2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben atacağım kendimi bir yerden sonunda yada birini gırtlaklayacağım yetti canıma..... kızıma da bağırdım bunu da yaptırdı bana sonunda.... neyseeee başlıorum anlatmaya ve odama ağlamaya gidiyoruummmm............ bekledim bekledim gelen yok dedim bir tabak çorba yiyim bari yemez olaydım.... geldiler kaynanam görümcem bebek öbür görümcem geldiler........... ya kızım haliyle odasında ne varsa oturma odasına getirmeye kalktı oyuncak burya gelmez otur burda bak seni görmeye gelmişler dedim.... bir fasıl ağladı kızım kaynanam dio bırak getirsin diorum geri toplamıo ben topluorum ne var toplarsınmı.şş..... neyse odasına gitti bunlar baya bir curcunadan sonra... odadan bir dolap sesi sinirlendim gittim bir baktım benim ki açmış dolabı arkaya sakladığım mum boyaları eline vermiş sen ne hakla açıosun o dolabı bana sormadan neyi veriosun ben hjer defasında dolaba üst raflardaki hiç bişei verme demek zorunda mıyım??? gittim baktım o boya olmaz dedim o istedi verdim dio olmaz dedim onla tüm evi boyuo dedim ben temizleyemem dedim bu halimle.... ondan sonra kızım bana sen git demezmi orda ağladım ağlayacağım ağlıo deli gibi ve git dio çünkü o kadınnnnnnnn benim zincirlerimi sınırlarımı zorluo.... kızımı aldım kucağıma ve bağırdım ne demek sen git dedim ne istiyosun söyle dedim onla evi pisletiosun dedim o yasak dedim anne hasta temizleyemem evimiz pis olur dedim ve bana git dedi..... oturma odasına döndüm ve sinirden elim titriodu görümcem dioki ne oldu bir fasılda ona anlattım ben kızımın yanına gittim ona laf anlatıp sakinleştirmeye çalışıyorummm kaynanam içeri gitti görümcelerimle bişiler konuşuolar duymuorum ama fıs fıs yani.... o sinirle ne çay ne başka bişi sormadım bir de köşe takımı var oturma odamda e herkes oturdu bebek yattı bana yer yok popomu koyacak yer zor buldum kafamı kaldırdım yukarı kustum kusacağım bir de demezmi kaynanam sen oturunca mı iyi oluosun diye dedim ben şuan hiç iyi değilim ben yatıyorum oturamıyorum.... ya hiçbiri istifini bozmadan e yat o zaman dio.... nereye yatayım oturuoruz ben yatarsam siz nereye oturcaksınız dedim.... ne çay ne kek ne yemeek bişi sormadım hem halim yoktu hemde unuttum valla.... giderlerken de yarım ağız sizede bişi hazırlayamadım falan dedim.... kusura bakmayın dedim.... neyse kaynanam eşiimin halasını aradı ona gelin iyi dio o ve 3 bebesi bana gelecek iyi nie diosun.... eşim askere gidecekmiş yemek vereckmiymişim ben tüm sülaleye ya ben ne yemeği veriyorum ya.... bırak yemek vermeyi biri yemek verse gidecek halim yok.... ben her hafta sonu tiyatro oyun alanı vs kızımı gezdirirdim çocuum 1.5 aydır evde oturuo ya..... bir de dua verdi bana tespih verdi namaz kılıp onu okuyacakmışım geçecekmiş bulantım herşeyim o zaman görümcem gibi rahat geçirecekmişim hamileliği... ya ben de gülümsedim lafa bak inancın yoksa bilemcim... kıble nerde sizin evde dedi dedim biilmiorum ohoooo daha kıbleyi bilmio dedi......ya atladığım ayrıntı dolu şey var aklıma gelenler bunlar.... ben çocuu çok sıkıomuşum serbest bırakacakmışım bu çocuk hep böyle ağlıomuymuş yazıkmış.... senin yüzüünden be kadın diyemedim.... burnumuzdan getirdi gitti.... bir de dioki ben giderken ağlar üzülür şşimdi die dedim üzülmez o..... sadece anneannesi dayısı ve dedsi için ağlar eşim ailesi için bir damla gözyaşı dökmedi daha.... ay bunaldım ben çok bunaldım.... çocuk evde oturmaktan bunalıma girmiş kardeşi olacakmış kıskançlık krizine girmiş huyu suyu değişmiş... vah yavrum dedi durdu ben bu gece uyuyamam dio.... ay yok eşim askere gitsin ben ne yapacağım ya....bir de bir ara içeri gitti ses seda yok kızımda yanıma geldi öyle dedim babannen nerde içeride o dedi artık yarım saat ne yaptı bilmiorum.... evi karıştırdı heralde

Allah yardımcın olsun bebeğin için stres yapma onu düşün bu kayınvalideler hep aynı benimkide bir tabak çorba çıkarmıyor

ohhhhh canım çok şükür kurtulmuşşsun gitmişlerrr sevindimmm ,çok fazla seni yıpratmadann
Üfff avlla tüm kaynanalar aynı sanırımm
Seninkide benimki gibi ev karıştırmayı seviymşşş benimki bayılır vallaaa

şaka maka sizde iyi kaynatmışsınız yaaa kambersi zdüğün olur mu aşk olsun valla

çok üzüldüm anlattıklarına, ama anlattıklarında ben bıdı bıdıdan başka sinir bozucak birşey görmedim. Ama senin geçmişin başka tabi olayları artık o yaşananlara göre harmanlıyor olabilirsin. Ama aslında gülüp geçebileceğin şeyler olmuş. Her genç yaşlı arasında yaşanabilecek şeyler, düşünce farkı falan, benim de kayın validem söylemiş olabilir bu zamana kadar bunun gibi şeyler, ama bende kendi yaşıma göre cevabını veri
rim, hatta bazen vermem güler geçerim, ama kızmam da ona.. o da kendi yordamıyla yardımcı olmaya çalışır bana göre. Kötü ve kötülüklerle geliyor gibi düşünme kayınvalideni. Özellikle bu dönemde... Sinirlerinin çok bozuk ve herşeyi normalden daha fazla alıngan olabileceğini unutma. Benimde geçen haftam ağlayarak geçti... Kapının yanındaki portmantonun rengine, sokakta kalan köpeğe, banyomda kırılan aynaya, daha nelere nelere.... çünkü ben yalnızım annem ve kayınvalidem yanımda değil, sebebim bunlar belki de benim. Sende belki kayınvalidene aşırı takılıyorsundur. Ağlamıyorsun dimi...

ağladım başta da şimdi sakinleştim işte öyle benim kurallarıma karışması durmadan müdehale etmesi 1.5 sene önce yaptıklarını getirio aklıma.... o benim canım sen kılını kıpırdatmazsın onun için ver o bizim demelri vs vs

geçtiyse boşver... Bende empati kuramıyorum, iyi bak kendine

Dilse canım ya sen bence biraz rahatla çok stres yapmamaya bak eşinde gidecek diye üzülüyorsun nasıl olacak diye anlamaya çalışıyorum seni. Ama bebişine yazık bu aylarsa stres çok etkliyor bebişi. Kaynanan bayaa gıcıkmış Allah kolaylık versin boşver güzelim takmamaya bak. Eşinde askere gittimi biraz kendi annende kalırsın bebeğinle ilgilenirsin zaman çabuk geçer inşaaALLAh.. Bol bol dua et Allaha. Kolaylık versin diye bebeğin hayırlısıyla doğsunda boşver gerisini.. Sen sağlığına dikkat et...

mavismavis haklısın her düsüncemiz bebegi etkiliyor biraz daha relax olmalıyız. takmamaya calısmalıyız herseyi. benimde eltimle sorunlarım var bi anlatsam size neler neler ama gülüp geciyorum artık ne yapiyim

Allah cümlemize kolaylık versin... Sıkıntılarınızı bir an önce geçirsim Rabbim inşaALLAH...

"Hoşlanılmayan şeye sabretmekte büyük hayır vardır." hadisini göz önüne alabilriz... Sabır en güzel ilaç... Ben bu ilaca başlayalı hayata daha güzel daha temiz daha yaşanılır şekilde bakıyorum sizede tavsiye ederim..

haklısın cnm katılıyorum

canım geçmişde yaşadıklarını bilemem ama çok abartıyosun gibi geldi bebeğin için sakin ol yazık hergün sana geliyomu kaynanan yoksa böyle aradamı geliyolar eğer arada geliyolarsa sabret dayan ne bileym kimse dörtdörtlük değil herkesn sorunu olmuştur tabi senin daha mı ağır bilmiyorum sonuçda eşinin annesi akraban canını sıkmak istemiyorum ama kendini çok yıpratma yazık bebeğine

Günaydın hanımlar bugün erkenci kimse yok heralde :))

Hayırlı sağlıklı günler olsun..

dils canım kolay değildir senin için eski yaşananlarda varsa.. ancak bu anlattığın olayda biraz daha serbest olsaymışsın keşke.. oda babannesi kızının bir yerden sonra ister istemez karışıyorlar bence bunda çokta anormal değil çünkü ben kendi anneme bıraksam oda kendi kafasına göre çocuğuma karışacaktır ama annem olduğu için gözüme batmayacaktır.. biz gelinle rmaalesef yanlızca eşimizle evlendiğimizi sanırız ama ama eşimizle %65 evli isek ailelerlede %35 evliyiz bence eşlerimiz onların 30 yıldır büyüttükleri çocukları direkt yada dolaylı olarak hayatımaıza karışıyorlar maalesef bzimde bunu kabullenmemiz gerekiyo bazı hallerde..eğer direk bir karışma yoksa ortada alttan alıp sesiz kalmak en iyisi.. çünkü diğer türlü yıpranan en çok bizler ve çocuklarımız sonrada eşimiz oluyo.. bu anlaşamamzlık yuvalarımızı bile yıkabilir duruma geliyo bazen dikkatli olmak lazım o yüzden.. çünkü hiç bir şey çocuklarımızın babsız ve mutsuz yaşamasına değmez...(tabi size değer vermeyip her an aşğılayan. döven,aç bırakan, gaddar bir eşiniz yoksa, o zaman ayrılık düşünülebilir)yoksa huzurlu bir yuvanız varsa eşinizle anlaşıyor ve birbirinizi seviyorsanız kaynanalara eltilere çok takıpta evde cehennem hayatı yaşamamak gerek.. konuşuyorlarsa bırakın konuşsunlar cevap verilmesi gerek li önemli yerlerde cevap ver.. gerisini boşver gitsin.. benimde kayınvalidemler benim çocuğuma koyduğum bazi kuralları yıktılar ama bakıyorum kızmı çok seviyorlar ve bildikleri iyilileri yaptıklarını sanıyorlar bir kere sözlü söylüyorum baktım devam ediyorlar.. bırakıyorum onlara artık.. önceden bende çok takardım o zamn kızım çok daha bocalıyordu.. şimdi akışına bıraktım herşey daha düzene girdi..çok takma az görüşmeye çalış maalesef başka yapabilecğin bişey yok..

günaydın kızlar. Geçen hafta ikili testimiz yapılmıştı, bugün sonuçlarını alıp doktora götürcez bakalım neler olcak. Öğleden sonra gitcem :26:

günaydın kızlar. Geçen hafta ikili testimiz yapılmıştı, bugün sonuçlarını alıp doktora götürcez bakalım neler olcak. Öğleden sonra gitcem :26:

İnşaALLAH hayırlı sonuçlarla dönersin canım...

Kızlar ya kilo alıyorum ben ya zaten vücudum amaya elveirşli ne yesem yarıyor Boyum 1.75 76 kiloyla hamile kaldım 78 kilo oldum hatta tartıda dün akşam 80 gördüm kıyafetlerimde vardı ağlıcaktım nerdeyse bebiş için boğazımdan kesmiyorum hiç çok abur cubura da kaçmıyorum ama biraz fazla yesem yol su elektirk olarak dönüyor bana. İlk hamile olduğumu öğrendiğimde gittiğim doktor bana ilk üç ay kilo alınmıyor son ilk beş ay bil almasan olur demişti bebiş 3,5 aylık oldu haftaya 4. ayım dolacak işte. Ama ben 2,5 kilo felan aldım. Böyle gidersem dev gibi bişey olacam Kendimi daha bi kontrol edecem artık ama inadıma da bugün pasta böek yapıp yiyesim var. Hele misafirliğe gidince çok yiyorum kıtlıktan çıkmış gibi sevdiğimdeb işey olsa tamam. Evde yapıp yiyemediğim için fazla yiyorum ama olan bana oluyor kendimi tutmam lazım di mi benim ve bebişin sağlığı için çok kilo almamalıyım

Eşimde bilgisayar başında çok duruyorsun diye kızıyor ama ne yapayım zaman geçmiyor ki :126:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…