tam bilmiyorum ama sanırım aynı sonuçta şuan girdiğimiz ultrosanda boyunu rahatlıkla ölçüyor hatta bazen doktorlar kan tahlili bile almıyorlar ense kalınlığı normal çıkınca
maşallahdarısı bizim başımıza inşallah bizimkilerde büyümüştür:)
canım inşallah kalp atışlarını duyarsın bende 7.hftda duydum ve tutamadım kendimi ağladım...çok değişik bir duygu...
maşallahherşey yoluna giriyor ne güzel..inşallah bugünleri iyi bir şekilde atlatıcaz..sonrada keyfini sürücez..
inşallah herkesin testi iyi çıkar...
merhaba hoşgeldin:)
maşallah bugün ne güzel haberler var:)
ikili testin nasıl olduğunu bilmiyorum..bende bakıcam netten..benim doktor 2 li test için birşey söylemedi en son 10 gün önce kan ve idrar teseti yaptı toksoplazma,kızamıkçık,hemogram..vs için ama sonucunu almadım daha..3 hft sonra tekrar çağırdı o zaman söylicekmiş..heralde o zamanda bu ikili testi yapar..yoksa sorucam zaten...merakla bekliyorum bakalım...
Yaşadığın ülkede pek ingilizce bilmezler. NAsıl anlaşıyorsun? Uzak doğuda yabancı olmak kabus gibidir. Dr. lar biliyor mu genelde?
Akşam saatlerde karının şişmesi de hamilelik belirtisi. Telaşlanma..Ben dede oluyor bazı günler.Sabaha karnım dümdüz kalkıyorum
Hadi gözün aydın. 3,6 cm demek istedin herhalde di mi? 3,6 mm pek küçük.
cumartesi benim kont var o zaman sorıyım ben bi bende merak ettim :)tam neymiş öğrenelimDaha ben kurbağa yavrusu gibi birsey gördüğüm için aklım hayalim almıyor ense kalınlığını nasıl ölçeceklerine? Yani enseyi yakalamaları bile zor sanki.....
Daha ben kurbağa yavrusu gibi birsey gördüğüm için aklım hayalim almıyor ense kalınlığını nasıl ölçeceklerine? Yani enseyi yakalamaları bile zor sanki.....
benimde aynı gün :)
ama ben devlette yaptırmayı düşlünüyorum özelde 110 lira
ona vereceğim parayla bebeğimin arabasını alrım :)
ne gzüell Allah bağıslasın canım
benmki başak olacak o zaman hiç bakmaştım
mrb arkadasım benimde bebeğim 12 haftalık dün kontrolümde böyle kıpır kıpır hiç durmuyordu öyle görünce bi garip oldum :) ense kalınlığına baktı herşey çok güzel ikili teste gerek duymuyorum dedi doktorumda prof. yani ama burda herkesten doktor istemişş :S bi tehlike gördüğündemi istiyorlar acaba yoksa herkestenmi???
benim doktorda da 120 Lira, artık şişliye kadar gitmişken yaptırırız mecburen.....bebeğin arabasını nasıl alıcaksın o paraya :)))
ben geçen baktığım yerde 15000 tl ye gördüm çok oldum :)))) gerçek araba mı alıyoruz dedim :))) işimiz zor vallah, masraflar çok olucak gibi duruyor......ama bebişlerimiz için feda olsun......
kızlar iyi geceler herkese, bugün kendimi çok yordum, hava biraz güzel güneşli gibiydi yürümek istedi canım, iş, hastane, doktor, alışveriş, yemek, sevgilim, günümüz,.. derkennn... fena yorulmuşum. Korktum, yine de enerjim vardı ama otur dedim kendi kendime. Bugün aile hekimimize gittim.Aslında biziim aile hekimimiz kuzenimiz, o yüzden onlara biz haber vermeseydik nasıl haberleri olacaktı onu bilmiyorum.
Bildiklerimi ve öğrendiklerimi anlatayım size; aile hekimleri, eski sağlık ocağı binasına dükkan açan birer pratisyen hekimler aslında. Yani aslında bir pasaj içindeki büroda, iş hanında bir ofiste de çalışabilen özerk hekimler. Yanlarında çalışan hemşirenin maaşını, odalarının kirasını ve masraflarını kendi maaşları ile ödeyen çalışanlar. Dolayısıyla sizler de onların paylaşamadıkları hastalarsınız. Yani aile hekimleri kendilerine bağlı olan her birey için yüzde alıyor. Hani bazılarınız diyor ya benim haberim olmadan beni kayıt etmişler diye, onlar yüzdeleri kapmak için yapılan hasta savaşlarından ibaret. İsterseniz değiştirebiliyorsunuz hekiminizi. Ayrıca hekiminiz olmayan başka bir aile hekiminde muayene olabiliyorsunuz (ama malesef yüzdeden faydalanamıyor :)) ) Gebelikte aile hekimleri için çok önemli çünkü acayip cezası var sağlık bakanlığından. Sizde yolunda gitmeyen bir durum veya kontrolsüz bir genetik rahatsızlık rastlanırsa ve aile hekiminizin kayıtlarında bu yoksa cezası büyük. O yüzden sizlerin peşinden koşuyorlar, sizler de onlara yardımcı olup izinizi süremeyenlere kendiniz giderseniz hem kendiniz hem onalr için iyi birşey yapmış olursunuz.
Bu arada giderken kadın doğum doktorunuz tarafından yapılmış olan tüm tahlil sonuçlarınızı da yanınızda götürün dosyanıza işlesinler, yoksa tekrar tekrar tahlil yapmak zorundalar. onun haricinde bazı bilgileri alıp, tansiyon ve kilonuza bakıyorlar, moral ve motivasyon yüklüyorlar:) bu kadar.
bilgiler için tşkler canımm......
kızlar yaa benim kafam karıştı,doktor 10 martta nt için gel dedi,o zaman 11 haftalık oluyor,ama sadece ultrason verdi yani betahcg için bi kağıt falan vermedi,nt de sadece ultrasona mı bakıyorlar?
canım niye hcg ni örçsünki???zaten hamile olduğunu görmüştür ultrasonda, onu ilk hamile olduğunu öğrenmek icin yapıyorlar.....
Günaydin anneler:) benim yarin 2 li taramam testim var insallah güzel haberlerle gelirim buraya dua edin kizlar stres oldum valla
doktorum bana önce ense kalınlığına bakıcaz, sonrada kan alıcaz dedi.......yani ikisini de yapıyorlar diye anladım ben canım.....
benim doktorda da 120 Lira, artık şişliye kadar gitmişken yaptırırız mecburen.....bebeğin arabasını nasıl alıcaksın o paraya :)))
ben geçen baktığım yerde 15000 tl ye gördüm çok oldum :)))) gerçek araba mı alıyoruz dedim :))) işimiz zor vallah, masraflar çok olucak gibi duruyor......ama bebişlerimiz için feda olsun......
Valla alirsan 70 liraya var 5000 liryada herkes butcesine gore hareket eder.ma tavsiyem asla cok buyuk agir hantal araba almayin.kullanilmiyor sonr baska araba aliniyor.baston travel.alabilirsiniz.mxi cosi lerde var o model....................................
Slm güzel anneler biz geldik
Dün akşam pazar günü gelen lekelenme için doktora gittim.
Meleğimizin pıtpıtlarını gördümmmm:)çok şükür kalp atışımız başlamışşş
Bugün tam 6+6 yızz
Hadi gözün aydın...Herşey yolundaymış değil mi? Boşu boşuna stres yapmışsın...Dr. unla konuşup endişelerini anlattın mı?
slm güzel anneler biz geldik
Dün akşam pazar günü gelen lekelenme için doktora gittim.
Meleğimizin pıtpıtlarını gördümmmm:)çok şükür kalp atışımız başlamışşş
bugün tam 6+6 yızz
sağol cnmm
9.haftada çağırdı tekrar..
herşey yolunda dedi.
zaten beni görünce umarım bir sorun yoktur dedi:)
progestana ve iğnelere devam dedi ama
şuan midem acaip derecede yanıyo dünden beri napıcağımı şaşırmış durumdayım
saol cnm darısı başına:)ayy canım benim maşallah darısı başıma inş göbekdenmi dinledi dr
elmayı bi deniyim cnm bide yanmamız başladı hadi hayırlısımide yanmasına elma iyi geliyormuş diye duydum. Bir dene istersen...
saol cnm darısı başına:)
evet göbekten baktı alttan bakmıyor benim doktorum...
dedim dinleyemezmiyiz hayır dedi.9 haftada çağırdı işte:)
EVET CANIM BENİM DR DA ALTTAN BAKMIYO HIM GÖRDÜN YALNIZCA ANLADIM CANIM BENDE TAM 7+3 LÜKKEN GİDECEM BAKALIM BİZ GÖRECEKMİYİZ DELİ GÖNÜL ASLINDA GİT DİYOR AMA RANDEVU GÜNÜMÜDE BEKLEMEK İSTİYORUM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?