zehracanla başbaşa kaldık ama oda pek yazmıyo bende sıcak bişey yapıp içim bari
hamile olduğumu iştahımın açılmasından anladım canım ben hürrem gibi
bulantı vardı ama kusmadım hamurişini yedim de yedim
doğumdan çıktığımda 80 kiloydum, çok şişkinlik vardı en az 5 kilo su gibi terledim durdum doğumdan sonra ama ilk 40 gün çok yedim giden suyun yerine de yağ koydum.
40 çıktığında 78 kiloydum
şimdi 68 im. 5 ayda 10 kilo vermişim gene iyi napalım.
evet doğura doğura 3160 gr doğurdum bi deri bi kemikti buruş buruştu elleri falan. çok kilo almamın sebebi 40 haftayı tam doldurdum normali beklicem diye. karnım bile son 3 gün çatladı dr.u dinleyip iki hafta önce sezeryan olsam çatlamıcaktım
ne anlatasım varmış hikayemi de
ya kızlar sizinkilere göre çok az yiyiyormuş efe :5
iki haftada 300 gram almış ama bu nasıl iş anlamadım:44:
selam güzel anneler ve tatlı bebişleri. umarım herşey yolundadır herkes afiyette, bebişlerde huzurlu bir şekilde uyuyordur. daha geçmiş yapamadım. biz çok şükür iyiyiz, bugün tam 6 aylık olduk, aşımız vardı. kuzum, mis kokulum ağladı.toplam 3 aşı ikisi aynı bacaktan bir de ağza damla damlatıldı. şimdi uyuyor. umarım bu günü sorunsuz atlatırız. aşıya giderken ayaklarım geri geri gitti. canı yanacak diye. anne olmak ne tuhaf, ne zor. 9. ayda bir aşı olduğunu daha söylediler. 68 cm, 8100 gr olmuş yavrum. normal sanırım. kızlar size danışmak istiyorum tecrübenizden faydalanmak açısından. ek gıdaya bir kaç gündür deneme çalışmaları ile başlamıştım azar azar. ama kahvaltı hiç vermedim. bu konuda kahvaltı mönüsünü merak ediyorum neler veriyorsunuz?
bizden haberler
ürologla görüştük ctesi sabah 9 da pipi azcık ucundan
kan verdik elden ve de topuktan pıhtılaşma süresi için
tabi ben giremedim eşim girdi tuttu
en geç 1 haftada iyileşir dedi
hafif sedasyonla yapacakmış ve bebege hiçbir zararı yokmuş
yöntem dedim genel cerrahi dedi
gitmişken böbreklerine de bakayım dedi baktı güzel dedi
bagırsaklarına da bakalım dedim abartma dedi
karşıda da efenin doktoru vardı hemen gittim ama yerinde yoktu kilosunu boyunu ölçtürttüm kızlara
büyümüş kilo almış yine tosunum
herşeye dişten diyoruz ama haklıyız da. dişi çıkmadan 1 aydır kabarıktı diş yeri. salya akıtıyodu sürekli dk başı üst değiştiriyoduk, gece uyanmaları da ayrı tabi.
bizim de ilk aylar güzel uyuyodu, millet 4-5 aydan sonra öyle uyumuyo tadını çıkarın yazmış boşa değilmiş.
şimdi alttan bi dişi çıktı uzamakla meşgul, diş çıkar çıkmaz salyası kesilmişti şimdi yine başladı diğer diş zorluyo çünkü
gece herşeye uyanıyo, aç olmadığı halde. yanına gittim napıyo diye baktım gözünü açmış bana bakıyo gece 1 de. hiç derin dalamıyo. dalsa da uyandıran sebep çok. yüz üstü uyumaya başladı, kıpırdanırken kalkıyo emekleme pozisyonuna sonra geri yatmayı bilemediğinden ağlıyo. yürümeye başlayınca da ayağa kalkıp ağlıcak sanırım.
akşam pirinç unlu pekmezli muhallebi yedirdim ama hiç onaylamadım. yulaf unu kepeği bişiler kullanıyolar duydunuz mu kullanan var mı, besleyici bi muhallebi için ne yapmalı?
demiri 4-5 gündür vermiyorum kakası bugün düzeldi kaç gündür keçi b.ku gibiydi
bişey daha sorcaktım unuttum. şimdilik bu kadar
oyy maşallah ne güzelde uyuyor.Şişşşştt efe uyuyorrr
selam güzel anneler ve tatlı bebişleri. umarım herşey yolundadır herkes afiyette, bebişlerde huzurlu bir şekilde uyuyordur. daha geçmiş yapamadım. biz çok şükür iyiyiz, bugün tam 6 aylık olduk, aşımız vardı. kuzum, mis kokulum ağladı.toplam 3 aşı ikisi aynı bacaktan bir de ağza damla damlatıldı. şimdi uyuyor. umarım bu günü sorunsuz atlatırız. aşıya giderken ayaklarım geri geri gitti. canı yanacak diye. anne olmak ne tuhaf, ne zor. 9. ayda bir aşı olduğunu daha söylediler. 68 cm, 8100 gr olmuş yavrum. normal sanırım. kızlar size danışmak istiyorum tecrübenizden faydalanmak açısından. ek gıdaya bir kaç gündür deneme çalışmaları ile başlamıştım azar azar. ama kahvaltı hiç vermedim. bu konuda kahvaltı mönüsünü merak ediyorum neler veriyorsunuz?
bugün oğlana kıymalşı naneli sarımsaklı tel şehriye çorbası yaptım bakalım yiycekmi soğumasını ekliyorum
genel anlamda allerji değilde bazı şeylere olabilirgeçmiş yapayım diyordum
bu arada geçmiş olsun ahmetin vücudu kızarmış sanırım. alerji konusunda 4. ya kadar neler yaşadım. daha önce de paylaşmıştım. 2 ay boyunca diyet yaptım yok yere ah çok dertliyim çok. bebeğim mahrum kaldı besinlerden. en son gittiğimiz prof hassas bünyesi olduğunu diyet yapacak kadar ciddi olmadığını herşeyi öiçülü tükettmemi söylemişti. inanır mısın bazı günler ekmek dahi yemedim. proteinsiz yaşamak nedir iyi bilirim. inanır mısın diyeti kestim ipek kızım daha iyi oldu. demem o ki bir doktora bakıp da karar verme. istersen doktorun adını verebilirim.
bende ilk 3 ay 3-4 kilo zayıfladım sonrada 18 kilo aldım daha doğrusu zayıflamadan önceki kilomun üstüne 18 kilo aldımbenim de nasıl bir bulantıdır anlatamam. tam 6 kilo vermiştim ilk 2-3 ayda. çay dahi içemiyordum. belki kızacaksınız ama bazı zamanlar keşke 80-90 kilo olsam da şu bulantım olmasa diye dua ediyordum. üstelik çalışan bir bayansan toplu taşıma araçları, kalabalık ortamlar eziyet gelir. çok şükür bu günlere geldik.
belki allerji belki sıcak belkide şap şup öpüyoruz hassassa ondanda olur diycektim ama vücudundada ara ara oluyor:44:kardeşinide anlatman iyi olmuş canım dünyada tekmiyiz diyodum sebos çıkınca sevindim bide seni duyunca ha demekki var böle vakalar dedimahmete de geçmiş olsun alerjimi oldu canım yüzü kızarmış gittinmi doktora neye alerjisi var acaba kuzunun.belki sıcaklardan olmuştur evimizde sıcak demişsin havalarda ısındı.
mehmetti dimi canım büyük oğlan onada maşallah kabartmış koltuklarını annesinin.benim kardeşimde 7-8 yaşına kadar falan sallandı ayakta okuldan gelirdi anne beni ayakta salla derdi.anneminde boyu kıyadı nerdeyse aynı boya geliyolardı.annemde çalışıodu yazık hergün işten yorgun geliodu bde kardeşimi sallıyodu neyseki birden bıraktı.
kıymayı yutabilirmi diycekken lahmacun olayı geldi aklımabugün oğlana kıymalşı naneli sarımsaklı tel şehriye çorbası yaptım bakalım yiycekmi soğumasını ekliyorum
baya sevdi diğer sebze çorbalarını bu kadar sevemişti 80 cc falan içti belki dahada içerdi ama ben artık kıstım öğünlerini sütümde geri geldi şükür.
ama sanki kymaları yutmada zorlandı boğazına birikti bi ara şehriyelerde sorun yokta kıymalar sert geldi galiba.3 kere çektirtmiştim oysaki alırken.bende yaına ayran yaptım azcık zorlandığı anda ayranla yutturdum.
siz cumartesileri mi tartılıyosunuz, ben cuma zayıflama takımındayım, hamile kalmadan önce de orda kilo vermiştim 58 kiloydum ah ah kim dedi 58 le hamile kal 85 le doğur diye
hamile olduğumu iştahımın açılmasından anladım canım ben hürrem gibi
doğumdan çıktığımda 80 kiloydum, çok şişkinlik vardı en az 5 kilo su gibi terledim durdum doğumdan sonra ama ilk 40 gün çok yedim giden suyun yerine de yağ koydum.
evet doğura doğura 3160 gr doğurdum bi deri bi kemikti buruş buruştu elleri falan. çok kilo almamın sebebi 40 haftayı tam doldurdum normali beklicem diye. karnım bile son 3 gün çatladı dr.u dinleyip iki hafta önce sezeryan olsam çatlamıcaktım
ahh ahh aynıyız biz senle yaabende 56 ile hamile kaldım 76 ile doğurdum..şimdide aylardır 69 um..hedefim 56....offffffff offf
bak bu hikayemizde benziyoobende 20 kilo aldım ama 3250 doğurdum ve bende 41.haftada doğum yaptım..normal olacak diye bekle allah bekle ye bebek kilo alsın diye ye allah yee doğumdan sonra 7 kilo verdim kaldım orda
nasıl süt var ki inek sütü mü bi dene bakalım vermeyince düzelcek mi. dr.a götürmek iyi de rezil oluyo çocuklar bi an önce geçer inş
canım geçmiş olsun tekrarlamış ishaliniz en ksıa zmanda atlatırsınız inşallah.bi ilaç kullanyordum geçirdi demiştin onu bırakıncamı tekrarladı tekrarmı kullansan acaba.daha iyi bi hastaneye götürcekmişsin sanırım.inşallah basit bi ishaldir canım.
öyle topik mi var ben de bakayım birsiz cumartesileri mi tartılıyosunuz, ben cuma zayıflama takımındayım, hamile kalmadan önce de orda kilo vermiştim 58 kiloydum ah ah kim dedi 58 le hamile kal 85 le doğur diye
hiç dikkat etmedim böyle bişeye:44:ama ben sabahları çok şiş oluyorum çünkü gece her uyandığımda 1-2 bardak su içiyorum oda ödem yapıyor bu gece az içecem
bide ben geçen hafta 200 gr almıştım ya kesin o ödemdi şğleden sonra tartıldığımda daha az çıktım biliyonmuama yazmadım buraya çünkü neyse o önemli olan sabah tartısı aç karnına
oldu bileafiyet olsun.
ben pogaçaları fırının önünde beklerdim tepsi çıkınca yanıma alır lop lop yerdimhamile olduğumu iştahımın açılmasından anladım canım ben hürrem gibi
ben 5 dk lığına girdim 1-2 saate gelmeye çalışam ben gelene kadar bayağı kaynatırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?