2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar bu koku alma duyum bugün sapıttı. Katladığım çamaşırlar yağ kokuyor gibime geliyor. Eşime koklattım pis gibi deterjan kokuyor diyor... Anlamadım bu işi ben....

Ablam önce kendi camlarını silsin....O kadar yoğun çalışıyor ki kendine bakmaya hayrı yok onun..
Temizlikçim hamileydi. 7 aylık olana kadar geldi valla kadın. Her bir işi de yaptı. Şimdi bir aylık lohusa. Yani 4 aydır kendim idare ediyorum. Ama herhalde 2 ay sonra başlar gelmeye yine. Geçici bir kadın da bulamadım. Eşimle idare ederiz dedik....Süpürgeyi hep eşim yaptı, bende toz aldım. Ama camlar 4 aydır silinmediğinden artık çamur olmuştu.
Yaa zaten temizlikçimden cesaret aldık. KAdın hamile hamile bütün evi temizliyordu.Hiç de problemsiz bir hamileliği ve doğumu oldu. Tabi kadın mecburiyetten yapıyordu napsın.
Bu durumda bol bol uyu dedi benim Dr. um. Vucut uyudukça kendine gelecek dinlenecek dedi.

Selam bayanlaar
yaa bu gebelik takvimi ne güzel olmuş böyle
anchusa bilgilerin ne güzel okunuyor hoşuma gitti,ben bir kaç gün gelmeyince
baya değişiklikler olmuş o zaman

temizliğimi yaptım,ocağa bi çorba koyduum,kızımı yıkadım,uyuttuuum,geldiiimmmm
bu hafta yazılı yapacam yaa,yazılı sorusu hazırlamam gerek çok üşeniyorum
okuması da ayrı dert ya neyse

ben 2 kere evi temizledim ya eşim 1haftadır hiçbir şeye ellemiyor Sen iyisin diyor ayrıca yemek bir oluyor 2 olmuyor biz de de. Canım pirzola istedi pilav ile öleceğim burda eşim dur alıp geleceğin dedi etli ne varsa dedi. Bekliyorum yemekte bitti açım

Sen de yap gebelik takvimini....
Oooo sen de çok iş yapmışsın. Daha da bitmemiş işler..

benim kızım da banyo yaptı teyzesi şimdi uyuyor annem uykum geldi dedi gitti yattı uyanır birazdan bende midemi tutsun diye ekmek kemiriyorum

Askere gidince temizlik zaten sana kalacak. Bir yardımcı ayarlayabilirsen ayarla en azından 15 te bir gelsin...

Bizde de mutfak işleri kocişe ait sağolsun,yapmaya çalışıyor
ben de yağlı tava,tencere hayatta yıkayamıyorum,o da atıveriyor makineye
sonra mak. boşaltması da çok fena zulüm onu da yapıyor
e daha ne olsun bugün toz bile aldı gariban

kızlar bu bilgileri nasıl koydunuz mesajlarınıza?
gerçi Dilseyle aramız 1 gün ondan bakar şey ederim:26:

profiline gir. bebeğinizin tahmini doğum tarihi yaz..
otomatik çıkacak..

Askere gidince temizlik zaten sana kalacak. Bir yardımcı ayarlayabilirsen ayarla en azından 15 te bir gelsin...

evet zaten salonu kapattım ben mobilyam siyah deri hep bıktım toz dan. Tuvaletin birinide kapattım valla bıktım ya. Eşim de gidincd hallederim ama büyük temizlik için biri şart orada fiyatlar nasıl canım ben buldum 175 dedi çok geldi sanki

şimdi de pazara gitti bakalım
çürük,çalık ne varsa toplar getirir artık ama napalım,mecbur

dilse kızın kendisi gidip yatıyor mu?benimki 4 yaşında hala biz yanında yatarsak
uyur yoksa hayatta kendi uyumaz kalkar geri gelir

ooooooo 175 çok.. Benim yardımcım yıllardır geliyor. Biz evlenmeden önce eşimin bekar evine de geliyrodu temizliğe. Bize 80 e geliyor. Ama yeni başlayanlara 90-100 e gidiyor. Her hafta yarım gün alıyordum, bana 40 a mal oluyrodu haftalık, Evim büyük olduğu halde yarım günde bayağı bir toparlıyordu. Bir hafta mutfak dolabı sildirdiysem, öbür hafta kapı sildirip, öbür hafta cam sildirip işleri dağıtıyorduk.
Ablama ukraynalı bir bayan geliyor. Bak sabah 8 de bgeliyor ve akşam kovalayana kadar gitmiyor ve o da 100 e geliyor... 175 sakın verme. Komşulara sor kimi kaça alıyorlarmış.
Bir de yine bizim burda kaçak çalışan azınlıklar var. Onların da saati 20 lira...Ne kadar çalıştırırsan artık...

Son düzenleme:

ay benim ki de hiç anlamaz ya topraklı topraklı alır gelir annesi hiç öğretmemis :) evet kızım kendi uyuyor arada naz yapar masal olurum ninni söylerim saçı ile oynarim onun dışında kendi uyur.

ay benim ki de hiç anlamaz ya topraklı topraklı alır gelir annesi hiç öğretmemis :) evet kızım kendi uyuyor arada naz yapar masal olurum ninni söylerim saçı ile oynarim onun dışında kendi uyur.

Benimki pazardan nefret ediyor. Organik pazar dibimizde ona bile yollayamıyorum. Manavdan marketten topluyor artık ne bulursa...
Erkek çocuğum olursa valla her işe sokacağım ben. Ah paşam sen yorulma otur demeyeceğim..

ay iyiki sormuşum sana valla etrafta alan yokki hiç. Hatta kaynanam duymadan bu işi halletmek istiyorum sonra ne gerek var demesin :) öyle yarım gün olduğunu bilmiyordum. Ya gelip cam silsin koltuğu silsin bana yeter gerisini ben yapıyorum zaten e bir de perde yıkamam lazım onu da asar mi ki

Ben eline liste verdim ve ayrıntısıyla yazdım
mesela
1 kilo salatalık( minik,sert ve kıçında sarı çiçeği hala duruyor olacak)
1 kilo domates(tezgahta kesilmişi olacak,içi çekirdekli ve kırmızı,dom.kokacak)
şeklinde bakalım ne gelecek

Kızlar benim iştahım kapandı 1-2ye kadar kahvaltı yapasım olmuyor canım bişey istemiyor nedenki böyle bşy duyan var mı acaba ya

Benimki pazardan nefret ediyor. Organik pazar dibimizde ona bile yollayamıyorum. Manavdan marketten topluyor artık ne bulursa...
Erkek çocuğum olursa valla her işe sokacağım ben. Ah paşam sen yorulma otur demeyeceğim..

kesinlikle katılıyorum oğlum olursa her ışte öne süreceğim. Kızım da da öyleyim asla bırak Sen yapamazsin demedim. Her işi yapar. Havlu kağıt mi bitti gider banyo dan dolaptan alır tabure si ile çıkar takar yerine ve bir muz bir şeker kazanır :) öbürü de öyle olacak ben çok katıyim ya hayat bu herşeyi öğrenmeli. Benim eşim sucuk nasıl yapılıyor diye beni aramıştı ben eskişehir de iken. Et falan bıle alamaz şimdi yağlı yağlı idare ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…