ben 46 ile kaldım doktor da ilaç al dedi aldım mecburen fazla almamıssın ilk hamileliğinde ne güzel
inşallah 3. ayını tamamladığında geçer bulantıların ben şikayet ediyordum dayanamıyorum artık diye senin işin daha zor ama sen yinede kendini zorlamadan yiyebildiğin şeylerden azar azar ama sık sık yemeye çalış çünkü açken ayrı bulanıyor beni seninde öylemi bilmiyorum
Dr.umun çatlaklar konusunda verdiği bir yazıyı buldum gazeteye.Kopyalıyorum.
GEBELİKTE oluşan cilt çatlakları bakımlı ve güzel görünmek isteyen anne adaylarının hamilelik sırasında yaşadığı sıkıntılardan biri. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Sn. Op. Dr. Figen Taşer Güney ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi; Hamilelik sırasında, özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlaklar oluşur. Bu çatlaklara Stria denir ve strialar bir kez oluştuktan sonra, tedavileri artık çok zordur. Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, bebeğin gelişimi ve kilo alımı nedeniyle karın bölgesinin gerilip, belirginleşmeye başlaması belirli bölgelerde elastikiyet ve kollajen kaybına neden oluyor. Cildin aşırı gerilmesi kaşıntılara ve bir süre sonra da çatlaklara dönüşüyor. Bu nedenle oluşan cilt çatlakları; doğum sonrası birçok annenin rahatsızlık duyduğu konular arasında.
İşe yarayacak önlemler
Güneye göre basit önlemlerle gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;
Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,
E ve C vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,
Bol bol su içmek
Yeterli uyku almaya özen göstermek ve
Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.
Anne adayları uygulayacakları bu yöntemlerle hamilelik sonrasında da ciltlerinin esnek ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir.
Çok sıcak banyo zararlı
Doğumdan sonra vücudun deforme olmaması için hamilelik sırasında çok uzun süren ve çok sıcak banyolardan kaçınmak gerekiyor. Eğer bundan vazgeçemiyorsanız, hiç olmazsa çıkmadan önce ılık bir duş alıp bebeği rahatlatın. Aslında yalnızca ılık bir duş en uygunudur. Duş sırasında cildi fazla gerip parlatmamaya çalışarak, hafif yağlı bir sabun ve on beş günde bir gomajla (gomaj, vücut için bir tür keseleme görevini yerine getiren bir kremdir; bu kremi vücuda uyguladıktan sonra masajla oğuşturarak, eski, ölü hücrelerin atılması sağlanır) cildi yumuşatmak gerekir. Arada bir yapılacak hafif kese, kan dolaşımını arttırır. Daha sonra kol ve bacaklara vücut sütü de tatbik ettiğinizde günlük vücut bakımınız bitmiş demektir.
gulpembe ozel bır sey yapmadım zaten yemekle cok aram yoktur
elıfoyku ınsa allah canım doktor 14.haftaya kadar sabret dedı
acken daha zor oluyor tabıı o zaman bır de kazınma ve agrı eklenıyor bulantıya
ama ancak azıcık sakınlesırse peynır ekmek yıyorum
bır de benım doktorum aslında su ıcebılenlerın bulantısının daha az oldugunu soyledı ama yudum yudumda olsa ıcemıyorum
gulpembe ozel bır sey yapmadım zaten yemekle cok aram yoktur
elıfoyku ınsa allah canım doktor 14.haftaya kadar sabret dedı
acken daha zor oluyor tabıı o zaman bır de kazınma ve agrı eklenıyor bulantıya
ama ancak azıcık sakınlesırse peynır ekmek yıyorum
bır de benım doktorum aslında su ıcebılenlerın bulantısının daha az oldugunu soyledı ama yudum yudumda olsa ıcemıyorum
ekmek mi5-6 aylık bebek yiyebilirmi ki ben yedim ayvayı yalnız büyütcem tam o gecişlerde
tesekkürler bilgi için canım
anchusa emeğine sağlık bu önerileri uygulayacağım sıcak banyo zararlı demek ben kışın sıcak banyoyu çok severim ama artık ılık yaparım bende
ewet canım suyu bende duymuştum mide asidini dengeliyormuş diye iyi geliyormuş aslında mideye ama zor oluyo içmek ben zorlayarak içmeye çalışıyorum çünkü vücut susuz kalınca daha bi halsizleşiyo nane limon şeklinde falan içsen suyu nane limon gibi yapıp ılıtıp içsen içebilirmisin acaba
ben devlete gidiyorum devlettede 16. haftadan önce söylemiyorlarmış sanırım yinede sorsammı acaba haftaya perşembe yada cuma 2 li testim var şansımı denesemmiki
bak evet ılk zamanlar nane lımonu kaynatıp soguyunca yudum yudum ıcebılıyordum
artık aklım basımdan gıttıgınden mıdır nedır unutmustum
yıne deneyeyım belkı ıse yarar hem de sıvı tuketmıs olurum
tesekkur ederım canım
benim kayınvalidenin hamilelikleri çok kötü geçmiş 9 ay bulanmış ve o kadar hassasmışki kokulara kimseyi yanaştırmıyormuş yanına hatta bahçede yeşil soğan falan ekiliymiş bigün kayınpedere hepsini yoldurmuş allah beterinden korusun gerçekten halime şükrediyorum
Onun sebebini ben soyle duymustum, bazı cahil aileler 3. ay gib icinsiyetini ögrenip eger istemedikleri bir cinsiyetse hemen kürtaj yaptırmaya yönelebiliyorlarmıs.Biraz da onu engellemek icin hemen soylemiyorlarmıs cinsiyeti.
ahh ıste bende kayınvalıden gıbıyım aynı
saymakla bıtmez kı
bır kere haftalardır esımle ayrı yatıyorum cunku ınsan kokusu bıle benı mahvedıyor
yıkanmıs olması farketmez sampuan kokusu ayrı bır dert
copu her an dısarı cıkarıyoruz evde cop hıc bulundurmuyoruz
sogan sarımsak gıbı kokulu urunler balkondan bıle cıkarıldı cunku balkon kapısı acılınca koku benı vuruyor
gecen aksam pırasa almıs yapmak ıcın ama ben cıg pırasa kokusuna dayanamadıgımdan pısmenden kapının dıs koluna asıldı sabahına anneme goturdu
daha neler neler de ben kendımı cekılmez buldugumdan bahsedemıyorum bıle
allahtan ogluma annem bakıyor aksam yemeklerını de babasıyla halledıyor
kızlar yazılarınızı şu ara çok takip edemiyorum midemden dolayı kusura bakmayın..arada bakıp çıkıyorum..ayrıca moralim çok bozuk bugün doktora gittim..normalde kontrolüm hftsonuydu ama 2 gündür kasıklarımda ağrı vardı merak ettim dayanamadım gittim..bebeğin gelişimi normal dedi doktorancak kesede kanama varmış 3 gün boyunca hastaneye gidip progestron iğnesi ve serum alıcam sonrasında doktor geçip geçmediğine bakacak..çok endişeliyim..dua edin ne olur benim için..daha önce bir düşük yaşadım zaten..o yüzden korkuyorum
ewet bende öle duymuştum ama ben o ailelerden değilimkeşke sölese bana neyse söylemesse dayanamassam bide özele giderim kontrole ama süreklide ultrasona girmek istemiyorum yada 1 ay daha beklerim bakalım
kızlar yazılarınızı şu ara çok takip edemiyorum midemden dolayı kusura bakmayın..arada bakıp çıkıyorum..ayrıca moralim çok bozuk bugün doktora gittim..normalde kontrolüm hftsonuydu ama 2 gündür kasıklarımda ağrı vardı merak ettim dayanamadım gittim..bebeğin gelişimi normal dedi doktorancak kesede kanama varmış 3 gün boyunca hastaneye gidip progestron iğnesi ve serum alıcam sonrasında doktor geçip geçmediğine bakacak..çok endişeliyim..dua edin ne olur benim için..daha önce bir düşük yaşadım zaten..o yüzden korkuyorum
ahh ıste bende kayınvalıden gıbıyım aynı
saymakla bıtmez kı
bır kere haftalardır esımle ayrı yatıyorum cunku ınsan kokusu bıle benı mahvedıyor
yıkanmıs olması farketmez sampuan kokusu ayrı bır dert
copu her an dısarı cıkarıyoruz evde cop hıc bulundurmuyoruz
sogan sarımsak gıbı kokulu urunler balkondan bıle cıkarıldı cunku balkon kapısı acılınca koku benı vuruyor
gecen aksam pırasa almıs yapmak ıcın ama ben cıg pırasa kokusuna dayanamadıgımdan pısmenden kapının dıs koluna asıldı sabahına anneme goturdu
daha neler neler de ben kendımı cekılmez buldugumdan bahsedemıyorum bıle
allahtan ogluma annem bakıyor aksam yemeklerını de babasıyla halledıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?