- 24 Eylül 2010
- 1.973
- 5
- 66
- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #18.621
gerçekten tam mahalle ağzı konuşması sen birçok geline göre yine iyi çeyiz yapıyorsun bide söyleniyo yaa
valla ben mutfak ıvır zıvırından ayrı oturma odasının sadece halısını aldım bide bulaşık makinemi ankastre fırın ocak davlumbaz setimi aldım durumum olsa çamaşır makinemide alacaktım ama alamadım bide yatak odasının mobilya hariç herşeyini yapıyorum halı tül perde vs. ben nişanlıma nişanda giyeceği takımı bile almadım bizde adet değil diye ama kimse sesini çıkaramadı bu ne biçim basit konuşmalar böle tatlım senin kayınvaliden hepmi böyleydi aranızdaki tartışmadan sonramı böle davranmaya başladı?
Belki bu vesile olur da aranız düzelir tatlım sen yine de çok katı davranma..
Bence de tatlım sen çok bile yapıyorsun, Bizimkiler bir beyaz eşya yatak odası ve mutfak ıvır zıvırları yapar.. Baktım onun ailesi hiç bişeye el sürmüyo ben de bizimkilere yaptırmadım.. Sanki bir akıllı onlar herşeyi nişanlım yapıyor ailesi destek olmuyor, kızın ailesi destek olsun yok öyle şey.. Ben sadece çeyizimle gidiyorum mutfak eşyası nevresimi pikesi süpürge küçük ev aletler falan.. Bence sizin kıymetinizi bilsinler.. Sen de çok alttan alma yapamam de geç, sanki derdini anlatacan da dinleyecek mi?
Valla ilk aradığında nasıl davrancağımı bilemedim..ilk önce duvar gibi konuşuyordu..anne bişeymi istedin deyinde...canım ya hastam var dediben şoklardayım..tamam anne ayarlamaya çalışayom dedim...ne diyeceğimi nasıl davranacağımı bilemedim...çok soğukta davranıp eline koz vermek istemedim..nişanlıma ben aradım liverteyi bana soğuk davrandı diyemesin istedim inş doğrusunu yapmışımdır...
gercekten ucuza almıssınız cnm sen hangı sehırdeydın bızım 4 tane cam var yatak odasındakı camımız kucuk bıle hatta ona ragmen 1900 tutttu cnm
tek söyleyebılecegım kelıme dengesiz + bencil. babam bugune kadar aman tatsızlık cıkmasın bılmem ne dedı hep alttan aldı kızdıgı seyler oldu sabır cektı. bn sınırlendım benı yatıstırdı boswer dedı hep ama bu sefer bıre bır cırkın konusmayı duyunca kıyamadı. ne kadar acız ınsanlarmıs yarabbı nelerle karsılastırıyosun sınıyo musun bızı falan dedı kendı kendıne hep.
ya konusmaya gelmedınız adam gıbı ondan da gectım bu konu son anada telde mı konusulur ınsan olunda gelın bı gece nasıl yapcaz gucumuz nelere yetıo kım ne alabılıo konusalım da tatsızlık cıkmasın. ama yok ınsanlık nere bunlar nere. ondan da gectım tel ettın hadı kızım ya alamıcanız mı bızde cok sıkısıcaz en azından bıraz yardım edebılseydınız falan dıe konus be kadın resmen mahalle kavgasında gıbı hıssettım kendımı konusmasından hatta o kadr kotu oldum kı masaya tutundum basımdan asagı kaynar sular dokuldu. hıc bızım aılenın tarzı olmayan sey bu tarz konusmalar.
nısanlıma dedım ama gece bn babama sölıcem perde de alcak halıda ben 5 10 sene sonra 3 kurusluk seyın kafama kakılmasını ıstemıyorum dedım. oda sen alsanda onlarıcı o her turlu lafyapcaklar. almasan almadı dıcekler alsan zorla yaptılar dıcek o yuzden bırak alsınlar bn sana hıc bı zaman laf söyletmıcem dedı. ama bakalım babamın cok tepesı atarsa onlardan habersız gıder perdecıye hepsını oder onlarda para odemeye gıdınce soka gırerler belkı o zmn utnamayı bılırler.
hmm o zaman ben baya ucuza almışım, İstanbuldayım ben canım akrabamıza yaptırıyoruz bu işi yapıyorlar.. ama normal de de 2200 gibi bişey tutacaktı indirim yaptı.. Geçen ay yatak odasına benim yaptırdığım gibi incili mekanizmalı tülü 1000tl ye yaptırmış komşumuz annem sormuş bugün
Nişanlında biliyor ailesini, baban gidip ödese ne olucak parasını, kadın diyecek ki açtım telefon verdim ağızlarının payını gidip ödediler nasıl ödettim :) valla bak bu kadar mahalle ağzıyla konuşabilen kadın anca bunu düşünür.. Ben derim siz sınırlarınızı koyun yapmanız gerekenleri yapın gerisini kestirip atın.. İstediklerini yaptığında daha kıymetli olmayacaksın..
İnsan gibi konuşmayı bilselerdi zaten şimdiye herşey sorunsuz ilerlerdi..
Tuğççeeee nerdesin? Okumadınmı gelişmeyiii :44::44::44:
cgdm16 allah sana kolaylık versin.sizi okudukça tırsıyorum.çoğunluk karşı taraftan değilde kendi annemden...
kıss ben okumadım
yok tatlım hanı forever dıodu ya mayası bozuk dıye ıste aynından benımkılerde.
1 tane kız bı tane oglan evlendırmıs ıkı dunurlerlede kavgalılar ama bı durup dusunmuyolar hep mı bız haklıyız acaba dıye. ıkısıylede sorun varsa demekkı sende sorun varkardesım bnm babam bu kadr ıyı nıyetle yaklasmasaydı sımdıye kadr coktan kavga etmıslerdı.
kendımden utanıyorum bu konuların ıcınde oldugum ıcın. nısanım kısın oldu tuvaletımın uzerıne hanı kurk cepken tarzı seyler var ya onlardan alalım dedım surat yapa yapa zorla aldı alt tarafı 45 tl lık sey bn napcam doncam herhalde aralık ortasında tuvaletle.
sozde bnm bohcamı aldık sıra nısanlımınkıne geldı bısıler alcaz kayınvalıdem nısanlımı kenara cekıp onların bohcası cok bos oldu sölede bısıler alsın demıs. be ınsan sen bana bohca duzdun bıde soz elbısemı aldıgın parayla bn sadece ceket aldım ogluna neyın pesındesın sen.
yanı bunlar saymakla bıtmez babam bıde bunları bılse oooo kıyametı koparır durduramam.
gercektende ceyızme herseyı fazla fazla alıyorum gozumde yok bnm evım kendıme alıyorum ama bı dusun bn annesızım herseyı ınce ayrıntısına kadr dusunup kosturuom yapmaya hıc bısıden bı tane almıom hep cıfter cıfter alıom yazık gunah yemın edıyorum ya
al ıste dun aksam tel ggusel gusel anlatıom lafımı kestı '' mutfak esyasını kız alır oldu tencereyıde ben alcaktım'' dıyıverdı ne dıcegımı bılemedım.
ya bıde ne var mubarek ınsan sen ılk gelınınle kavga etmıssın oglun almıs basını gıtmıs bununla ıyı gecın ders almadın mı sen nasıl bırısın nasıl bı mantıktasın ya
en ıyısını yapmıssın cnm. polıtık ol boswer. onun elıne koz verme sakın sakın sonra duydusomuruyle bırlıkte cok gusel kullanıyorlar valla. ıkı ayaılıp bayılıyo hop kurtarıyo olayı bunlar
gönlüne göre olsun bir an önce, Allah bir an önce giymeyi de nasip etsin hepimize
Buyur canımmmmm...şok şok
Kızlar kayınvalidem aradı beni...hiçbirşey yokmuş gibi canım yaa bir hastam var ultrason çektircez ayarlayabilirmiyiz dedi bu neydi şimdi...tokat yemiş gibi oldum...bişide diyemedim
Valla ilk aradığında nasıl davrancağımı bilemedim..ilk önce duvar gibi konuşuyordu..anne bişeymi istedin deyinde...canım ya hastam var dedi ben şoklardayım..tamam anne ayarlamaya çalışayom dedim...ne diyeceğimi nasıl davranacağımı bilemedim...çok soğukta davranıp eline koz vermek istemedim..nişanlıma ben aradım liverteyi bana soğuk davrandı diyemesin istedim inş doğrusunu yapmışımdır...
bende bende burdayım ohhh :)
03 Kasım
03 Kasım
tövbe tövbe çok afedersin ama dengesiz diye cidden böylelerine diyorlar hee hangi yüzle arıyo anlamadım sen iyi konuşmuşsun boşver koz verme ama çokta samimi olma yine ararsa
hoşgeldin aramızaaaaaaaa hayırlı olsun
hazırlıklar ne durumda?
gönlüne göre olsun bir an önce, Allah bir an önce giymeyi de nasip etsin hepimize
ayyy banada kriz geldi sorma yaaaa.nasıl kaynana bunlar anlamadım sorun abideleri resmen. insan evladının mutluluğunu istemez mi?
günaydın canım , iyiyim ben çok şükür sen nasılsın bakalım?
esenler dörtyol meydan da nazlı gelinlik var canım orda biliyormusun orayı?
evet canım çok şükür herşey yolunda inşallah gelinlik alırken de sorun çıkmaz
senin nasıl gidiyo?
benim nişanlımın ailesi bize hiç borç bırakmıyor herşeyimizi alıyorlar yapıyorlar ikimizde ilk mürüvvet oluyoruz bende evin tek kızıyım iki tarafta elinden geleni sonuna kadar yapıyo bu konuda hiç sıkıntımız olmadı çok şükür
inşallah hepinizin sorunları düzelir inşallah hepimiz sorunsuz başlarız evlilğimizin ilk gününe
Valla ilk aradığında nasıl davrancağımı bilemedim..ilk önce duvar gibi konuşuyordu..anne bişeymi istedin deyinde...canım ya hastam var dediben şoklardayım..tamam anne ayarlamaya çalışayom dedim...ne diyeceğimi nasıl davranacağımı bilemedim...çok soğukta davranıp eline koz vermek istemedim..nişanlıma ben aradım liverteyi bana soğuk davrandı diyemesin istedim inş doğrusunu yapmışımdır...
evet ya dogru soyluyosun valla. bn sımdı gıdıp halı alcaktım sınırle ama dogru dedın bak soylenınce nasıl aldı olcak almıcam hıc bısı ya dugun nasıl yapılıomus anlasınlar.
bıde bızım dugun normalde seneye olcaktı bana yalvardılar babama yalvardılar erken olsun dıye en sonunda kabul ettık. bu yalvarmada nerdeyse 8 10 ay surdu dusun. madem sıkısıktınız nıye erkende erken dıye tuttturdunuz. ama bu lafıda sölıcem ona konusu bı acılsın
03 Kasım
Hoşgeldin canım aramıza
yok tatlım artık bir mesafe girdi...bundan sonra o mesafe aşılamaz..ben saygısızlık yapıp koz vermicem eline..ama öyle samimide olmıcam
Afiyet olsun kızlar...saat 13'de görüşürüz
Tabi hayatım yaa ilkten bende senin düştüğün hataya düştüm, bana sözde aceleye geldi dediler biz sana tekrar yapıcaz dediler beni alışverişe götürmeden kendi kafalarına göre bohça düzmüşler ki biz aradık dedik bohça istemiyoruz 1 kere yaparız tam yaparız düğüne yakın yaparız dedik..
Sonra bunlardan ses çıkmadı, biz bohçamızı yapıyoruz getirecez dedik yine ses yok ben de biraz utansınlar diye çok iyi hazırladım bohçaları annanesine kadar yaptım.. Sonra ne oldu biliyor musun tatlım -- yapacaklar tabi bizde yaptık dendi -- inan yaptıkları bohçayı görsen üzerinde 1,5 tl etiketi olan iç çamaşırı bile vardı, havlular lekeydi, aldıklarının etiketlerini bile sökmemişlerdi.. Ama benim yaptığım bohçaya denk tutuldu bir daha da bana bohça yapmadılar..
Bunun gibi bir sürü şey var Geçende kayınvalidem annemle bana diyor süpürgenin iyisini alın baharat takımın porselen olsun bilmem ne bilmem ne akıl veriyor.. Ben de tutamadım kendimi biz bilmiyor muyuz iyisini yapmasını dedim.. Siz ne yapıyorsunuz ki ben annemleri borca sokacam sen demiyor muydun çalışmıyorsun diye çalışmıyorum ben birşey aldıramam anneme dedim..
Alsan da görünmeyecek yani canım hiç kendinizi sıkıntıya sokmayım..
Hoşgeldin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?