2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Son iki hafta bizim için biraz zor geçti aşı sonrası ateş, kabızlık, soğuk algınlığı, yüzdeki dermatidlerin azması...Şimdi daha iyi çok şükür

Arkadaşım aynen dediğin gibi. Benim oğlumun da 4. ay sonundaki kontrolunde doktor bıngıldağı kapanmamış ama sorun değil böyle olabiliyor, ilerde kapanır dedi. 5. ay sonunda gittiğimizde öyle bi problem kalmamıştı. her çocukta biraz farklı zaman alabiliyormuş, yaklaşık bu aylarda kapanır herhalde. Aklınıza takmayın bence.

Son iki hafta bizim için biraz zor geçti aşı sonrası ateş, kabızlık, soğuk algınlığı, yüzdeki dermatidlerin azması...Şimdi daha iyi çok şükür

canım daha önce yazmışsındır belki ama ben kaçırmış olabilirim. dermatitleri neyin tetiklediğini biliyor musunuz? biz de aylarca yüzü ve vucudunun belli bölgelerinde atopik arttıkça çok üzüldük, özellikle yüzünde olunca her an görüyosun çok can sıkıcı oluyordu. Ama çok şükür farkettik ki mama azdırıyormuş! Başka şeyler de etkiliyor ama mamayı sık sık verdikçe azalmaya fırsat kalmadan şiddetleniyordu. Bi de yavrucum huzursuz olup kaşıdıkça tahriş ediyordu. hipokort tedavide yetersiz kalınca cutivate kullandık. Şimdi çok şükür iyi yanakları. Biraz artarsa cutivate (hipokorttan 1 seviye fazla kortizonlu) sürüyoruz. onun dışında nemlendirici.

Dermatidler süt veya yumurta alerjisinden olabildiği gibi genelde bebeklerde yaşanan bi sorun olup 7. aydan sonra ortadan tamamen kalkabiliyormuş. Islak bir bezle her gün bebişlerin yüzünü silip losyon sürmemiz gerekiyor. Çok yağlı ürünler tercih edilmemeli. Banyodan sonra bi merhem var onu çok hafif sürmek çok iyi geliyor. Açıkçası adını vermeye çekiniyorum. Çünkü insan kendini çaresiz hissedince ilk duyduğu şeyi kullanıp, duyduğunu yapabiliyor (kendimden biliyorum) :)

boyu 61 cm canım kilosuda 6.100 gr...baş çevresi şuan 40,5

bebeişin biraz küçük ilerliyor, şimdi eğer hep küçük ölçülerde ilerlediuyse sıkıntı yok ama gelişimi normal persantilden biranda düştüyse bir uzman dr a dnış. 50. persantil nomalken seninki 10. persntilde.

benim bebişinde bıngıldak 2,5*2cm olmuş geçen ay ile aynı ben d vitaminini aksattım (unuttum) ondan oldu benim yüzümden bu hafta aksilik çıkmazsa doktora gideceğiz.

benimki 7600kilosu 63boyu ek gıda hiç düşünmüyoum, formul sütte. zaten almış alacağını

bıngıldağın erken kapanması iyi değilki bebeklerin 8-9 hatta daha ilerde kapanıyor düye biliyorum ve hatta erken kapanma söz konusu olunca d vit hemen kesiliyor öünkü beyin gelişimi için bıngıldak belli bir zamana kadar olmalı diye biliyorum

yok canım birden düşmedi.her ay böle yavaş yavaş ilerledi..biraz minyon galiba..

çok doğru 2 yaşına kadar sürer kapnma, eğper kapanmadıysa veya erken kapnırsa çok zararları olabliliyor, zararlarına gelince bence hiç araştırıp psikolojinizi bozmayın. sadece bebişlerinizi takip edin.

yok canım birden düşmedi.her ay böle yavaş yavaş ilerledi..biraz minyon galiba..

olabilir. zaten bir terslik olursa doktor mutlaka bahseder.
ya çok ta üstüne düşmemek lazım.

Aman aman ben oyel bir tavsiyede bulunmuyorum, sakin kimse yanlis anlamasin. Bu bahsettiklerim kortizonlu ilaclar, krem degil ve doktor tavsiyesi olmadan kesnlikle kullanilmamali. Fazla dozda veya yanlis kullaniminda tehlikeli etkileri olabiliyormus, aman dikkat.

Bizde sut alerjisi cikmadigi halde mama dokundu. Ben islak bezle de sildim ama arttiginda o bile kesmiyordu.. insallah bir daha artmaz, kimsenin bebsinde de olmaz.. Allah beterinden korusun, hayati bir mesele degil sonucta ama insan hic olmasiistiyor tabi

Sllm benim oglumda 18 eylul dogumlu burayi gunluk takip ediyordum artik aktif katilimci oldum hepimiz bebeklerimizi gule gule buyutelim

slm kızlarr nasılsınızz benim kızım nişastayı çok sevdi devamlı onu yemek istiyo, biberonu almıyo artık kaşıkla yemek istiyo ne yapmam lazım yaa zaten memeyi bıraktı şimdide biberonu bırakacak

slm yeşimcim benim kızında baş çevresi küçük sizinki bizimkine göre iyi 4.ayında boyu 62 cm kilosu 6000 baş çevresi 39,5 du

kızlar ile erkeklerin ölçüleri farklıdır seninki kız olduğu için kız bebek prsantiline bakacaksın erkeklerinki kızlara göre yuksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…