2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

Hakketten öyle oluyo bi süre sonra bağımlı oluıyo insan

Ben de mutfak aletleri konusundan çıkamaz oldum daha geçemedim perde konusuna
Öğrendiğin faydalı bilgileri bizle paylaş şekerim valla çok iyi olur benim açımdan şahsen

ahahaha nasıl da tanıyo beniii :)) gelin yatağı kiim, ben kimim kızım, normal yatağımı düzeltsem yeter bana

ben de o mekanizmalı falan şeyleri hiç sevmiyorum ama bu benim modern eşyalara karşı olan antipatimden kaynaklanıyo olabilir. ben country-vintage tarzı keten perdeler, uçuk renkli tüllere falan tutkunum, annem gıcık oluyo bana nerde eski püskü bi şey var, benim kızın aklı onda diyo

bi de o perdelerin yıkaması, geri asması zor olmaz mı yaa, pek de bilmiyorum nasıl işlediklerini ama?

Aaa tabi paylaşırım seve seve,benim çok vaktimi alıyor forumda sayfa sayfa gezmek,herkes bildiklerini yazsa zamandan ne biçim tasarruf ederiz var ya
annem de kayınvalidem de gelin yatağı diye tutturmadı henüz,inşaallah tutturmazlar da..ben günlük nasıl bi yatak örtüm olabilir diye forumları gezinirken gördüm şans eseri,satenden dantellerden pikeler,nevresimler,çarşaflar,örtüler özel diktiriliyormuş ya da alınıyormuş,hem de ne paralara!! neymiş gelinmişiz! naann ben gelin olcam diye ilk gece uyuyacağım yatağa atıyorum 2000-2500 tl bayılsam,o yatağın üzerinde yatmam onu başımda taşırım!acaba gerekli mi diye bakındım,çoğu adetlere olan takıntılardan,elalem ne der'den kaynaklanıyor..ilk gece dışında kullanana rastlamadım o kadar sayfa okudum.bugün bunu öğrendim,böylece bütçemize bi katkı sağladım kendimce nevresimlerimi çok severek aldım renk renk,içimden hangisi geliyorsa onu kullanıcam.kime ne neyin üzerinde uyuduğumuzun yaa

perde konusunda uzman değilim,bugün çiğdem zebra perde diye yazınca,cehaletimin farkına vardım öyle daldım oralara öğrendikçe yazarım..

heheheh olsun o kadar artık ya ya mekanizmalı perdeler jaluzi gibi değil de ona benzer mekanizması olan alttan sen ayarladıkça yukarı doğru yükselen perdeler sanırım(şimdilik bu kadar öğrendim,yanlış olabilir,düzeltiniz please) onları yıkaması çok zormuş,asması zormuş,tek başına asamıyormuşsun.bir de camlar yana doğru açılıyorsa perdeyi tamamen yükseltmeden cam açamıyormuşsun,alanların %90'ı şikayetçi.ama görüntü fena değil,illa alırım diyen varsa saygı duyarız yakında stor nedir,fon nedir iyice öğrenicem,üst sınıfa geçicemaz çok biliyorum gibi,ama tam emin değilim,iyice öğreneyim bakayım doğru mu biliyormuşum zebra perdeyi de kafamda ilk nasıl canlandırdım yaaaa,zebra desenli bişi sandım alakası yokmuş ahaha ne cahilim bu konuda ayol benim evimde zoptirik bi tülle zoptirik bi güneşlik var,Türkiye'nin tee ucunda 1600 rakımlı küçük bi yerde yaşıyorum,katlamalı perde arşivim olacak değildi herhaldekendimi böyle avutuyorum işte idare ediyorum ben düz yere inen tüllerden olsun istiyorum şimdilik,içerisi görünmesin,acayip rahatsız oluyorum,bizim ev okulun tam karşısı ve öğrenciler sürekli hocaların evini dikizliyo,içerde napıyoruz diye,takıntı olduyanına da eşyalarımın rengine uygun fon perde.mesela salona turkuaz fon düşünüyorum,oturma odasına morlu lilalı ya da country tarz çiçekli böcekli...mutfak örtülerimi de hep english home'dan aldım çiçekli,o desenden perde kumaşı gördüm orda,ondan perde istiyorum mutfağa.
evet miska hocam,bu bilgi seviyemle şimdilik bunlara karar verdim,level atlarsam fikrim değişebilir

hoşgeldiniz kızlar :)

eylüşüm, adetlerimizin çoğu olmasa da olur şeyler bence, Türk halkı olarak şu düğün işini abatmışız da abartmışız, yazık günah yaa.. örfüne, adetine para yetişmez :)) bize yararlı olacakları, hoşumuza gidecekleri ve bütçemizi zorlamayacak olanları alıp, geri kalanını görmezden gelmekte bir beis görmüyorum ben :)

kınada giyeceğim abiyemin üzerine, kına yakılırken kaftan giyicem diye bile şaşırdı annem hatta kına istememe bile şaşırdı kadıncaz, öyle kopuğum ki. ama kına olayı hoşuma gidiyo mesela, o yüzden "aaa adettendir!" deyip çıkıyorum işin içinden

ya boşver kızım leveli meveli, iki gün sonra iş-ev arasında pervane olduğunda; en pratik olan neyse onu almadığına pişman olursun sonra. ben de tül ve önüne çiçekli böcekli keten bi kalın perde istiyorum ama güneşlik olayını pek sevmiyorum, çirkin görünüyo bence. ama güneşlik olmazsa da sürekli keten perdelerim kapalı durmak zorunda olcak, onu da istemiyorum. bakalım, daha perde işlerine girişmedim ben de, bi perdeciye gidip konuşup hallederim zamanı gelince :)

hoşgeldiniz kızlaar,liberteikalplerasi ve konuyu okuyup okuyup kaçan kızlargörüyorum sizihadi gelin bakim.

ya haklı kadıncağız,boşuna demiyorum orijinal bi kızı var ne yapsın şaşıp kalıyor ama aynen katılıyorum,millet adet yerini buldu diyecek diye bütçemi de patlatamam evi çöp yığınına da çeviremem.annemi de yavaş yavaş alıştırıyorum,annem ki raflara oraya buraya peçete örten kadın,anne ben bunları kullanamam,çalışıyorum,zaten tarzım da değil cümlesini gayet yumuşak ve içine işleyen bi şekilde söyleyince razı oldu o takımları almamama bana kalsa patchwork yatak örtüsü alıcam da şimdilik görmesin annem yamalı şey almış diye kriz geçirmesin kadıncağız,o yüzden çok aşırıya kaçmamaya çalışıyorum,arayı bulmaya çalışıyorum ama taviz vermemek de önemli.sen ne güzel döşüyorsun evini,tablolar hazırlıyorsun,kime ne mesela.o eve geçip huzur bulamayacaksan ne anladık bundan.ben seni destekliyorum bacım,tam yol ileri,bize de ışık tutuyorsun iyi oluyo

ya perden neden sürekli kapalı kalıcakmış,orayı anlamadım ben,aydınlat beniiiiiii

bi de köşe koltuğun pufuna ve belki bir kısmına uygulayacağım çiçekli kumaşı gördüm koltuk dükkanında.ya saçma olabilir gülme de o kumaşın aynısından perde olmaz demi? çok kalındı..oturma odası country olsun istiyorum,perdeler de bu şekilde ama biliyorsun çiçek desenleri arasında acayip farklar olabiliyo..çok sırıtmasın istiyorum.ben de gezmedim perde konusunda ama english home'da güzel çiçekli desenler var,olmazsa onlardan yaptırıcamm.

bu arada daha mekik dokumaya başlamadım ama pratiklik sebebiyle bu araştırmalarım,sağolsun ablalarımız kardeşlerimiz engin bilgileriyle ne pratiktir ne değildir yazıyorlar da öğreniyorum bazı şeyleri.. ben şimdi bu halimle bile eve geldiğimde sırf dinleneyim istiyorum,bi de evlenince uğraştıran şeylere hayatımda fazla yer vermek istemiyorum.

ahhaa sağol bebeğim :))

senin işin zor kızım, ben hem yalnız yaşıyorum, hem ailem çok anlayışlı, hem de nişanlımın ailesi rahattır. bütün bunlar bi araya gelince, benim at koşturmam da zor olmuyo. ama bence insanın kendi yaşayacağı eve, o evde yaşayanlardan başkasının karışması-yorum yapması gerçekten çok sinir bozucu, öz ailesi bile olsa. herkes istediği, hayal ettiği, içinde huzur ve mutluluk bulacağı yuvalar kurar inşallahh

Selam gelin hanımlar,
zevkler renkler tartışılmaz derler ama seçimlerimizde maddi koşullarda etken tabii,yalnız bunların dışında bir etken var ki sağlık
o nedenle bazı konularda fedakarlık edip sağlıkla içiçe gıda malzemeleri söz konusu olduğunda alacağımız kaşık-çatal takımı,
bir takım olsun iyisi olsun derim ben annemin gelinlik çeyizinden (hatta dayısı düğün hediyesi almış) jumbo seti var
hala aynı duruyor, kayıp parçalar ve modeller değişiyor o ayrı.en azından uzun yıllar kullanırız jumboyu garantiside fazla fazla
parça kayıp olursa bulunuyor,sonra ihtiyaca binaen farklı yemek takımları,kaşık-çatal takımları alırız zaten
Allah mesut etsin gerisi kolay ama ucuza almak için vereceğimiz paranın çöpe gitmesinide istemem şahsen, hisar ve ayyıldızada
sözüm yok, kardeşimin komşusu karaca kullanıyordu daha 1 senelik takım kapkara olmuştu, ilk çıkan KRC ler ise sizi aldatmasın
benim kardeşimde de var jumbo gibi maşallah ama o kadar şikayet var ki şimdi almam kesinlikle...

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn.. yok ya sağolsunlar o illa öyle olsun böyle olsun diye karışmazlar,eşyalarımı hiç kimseye sormadan sadece nişanlımla beğenerek aldık.sadece foto gösterdik o kadar:) ama işte evin tek kızıyım,annem de geleneklere bağlı bi kadın,sıkmıyo beni ama adetler yerine gelmeyince bana laf gelecek diye de bi düşüncesi oluyo bazen,ondan öyle arada kalıyorum bazen.yoksa kimsenin birşey dediği yok,ama senin kadar rahat değilim bak o ayrı

bu arada perdelerle ilgili az önce bi cehaletimi daha giderdim,ama yazmam artık buraya ne kadar cahil olduğum çıkıyo ortaya

Kuşum, güneşlik almasam da, sadece kalın perdeler mi alsam diyorum da... o zaman da tülden içerisi görünmesin diye, öndeki kalın perdeleri sürekli kapalı tutmam gerekecek diyorum. ama ben, tüllerin iki yanında dursun istiyorum o çiçekli keten perdeler. o yüzden bi güneşlik şart olcak galiba.

döşemelik kumaştan perde olmaz sanırım ama vallahi atmış olmayım, diken yere bi sor bence kuzum, bilemedim?

hoşbuldum canlarım ya hiç sormayın bi belaya bulaştım da bu 1 yıldır aşırı saçım dökülüyo normalde çok gür saçlarım vardı bende bi kaçşey kullandım fayda görmedim şimdide zeytinyağına sarmısak ezdim içine bi kaç damla badem yağı bi kaç damla e vitamini saçıma sürüom 3 haftadır haftada bi defa bi fayda daha görmedim bakalım ama çok kötü kokuyo ya :'( üffff

ben de bi bakayım jumboya, bütçemizi çok aşmazsa alabilirim.

ahahha aman nolcak be kuzu, her şeyi bilsek burda işimiz ne di mi :))

jumboda fiyatlar nasıl yaa, ben hiç bakmadım çok pahalıdır diye? uçuk mu?[/QUOTE]

Selam canım,
ben bakmıştım kampanyalı takımları var Jumbonun ortalama 650 gibiler ama lüks takımlarıda var 4400 e kadar gidiyordu fiyatlar
hisar'ın yaldızlı mamba ile jumbo altınlı bir model arasında kaldım, karar verince yazarım kızlar.Bu arada italyan bir firma var cristoffer gibi bişeydi
onunda modelleri süper fakat parça bulma meselesi beni düşündürüyor, üreticisi türkiyede yoksa bulmak zor olur gibi geliyor, gerçi
herkes garanti veriyorda arkasında dururmular muamma,düz takımlar hisar la jumbo yakın fakat altın yaldızlılar jumboda çok fark fiyatta var,
sebebi gerçek altınmış,bu kısmı zevk ve bütçe meselesi ama çeliği kaliteli olsun garantili olsun dersen,özellikle günlüğe jumbo kampanyalılar
iyi bence,araştırmak lazım

sarımsak ve badem yağı çok iyidir canım, ben dökülen kirpiklerimi badem yağıyla çıkarmıştım. bence sen devam et, elbet faydasını görürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…