kaka tahlili istedi dr ama kaka yoktu ortadabizimde ishal olmuştu ama ateş hiç yoktu canım kaka tahlilinide gider gitmez yaptırmışlardı ona göre ilaç veriyorlar bizimkinde mikrop çıkmamıştı basit birşey demişti ama 20 günde zar zor geçti ilaçlarda hiç fayda etmemişti.
umarım ahmetin ateşi iner ve kendiliğinden geçer.
sağol canım okula başlamış olsam ben de giremem heralde buraya falan. bizim masa başı iş olmadığı için işteyken de nete girilmiyo. evde zaten imkansız olur.Uzuuuuun bir aradan sonra yazıyorum. arada bir okumak için giriyorum,ama yazmaya zamanım kalmıyo,okula başladığım için okul işleri-miranın işleri-ev işleri derken zamanı zor yetiştiriyorum.
Karam; sende okula başlıcakmışsın,hayırlı olsun,inşallah efe olumsuz etkilenmez. 2 ay kaldı neyseki.benim okulum evime çok yakın bide 16 saat dersim var,o yüzden sorun yaşamadık fazla,babaannemiz bakıyo okuldayken.
Mattika;size de geçmiş olsun inşallah çabuk atlatırsınız hastalığı.
Benim kızım hala tam tur atarak dönmüyo kızlar ya,sağa yada sola dönüyo ama sırt üstünden yüz üstüne,yüz üstünden sırt üstüne dönmüyo. desteksiz oturmaya başladı.ayaklarının üstünde dimdik duruyo,emekleme çabaları var. neden tam olarak dönmüyo anlamıyorum :44:
benzeme konusunda eli ayağı tam olsun sağlıklı olsun da kime benzerse benzesin de kaynanaya anası belli babası belli ya anasının ailesine ya babasının ailesine benzicek neyi yarıştırıyoruz de. ben olsam derdim valla. geçen bi çocuğun doğuştan tek gözğ yokmuş onu duydum nasıl şükrettim sen neyin derdindesin de. benşmki de onlara benziyo diye hevesleniyo da sağlıksız olma korkusu yaşadık biz onu bildiğinden laf edemiyo. hiç çekme bu lafları sağlığına şükür de.canım benim adam annesine çok benziyo yani kaynana diyoki otomatik olarak bana benziyo sana benzemiyor.ondan kızıyorum yoksa eşime benzemesine kızmıyorum.
bende 10 aylıkken yürümüşüm benim oğlanda erken yürüyece gibi ama emeklemeyecek sanırım.
zaten artık alt değiştirmek ayrı bi komedi bizde
canım enfeksiyon geçene kadar sürebilir kaça çıkıyo ateşi en fazla .küvete su doldurup oturtsan beli biraz rahatlar.ilaç vermedi sevindim demişsin ama ateşi çok çıkıyosa başka bi doktoramı götürsen.fazla ateşte zararlı bebeklere kar zarar ilişkisine bakılıp antibiyotik verilebilir bence çocuğa.ama sürekli takiptesin sanırım çok çıkmıyor ateşi ateş düşürücüyle geçiyo galiba
Eliföykü biberon la içiyor ama bogazına kaçıyor zamanla ögrenir ama çok
Aglayacak gibi hemen doymak istiyor 7 aydır da yanındayım alıştı tabi bana
büyüdüler artık ya alışcaklar öyle böyle. aslında büyüdükçe ayrılmak zorlaşıyo küçükken de zor.Pearlyy benimkine de kvalide bakacak
Ama düzeni degişecek oglumun git gel yabancı ortam
Ve memeyle anca doyuyor açlıktan aglayacak hemen süt içip doymak istiyor çünkü
Mattika döneme 2 ay kaldı ama napalım oglum için paraya da ihtiyaç varr
gayet iyi bence ek gıda. önemli olan yemesi miktarını kendisi belirlicek. bizim de çok yerse az emiyo ben de emsin diye önce yarı açken yediriyorum. çok açken yerse emmiyo uzun bi süreEk gıda işi nasıl gidiyor kızlar. benim bebeğim maalesef iştahsız bi bebekhala memeye çok düşkün,ama emzirince ek gıdasını yemiyo,ek gıda yeyince emmiyo,hala bi denge kuramadık. günümüz genellikle şöyle geçiyo
sabah 8 emzirme
11 kahvaltı(60 ml tahıllı kaşık maması içine tam yumurta sarısı,1 çay k.labne,1 çay k.beyaz peynir,1 çay k.tereyağı,1 çay k.pekmez)
2 sebze çorbası(60-70 ml soğan,patates,havuç,pirinç,kereviz,kıyma,brokoli,dereotu,maydanoz,nane,irmik,zeytinyağı gibi zengin bi karışım)
6 yoğurt(125 g)
sonra akşam ve gece boyunca emzirme. en az 500ml anne sütü emiyodur diye tahmin ediyorum. ek gıda miktarlarım nasıl,daha fazlasını kesinlikle yemiyo,bu kadarını bile rica minnet. zorlamak da istemiyorum.
sizler de durumlar nasıl?
Ek gıda işi nasıl gidiyor kızlar. benim bebeğim maalesef iştahsız bi bebekhala memeye çok düşkün,ama emzirince ek gıdasını yemiyo,ek gıda yeyince emmiyo,hala bi denge kuramadık. günümüz genellikle şöyle geçiyo
sabah 8 emzirme
11 kahvaltı(60 ml tahıllı kaşık maması içine tam yumurta sarısı,1 çay k.labne,1 çay k.beyaz peynir,1 çay k.tereyağı,1 çay k.pekmez)
2 sebze çorbası(60-70 ml soğan,patates,havuç,pirinç,kereviz,kıyma,brokoli,dereotu,maydanoz,nane,irmik,zeytinyağı gibi zengin bi karışım)
6 yoğurt(125 g)
sonra akşam ve gece boyunca emzirme. en az 500ml anne sütü emiyodur diye tahmin ediyorum. ek gıda miktarlarım nasıl,daha fazlasını kesinlikle yemiyo,bu kadarını bile rica minnet. zorlamak da istemiyorum.
sizler de durumlar nasıl?
bende geç başladım oturtmaya,dr 6 aya kadar oturtmayın demişti,6.ayda başladık destekli oturtmaya,7 ayın başından beride desteksiz oturuyo,dönmek cazip gelmiyo heralde benim kızaselam
benimki desteksiz oturamıyor hala oturmaya çok geç başladım ondan sanırım:44:
ama her türlü 3,5 4 aylıktan beri komple dönüyor döne döne evi turluyor bile
ayaklarınıda dimdik basıyor emekleme çabası var ama emeklemiycek bence direk yürüycek bizde emekleyen pek yok
inşallah güvenebileceğin birini bulabilirsin okula başlayınca,çok zor çoook,insanın burnunda tütüyo,karnı açmı,uyuyomu,ağlıyomu,aklın hep onda oluyokaka tahlili istedi dr ama kaka yoktu ortadayapınca yarım saat içinde getirin dedi ama kakayı tarif ettirdi bana rengini kıvamını falan artarsa rengi bozulursa o zaman mutlaka yapalım tahlil dedi. ateş geçmiyo işte vücut mücadele ediyo atlatcak dedi dr
sağol canım okula başlamış olsam ben de giremem heralde buraya falan. bizim masa başı iş olmadığı için işteyken de nete girilmiyo. evde zaten imkansız olur.
benim kim bakıcak hala belli değil eylülde başlıcam zaman geçiyo yaa
dönme konusunda oyunlar yapıp heveslendirebilirsin ama dönme emekleme bebeğine göre değişiyo, 7. ayda desteksiz oturma kritik davranışmış dönme değil. 3 aylıktan beri dönüyo ahmet 1 aydır da evin içinde yarı emekleme şeklinde gidiyo ama desteksiz oturmaya yeni başladı.
kayınvalidenin bakması çok iyi,ortam yabancı olsada kişiler tanıdık,inşallah çok zorluk yaşamazsınız ana-oğul.Pearlyy benimkine de kvalide bakacak
Ama düzeni degişecek oglumun git gel yabancı ortam
Ve memeyle anca doyuyor açlıktan aglayacak hemen süt içip doymak istiyor çünkü
Mattika döneme 2 ay kaldı ama napalım oglum için paraya da ihtiyaç varr
Eliföykü biberon la içiyor ama bogazına kaçıyor zamanla ögrenir ama çok
Aglayacak gibi hemen doymak istiyor 7 aydır da yanındayım alıştı tabi bana
hangi bebek annesinden ayrılmak isterkiyazık kuzulara inşallah alışacak.
4 saat ne güzel ya çok şanslısın çokkk
Yaza eş durumu isteyecem bakalım şubatta da açıldı ama
Yapmadım tercih kötüydü okullar
Kvalideme güveniyorum allahtan iyi bakar nazını çeker
Hatta şımartır diye de korkmuyor degilm
bende geç başladım oturtmaya,dr 6 aya kadar oturtmayın demişti,6.ayda başladık destekli oturtmaya,7 ayın başından beride desteksiz oturuyo,dönmek cazip gelmiyo heralde benim kıza
inşallah güvenebileceğin birini bulabilirsin okula başlayınca,çok zor çoook,insanın burnunda tütüyo,karnı açmı,uyuyomu,ağlıyomu,aklın hep onda oluyokritik davranışı öğrenmem iyi oldu,ona sevindim en azından
kayınvalidenin bakması çok iyi,ortam yabancı olsada kişiler tanıdık,inşallah çok zorluk yaşamazsınız ana-oğul.
benimki de biberon almıyo,ek gıdalar kurtarıcı oldu biraz,yoksa ben eve gelene kadar aç kalıcaktı,gerçi ben en fazla 4 saat ayrı kalıyorum,senin okulun uzak olduğu için daha zor olucak.
Evet canım en fazla 4 saat ayrı kalırdım
O zaman bile hasretle koşardım kuzuma
İlk bir hafta zorlanacak sonra alışır inş
Buna da şükür 7 ay kaldım böcügümün yanında
4 saat ne güzel ya çok şanslısın çokkk
Yaza eş durumu isteyecem bakalım şubatta da açıldı ama
Yapmadım tercih kötüydü okullar
Kvalideme güveniyorum allahtan iyi bakar nazını çeker
Hatta şımartır diye de korkmuyor degilm
ben çıkıyorum kızlar,miranın çorbasını yapmam lazım,arada giricem,iyi oluyo burası,insanın kafası dağılıyo,hepinize iyi günler
kızlar yumurta sanırım benim oğlumda alerji yapyor hemen kafasında sivilce oluyor ama severek yiyor
Evde çalışıyordum canım kk efe agır işlerdecnm sen çalışıyormuydun .
kızlar yumurta sanırım benim oğlumda alerji yapyor hemen kafasında sivilce oluyor ama severek yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?