- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #10.161
gıbı bısı dıyım. yanı eskıden kapı kapı gezılırmıs gercı sımdı koylerde hala öle ama malum sehırde bu kdar gezmek mumkun olmuyor. kız tarafı kınadan sonra erkek tarafına gıder tavuk ve pılav alır arkasından erkek tarafı kız evıne gelır tatlı alır sonra kızın ark evde o gece oturur yerler pılavları erkek evıde aynı sekılde evde oturur o gece yerler. tam anlatamadım ama cok eglencelı bısı
gerçekten ilginç bişi tam anlatsana canım şunu merak ettim böle anlamadım ben:26:
rica ederim canım herşey aile hekimine bakar o işi uzatmazsa iyi olur tabiki
sımdı kına bıtımınde kız tarafı ve erkek tarafı evlerıne dagılır. sonra ıkı tarfta hazırlık yapar. gelın kaftanıyla duru. arkadaslarından bırısı cıngene bırısı gelın bırısı damat falan olur sonra once kız tarafı toplanıp erkek tarafının evıne gıder. bu arada asıl gelını saklarlar damat arar etrafta bulur getırır. muzıkler calınır oyunlar oynanır. kucuk manıler sarkılar soylenır. mıonık espırıler olur. mesela degısık kılıklara gırenler kaynana kahve getır, su getır falan gıbı ısteklerde bulunur. en sonunda tavukla pılav ıstenır. kız evı alır onları evıne gıder. aynı sekılde degısık kılıklara gırılmıs sekılde damat tarafı kız evının onu gelır yıne muzıkler sarkılar oynamalar falan derken onlarda en son tatlı ıster kız tarafından sonra onlarda gıder. her ıkı tarafta yakınlarıyla oturur sohbet ederek yer onları. böle anlatınca pek bısı benzemedı sankı ama muthıs eglencelı bısıdır
gerçekten ilginç bişi tam anlatsana canım şunu merak ettim böle anlamadım ben:26:
sımdı kına bıtımınde kız tarafı ve erkek tarafı evlerıne dagılır. sonra ıkı tarfta hazırlık yapar. gelın kaftanıyla duru. arkadaslarından bırısı cıngene bırısı gelın bırısı damat falan olur sonra once kız tarafı toplanıp erkek tarafının evıne gıder. bu arada asıl gelını saklarlar damat arar etrafta bulur getırır. muzıkler calınır oyunlar oynanır. kucuk manıler sarkılar soylenır. mıonık espırıler olur. mesela degısık kılıklara gırenler kaynana kahve getır, su getır falan gıbı ısteklerde bulunur. en sonunda tavukla pılav ıstenır. kız evı alır onları evıne gıder. aynı sekılde degısık kılıklara gırılmıs sekılde damat tarafı kız evının onu gelır yıne muzıkler sarkılar oynamalar falan derken onlarda en son tatlı ıster kız tarafından sonra onlarda gıder. her ıkı tarafta yakınlarıyla oturur sohbet ederek yer onları. böle anlatınca pek bısı benzemedı sankı ama muthıs eglencelı bısıdır
kafamda canlandırdım hoş olabilir ama bizim sülalede olmadı böyle şeyler, ya da ben düğün dernek işlerinden hep kaçtığım için dikkatimi çekmedi
ben sabah 8 çıktım evden sağlık raporuydu kan almydı felan sonuçlrın çıkması toplam 2 satimizi aldı:) 11 nikh tarihimi aldım ve toplam 3 saatte herşeyimi hallettim gitgel gitgel yapmadık herşeyini hazılarsan 3 saatinizi alır biz resimlerimizi önceden çektirdik hazır bide onunla uğraşmayalım die. ama ben önceden aradım nikah salonunu bilgileri detaylı aldım ve çok işime yaradı gitmeden önce bi arayın. istedikleri evraklarsa resim sağlık raporu verem savaştan alıyosun film çektirip. sonra onu aile hekimine götürüyorsun biz sadece benim aile hekimime gösterdik nişanlımınki il dışında olduğu için. kan testi yaptırıyorsun ve ikametgah. onuda eğer oturduğunuz semtin belediyesinde kıyılacaksa nikah gidip muhtarlıktan almanıza gerek yok:))) sistemden bulurlar canım. az birazcık bekliyorsunn veeeeeeeeeeeeee son olarakk nikah gününüzüü alıyorsunuzzzzzzzzzz:)) mutluluklar dilerimm:))
3 saatte halletmeniz ne güzel olmuş.umarım bizde sorunsuz hallederiz. sağol canım bilgilerin için
Biz de ayni sehirde degiliz canim, nisanlim izmirde yuksek lisans yapiyorevimizi aldiktan sonra ikametlerimizi eve aldirdik, o yuzden istanbulda yasiyo gorunuyo, yoksa ben de hasret cekenlerdenim
hee şu mesele yani
kafamda canlandırdım hoş olabilir ama bizim sülalede olmadı böyle şeyler, ya da ben düğün dernek işlerinden hep kaçtığım için dikkatimi çekmedi
Bu tavuk almayi ben de hic duymamistim. Adetleri pek bilmem gerci ama gelin ve damat ayni yoreden ve ayni kafadansa eglenceli olabilir :)
bu genelde bursada olmazsa olmazlardan bırıdır. hatta dugunlerın en eglencelı kısmı bıle dıyebılırım. allah kısmet ederse bn tavuk alma resımlerımı sızlerle paylasırım.
evet canım ilerde keşke bizde balayına gitseydik demek istemiyorum ama uygun fiyata denk gelirse tabi.canım siz hangi acentadan aldınız...özelden atabirsen sevinirim canm ya...
ben sabah 8 çıktım evden sağlık raporuydu kan almydı felan sonuçlrın çıkması toplam 2 satimizi aldı:) 11 nikh tarihimi aldım ve toplam 3 saatte herşeyimi hallettim gitgel gitgel yapmadık herşeyini hazılarsan 3 saatinizi alır biz resimlerimizi önceden çektirdik hazır bide onunla uğraşmayalım die. ama ben önceden aradım nikah salonunu bilgileri detaylı aldım ve çok işime yaradı gitmeden önce bi arayın. istedikleri evraklarsa resim sağlık raporu verem savaştan alıyosun film çektirip. sonra onu aile hekimine götürüyorsun biz sadece benim aile hekimime gösterdik nişanlımınki il dışında olduğu için. kan testi yaptırıyorsun ve ikametgah. onuda eğer oturduğunuz semtin belediyesinde kıyılacaksa nikah gidip muhtarlıktan almanıza gerek yok:))) sistemden bulurlar canım. az birazcık bekliyorsunn veeeeeeeeeeeeee son olarakk nikah gününüzüü alıyorsunuzzzzzzzzzz:)) mutluluklar dilerimm:))
Ne ilginç adetler var
Herkesin nikah işlemleri de farklı olmuş benden mesela verem savaştan film filan istemediler
Kan tahlili verdim o kadar
2 gün sonra sonuç aldım
İzmir merkezdeyim belki de ondan uzun sürdü bilemedim:26:
kan tahlilinin sonucunu ertesi gün verdiler benim bide nişanlımın aile hekimliğinde tahlil yapılmıyormuş devlet hastanesine gitti onunda iki gn sonrasına sonuçları verdiler yoksa hemen verilse bizde aynı gün gider başvururduk resimleri falan önceden çektirdik bizde
gerçekten eğlenceli birşeymiş ama buralarda olurmu bilmem o kadar insan bize kınaya gelcek sonra onları toplayıp erkek tarafına geri götürücez arada baya mesafe var derken biraz zor yani köylerde güzel olur ama benim kınamda böle farklı eğlencelerle geçsin isterdim şahsen
Ne ilginç adetler var
Herkesin nikah işlemleri de farklı olmuş benden mesela verem savaştan film filan istemediler
Kan tahlili verdim o kadar
2 gün sonra sonuç aldım
İzmir merkezdeyim belki de ondan uzun sürdü bilemedim:26:
kızlar ne lazımsa açık hangi ile bağlı hangi ilçe mesela onda yazıyo ne yazımsa nikah işlemlerinde ne istyosa mesela ben altındağ/ankaraya bağlıyım altındağ belediyesini açtım nikah işlemleri ne lazımsa yazıyorr bölece bakmış olursunız şekerler
sen bursalıydın dimi canım , benim tanıdığımda bursalıydı , şimdi çaktım davayııbu genelde bursada olmazsa olmazlardan bırıdır. hatta dugunlerın en eglencelı kısmı bıle dıyebılırım. allah kısmet ederse bn tavuk alma resımlerımı sızlerle paylasırım.
bu genelde bursada olmazsa olmazlardan bırıdır. hatta dugunlerın en eglencelı kısmı bıle dıyebılırım. allah kısmet ederse bn tavuk alma resımlerımı sızlerle paylasırım.
mutlaka bekliyorum çok merak ettim
kıslar şu istihareye bende yatmak istedim ama bi nasip olmadı iyimni kötümü die nese işte bide evlenmeden önce yusuf suresi var kuranda ou okuyup hiç kimsyele konusmadan yatarsan evleneceğin kişiyi görüşyomussun ay bi fırsat olmadı ya evleniyos zateen evlenmeyen bekarlara söleyin7 hakkınız var haa a
bende yatmıştım istihareye güzel görmüştüm diye hatırlıyorum ama bu Yusuf Suresini bilmiyordum:26:
mutlaka bekliyorum çok merak ettim
bende yatmıştım istihareye güzel görmüştüm diye hatırlıyorum ama bu Yusuf Suresini bilmiyordum:26:
rabbım nasıp eder ıns o gunlerı seve seve paylasırım sızlerle
bakalım benden ne isteyecekler.
canım dediğin gibi açıp baktım siteye , yazıyormuş herşey,teşekkür ederim
ewt cnm biz ne için varıs sıkıntıya gerek yokmuşşşşş
kıslar şu istihareye bende yatmak istedim ama bi nasip olmadı iyimni kötümü die nese işte bide evlenmeden önce yusuf suresi var kuranda ou okuyup hiç kimsyele konusmadan yatarsan evleneceğin kişiyi görüşyomussun ay bi fırsat olmadı ya evleniyos zateen evlenmeyen bekarlara söleyin7 hakkınız var haa a
Bende yatmak istiyorum yapmayı bir yandan da korkuyorum aslında
ben de korkarım yapamam heralde, rüya tabirlerine bakmaya bile korkarım ben
2012 nin en güzel gelinleri olun inşallahhkızlarr öpüyorum sizi, kasım anneleri 2012 topiğindenim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?