- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #18.781
yok yok burdayım canım,ya konu altına bakıyorum benden başka kim var diye,sürekli okuyanlarda sadece kendi adım oluyo,ben de bastım gittim dermişimay topik karıştırıyorum,girip çıkmadığım yer kalmadı forumda..perdeler konusunda inanılmaz cahilim,şimdi de oralara bakınıyorum..ne nedir diye..
mekanizmalı perdeler varmış,biliyordum da adından haberim yoktuçok kullanışsız diyorlar onlara..bi de benim takıntım var,dışardan kimse içeriyi görmesin diye,inanılmaz rahatsız olurum.öyle bakınıyorum ben de.
bi de gelin yatağı diye birşey hazırlanıyormuş onu da yeni öğrendim,gereksiz bişeymiş,sen hayatta yapmazsın biliyorum da,olur ya yazıyı okuyan başka gelincikler yararlansın diye yazıyorum.ilk geceden sonra o tonla para verilen nevresimler örtüler kaldırılıp yıllarca dolap bekliyormuş..
bi de arada dert-tasa okuyorum,sanki az derdimiz varmış gibibazen de eğlenceli şeyler oluyo,gülüyorum naannnnn,ben forumdan çıkamaz oldum bağımlı olmuşum bak
yok yok burdayım canım,ya konu altına bakıyorum benden başka kim var diye,sürekli okuyanlarda sadece kendi adım oluyo,ben de bastım gittim dermişimay topik karıştırıyorum,girip çıkmadığım yer kalmadı forumda..perdeler konusunda inanılmaz cahilim,şimdi de oralara bakınıyorum..ne nedir diye..
mekanizmalı perdeler varmış,biliyordum da adından haberim yoktuçok kullanışsız diyorlar onlara..bi de benim takıntım var,dışardan kimse içeriyi görmesin diye,inanılmaz rahatsız olurum.öyle bakınıyorum ben de.
bi de gelin yatağı diye birşey hazırlanıyormuş onu da yeni öğrendim,gereksiz bişeymiş,sen hayatta yapmazsın biliyorum da,olur ya yazıyı okuyan başka gelincikler yararlansın diye yazıyorum.ilk geceden sonra o tonla para verilen nevresimler örtüler kaldırılıp yıllarca dolap bekliyormuş..
bi de arada dert-tasa okuyorum,sanki az derdimiz varmış gibibazen de eğlenceli şeyler oluyo,gülüyorum naannnnn,ben forumdan çıkamaz oldum bağımlı olmuşum bak
Hakketten öyle oluyo bi süre sonra bağımlı oluıyo insan
Ben de mutfak aletleri konusundan çıkamaz oldum daha geçemedim perde konusuna
Öğrendiğin faydalı bilgileri bizle paylaş şekerim valla çok iyi olur benim açımdan şahsen
ahahaha nasıl da tanıyo beniii :)) gelin yatağı kiim, ben kimim kızım, normal yatağımı düzeltsem yeter bana
ben de o mekanizmalı falan şeyleri hiç sevmiyorum ama bu benim modern eşyalara karşı olan antipatimden kaynaklanıyo olabilir. ben country-vintage tarzı keten perdeler, uçuk renkli tüllere falan tutkunum, annem gıcık oluyo bananerde eski püskü bi şey var, benim kızın aklı onda diyo
bi de o perdelerin yıkaması, geri asması zor olmaz mı yaa, pek de bilmiyorum nasıl işlediklerini ama?
heheheholsun o kadar artık ya ya mekanizmalı perdeler jaluzi gibi değil de ona benzer mekanizması olan alttan sen ayarladıkça yukarı doğru yükselen perdeler sanırım(şimdilik bu kadar öğrendim,yanlış olabilir,düzeltiniz please) onları yıkaması çok zormuş,asması zormuş,tek başına asamıyormuşsun.bir de camlar yana doğru açılıyorsa perdeyi tamamen yükseltmeden cam açamıyormuşsun,alanların %90'ı şikayetçi.ama görüntü fena değil,illa alırım diyen varsa saygı duyarız yakında stor nedir,fon nedir iyice öğrenicem,üst sınıfa geçicem az çok biliyorum gibi,ama tam emin değilim,iyice öğreneyim bakayım doğru mu biliyormuşum zebra perdeyi de kafamda ilk nasıl canlandırdım yaaaa,zebra desenli bişi sandım alakası yokmuş ahaha ne cahilim bu konuda ayol benim evimde zoptirik bi tülle zoptirik bi güneşlik var,Türkiye'nin tee ucunda 1600 rakımlı küçük bi yerde yaşıyorum,katlamalı perde arşivim olacak değildi herhalde kendimi böyle avutuyorum işte idare ediyorum ben düz yere inen tüllerden olsun istiyorum şimdilik,içerisi görünmesin,acayip rahatsız oluyorum,bizim ev okulun tam karşısı ve öğrenciler sürekli hocaların evini dikizliyo,içerde napıyoruz diye,takıntı oldu yanına da eşyalarımın rengine uygun fon perde.mesela salona turkuaz fon düşünüyorum,oturma odasına morlu lilalı ya da country tarz çiçekli böcekli...mutfak örtülerimi de hep english home'dan aldım çiçekli,o desenden perde kumaşı gördüm orda,ondan perde istiyorum mutfağa.
evet miska hocam,bu bilgi seviyemle şimdilik bunlara karar verdim,level atlarsam fikrim değişebilir
hoşgeldiniz kızlar :)
eylüşüm, adetlerimizin çoğu olmasa da olur şeyler bence, Türk halkı olarak şu düğün işini abatmışız da abartmışız, yazık günah yaa.. örfüne, adetine para yetişmez :)) bize yararlı olacakları, hoşumuza gidecekleri ve bütçemizi zorlamayacak olanları alıp, geri kalanını görmezden gelmekte bir beis görmüyorum ben :)
kınada giyeceğim abiyemin üzerine, kına yakılırken kaftan giyicem diye bile şaşırdı annemhatta kına istememe bile şaşırdı kadıncaz, öyle kopuğum ki. ama kına olayı hoşuma gidiyo mesela, o yüzden "aaa adettendir!" deyip çıkıyorum işin içinden
ya boşver kızım leveli meveli, iki gün sonra iş-ev arasında pervane olduğunda; en pratik olan neyse onu almadığına pişman olursun sonra. ben de tül ve önüne çiçekli böcekli keten bi kalın perde istiyorum ama güneşlik olayını pek sevmiyorum, çirkin görünüyo bence. ama güneşlik olmazsa da sürekli keten perdelerim kapalı durmak zorunda olcak, onu da istemiyorum. bakalım, daha perde işlerine girişmedim ben de, bi perdeciye gidip konuşup hallederim zamanı gelince :)
hoşgeldiniz kızlaar,liberteikalplerasi ve konuyu okuyup okuyup kaçan kızlargörüyorum sizi hadi gelin bakim.
ya haklı kadıncağız,boşuna demiyorum orijinal bi kızı var ne yapsın şaşıp kalıyorama aynen katılıyorum,millet adet yerini buldu diyecek diye bütçemi de patlatamam evi çöp yığınına da çeviremem.annemi de yavaş yavaş alıştırıyorum,annem ki raflara oraya buraya peçete örten kadın,anne ben bunları kullanamam,çalışıyorum,zaten tarzım da değil cümlesini gayet yumuşak ve içine işleyen bi şekilde söyleyince razı oldu o takımları almamama bana kalsa patchwork yatak örtüsü alıcam da şimdilik görmesin annem yamalı şey almış diye kriz geçirmesin kadıncağız,o yüzden çok aşırıya kaçmamaya çalışıyorum,arayı bulmaya çalışıyorum ama taviz vermemek de önemli.sen ne güzel döşüyorsun evini,tablolar hazırlıyorsun,kime ne mesela.o eve geçip huzur bulamayacaksan ne anladık bundan.ben seni destekliyorum bacım,tam yol ileri,bize de ışık tutuyorsun iyi oluyo
Kimisi jumbolara kıyamadığını söylüyor
Bu yüzden günlük alıyorlarmış jumboyu miisafire kullanmak için yani
Ben jumboyu kendim de kullanmak istiyorumm ya belki de fikrim değişecek bilmiorum ama
Gerçi jumbo alacağım da kesin değil nehir de alabilirim güzelmiş çeliği onun da......
ahhaa sağol bebeğim :))
senin işin zor kızım, ben hem yalnız yaşıyorum, hem ailem çok anlayışlı, hem de nişanlımın ailesi rahattır. bütün bunlar bi araya gelince, benim at koşturmam da zor olmuyo. ama bence insanın kendi yaşayacağı eve, o evde yaşayanlardan başkasının karışması-yorum yapması gerçekten çok sinir bozucu, öz ailesi bile olsa. herkes istediği, hayal ettiği, içinde huzur ve mutluluk bulacağı yuvalar kurar inşallahh
ya perden neden sürekli kapalı kalıcakmış,orayı anlamadım ben,aydınlat beniiiiiii
bi de köşe koltuğun pufuna ve belki bir kısmına uygulayacağım çiçekli kumaşı gördüm koltuk dükkanında.ya saçma olabilir gülme de o kumaşın aynısından perde olmaz demi? çok kalındı..oturma odası country olsun istiyorum,perdeler de bu şekilde ama biliyorsun çiçek desenleri arasında acayip farklar olabiliyo..çok sırıtmasın istiyorum.ben de gezmedim perde konusunda ama english home'da güzel çiçekli desenler var,olmazsa onlardan yaptırıcamm.
bu arada daha mekik dokumaya başlamadım ama pratiklik sebebiyle bu araştırmalarım,sağolsun ablalarımız kardeşlerimiz engin bilgileriyle ne pratiktir ne değildir yazıyorlar da öğreniyorum bazı şeyleri.. ben şimdi bu halimle bile eve geldiğimde sırf dinleneyim istiyorum,bi de evlenince uğraştıran şeylere hayatımda fazla yer vermek istemiyorum.
Selam gelin hanımlar,
zevkler renkler tartışılmaz derler ama seçimlerimizde maddi koşullarda etken tabii,yalnız bunların dışında bir etken var ki sağlık
o nedenle bazı konularda fedakarlık edip sağlıkla içiçe gıda malzemeleri söz konusu olduğunda alacağımız kaşık-çatal takımı,
bir takım olsun iyisi olsun derim benannemin gelinlik çeyizinden (hatta dayısı düğün hediyesi almış) jumbo seti var
hala aynı duruyor, kayıp parçalar ve modeller değişiyor o ayrı.en azından uzun yıllar kullanırız jumboyu garantiside fazla fazla
parça kayıp olursa bulunuyor,sonra ihtiyaca binaen farklı yemek takımları,kaşık-çatal takımları alırız zaten
Allah mesut etsin gerisi kolay ama ucuza almak için vereceğimiz paranın çöpe gitmesinide istemem şahsen, hisar ve ayyıldızada
sözüm yok, kardeşimin komşusu karaca kullanıyordu daha 1 senelik takım kapkara olmuştu, ilk çıkan KRC ler ise sizi aldatmasın
benim kardeşimde de var jumbo gibi maşallah ama o kadar şikayet var ki şimdi almam kesinlikle...
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnn.. yok ya sağolsunlar o illa öyle olsun böyle olsun diye karışmazlar,eşyalarımı hiç kimseye sormadan sadece nişanlımla beğenerek aldık.sadece foto gösterdik o kadar:) ama işte evin tek kızıyım,annem de geleneklere bağlı bi kadın,sıkmıyo beni ama adetler yerine gelmeyince bana laf gelecek diye de bi düşüncesi oluyo bazen,ondan öyle arada kalıyorum bazen.yoksa kimsenin birşey dediği yok,ama senin kadar rahat değilim bak o ayrı
bu arada perdelerle ilgili az önce bi cehaletimi daha giderdim,ama yazmam artık buraya ne kadar cahil olduğum çıkıyo ortaya
hoşbuldum canlarım ya hiç sormayın bi belaya bulaştım dabu 1 yıldır aşırı saçım dökülüyo normalde çok gür saçlarım vardı bende bi kaçşey kullandım fayda görmedim şimdide zeytinyağına sarmısak ezdim içine bi kaç damla badem yağı bi kaç damla e vitamini saçıma sürüom 3 haftadır haftada bi defa bi fayda daha görmedim bakalım ama çok kötü kokuyo ya :'( üffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?