2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

[SUB][/SUB]
ben akpınar tarafında oturuyorum ve garaj tarafında çalışıyorum
sen hangi doktora gidiyorsun

Merhaba bende cekirge tarafinda oturuyorum, gecen sene acibadem sigorta yaptirmistim, ,o yuzden doktorumda acibademde aylin karahasan
Memnunum simdilik bir sorun yok,sen memnunmusun doktorundan

bide acaba şimdiden bebeğemi gidiyo yediklerimiz daha çok küçükler ama ???

sanırım gidiyor diye düşünüyorum :26:

eger cocuk tasarımcısı olsaydım bunu dikkate alırdım malesef denim tasarımcısıyım

bende çıkarıyorum ama 1kere falan. Ondan mi kilo almıyorum zaten 4 kilo verdim.

ondandır büyük ihtimalle bende çok yememe rağmen almıyorum çıkardığımdan diyorum yada şuan yediklerimiz bi sonraki aya kilo olarak dönebilir oda var

bende başlarda bişey yiyemiyordum sürekli peynir ekmek bide elma iyi gelmişti bana şu yeşil ekşi elmalar hem ağzımın kötü tadınıda alıyordu halada yiyorum günde 2 3 elma anca iyi geliyo azımda garip bi tat oluyo ama hala iştahım açık allahtan

uygulamanın işinin ehli kişilerce yapıldığında herhangi bir riski olmadığını internet üzerinde küçük bir araştırma yaptığınızda da rahatça görebilirsiniz. kimseyi durup dururken korkutmanın gereği yok sanıyorum. böyle büyük bir risk alenen var iken kim, hangi akla hizmet böyle bir şeyi teklif edebilir ki zaten. amniyosentez yaptırmayı düşünenler lütfen sadece doktorlarının söylediklerini dikkate alsınlar.

hadı ıstansızlık genelde bende var olan bır durumdu da
hıc yıyememek elını ayagını dolastırıyor ınsanın
daha gergınım mesela havadan nem kapıyorum gıbı
doktorum gunde bır kez bulantı ılacına ızın verdıgı ıcın alamıyorum fazlasını hos cok faydası da olmuyor ya

ben de aldım bulantı ilacı yoksa yemek yiyemiyordum her yediğimi gönderiyordum zaten zayıfım

yaşın kaç? Neden amniyosentez düşündü hemen Dr. merak ettim? En kesin yöntem ama çok çok iyi bir isime yaptırmalısın...Çok iyi araştır.[/QUOTE]

yaşım 36. doktorum ankara'da, riskli gebelik ve tüp bebek konusunda oldukça uzman bir hekim. referans ile kendisi ile tanıştık ve çok memnunum şimdilik.

Dr. un serum bağlamadı mı??

yaşın kaç? Neden amniyosentez düşündü hemen Dr. merak ettim? En kesin yöntem ama çok çok iyi bir isime yaptırmalısın...Çok iyi araştır.

yaşım 36. doktorum ankara'da, riskli gebelik ve tüp bebek konusunda oldukça uzman bir hekim. referans ile kendisi ile tanıştık ve çok memnunum şimdilik.[/QUOTE]

O zaman için rahat olsun. Problemsiz bu yöntemi yaptıran bir sürü insan var. Ben de 34 yaşındayım ve Dr. kesin ister diyordum. ama riskli yaşa girmiyorsun gerek yok dedi. Ankarayı bilmiyorum fakat İstanbulda Atıl bey var bu işin piri. Eminim orada da tecrübeli Dr. lar vardır.

ayyy deli gibi hamur işi yedim hem sabah hem öğle çok pişmanım çoookkk

o kadar bitkin hissediorumki kalkıp sağlıklı yemek pişirmeye mecalim yok

Dr. un serum bağlamadı mı??

bagladı ama serum da o gun ıcın cozum ertesı gun sıkayetler yıne aynı
normal dıyor doktor cok kotu oldugunda yıne gel dıyor

gulpembe bende zayıfım ılk hamılelıgımde 49 ıle hamıle kalıp 56 kılo ıle bıtırdım
sımdı 50 ıle kaldım ama su an kı kılomu net bılmıyorum
ama sıssemde kılo aldıgımı sanmıyorum

Gülpembe yazdırma kardeşine benim bölümümü. Çok çalışması lazım hem girmek için, hem de bitirmek için. artı Türkiye'de henüz gelişemedi ve maddi getirisi de çok fazla yok.
Ben ankarada okudum.

ben 46 ile kaldım doktor da ilaç al dedi aldım mecburen fazla almamıssın ilk hamileliğinde ne güzel

cabalıyor ama puanına yetişemiyor baska bölümleri düşünüyor suanda

inşallah 3. ayını tamamladığında geçer bulantıların ben şikayet ediyordum dayanamıyorum artık diye senin işin daha zor ama sen yinede kendini zorlamadan yiyebildiğin şeylerden azar azar ama sık sık yemeye çalış çünkü açken ayrı bulanıyor beni seninde öylemi bilmiyorum

Dr.umun çatlaklar konusunda verdiği bir yazıyı buldum gazeteye.Kopyalıyorum.
GEBELİKTE oluşan cilt çatlakları bakımlı ve güzel görünmek isteyen anne adaylarının hamilelik sırasında yaşadığı sıkıntılardan biri. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Sn. Op. Dr. Figen Taşer Güney ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Hamilelik sırasında, özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlaklar oluşur. Bu çatlaklara “Stria” denir ve strialar bir kez oluştuktan sonra, tedavileri artık çok zordur.” Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, bebeğin gelişimi ve kilo alımı nedeniyle karın bölgesinin gerilip, belirginleşmeye başlaması belirli bölgelerde elastikiyet ve kollajen kaybına neden oluyor. Cildin aşırı gerilmesi kaşıntılara ve bir süre sonra da çatlaklara dönüşüyor. Bu nedenle oluşan cilt çatlakları; doğum sonrası birçok annenin rahatsızlık duyduğu konular arasında.

İşe yarayacak önlemler

Güney’e göre basit önlemlerle gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;

Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,

E ve C vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,

Bol bol su içmek

Yeterli uyku almaya özen göstermek ve

Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.

Anne adayları uygulayacakları bu yöntemlerle hamilelik sonrasında da ciltlerinin esnek ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir.

Çok sıcak banyo zararlı

Doğumdan sonra vücudun deforme olmaması için hamilelik sırasında çok uzun süren ve çok sıcak banyolardan kaçınmak gerekiyor. Eğer bundan vazgeçemiyorsanız, hiç olmazsa çıkmadan önce ılık bir duş alıp bebeği rahatlatın. Aslında yalnızca ılık bir duş en uygunudur. Duş sırasında cildi fazla gerip parlatmamaya çalışarak, hafif yağlı bir sabun ve on beş günde bir gomaj’la (gomaj, vücut için bir tür keseleme görevini yerine getiren bir kremdir; bu kremi vücuda uyguladıktan sonra masajla oğuşturarak, eski, ölü hücrelerin atılması sağlanır) cildi yumuşatmak gerekir. Arada bir yapılacak hafif kese, kan dolaşımını arttırır. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiğinizde günlük vücut bakımınız bitmiş demektir.

ayyy deli gibi hamur işi yedim hem sabah hem öğle çok pişmanım çoookkk

o kadar bitkin hissediorumki kalkıp sağlıklı yemek pişirmeye mecalim yok

ben hamur işi falan yediğimde diyorum kendi kendime bu bebeğime yaramaz diye tutup bide üstüne muz ceviz yoğurt falan yiyorum bu banaydı al buda sana gibi oluyo ama tabi doğrumu bilmiyorum hem kendi istediğimi yiyeyim hemde onu besleyim diye stres yapıp daha çok kilo alırım gibi geliyo ileriki aylarda (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…