- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #10.141
Canım ilk başvuruda birlikte olmanız lazım
Düğün salonunda olcaksa o ile başvurmanız lazım bitanem
Belediyeye 4 foto ve nufus fotokopisi ve aslıyla gidip başvuruyorsun
Düğün salonunda istiyorsan toplam 215 Tl masraf
Ama nikah salonunda olcaksa 50 Tl
Orda bir belge veriyorlarr sana canım
Verdiği belge ile gidiyorsun kan tahlili vermeye
Sonra 2 gün sonra sonuçları alıyorsun
Devamında 1 kişi devam ettirebiliyor işlemleri
teşekkürler bilgiler için :) çok işime yarayacak
Canım ilk başvuruda birlikte olmanız lazım
Düğün salonunda olcaksa o ile başvurmanız lazım bitanem
Belediyeye 4 foto ve nufus fotokopisi ve aslıyla gidip başvuruyorsun
Düğün salonunda istiyorsan toplam 215 Tl masraf
Ama nikah salonunda olcaksa 50 Tl[/QUOTE
belediyeye ilk gittiğimizdemi 4 foto kimlik fotokobiis ve aslı lazım oluyo başka bişey yaptırıyorlarmı cnm istyolarmı kan tahlili filan :2:
nikah işlemleri her belediyede değişiyo galiba bence bi telefon açıp bilgi alın. Ne gerektiğini gidip öğrenmeiştik biz ama telefndada yardımcı olurlar bence. Bizde evraklarımızı ayrı ayrı yaptırdık (aile hekiminden sağlık raporu(kan tahlili, verem savaştan sağlam raporu+ kan grubu gerekli), 5 foto, kimlik kopy) Sonra birlikte nufus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi alıp gidip günümüzü aldık. :44:
kızlar bende balayına gitmek istiyorum ama malum nişanlımda bende maddi yönden fenalardayız.şu seyahat sitelerinden baksam faydalansam olur mu?ne kadar güvenilir bilmiyrom.sizin tavsiye edebileceğiniz bi yer yada yararlandığınız bi firma bi site var mı kızlar?
Kızlar birşey sorucam
İstihareye yatan var mı?
Ben bu perşembe yapmayı düşünüyorum.
günaydın arkadaşlar,
nikah işlemleri her belediyede değişiyo galiba bence bi telefon açıp bilgi alın. Ne gerektiğini gidip öğrenmeiştik biz ama telefndada yardımcı olurlar bence. Bizde evraklarımızı ayrı ayrı yaptırdık (aile hekiminden sağlık raporu(kan tahlili, verem savaştan sağlam raporu+ kan grubu gerekli), 5 foto, kimlik kopy) Sonra birlikte nufus müdürlüğünden evlenme ehliyet belgesi alıp gidip günümüzü aldık. :44:
anladım canım, hemen aramam gerek o zaman, bu evlenme ehliyet belgesi diye birşeyi bende duymuştum. bu yapılan işlemlerin soncunda veriliyor galiba o değil mi?
memurum canım , sen?
slm canlar ben geldım. yıne kaynatmıssınız baya okudum bı cogunu. bız yarın son mobılya gezımızı yapıp pazar gunu ınegole gıdıyoruz . gıden varsa onerılere acıgım.
Gunaydin kizlar.
Her belediyenin nikah islemleri icin izledigi prosedur ve talep ettikleri fiyatlar farkli. O yuzden emin olmak icin, basvuracaginiz belediyeyi arayin ya da internet sitelerinden arastirin.
Mesela biz nikahi ankarada kiyicaz ama ikimiz de istanbul/eyupte ikamet ediyo gorunuyoruz. O yuzden once eyup belediyesinden izin kagidi almamiz gerekti. Belediyeye gitmeden once, tam tesekkullu bi devlet hastanesinden saglik raporumuzu aldik. Daha sonra nufus idaresine gidip, evlenmemize bir engel olmadigini gosterir bi belge aldik, belgenin adi evlenme ehliyeti. Fotograflari ve kimlik fotokopilerini de hazir ettik, oyle gittik belediyeye. Ikimiz birlikte basvurduk. Bu, izin belgesi almak icin izlenen bi prosedur degil, nikah eyupte kiyilsaydi da ayni seyleri yapicaktik. Izin belgesi aldiktan sonra, ankaradaki islemleri baskasi bizim adimiza yapabiliyo, babam halletti ordaki basvuruyu.
Uzun lafin kisasi, basvuracaginiz belediyeye danisin :)
kızçeler bu arada aranızda tavuk alma adetını bılen var mı yada yapacak olan
Selam arkadaşlar, muhabbetinizi bölücem ama acil fikrinize ihtiyacım var. Bi tanıdığımıza takı setimi yaptırcaz maliyetine vericek ama elimizde sadece bu model çeşitleri var, karar veremiyorum sizce hangisi? :44: Zaten düğün haricinde takmıcam muhtemelen ama yinede ailem istedi alınacak, maliyetine de bulmuşken seçeyim bunlardan birini dedim :26:
canım ben daha önceleri yatmıştım, annemde yatmıştı benim için olumlu çıkmıştı.bir daha yatım diyorum ama yatamıyorum ya olumsuz birşey çıkarsa diye
günaydın arkadaşlar,
anladım canım, hemen aramam gerek o zaman, bu evlenme ehliyet belgesi diye birşeyi bende duymuştum. bu yapılan işlemlerin soncunda veriliyor galiba o değil mi?
günaydın kızlarr
canım nikahı sormuşsun galiba bencede iyice öğren çünkü biz evlenme ahliyeti falan almadık istemediler
bide aile hekiminle konuş ben tahlilleri yaptırdım filde istiyormusunuz verem savaştan dedim gerek görmedi sadece kan verdim bide biraz mırıldandım işten zor izin alıyorum annem gelse sonuçları almaya onaylasanız falan diye hazır annemde yanımdaydı dedi tamam anneni tanıdım onaylar ona veririm dedi ben yarım gün izin almış oldum birde nikah günü almaya gittiğimiz gün yarım gün izin aldım ama tam gün gelmedim oh olsun
tatlım ben daha once almıstım bı sorun yasamadım daha sonra acentelerden aldım. sımdı de bı acenteden aldık öle gıdıcez. ama sana sunu soyleyebılırım kı. sonuc ıtıbarıyle butce bellıyse amacdegısıklık olsun ıcımde kalmasın sa ve onunla bana her yer gusel olabılır ılk tatılımız evde degılde baska yerde olalım dıyosan 3 4 gunlugune bıle uygun fıyatlı oteller bulabılırsın. bız mesela cok luks bı otele 3 gece ıcın verecegımız parayla orta hallı bı otele gıdıp 8 gece kalmayı yegledık dogrusu. sızde butcenıze gore bısıler bulabılırsınız belkı cnm bı hafta degılde belkı 4 gece kalırsınız uygun fıyatlı bı yerde. en azından keskelerın olmaya bılır ılerde.
slm canlar ben geldım. yıne kaynatmıssınız baya okudum bı cogunu. bız yarın son mobılya gezımızı yapıp pazar gunu ınegole gıdıyoruz . gıden varsa onerılere acıgım.
tavuk alma adetini bizim bir tanıdığımız yapmıştı yanlış hatırlamıosam ev ev gezip tavuk alıosun, sonra düğün yemeğinde veriyorsun gelenlere dimi , öyle bişeydi.
canım ben daha önceleri yatmıştım, annemde yatmıştı benim için olumlu çıkmıştı.bir daha yatım diyorum ama yatamıyorum ya olumsuz birşey çıkarsa diye
günaydın kızlarr
canım nikahı sormuşsun galiba bencede iyice öğren çünkü biz evlenme ahliyeti falan almadık istemediler
bide aile hekiminle konuş ben tahlilleri yaptırdım filde istiyormusunuz verem savaştan dedim gerek görmedi sadece kan verdim bide biraz mırıldandım işten zor izin alıyorum annem gelse sonuçları almaya onaylasanız falan diye hazır annemde yanımdaydı dedi tamam anneni tanıdım onaylar ona veririm dedi ben yarım gün izin almış oldum birde nikah günü almaya gittiğimiz gün yarım gün izin aldım ama tam gün gelmedim oh olsun
günaydın canım;
evet nikah işlemlerime bağlayacağım artık bilgi almam gerek sizlerden...
kafam karıştı herkesin farklı oluyormuş.bakalım benden neler isteyecekler.çalıştığım için çok zor olacak
bilgiler için teşekkür ederim :46:
gıbı bısı dıyım. yanı eskıden kapı kapı gezılırmıs gercı sımdı koylerde hala öle ama malum sehırde bu kdar gezmek mumkun olmuyor. kız tarafı kınadan sonra erkek tarafına gıder tavuk ve pılav alır arkasından erkek tarafı kız evıne gelır tatlı alır sonra kızın ark evde o gece oturur yerler pılavları erkek evıde aynı sekılde evde oturur o gece yerler. tam anlatamadım ama cok eglencelı bısı
günaydın canım;
kafam karıştı herkesin farklı oluyormuş.bakalım benden neler isteyecekler.çalıştığım için çok olacak
rica ederim canım herşey aile hekimine bakar o işi uzatmazsa iyi olur tabiki
günaydın canım;
kafam karıştı herkesin farklı oluyormuş.bakalım benden neler isteyecekler.çalıştığım için çok olacak
ben sabah 8 çıktım evden sağlık raporuydu kan almydı felan sonuçlrın çıkması toplam 2 satimizi aldı:) 11 nikh tarihimi aldım ve toplam 3 saatte herşeyimi hallettim gitgel gitgel yapmadık herşeyini hazılarsan 3 saatinizi alır biz resimlerimizi önceden çektirdik hazır bide onunla uğraşmayalım die. ama ben önceden aradım nikah salonunu bilgileri detaylı aldım ve çok işime yaradı gitmeden önce bi arayın. istedikleri evraklarsa resim sağlık raporu verem savaştan alıyosun film çektirip. sonra onu aile hekimine götürüyorsun biz sadece benim aile hekimime gösterdik nişanlımınki il dışında olduğu için. kan testi yaptırıyorsun ve ikametgah. onuda eğer oturduğunuz semtin belediyesinde kıyılacaksa nikah gidip muhtarlıktan almanıza gerek yok:))) sistemden bulurlar canım. az birazcık bekliyorsunn veeeeeeeeeeeeee son olarakk nikah gününüzüü alıyorsunuzzzzzzzzzz:)) mutluluklar dilerimm:))
günaydın canım;
ben sabah 8 çıktım evden sağlık raporuydu kan almydı felan sonuçlrın çıkması toplam 2 satimizi aldı:) 11 nikh tarihimi aldım ve toplam 3 saatte herşeyimi hallettim gitgel gitgel yapmadık herşeyini hazılarsan 3 saatinizi alır biz resimlerimizi önceden çektirdik hazır bide onunla uğraşmayalım die. ama ben önceden aradım nikah salonunu bilgileri detaylı aldım ve çok işime yaradı gitmeden önce bi arayın. istedikleri evraklarsa resim sağlık raporu verem savaştan alıyosun film çektirip. sonra onu aile hekimine götürüyorsun biz sadece benim aile hekimime gösterdik nişanlımınki il dışında olduğu için. kan testi yaptırıyorsun ve ikametgah. onuda eğer oturduğunuz semtin belediyesinde kıyılacaksa nikah gidip muhtarlıktan almanıza gerek yok:))) sistemden bulurlar canım. az birazcık bekliyorsunn veeeeeeeeeeeeee son olarakk nikah gününüzüü alıyorsunuzzzzzzzzzz:)) mutluluklar dilerimm:))
günaydın canım;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?