- 30 Aralık 2011
- 3.599
- 1.131
- 133
- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #13.681
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam: "Ey Allah'ın Resûlü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun yapma! Tâ ki nasihatini unutmayayım" demişti (ve birkaç kere tekrar etmişti). Aleyhissalatu vesselam (bir kelimeyle):
"Öfkelenme!" cevabını verdi!"
AHHH ahhhhh şu öfke ve nefsi bir yenebilsek...bunu bir öğretecek olan büyükler...bizin örnek alacağımız insanlara baksanıza...Oğlu nişanlısı ile kavge edince mutlu olan bir inzsana karşı öfkeni, nefsini nasıl tutuabileceksinki...Onlar bize yol gösterecek örnek olacaklar...ne kadar güzel örnek oluyorlar değilmi?
azıcık empati yapmak lazım canım daha evlenmeden nişanlısının babasının geliriyle alakalı konuşan bir gelin tepki çeker tabi cdgm iyi niyetle konuşmuş belkide sırf kayınbabasını düşünerek konuşmuş ama az önce dediğim gibi gelin kız olmaz dediklerinden mana çıkartılır hele evlilik öncesi süreç çok hassas böyle bir konuyu gidip konuşmasıda hatalı bana sorsanız nişanlısıyla konuşacaktı o açacaktı konuyu o kadın bile kendini haklı görüyordur şuan hepimiz gelin adayıyız o gözle bakıyoruz o kadında kendi içinden ya daha elin kızıyken maddiyat derdinde diyebilir empati yapın sizde yoksa hiç bir anne oğlunun mutsuzluğuyla mutlu olmaztabi istisnalarda vardır)
kızlar bi yemeğe gittim ne kadar çok konuşmuşsunuz cgdm16 rabbim inşş yardımcın olur ama nişanlınla sakin bir şekilde konuş kendi aranızda halledin iki sorunu kendiniz çözün önce inş hakkında hayırlısı olur
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Kuvvetli kimse, (güneşte hasmını yenen) pehlivan değildir. Hakiki kuvvetli, öfkelendiği zaman nefsini yenen kimsedir."
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Bir adam: "Ey Allah'ın Resûlü! Bana kısa bir nasihatta bulun, uzun yapma! Tâ ki nasihatini unutmayayım" demişti (ve birkaç kere tekrar etmişti). Aleyhissalatu vesselam (bir kelimeyle):
"Öfkelenme!" cevabını verdi!"
AHHH ahhhhh şu öfke ve nefsi bir yenebilsek...bunu bir öğretecek olan büyükler...bizin örnek alacağımız insanlara baksanıza...Oğlu nişanlısı ile kavge edince mutlu olan bir inzsana karşı öfkeni, nefsini nasıl tutuabileceksinki...Onlar bize yol gösterecek örnek olacaklar...ne kadar güzel örnek oluyorlar değilmi?
Tatlım bende aynısını çiğdeme söledim onlar şimdi çğdemin nişanlısının abisini kıskandığını ve ara bozmaya çalıştığını düşünmüşlerdir dedim...bunları tabiki düşünüyoruz..ama benim kayınvalidem biz bugün ayrılsak çifte teli oynayacak kadar istemiyor evlenmemizi..bunu sözlenmeden önce dile getirmişti zaten...o yüzdende bizi bin türlü zora sokup aramızın açılmasını bekliyor..ama ben alıştım artık..nişanlımda habersiz bir adım atmıyorum..herşeyi söylüyor ve anlatıyorum..ve asla onların arasına girmiyorum...bu şekilde onların eline koz vermiyorum canım...
ne güzel kısa net bir cevap çok şükür çok çok zor öfkelenirim benim kusurum aşırı duygusal oluşum bende çok içime atıp çok kendimi harap ederimher güzelin bi kusuru var allaş nişanlıma sabır versin :) hoş o da duygusal bir sorun oldumu ben hassaslaşıp ağladımmı onunda gözü doluyo walla tencere kapak misaliyiz
tamam senin gaynanan gibi pşikopatlarda var istisna olarakama her zaman için nişanlılarımızla herşeyi konuşmak en uygunu ben ona danışır düşüncemi söylerim o ne yaparsa yapsın benim nişanlım gitse benim annemle benim tasvip etmediğim birşey konuşsa valla illet olurum bana söylesin uygun görürsem ben söyliim benim anneme benim söylemem ayrı nişanlımın söylemesi ayrı yanlış anlaşılmaların en çok olduğu dönem ve bu dönem söylenenler yapılanlar asla unutulmuyo ne gelin tarafından ne kayınvalide tarafından biz abim evlenince tecrübe edindik yapıcı olmak her zaman bizim yararımıza alttan almamız demek ezildiğimiz anlamına gelmiyor nişanlımıza olan saygımızdan ailesine saygı gösterip susuyoruz yoksa onlar haklı olduğundan değil
canlar bu gün fazla kalamadım aranızda yoğunluktan okuyabildiğim kadarıyla yorumlarımı yazayım;
***kalplerasi, forever güle güle kullanın kızlar aldıklarını. hepsini çok beğendim
***emyaycım canım gelinlik provan varmış
***ben sağlık kuruluşunda çalışıyorum neyse ki doğum kontrolü konusunda bilgiyi rahat alabileceğim.
***o kaplan canım davetliyen hayırlı olsun , çok cici
***cgdm16 canım yaşadıkların gerçekten çok üzücü. sen iyi niyetlerle gitmişsin ama ne derler sen ne anlatırsan anlat , anlattığın karşıdakinin algıladığı kadardır.nişanlınla da aran bozulmuş ama seni tutması lazımdı tabiki ne olursa olsun. o öle söle bu böle söledi derken insan kalıyor arada tabi. belki o da ne yapacağını anlamamıştı bu süreç öyle zor ki bende anladım yanlış şeyler yapabiliyoruz.nişanlınla oturun uzun uzun konuşun senin ailen problem olursa sen, onun ailesinde bir problem olursa o halletsin.diğer türlü birbirine giriyor aileler. düzelecek canım inşallah, Allah hepimizin yardımcısı olsun
Aynen tatlım..bu zamanda bence en iyisi ailelerle mesafeyi koruyabilmek...herşey konuşulmamalı ailelerle..nişanlınla konuş uygun ise o sana söle der zaten..sonuçta ailesinin nasıl tepki vereceğini bilir...beni kayınvalidemle düğün hakkında hiçbirşey konuşmamam gerektiğini ben yaşayarak en acı şekilde öğrendim..şimdi herşeyi nişanlım hallediyor..ben söylüyorum şunu yapalım edelim diye o ailesini gidip söylüyor..ben artık hiçbirşekilde direk irtibata girmiyorum...
canım bende hep nişanlıma bak istemediğim bişey olduğu zaman beni ailenle yüz göz etme ben söylersem alınabilriler ama sen söylersen nazın daha çok geçer diyorum.aynı şey benim ailem içinde geçerli.ne kadar annemiz babamz olsada el oğlu el kızıyız...
Kızlar görüşürüz ben çıkıyorum iyi sohbetler gezip geleyim bı aksam gorusuruz
benim ailesiyle bşi konuşmam gerekmiyoki zati herbişiyi ben gariban nişanlım yapıo babası oğlunun evlendiğinin farkında değil bile amannnn walla kafaya takıom takıom noluyo ben huysuz oluyom keşke az relax olabilsem
kızlar yarın allahın izniyle memleketime gidiyorummmorda bikaç çeyiz eşyalarım varr hemde bi gezeyimm
Bizimde durum yanı tatlım..bir kuruş yardım etmiyorlar...ama herşeydende haberleri olacak onların yoksa kıyametlet kopuyor...birton borca girdik sadece istiyorlar...böyle insanlara saygı göstermek zorunda olmak gücüme gidiyor doğrusu
güle güle git gel canım. benimde gitmem gerek ama gidemiyorum çalıştığım için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?