cnm gebelik takibini orda da yapıyorlar basit rutin kan tahlilleri idrar tahlilleride orda yapılıyormus. hamileliğin 20. haftasından sonra asılar var mesela onlarda istersen saglık ocagında ücretsiz. bebek dogduktan sonra da yine aşıları devam ediyor orda. saglık ocagı dediğim aile hekimliği işte. bizim aile hekimi eski adresimizde kalmıs cok uzaktı en yakın saglık ocagına gidip hasta sayısı dolmamış bir doktora dilekçe vererek aile hekimimi değiştirdim. ama bu kadar yakın oldugunu tahmin etmiyordum
Aile hekimine ben gecenlerde tansiyonum cok düstügü bir gün tansiyon ölctürmek icin gitmistim, ben evde kücük tansiyonu 3-4 gibi ölctüm,
nunda bir yanlıslık var heralde diyip gittim,hamile oldugumu ögrenince nasıl heycanlandılar, anlamadım neden oldugunu. Nasıl kaydınız olmaz bizde
hemen yapalım kontrollere cagıracagız sizi falan dediler, Bir kisi daha varmıs hamile herhangi bir aile hekimine kayıt yaptırmayan, onu arıyorlarmıs :)
cok sasırdım. "Benim gebeligimi takip eden bir jinekologum var zaten, özel sigrotam oldugu icin kayıt yaptırmadım" dedim, jinekologa gidin tabi ki ama
mutlaka burda da kaydınız olmalı dedi hemsire. Bence gidip hamile oldugunu söylersen mutlaka ararlar.
özel hastaneler kaydımızı giriyo ya sgk ya gebe diye, yani ne tedavi uygulamışsa yazıyo,
geçen sene ordan takip edip aramışlardı beni, bu defa da aynı hastaneye gittim biliyolardır ama aramadılar bu düşürüyo bi 5 aylık fln olsun mu dediler
ilk fırsatta ben de gideyim ozaman, dr.um tansiyon fln ölçmüyo
Lcw den baktım bende, 36 beden pantolonu giydim o bile büyük geldi bir de sunu farkettim, pantolonlar nerdeyse 9 aylık hamileler icin, Lcw dekilerin icini doldurmadıgı icin karnım, asagıya dogru kaydı, abuk subuk bir görüntü olustu, tam ara dönemlerde de giyecek sey bulmakta zorlanıyorum, 9 aylık hamileyken niye pantolon alıyım ki? Bunu düsünmemisler sanırım..fazla büyük geldi bana ordakiler.Neyse buluruz elbet biseyler, birde bol bol elbise giymeyi planlıyorum ben hamileyken.Nasıl olsa yaz hamilesi olacagız.
AYNEN CNM ELBISELERI GORDUM LCW COK GUSEL MODELLER VARDI NORMALDI FİYATLARDA ZATEN HAMILE ELBISESI DYNCE IKIKATI ARTIYO FİYATLAR YAZ GELSN RAHAT RAHAT GİYERZ ELBISLRMIZI PANTLONLA ISIMIZDE OLMAZ.BENM SMDI HIC KIYFETM OLMUO MECBUR ALDIM BOL FALAN AMA IDARE ETCEM ZATEN ZAYF BRYDM BIDE USTUNE 5 KILO VERNCE KENDIME GORE KIYFET BULMAK ZOR
Yok canıım olur mu hic :) zaten bu aralar bildigim kadarıyla düsük riski önemli ölcüde azalıyor. Hemde düsük hepimizin basına gelebilecek bisey. Hicbir sey olmayacak insallah :)
ben de lcw dan pantolon alanlardanım, istanbuldaki gibi farklı mağazalar yok burda, ya lcw ya da bi pantolonu 120 ye satan hamile mağazaları var.
120 verdiğime değse beğensem alırdım ama babanne işi gibiydi, anne oluyosak da tarzımızdan niye vazgeçelim..
öğretmen olunca mecbur farklı farklı almak zorundayım, şimdilik 2 tane lcw dan aldım, paçalarını beğenmedim terziye daralttırdım ama göbeğim rahat etti.
59 dan 62 ye çıktım, 3 kilo aldım, kilo almasam bu kadar erken almam gerekmezdi belki, 14+0 ım bugün, erken de değil aslında
erken değil yahu artık almaya başlarızzzzz:)
saolasın canım bebişin inş açarda görürsüünüüz annesi bana zaten 12 haftada erkek gibi kordon değilse demişti şimdide büyük ihtimal erkek ailelere söyle dedi sağlıklı olsunlarda insanız işte merak ediyoruz artık kıyafetlere yavaş yavaş başlayayım diyorum kızım 1 buçuk yaşında kız olsaydı çoğunluk onun kıyafetleride vardı hiç kullanmadığım ama erkek deyince ufak ufak almaya başlayalım diyoruz darısı sana inş öğrende alışverişe başla canımHayirli olsun oglusun yyy seende ogrendin ne guzel.
Bende cumaa gunu 14w2 olcam erkenmi diye dusunuyordum ama bak sende aynisin umut oldun bana:)ins gosterir.
ben de lcw dan pantolon alanlardanım, istanbuldaki gibi farklı mağazalar yok burda, ya lcw ya da bi pantolonu 120 ye satan hamile mağazaları var.
120 verdiğime değse beğensem alırdım ama babanne işi gibiydi, anne oluyosak da tarzımızdan niye vazgeçelim..
öğretmen olunca mecbur farklı farklı almak zorundayım, şimdilik 2 tane lcw dan aldım, paçalarını beğenmedim terziye daralttırdım ama göbeğim rahat etti.
59 dan 62 ye çıktım, 3 kilo aldım, kilo almasam bu kadar erken almam gerekmezdi belki, 14+0 ım bugün, erken de değil aslında
selam kızlar,
bir kaç gündür bakamıyorum. bir şey yazan varsa görmemişimdir. kusura bakmayın.
öpüyorum hepinizi.
Ben de düzenledim tickerimi maviş maviş.Hoş doktorumuz kesin konuşmadı.Büyük ihtimalle dedi.Bu hafta doktora gideceğim.Heran değişebilir..Ben hala kız diye hissediyorum ama hayırlısı.Oglan da olur.Sağlıklı olsun da..
Günaydın hanımlar...
Bugün doktora gidecem ya gee hiç uyuyamadım abuk sabuk bi sürü rüya gördüm bugün hayırlı haberlerle gelirim inşaallah... Ankarada hava çok güzel bu arada kardan kurtulduk :) Sİzler nasılsınız uyandığınızda yazarsınız artık :)
erken değil yahu artık almaya başlarızzzzz:)
günaydınnngüzel haberler alırsın inşallah bende hep doktora gideceğim günlerde uyuyamıyorum, bebeğimi görecek olmak çok heyecanlandırıyor ama biz daha yeni gittik, sonraki randevu 14 nisan ,yani daha çok var bir dahaki görüş gününe
günaydın kızlarr... dün reflü bi tuttu hiç yemek yiyemedim bile sankı göbeğim indi psikolojim bozuldu şimdide neden göbeğim indi diyee
bende bu haftasonu kıyafet aldım.. bence bu dönem ufak bir alışveriş şart :) çünkü bebek henüz yukarı tam çıkmamışken alttan dar şeyler giymek onu sıkıştırabilir her ne kadar biz sıkıntı hissetmesekte bebişler için durum farklı olabilir, ben biraz endişeliyim bu konuda
bir tane keten hamile pantalonu aldım yazında işyerinde giyilebilir tipten, diğerleri bol kesim tunik ve bluz. size tavsiyem sadece hamile kıyafetleri satan yerlerden almayın çok pahalı. ben pantolonu LCW den 34'e tunik ve bluzleri herry'den 20-30 arası fiyata aldım indirimden. artık bir daha ki alışveriş 3 ay sonra göbüşler kocaman olunca :)
aa bir de çatlak kremi aldım ona da bu sıralar başlamak lazımmış
ben söylemedim okulda arkadaşlara, pantolon sıkıştırıyo düğmesini iliklemiyorum, hem düğme çıkıntı yaptı hem göbek sıkışınca pörtledi hemen sordular hamile misin diye.
hamile pantolonu giyince biraz kilo almış gibi durdum sadece
sen 16 dasın senin çıkıyodur artık karnın, ama 14 erken gibi yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?