyor :s
Bayanstres ben hazirladigim mamaya birkac kasik zeytinyagi da ekliyorum, acaba ondan mi kabizlik yapmadi?
uysal bir bebegin varsa yani kendi kendine oynayan,kucaga alışmamış bir bebekse faydası olur oyun halısının..biz fisher prize aldık ama 5 dakika bile durmuyor kucakta gezmekten daha çok hoşlanıyor tontonum :)
evet cnım, bebeğim uysal, yerde uruyor uzun süedir, battaniye üzerinde. kendince elleriyle oynuyor, sağa sola dönüyor, öyle .kucağa alışık değil şükür. alabilirim o zaman şöle basit bi oyun halısı.
fikir veren arkadaşlara teşekkürler :)
karam8134, oyun halısını çok gereksiz bulmuşsun, bebek severse neden gereksiz olsun anlamadım, bebeğe göre değişir. severse oynar içinde. onun da üstünde sallanan oyuncaklardan var, uzanması için, sesler var müzik çalanı var, bunları faydasız olarak göstermen biraz acımasız olmuş. isteyen alır istemeyen almaz, herkesin fikri ve maddi durumu ... kimseye "hiç alma,boşa masraf" diyemeyiz, fikir sunarız,artı eksilerini anlatırız, kendi kararını verir herkes, böyle düşünüyorum arkadaşım
ikea nın mama sandalyesi hem ucuz hem kullanışlı hem hafifmiş ben daha bakmadım komşu topikte okumuştum tavsiye eden çoktu bak istersenseninki duruyorsa ne güzel maşallahal tabi canım eğitici olur benimkinin huyu farklı,keşke benimkide dursa ama maalesef.burda söylenenlere göre benimki pek hoşlanmaz gibi,bende bu günlerde mama sandalyesi araştırıyorum bakalım 2-3 haftaya alıcam ek gıdaya geçerken,e -bebekte güzel modeller var.
ikea nın mama sandalyesi hem ucuz hem kullanışlı hem hafifmiş ben daha bakmadım komşu topikte okumuştum tavsiye eden çoktu bak istersen
evet cnım, bebeğim uysal, yerde uruyor uzun süedir, battaniye üzerinde. kendince elleriyle oynuyor, sağa sola dönüyor, öyle .kucağa alışık değil şükür. alabilirim o zaman şöle basit bi oyun halısı.
fikir veren arkadaşlara teşekkürler :)
karam8134, oyun halısını çok gereksiz bulmuşsun, bebek severse neden gereksiz olsun anlamadım, bebeğe göre değişir. severse oynar içinde. onun da üstünde sallanan oyuncaklardan var, uzanması için, sesler var müzik çalanı var, bunları faydasız olarak göstermen biraz acımasız olmuş. isteyen alır istemeyen almaz, herkesin fikri ve maddi durumu ... kimseye "hiç alma,boşa masraf" diyemeyiz, fikir sunarız,artı eksilerini anlatırız, kendi kararını verir herkes, böyle düşünüyorum arkadaşım
gunaydın annısler.. dun kucuk bı kaza yasadım elıme kızgın yag dokuldu epey kabardıı acıle gıttık ılac verdıler..su topladı. ıns hemen gecer kıızmla zor ılgılenıyorumm.. allahbeterınden korudu ..
yesımcım masalahh kuzunaa gelısımı gayet ıı ferrum kullanıyorum bende gunde 3 damla dedıler bıze..
günaydın kızlar..herkese hayırlı haftalar..aşıdan geldik az önce.canım oğlum azıcık ağladı :-( 6.100 gram olmuş..boyuda 61 cm..boyu kısa sanırım biraz.bana da ferrum damladan verdiler bakalım alacak mı? devit.i bile zorla veriyorum.
Maasallah kuzuna bence boyunuza takma sonuçta her bebek farklı gelişiyor bı bakarsın aniden boy atmışgünaydın kızlar..herkese hayırlı haftalar..aşıdan geldik az önce.canım oğlum azıcık ağladı :-( 6.100 gram olmuş..boyuda 61 cm..boyu kısa sanırım biraz.bana da ferrum damladan verdiler bakalım alacak mı? devit.i bile zorla veriyorum.
gunaydın annısler.. dun kucuk bı kaza yasadım elıme kızgın yag dokuldu epey kabardıı acıle gıttık ılac verdıler..su topladı. ıns hemen gecer kıızmla zor ılgılenıyorumm.. allahbeterınden korudu ..
yesımcım masalahh kuzunaa gelısımı gayet ıı ferrum kullanıyorum bende gunde 3 damla dedıler bıze..
ben de mama sandalyesi düşünüyorum, henüz harekete geçemdim,sadece aklımdan geçiyor :) fikir verire rkadaşlar seviniriz...seninki duruyorsa ne güzel maşallahal tabi canım eğitici olur benimkinin huyu farklı,keşke benimkide dursa ama maalesef.burda söylenenlere göre benimki pek hoşlanmaz gibi,bende bu günlerde mama sandalyesi araştırıyorum bakalım 2-3 haftaya alıcam ek gıdaya geçerken,e -bebekte güzel modeller var.
slm bayanlar
benım ogluma aksam olunca bı hal oluyo mememi ısrarla reddediyosadece bıberon ıstıyo nefesi kesilene kadar aglıyo :26:
ben de aglamasın dıye veriyorm ama sütten tamamen kesilir diye de korkuyorm
salıncak almaya karar verdim bende belkı onunla bıraz oyalanır
bugün temizliğe niyetlendim inş. sonuçlanrevi belediye basacak yakında
ben de mama sandalyesi düşünüyorum, henüz harekete geçemdim,sadece aklımdan geçiyor :) fikir verire rkadaşlar seviniriz...
geçmiş olsun canım ya, ah ne zordur şimdi,allah beteinden korumuş dediğin gibibizim ferro sanol ilacımız,günde 7 damldan başlıyoruz onra 9a çıkarıcaz, ben 8 damla veriyorum şimdi. sizinki azmış ne güzel :)
yeşim84, maşallahuzar sanırım sonradan
eylülnaz,meraba ,biz de sizi öpüyoruuuz... oyun halısı konusunu hala düşünüyorum,netten almalıyım çünkü burd çok pahalıdır eminim
kızlar birde ne sorucam size bebişlerinizin baş çevresi kaç cm?benim oğluşumun şuan 40,5 cm..netten baktım şöyle.6.ayda 43 olması falan gerekiyormuş.küçük baş ise doktora gidin falan yazıyor.korktum biraz.6.aya ne kaldı şurada 43 olur mu ki ozamana kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?