2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

günaydınn :) benim niye gülen suratım yok ya simgelerim çok az..
pc eskı surum varsa ondann olabılır cnm
ek gıda veren annelere bir sorum var, kaşık maması verenler neler yediriyor?
ben geçen hippin pirinç mamasını yaptım pek sevmedi ben verdikçe ağzından çıkarttı bende zorlamadım..
aptamıl sutlu prınclı aldım cok sevdı sımdı armurlu ballı ırmıklı karısıkgunde bır ogun verıyorumm ..gun asırı vermeye devam et alısırr
dıslerı cıkma ıhtımalı yuksek agrısı olabılır.. dr nedıcek bakalım gecmısolsun
kızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
benım kızımda yogurt pek sevmedı.. havuc ve elmayı bızde sevıyoruz.. yogurt pekmezle verılebılırr
pütürlü bir şey vermedim henüz yutabilir mi?süt içerken bile devamlı bogulma tehlikesi geçiriyor..

ben havucu bıraz puturlu vereyım dedım ogurdu henuz erkenn sanırsam

kızlar ben meyveyi artık peynir rendesinde rendeleyip direk veriyorum zaten püre gibi bişey oluyor, önceden elma armut haşlayıp blendrdan çekiyordum şimdi böyle yapmaya başladım gayet pratik ve iyi oluyor tavsiye ederim

ayy katı pütürlü şeyler vermeyin bebelere yazık :18: nasıl yutucak onu, pürelere yeni alışıyolar, dişi yok ki çiğnesin

ya arkadaşlar daha önce sordum sanırım ama hatırlayamıyorum cevap veren oldu mu, havuç rendeliyoruz ya camda, havucun yarısına geliyorum suyu çıkmıyo ki nasıl oluyo suyu, 2-3 havuçtan mı çıkıyor bayağı su acaba ... püresi de çok katı oluyo... nasıl yapıyorsunuz ? başka meyveyle karıştırmıycam henüz, tek tek tatlarını öğrendikten sonra karıştırmam gerekiyor çünkü.

bi de 3 gecedir gece sık sık uyanıyor kızım, ağlayark değil, öyle gözlerini açıyor kendi kendine oynuyor,ben bakarsam bana gülüyor, tıpkı gündüz uykusundan uyanmöış gibi. aç desem aç değil, çünkü yatmadan gene aynı miktar mamasını içiyor. gece 2den sabaha dek tepinip duruyor yerinde bugün sabah 6da artık kucağıma aldım, 5 dk sonra kucağımda uyuyakaldı, uyudu biraz...
uzun süredir gece deliksiz uyuyordu, benle yatıp benle kalkardı, noldu anlayamadım, fikri olan var mı ???

sabah dedigim gibi kizi doktora götürdüm kilosuna baktik normal düzeyde dedi yani bir gerilik görmedi.. :44:
5 aylik bebek menüsü verdi belki farkli seyler tatmak istediginden emzirince almiyor dedi
Gittim magazaya devam mamasi aldim eve geldim hazirladim verdim ama yüzünü burusturdu sevmedi
Ardindan emzirim belki alir diye ama istemedi
Kalktim doktorun önerdikleri ile sebze çorbasi hazirladim o da hosuna gitmedi
Tek sevdigi sey elma suyu ve püresi, havuç suyu
Sinirden çatlamak üzereyim ne yapayim bilmiyorum

ben havuç suyunu önce peynir rendesinde rendeleyip sonra tülbentten geçirerek elde ediyorum 1 tane havuç yetiyo sonuçta biberonu dolduracak kadar meyve suyu içmiyor, havuç püresini ise haşlayıp suyuyla blendrdan çekerek yapıyorum

benimki de devam mamasını reddediyordu bende meyve püresinin içine katarak verdim az az, ilk başta onuda istemedi sonra alıştı.
bir de sebze çorbasını elmalı yapmayı dene belki elma tadı gelince sever

Son düzenleme:
benimki de devam mamasını reddediyordu bende meyve püresinin içine katarak verdim az az, ilk başta onuda istemedi sonra alıştı.
bir de sebze çorbasını elmalı yapmayı dene belki elma tadı gelince sever

birde böyle deniyim bakalim i$e yarar belki, eger emzirmeye devam ediyordum birakmasaydi ek gida takviyeli 1 yasina kadar düsünüyordum ama evdeki hesap çarsiya uymuyormus

sağol cnm, tülbent iyi fikir , evd ebeyaz tülbentim yok, elime geçerse bi yerden deniycem. biberonluk değil zaten, 2-3 tatlı kaşığı yeter.
ben blender denemem, vitamini gittikten sonra ne faydası kaldı kı...

ben de cam rende de rendeledikten sonra çay süzgeci gibi plastik süzgeç aldım oglum için ondan geçiriyorum..dene istersen canım..

hıı bu fikir de güzel, marketlerde var mı ? bulursam alayım
Evet migrostan almıştım ben de
bende cam rende de rendeleyip tülbentten suyunu çıkarıyorum.

Tülbent de olur tabi onu yıkamak kurumasını beklemekten üşeniyorum :) hemen yıkayamadıgım da oluyor kuruyor..zorlaşıo temizlemek..

Evet migrostan almıştım ben de

Tülbent de olur tabi onu yıkamak kurumasını beklemekten üşeniyorum :) hemen yıkayamadıgım da oluyor kuruyor..zorlaşıo temizlemek..

aynen ben de üşengecim, hemen temizleyemiyorum bazen, süzgeç iyiymiş bak

2 kasık meyve suyu cıkarmak ne kadar zahmetli ya bi sürü de bulasık cıkıyo asıl yemeklere baslayınca naparız bilmem

2 kasık meyve suyu cıkarmak ne kadar zahmetli ya bi sürü de bulasık cıkıyo asıl yemeklere baslayınca naparız bilmem

Slm canim bebegin hayirli olsun gule gule buyut seni ekim annelerinden hatirlar gibiyim
nasilsiniz kuzunla hersey yolundadir umarim...

Kizlar ek besinler konusulmus bi kac sayfaya goz attimda esasen bende eylulde dogurdum ama paylasimlarim ve arkadaslarim ekim annelerinde oldugu icin ordayim.. Sorum su biz anne sutu almaya devam ediyoruz ek besine gecmedik ancak benim kizim biberon emzik tutmayan bebeklerden kasik mamasi denen sey biberon tutmayan bebekler icin bi altarnatif mi?

çok sanslısınız oh mis gibi taze sütler herşeyin en doğalı darısı başımıza

kızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
elmalı yoğurt veya ben 2 cici bebeği sıcak suyla yumuşatıp ezip yoğurta katıyorum beğendi

katı meyve sıkacaklarınıda kullanıyorlar ben daha havuca cesaret edemediğimden tecrübe edemedim
uyku konusuda sanki benim oğlanı tarif etmişsin acaba neden oldu ki bunlar böyle
benimki 10 gibi yatıp 6.5 7 gibi kesin kalkış yapardı gecede 2-3 uyanır emer yatardı şimdi saatlerce yatağında debeleniyor konuşuyor anlamadım bende:44:

sütün varsa sağarak ver veya sütünden yoğurt yap veya çorbasına sütünden kat veya sütünden muhallebi yap canım sütün varken mama verme ben azcık sütüm olsun diye neler yapıyorum ah bi bilsan
çorbanın tadını güzelleştirmek için zeytin yağı süt katıp dene iste,

ek gıdaya başlayan bebeklerde kullanılan muhallebi kıvamındada yapılabilen biberonla sıvıda tüketilebilen hazır market ürünleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…