Arkadaşlar baş çevresi ölçümünün bıngıldağın kapanmasıyla ilgisi var. Benim oğluşumun 4. ayında 43 santimdi. Doktoru kapanması az dedi takip edicez. Kendi çocuğununda bu şekilde olmuş ilerleyen aylarda hızla kapanmış. Arkadaşlarımda da aynı durumu yaşayanlar var. Devit 3 ü ihmal etmemek lazım. Doktorumuz 4 damla ile devam etmem gerektiğini söyledi, fazlası böbreğe zarar veriyormuş. Gerçi ilacın düzenli kullanımı da fayda vermeyebiliyor. Tek ilacı direk güneşışığı :)
Son iki hafta bizim için biraz zor geçtiaşı sonrası ateş, kabızlık, soğuk algınlığı, yüzdeki dermatidlerin azması...Şimdi daha iyi çok şükür
ne tesadüf aynı gün benimde çayın dumanından elim yandı morardı şu an:18: geçmiş olsunnn
​ban boy kilo ile baş cevresini yazar mısın bilgi verebilirim
canım daha önce yazmışsındır belki ama ben kaçırmış olabilirim. dermatitleri neyin tetiklediğini biliyor musunuz? biz de aylarca yüzü ve vucudunun belli bölgelerinde atopik arttıkça çok üzüldük, özellikle yüzünde olunca her an görüyosun çok can sıkıcı oluyordu. Ama çok şükür farkettik ki mama azdırıyormuş! Başka şeyler de etkiliyor ama mamayı sık sık verdikçe azalmaya fırsat kalmadan şiddetleniyordu. Bi de yavrucum huzursuz olup kaşıdıkça tahriş ediyordu. hipokort tedavide yetersiz kalınca cutivate kullandık. Şimdi çok şükür iyi yanakları. Biraz artarsa cutivate (hipokorttan 1 seviye fazla kortizonlu) sürüyoruz. onun dışında nemlendirici.
Son iki hafta bizim için biraz zor geçtiaşı sonrası ateş, kabızlık, soğuk algınlığı, yüzdeki dermatidlerin azması...Şimdi daha iyi çok şükür
boyu 61 cm canım kilosuda 6.100 gr...baş çevresi şuan 40,5
bıngıldağın erken kapanması iyi değilki bebeklerin 8-9 hatta daha ilerde kapanıyor düye biliyorum ve hatta erken kapanma söz konusu olunca d vit hemen kesiliyor öünkü beyin gelişimi için bıngıldak belli bir zamana kadar olmalı diye biliyorumArkadaşım aynen dediğin gibi. Benim oğlumun da 4. ay sonundaki kontrolunde doktor bıngıldağı kapanmamış ama sorun değil böyle olabiliyor, ilerde kapanır dedi. 5. ay sonunda gittiğimizde öyle bi problem kalmamıştı. her çocukta biraz farklı zaman alabiliyormuş, yaklaşık bu aylarda kapanır herhalde. Aklınıza takmayın bence.
grçmiş olsun hepsi üstüste daha zor olmuşturSon iki hafta bizim için biraz zor geçtiaşı sonrası ateş, kabızlık, soğuk algınlığı, yüzdeki dermatidlerin azması...Şimdi daha iyi çok şükür
bebeişin biraz küçük ilerliyor, şimdi eğer hep küçük ölçülerde ilerlediuyse sıkıntı yok ama gelişimi normal persantilden biranda düştüyse bir uzman dr a dnış. 50. persantil nomalken seninki 10. persntilde.
benim bebişinde bıngıldak 2,5*2cm olmuş geçen ay ile aynı ben d vitaminini aksattım (unuttum) ondan oldubenim yüzümden bu hafta aksilik çıkmazsa doktora gideceğiz.
çok doğru 2 yaşına kadar sürer kapnma, eğper kapanmadıysa veya erken kapnırsa çok zararları olabliliyor, zararlarına gelince bence hiç araştırıp psikolojinizi bozmayın. sadece bebişlerinizi takip edin.bıngıldağın erken kapanması iyi değilki bebeklerin 8-9 hatta daha ilerde kapanıyor düye biliyorum ve hatta erken kapanma söz konusu olunca d vit hemen kesiliyor öünkü beyin gelişimi için bıngıldak belli bir zamana kadar olmalı diye biliyorum
yok canım birden düşmedi.her ay böle yavaş yavaş ilerledi..biraz minyon galiba..
Dermatidler süt veya yumurta alerjisinden olabildiği gibi genelde bebeklerde yaşanan bi sorun olup 7. aydan sonra ortadan tamamen kalkabiliyormuş. Islak bir bezle her gün bebişlerin yüzünü silip losyon sürmemiz gerekiyor. Çok yağlı ürünler tercih edilmemeli. Banyodan sonra bi merhem var onu çok hafif sürmek çok iyi geliyor. Açıkçası adını vermeye çekiniyorum. Çünkü insan kendini çaresiz hissedince ilk duyduğu şeyi kullanıp, duyduğunu yapabiliyor (kendimden biliyorum) :)
boyu 61 cm canım kilosuda 6.100 gr...baş çevresi şuan 40,5
slm yeşimcim benim kızında baş çevresi küçük sizinki bizimkine göre iyi 4.ayında boyu 62 cm kilosu 6000 baş çevresi 39,5 du
cok gecmıs olsun bebeklerın hasta olmalarına hıc dayanamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?