- 26 Haziran 2010
- 1.331
- 43
- 158
Cnm bence muayene gününü bekle benim 6+1 de ultasonda görülmemişti dünde işte kontrol günüm bitmeden gidim dedim leke sorunum için tesadüfen görüldü:)EVET CANIM BENİM DR DA ALTTAN BAKMIYO HIM GÖRDÜN YALNIZCA ANLADIM CANIM BENDE TAM 7+3 LÜKKEN GİDECEM BAKALIM BİZ GÖRECEKMİYİZ DELİ GÖNÜL ASLINDA GİT DİYOR AMA RANDEVU GÜNÜMÜDE BEKLEMEK İSTİYORUM
doktorum bana önce ense kalınlığına bakıcaz, sonrada kan alıcaz dedi.......yani ikisini de yapıyorlar diye anladım ben canım.....
Beta hcg değerleri birim olarak yüzdesine bakıyorlar ikili testte. ATIYORUM kaçıncı haftandaysa o değerin 20000 birim üzerinde çıkarsa veya altında down sendromu olma riskini taşıdığını gösteriyor. Böyle bir tanı sistemi için beta hcg + bir değere daha bakıyorlar.benimde aynı gün :)
ama ben devlette yaptırmayı düşlünüyorum özelde 110 lira
ona vereceğim parayla bebeğimin arabasını alrım :)
benim doktorda da 120 Lira, artık şişliye kadar gitmişken yaptırırız mecburen.....bebeğin arabasını nasıl alıcaksın o paraya :)))
ben geçen baktığım yerde 15000 tl ye gördüm çok oldum :)))) gerçek araba mı alıyoruz dedim :))) işimiz zor vallah, masraflar çok olucak gibi duruyor......ama bebişlerimiz için feda olsun......
bilgiler için tşkler canımm......
canım niye hcg ni örçsünki???zaten hamile olduğunu görmüştür ultrasonda, onu ilk hamile olduğunu öğrenmek icin yapıyorlar.....
canım niye hcg ni örçsünki???zaten hamile olduğunu görmüştür ultrasonda, onu ilk hamile olduğunu öğrenmek icin yapıyorlar.....
Merhaba annecikler :)
Ben bugün Zeynep Kamil hastanesine gittim. İkili test için randevu almaya geldim dedim. Onun için randevular bitti 7. hafta randevu almalıydın dedi doktor. Hmm peki dışarıda yaptırırm o zaman dedim. 4 mayısa ayrıntılı doppler ultrason için gel dedi. Mart ayında üçlü test randevusu almak için gel. İkili yerine üçlü yapalım dedi. Ona da tamam dedim. Artık özelde çok uçuk bi rakam verirlerse üçlüye giderim.
Ultrasonda bebeği gördüm. Kocaman olmuş bıdık. Boyu 5,5cm. Bacaklarını kollarını gösterdi doktor. Kafası karnımın sol tarafındaymış :) Ultrasonda bi görünüp bi kayboluyodu ne oluyo şimdi dedim. Zıplıyo çılgın dedi. :) Çok hoşuma gitti. Yattığı yerde zıplıyomuş.
Kalp atışlarını dinledik. Güp güp güp güp vıııyk vıııyk güp güp böyle arada garip sesler çıkıyodu. Neden böyle dedim zıpladığı için dedi. 2dk durması için bekledik sonra bebek durunca tekrar dinledik. Kalp atışları düzgündü. Tam yaramaz benimki. Çok eğlendim bugün ultrasonda :)
doktorum bana önce ense kalınlığına bakıcaz, sonrada kan alıcaz dedi.......yani ikisini de yapıyorlar diye anladım ben canım.....
Beta hcg değerleri birim olarak yüzdesine bakıyorlar ikili testte. ATIYORUM kaçıncı haftandaysa o değerin 20000 birim üzerinde çıkarsa veya altında down sendromu olma riskini taşıdığını gösteriyor. Böyle bir tanı sistemi için beta hcg + bir değere daha bakıyorlar.
Ben bugün Zeynep Kamil hastanesine gittim. İkili test için randevu almaya geldim dedim. Onun için randevular bitti 7. hafta randevu almalıydın dedi doktor. Hmm peki dışarıda yaptırırm o zaman dedim. 4 mayısa ayrıntılı doppler ultrason için gel dedi. Mart ayında üçlü test randevusu almak için gel. İkili yerine üçlü yapalım dedi. Ona da tamam dedim. Artık özelde çok uçuk bi rakam verirlerse üçlüye giderim.
Ultrasonda bebeği gördüm. Kocaman olmuş bıdık. Boyu 5,5cm. Bacaklarını kollarını gösterdi doktor. Kafası karnımın sol tarafındaymış :) Ultrasonda bi görünüp bi kayboluyodu ne oluyo şimdi dedim. Zıplıyo çılgın dedi. :) Çok hoşuma gitti. Yattığı yerde zıplıyomuş.
Kalp atışlarını dinledik. Güp güp güp güp vıııyk vıııyk güp güp böyle arada garip sesler çıkıyodu. Neden böyle dedim zıpladığı için dedi. 2dk durması için bekledik sonra bebek durunca tekrar dinledik. Kalp atışları düzgündü. Tam yaramaz benimki. Çok eğlendim bugün ultrasonda :)
Zeynep Kamil de çok sıra bekliyor musun? Önceden randevu alman gerekiyor mu? Yoksa elini kolunu sallayarak mı gidiyor musun? Doktor seçebiliyor musun yoksa ne çıkarsa bahtına mı? İkili test için yer araştırıyorum ben de. Memorial da 450-500 civarı. Özel sağlık sigortam olduğu için 100-125 ödeyeceğim ama sigorta paramı tutumlu kullanmaya çalışıyorum yoksa yetmeyecek gittiğim hastaneye...
Sen hepimizden önce büyüttün bebeği. Bırak zıplasın karnında, mutluluktan yapıyordur.Erkek mi olacak seninki ne??
Allah nasip ederse ben özel balat hastanesinde dogum yapicam canim ikili testimde orda olucak 200 tl fiyati yarin aksam size bilgi vericem neler yapildigini
oğlum olursa hep başak olsun istemişimdir, burçlara çok inanmam ama başak burcu erkeğinin tipik özellikleri var, çok tertipli, titiz ve kibar oluyorlar
benimde aynı gün :)
ama ben devlette yaptırmayı düşlünüyorum özelde 110 lira
ona vereceğim parayla bebeğimin arabasını alrım :)
benim doktorda da 120 Lira, artık şişliye kadar gitmişken yaptırırız mecburen.....bebeğin arabasını nasıl alıcaksın o paraya :)))
ben geçen baktığım yerde 15000 tl ye gördüm çok oldum :)))) gerçek araba mı alıyoruz dedim :))) işimiz zor vallah, masraflar çok olucak gibi duruyor......ama bebişlerimiz için feda olsun......
Valla alirsan 70 liraya var 5000 liryada herkes butcesine gore hareket eder.ma tavsiyem asla cok buyuk agir hantal araba almayin.kullanilmiyor sonr baska araba aliniyor.baston travel.alabilirsiniz.mxi cosi lerde var o model....................................
evet hantal alamayın diyorlar ama
bastonla bebekken çıkabiliyor msun 10 aylık falanken
aaa ne güzel maşaşlllh bana da zıplıyor demişlerdi yani ilerde gitiiğinde
innanmamıştım doğruymuş demek
benimki sadece el salladı zıplama hünerlerini göstermedi
Birde kızlar biz şu ana kadar ssk mızı hiç ama hiç kullanmadık.önce gidip bir yere açtırmak gerekli mi?? Yoksa sağlık ocaklardaki gibi tc kimlik no yeterli mi? :Türkiyede olmadığımız için değişiklikleri de çok takip edemedik bir sürü şey değişti sağlık sisteminde...
Çok yardımcı oldun teşekkür ederim. İsmini mustafa mı koyacaksın erkek olursa?3 Tane gebe izlem doktoru var. Onlardan birinden randevu alabilirsin. Ama adını gördüğün doktoru orada bulamayabilirsin. Ben b, bayan doktorun randevusunu aldım internetten. Ama erkek doktor çıktı yerine.
Tabi 1 hafta erkenden alman lazım. Randevular çabuk bitiyo. Saat 15:00 'e verdi. Ama ben sabahtan gittim. Zeynep Kamilde sistem öyle biraz. Erken gidip işini halledebiliyosun. Önce gebe takip dosyası açtılar bana. Sonra ayrı bi odada kilo ve tansiyonumu ölçtüler. Sonra doktorla görüştüm. Ayrı bi odada ultrason oldu. Sonra doppler için randevu verdi o kadar. Sabah erken gidersen sakin oluyo. Tabi bugün biraz kar vardı ondan da olabilir.
İkili testi bugün Medical Parka sorucam. Artık 300 falan der onlar da yaklaşık olarak.
Bana da erkekmiş gibi geliyo. :) Mustafam diye seviyorum göbeğimi annem kızıyo bana abartma şimdiden diye.
hayırlısı özlelikleri güzelmiş :)
aaa ne güzel maşaşlllh bana da zıplıyor demişlerdi yani ilerde gitiiğinde
innanmamıştım doğruymuş demek
benimki sadece el salladı zıplama hünerlerini göstermedi
Belki bu haftanın sonunda gitsen seninki de zıplar. Çok güzel bi duygu onu öyle görmek :)
Çok yardımcı oldun teşekkür ederim. İsmini mustafa mı koyacaksın erkek olursa?3 Tane gebe izlem doktoru var. Onlardan birinden randevu alabilirsin. Ama adını gördüğün doktoru orada bulamayabilirsin. Ben b, bayan doktorun randevusunu aldım internetten. Ama erkek doktor çıktı yerine.
Tabi 1 hafta erkenden alman lazım. Randevular çabuk bitiyo. Saat 15:00 'e verdi. Ama ben sabahtan gittim. Zeynep Kamilde sistem öyle biraz. Erken gidip işini halledebiliyosun. Önce gebe takip dosyası açtılar bana. Sonra ayrı bi odada kilo ve tansiyonumu ölçtüler. Sonra doktorla görüştüm. Ayrı bi odada ultrason oldu. Sonra doppler için randevu verdi o kadar. Sabah erken gidersen sakin oluyo. Tabi bugün biraz kar vardı ondan da olabilir.
İkili testi bugün Medical Parka sorucam. Artık 300 falan der onlar da yaklaşık olarak.
Bana da erkekmiş gibi geliyo. :) Mustafam diye seviyorum göbeğimi annem kızıyo bana abartma şimdiden diye.
Çok yardımcı oldun teşekkür ederim. İsmini mustafa mı koyacaksın erkek olursa?
Bir de genetik görüntüleme merkezleri var. Onları da arayıp fiyat almak lazım. ama zeynep kamil tam da bu işin hastanesi olduğu için dr. lar tecrübelidir ve orada yaptırmak bu tarz testleri mantıklı olabilir diye düşünüyorum.
Ya su alintiyla cvplamayi nasil uapiyosunuz:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?