pc eskı surum varsa ondann olabılır cnmgünaydınn :) benim niye gülen suratım yok yasimgelerim çok az..
aptamıl sutlu prınclı aldım cok sevdı sımdı armurlu ballı ırmıklı karısıkgunde bır ogun verıyorumm ..gun asırı vermeye devam et alısırrek gıda veren annelere bir sorum var, kaşık maması verenler neler yediriyor?
ben geçen hippin pirinç mamasını yaptım pek sevmedi ben verdikçe ağzından çıkarttı bende zorlamadım..
dıslerı cıkma ıhtımalı yuksek agrısı olabılır.. dr nedıcek bakalım gecmısolsunselamlar kizlar...
off kaç gündür çok sorunumuz var, ben mi çözemedim yoksa baska birsey mi bilemiyorum
bebekler kendi kendine sütten kesilir mi? yani normalde mesela anneler 1 yasinda veya 6 aydan sonra sütten keser ama bebek kendisi birakabilir mi emmeyi? ben 2 gram emsin diye akla karayi seçiyorum en son 2 gün önce yaklasik 7 saat aç kaldi emziriyorum kafasini çeviriyor agliyor istemiyor açliktan agladi evde kiyamet koptu mecburen elma püresi yedirdim. Dün gecede yine emzirdim sevindim hatta emiyor diye ama esimle baktik 15dk sonra hepsini oldugu gibi kustubirazdan doktorda randevumuz var gidiyim bakalim ne olacak
benım kızımda yogurt pek sevmedı.. havuc ve elmayı bızde sevıyoruz.. yogurt pekmezle verılebılırrkızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
pütürlü bir şey vermedim henüz yutabilir mi?süt içerken bile devamlı bogulma tehlikesi geçiriyor..
ayy katı pütürlü şeyler vermeyin bebelere yazık :18: nasıl yutucak onu, pürelere yeni alışıyolar, dişi yok ki çiğnesin
ya arkadaşlar daha önce sordum sanırım ama hatırlayamıyorum cevap veren oldu mu, havuç rendeliyoruz ya camda, havucun yarısına geliyorum suyu çıkmıyo ki nasıl oluyo suyu, 2-3 havuçtan mı çıkıyor bayağı su acaba ... püresi de çok katı oluyo... nasıl yapıyorsunuz ? başka meyveyle karıştırmıycam henüz, tek tek tatlarını öğrendikten sonra karıştırmam gerekiyor çünkü.
bi de 3 gecedir gece sık sık uyanıyor kızım, ağlayark değil, öyle gözlerini açıyor kendi kendine oynuyor,ben bakarsam bana gülüyor, tıpkı gündüz uykusundan uyanmöış gibi. aç desem aç değil, çünkü yatmadan gene aynı miktar mamasını içiyor. gece 2den sabaha dek tepinip duruyor yerindebugün sabah 6da artık kucağıma aldım, 5 dk sonra kucağımda uyuyakaldı, uyudu biraz...
uzun süredir gece deliksiz uyuyordu, benle yatıp benle kalkardı, noldu anlayamadım, fikri olan var mı ???
sabah dedigim gibi kizi doktora götürdüm kilosuna baktik normal düzeyde dedi yani bir gerilik görmedi.. :44:
5 aylik bebek menüsü verdi belki farkli seyler tatmak istediginden emzirince almiyor dedi
Gittim magazaya devam mamasi aldim eve geldim hazirladim verdim ama yüzünü burusturdu sevmedi
Ardindan emzirim belki alir diye ama istemedi
Kalktim doktorun önerdikleri ile sebze çorbasi hazirladim o da hosuna gitmedi
Tek sevdigi sey elma suyu ve püresi, havuç suyu
Sinirden çatlamak üzereyim ne yapayim bilmiyorum
benimki de devam mamasını reddediyordu bende meyve püresinin içine katarak verdim az az, ilk başta onuda istemedi sonra alıştı.
bir de sebze çorbasını elmalı yapmayı dene belki elma tadı gelince sever
ben havuç suyunu önce peynir rendesinde rendeleyip sonra tülbentten geçirerek elde ediyorum 1 tane havuç yetiyo sonuçta biberonu dolduracak kadar meyve suyu içmiyor, havuç püresini ise haşlayıp suyuyla blendrdan çekerek yapıyorum
ayy katı pütürlü şeyler vermeyin bebelere yazık :18: nasıl yutucak onu, pürelere yeni alışıyolar, dişi yok ki çiğnesin
ya arkadaşlar daha önce sordum sanırım ama hatırlayamıyorum cevap veren oldu mu, havuç rendeliyoruz ya camda, havucun yarısına geliyorum suyu çıkmıyo ki nasıl oluyo suyu, 2-3 havuçtan mı çıkıyor bayağı su acaba ... püresi de çok katı oluyo... nasıl yapıyorsunuz ? başka meyveyle karıştırmıycam henüz, tek tek tatlarını öğrendikten sonra karıştırmam gerekiyor çünkü.
bi de 3 gecedir gece sık sık uyanıyor kızım, ağlayark değil, öyle gözlerini açıyor kendi kendine oynuyor,ben bakarsam bana gülüyor, tıpkı gündüz uykusundan uyanmöış gibi. aç desem aç değil, çünkü yatmadan gene aynı miktar mamasını içiyor. gece 2den sabaha dek tepinip duruyor yerindebugün sabah 6da artık kucağıma aldım, 5 dk sonra kucağımda uyuyakaldı, uyudu biraz...
uzun süredir gece deliksiz uyuyordu, benle yatıp benle kalkardı, noldu anlayamadım, fikri olan var mı ???
ben de cam rende de rendeledikten sonra çay süzgeci gibi plastik süzgeç aldım oglum için ondan geçiriyorum..dene istersen canım..
ben de cam rende de rendeledikten sonra çay süzgeci gibi plastik süzgeç aldım oglum için ondan geçiriyorum..dene istersen canım..
Evet migrostan almıştım ben dehıı bu fikir de güzel, marketlerde var mı ? bulursam alayım
bende cam rende de rendeleyip tülbentten suyunu çıkarıyorum.
Evet migrostan almıştım ben de
Tülbent de olur tabi onu yıkamak kurumasını beklemekten üşeniyorum :) hemen yıkayamadıgım da oluyor kuruyor..zorlaşıo temizlemek..
2 kasık meyve suyu cıkarmak ne kadar zahmetli ya bi sürü de bulasık cıkıyoasıl yemeklere baslayınca naparız bilmem
çok sanslısınız oh mis gibi taze sütler herşeyin en doğalı darısı başımızahazır muhallebi kullanma dyor eşim
canım ben yoğurdumu hep kendim mayalarım günlük süt alıyorum inekten yeni sağılmış :)) şanslıyım eşim köy okulunda çalışıyor
hazır yoğurdun tadını pek beğenmem..
dünkü yoğurdum da olmuş ben 2 3 saat sonra açınca dalgınlıktan sonra biras daha beklettim oldu dolaba koydum bugün muz katıp verecemmm:))
elmalı yoğurt veya ben 2 cici bebeği sıcak suyla yumuşatıp ezip yoğurta katıyorum beğendikızlar dün yogurt mayalamıştım bugün baktım olmuş tadına baktım iyiydi ama benim oglan yüzünü buruşturdu begenmedi,halbuki havuç ve elma suyuna bayılıyor..napsam da sevdirsem paşama ?
katı meyve sıkacaklarınıda kullanıyorlar ben daha havuca cesaret edemediğimden tecrübe edemedimayy katı pütürlü şeyler vermeyin bebelere yazık :18: nasıl yutucak onu, pürelere yeni alışıyolar, dişi yok ki çiğnesin
sütün varsa sağarak ver veya sütünden yoğurt yap veya çorbasına sütünden kat veya sütünden muhallebi yap canım sütün varken mama verme ben azcık sütüm olsun diye neler yapıyorum ah bi bilsansabah dedigim gibi kizi doktora götürdüm kilosuna baktik normal düzeyde dedi yani bir gerilik görmedi.. :44:
5 aylik bebek menüsü verdi belki farkli seyler tatmak istediginden emzirince almiyor dedi
Gittim magazaya devam mamasi aldim eve geldim hazirladim verdim ama yüzünü burusturdu sevmedi
Ardindan emzirim belki alir diye ama istemedi
Kalktim doktorun önerdikleri ile sebze çorbasi hazirladim o da hosuna gitmedi
Tek sevdigi sey elma suyu ve püresi, havuç suyu
Sinirden çatlamak üzereyim ne yapayim bilmiyorum
ek gıdaya başlayan bebeklerde kullanılan muhallebi kıvamındada yapılabilen biberonla sıvıda tüketilebilen hazır market ürünleriKizlar ek besinler konusulmus bi kac sayfaya goz attimda esasen bende eylulde dogurdum ama paylasimlarim ve arkadaslarim ekim annelerinde oldugu icin ordayim.. Sorum su biz anne sutu almaya devam ediyoruz ek besine gecmedik ancak benim kizim biberon emzik tutmayan bebeklerden kasik mamasi denen sey biberon tutmayan bebekler icin bi altarnatif mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?