ek gıda veren annelere bir sorum var, kaşık maması verenler neler yediriyor?
ben geçen hippin pirinç mamasını yaptım pek sevmedi ben verdikçe ağzından çıkarttı bende zorlamadım..
selamlar kizlar...
off kaç gündür çok sorunumuz var, ben mi çözemedim yoksa baska birsey mi bilemiyorum
bebekler kendi kendine sütten kesilir mi? yani normalde mesela anneler 1 yasinda veya 6 aydan sonra sütten keser ama bebek kendisi birakabilir mi emmeyi? ben 2 gram emsin diye akla karayi seçiyorum en son 2 gün önce yaklasik 7 saat aç kaldi emziriyorum kafasini çeviriyor agliyor istemiyor açliktan agladi evde kiyamet koptu mecburen elma püresi yedirdim. Dün gecede yine emzirdim sevindim hatta emiyor diye ama esimle baktik 15dk sonra hepsini oldugu gibi kustubirazdan doktorda randevumuz var gidiyim bakalim ne olacak
bizimkide suyu pek isteyerek içmiyor.boyunuz iyiymiş canım kızında çok kısa değil orta hem sonradan boy atar.
ıns bıseyı yoktr bebısınn ama bazı bebekler 5 aylık oldktn snra emmeyı bırakıo yemegıde cok azaltıo komsmzdan bılıyrm oglu var suan 7 aylık 5 aylıkken o ole olmustu emmeyı bırakmstı zar zor emzrıodu annesı yemegıde azalttı zayflmstı baya ıns gecer sennkı hemen
aslinda bu sorun 1 aydir var ama son 3-4 gündür daha yüz göstermeye basladi biberon mamasina geçmek zorunda kalicam galiba
muhallebi hiç kendim yapmadım ilk çocuktada hep aptamil hazır muhallebi KULLANDIM AHMET MERTTE DAHA BAŞLIYAMADIM AMA
devam sütüyle yapılıyormuş biraz önce okudum heral kaynatılıp pirinç unuyla pişiriliyor ama bir mama firmasının sitesinden okusan daha doğru olur
yoğur olayını günlük sütü hafif ısıt parmagını soktuğunda 7-8 sn sonra hafif yakacak şekle gelinceye kadar sogut sonra 1 yemek kaşığı yoğurta bu ısıttığın sütten 1-2 kaşık ekle ve sonra süte dök ve 1-2 karıştır sallamadan güzelce kalın birşeyle sar ve sıcak ortamda 6-7 saat beklet ve sonra buzdolabına koy sabaha kadar kıvam alsın sonrada kızçen afiyetle yesin
eger emıyosa bıberona alıstrma cnm busefr tamamen bırakır emmeyı mamayı eger verebılıysan kasıkla ver hem memeyı bırakmams olur bu donmlerde oluo bnm kızımda bı kacgn yaptı sureklı mama yıyen kızım gnde 2 3 kez zor ıcryrdm
ara ara her bebek bunu yapıyomuş benim oğlumda şu an bu aşamada gercekten cok zor agzına meme değdiği an aglıyo
zorla veriyorm ayakta geziyorz tv ye baktırıyorm babası karsıdan şebeklik falan yapıyo bi şekilde veriyorm
baska bişey verme sende yoksa memeyi tamamen bırakır
hazır muhallebi kullanma dyor eşim
Canım ben yoğurdumu hep kendim mayalarım günlük süt alıyorum inekten yeni sağılmış :)) şanslıyım eşim köy okulunda çalışıyor
hazır yoğurdun tadını pek beğenmem..
Dünkü yoğurdum da olmuş ben 2 3 saat sonra açınca dalgınlıktan sonra biras daha beklettim oldu dolaba koydum bugün muz katıp verecemmm:))
evet emiyor, ama 10-15dk içinde hepsini sulu bir sekilde geri çikariyor midesinden anne sütünün hepsi çikinca tebessum ediyor gülüyor fln, e sonra acikmaya basliyor tekrar emziriyorum yine ayni seyi yapiyor.. Deli olcm ne yapacagimi bilmiyorum
Denemedigim sey kalmadi emmeyi tamamen birakmasi bisey ifade eder mi hepsini kustugu için.. Ahh çok moralim bozuk
bazı bebeısler emmeyı kendlgndn bırakabılırler normal bısı bu ama sen yınede doktoruna danıs
benim oğlan 21 eylül doğumlu canım.yaa benim oğlumda bana göre normal ama çevreden sölenenler sinirimi bozuyoobünyesi böle napim yani.kilo almıyo fazla..hem emziriyorum hem mama veriyorum.daha napimm..sağlıklı olsunlar canım yaa.
2 çocuğunu bırakıp gezen görümceye tepki koymalısın bence artı siz bir ailesiniz kp kv görümce veya senin ailen öyle sen müsait olmadığında gelip kalmamalı bebekle yatılı misafir kolaymı ya
brokolidendir ama daha erken onun için benim bildiğim patates havuç kabak bu aylarda rahat sindirilebilen sebzeler ama tabi kabağın mevsimi değil
inek sütü bence kullanılmamalı gerçi biri kullan diğeri kullanma diyor ama ben inek sütüyle yoğurttan başka birşey yapmam oda yoğurta dönünce sütün formu değiştiğinden
1 yaşından sonra allerji çıkmazsa serbest tabikide
Gunaydınn
Gunaydın herkese:)))
selam kızlaar
bu aralar felaket yoruluyorum sizler iyisinizdir umarımm
bu yogurt ısını bnde becermdm bıkere yaptm oldu snra yapmdm annem mayalıo gtryo bnde muz veryrm sevıo ole yemeytı yada bebe bıskuvısı ktyrm ıcıne
kızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
canım arkadaşların dediği gibi yoğurdun içine meyve püresi karıştır meyveli yoğurt olsun belki sever.
pütürlü bir şey vermedim henüz yutabilir mi?süt içerken bile devamlı bogulma tehlikesi geçiriyor..
canım sende sularını karıştır o zaman bir aroma verir belki hoşuna gider
kızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
bende ilk verince öyle oldu çünkü tadı yabancı cok normal
sen devam et ara ara meyve rendeleyebilirsin muz kayısı elma ...
senin bebegin yiyebiliyor mu rendeli meyveleri benimki yer mi acaba çok korkuyorum..ama ögrenmesi de lazım off bilmem ki zamanı ne zaman :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?