2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
kızlar dayanamadım ama kısaca şöyle anlatyım;

heryerde şu adet aynıdır heralde aileler tanışır erkek tarafı gelir kız tarafına sonra kız tarafı gider erkek tarafına. benim ailem yani sülalem kalabalık biraz hala amca yence felan filen neyse benim istemem çok ilginç oldu erkek tarafı geldi tanışı sonra niştemi ab memleketime gidilde babam köyde olduğu için orda istendi konuşuldu gün verildi nişan oldu. nişandan sonra beni annemi babamı eniştemi ablamı erkek tarafı yemeğe davet etti olması gerekende bu aslında ama benim sülalem yediremedi neden bizide çağırmadılar die yani halamları amcamları yengemleri nie çagırmamışlar ben
neden söylememişim halamları çağıralım yemeğe sizce böyle bir şansım varmı daha tam anlamıyla girmemişim o aileye emrivaki nasıl yapabilirim kiiiii venim nişanımda aile arasında oldu sadece yakınlar neyse yüzükler takıldı ikramlar yapıldı artık resimler çekilyo ailecarsında benim benim sülalemden hiçkimse çekmek benimle resim çekilmeye gelmediği gibi benim onalrı çağırmamı beklediler ben arabadan indim kimse yüzüme bakmadı (yani halamlar amcamlar yengemler) kimse istemedi benimle resim çektirmeyi.. benim çağırmamı beklemişler neyse bunlarda tamam ben gittim tek tek çağırdım resim çekildik sonra toplu benim ailemle resim çektik. bu arada erkek tarafıylada resim çektiryorum ben elbette erkek tarafıda toplu resim istediler ki ilk ve tek gelinyim ben. sonra nişanlım elimden tututu o sırada halm çağırdı gel dedi bende tamam kaynvalidemlerle toplu çekineyim gelecem dedi tam giderken çekti beni bende sinirlendim kolumu çekti ve gittim kayınvalidemlerim yanına nlar beyse herşey bitti tam eve gidecez el öpüyoruz ve halam okadar insanın içinde nişanlıma ben bu nişanı bozarım dedi ben şok oldum herkez bianda birbirine bakmaya başladı biz nişanlımla gülerken bianda yüzümüz düştü ve ne olduğunu anlayamadık başımızdan kaynar sular dökünldü:14::14::14::14::14: sonra nişanlım hala bu burda söylen:14:ilecek söz değil müsait bir zamanda konuşalım dedi. olanlar böyle başladı ve her gün bir pürüzlük çıkartıyolar benim sülalem (annem babam küçük ve ortanca ablam bu olayların dışında ) ve benim üstümde hakkı olmayan insanlar herşeye burnunu sokuyolarrr çeyiz asma günümde rezillik çıkartıpp beni ve o insanları üzdüler annemi üzdüler dünden bu yana ağlamaktan gözlerim şiştiii

Ayy çok sinir oldumm!!!
illla güzel bir günü, yüzde gülümseme burakacak anları berbat etmek için yaratılmışlar!
ne hakla böyle birşey yapabiliyorlar gülüm yaa :(
senin başında Allah uzun ömür versin annen baban duruken.....

Ya sabır de canım, en mutlu en güzel günlerini berbat etmelerine izin verme...
çok ileri gitmişler.. keşke annen ablam yada baban bi şekilde uyarsaydı :(

ben ailem diyordum aile denilince ne gelir akla anne baba kardşler ama benim öyle değildi işte aile deyince tüm hala amca yenge enişte geliyo ben toz konduramazken ne yaparlarsa yapsınlar hep onları savunurken bu son olaylarda savunamadımm artık yeter dedirttiler. 2 aile arasında kaldım allah razı olsun kayınvalidemler görümcemler bu güne kadar her ne istersem yaptılar sıfr ben üzlmeyeyim die hep beni ilk göz ağrım die sevdiler haklarını yiyemem onların kesinlikle ama işte ben ailem yine yaptılar yapacaklarınıı

canım ben şunu anladım sorunsuz stressiz kimse evlenmiyo emin ol bi sorun çıkıyo illaki ama senin annen baban kardeşlerim dediğin ailen sorun çıkarmadığı sürece hiç üzülme amca dayı hala unutuluyo anne baba yapınca daha kötü moral bozulup arada kalınıyor ben aylardır burda bu topikteyim burdaki birçok kızın durumunu okurken şükrettim hiç sorun çıkmadı diye ama bak bi çarşıda neler yaşadım oluyo demekki dediğim gibi kimse dört dörtlük atlatmıyo bu süreci

ahhh ahhhh nerde o günlerr :1::1:

canım sıkma canını ya işte aileler ilk etap da sanırım pürüz yaşatıyorlar ben hiç yaşamadım allaha şükür ama seni anlayabilirim umarım herşey gönlünce olur canım bak düğüne az kalmış bence onu düşün ve motive et kendini:1::1::1:

mayısın 15 inde 1 senelik nişanlı olacağım nasıl geçti anlamadım seninde öyle olur merak etme üztelik biz eşya salon vs olayınada daha şurda 2 aydır başladık yani zaman şimdi dahada hızlandı:1:

Ne biçim bir sülaleymişi bu yaaa...hem aile tanışma yemeğinde onların ne işi var yani..dayı, amca, hala onlar uzak kalıyorlar artık bu meselede..bence senin babanda suç var canım..demesi lazım kız benim kızım size laf düşmez diye yani..nasıl karışabiliyorlarki..hele halan kim oluyorda nişanı bozabiliyor..çok saçma yanii..Annenle bana etrafını biraz susturmalı senide boşuna üzmemelliler yani...hiç takkma tatlım düğünün olsun herkeze mesafeni koy anlasınlar...

kısmet canım rabbim inşş hakkımızda hayırlısını verir ama bu değil kayınvalide büyük ablam cins demiş ve bunu duymuş kayınvalidem tek benim gönlüm kırılmasın die ses çıkrmamış ama dün oda ağlamış ben ne ettim onlara bana böyle dediler die küçük yengem yine aynı şekilde kayınvalideme sağgısızlık yaptı yani pazar günü yaptıkları edepsisliklerin terbiyesizliklerinin haddi hesabı yok canımm ama napayım ailem işte kan bağı var insan kopamıyor yine laf söylettirmiyo ama ben artık gidiyorum bu aileden yeni yuvama gönül kırıklığıyla gitmek istemiyorum ben kimsenin kalbi kırılmasın istiyorum ama oluyo kızlar dayanamıyorum bak yine doldum çok fene oldumm :14::14::14:

ahhh ahhhh nerde o günlerr :1::1:

canım sıkma canını ya işte aileler ilk etap da sanırım pürüz yaşatıyorlar ben hiç yaşamadım allaha şükür ama seni anlayabilirim umarım herşey gönlünce olur canım bak düğüne az kalmış bence onu düşün ve motive et kendini:1::1::1:

inşş canmm

canım bizimkide değişik oldu yani önce ailece tanışmaya geldiler sonra hala amca yenge toplanıp istemeye geldiler babam bi kere daha getirtecekti düşünelim diyecek ti ama kader işte ağzı dili bağlandı o gün verdi beni hatta söz yüzüğü bile takıldı biz nişanlıma yemeğe yine ailece gittik ne hala ne teyze kimse gelmedi ama isteme günü şöyle bişi geldi benim başımada erkekler demiş ki biz bilmeyiz siz konuşun çarşı işini kayınvalidem adettendir sordu altın işini annemin ağzını açmasına fırsat vermeden halam 5 tane 20 gr bilezik istedi sonra babam duydu bunu köpürdü halama halam babamdan büyüktür babamda ona saygısızlık etmez ama konu hassas olunca bağırdı sonra yemeğe gidildiğinde bu konu tekrar açıldı ailem tarafından halam adına kusura bakmayın ne yaparsanız kendi şanınız biz şu kadar altın bu kadar bilezik demiyoruz ayıptır dendi olay kapandı yani kısacası gerçi baya uzun oldu ama:1: hala teyze bilmem kim hikaye senin ailen seni erkek tarafınada kendi akrabalarına da ezdirmesin benim kızım karışmayın diyip laf ettirmesin yeter sen üzülme sakın tıka kulaklarını sayılı günlerinin tadını çıkar

hayırdır canım noldu seni sıkan?

artık kendi yuvamda olmak istiyorummmm :84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

canım ben şunu anladım sorunsuz stressiz kimse evlenmiyo emin ol bi sorun çıkıyo illaki ama senin annen baban kardeşlerim dediğin ailen sorun çıkarmadığı sürece hiç üzülme amca dayı hala unutuluyo anne baba yapınca daha kötü moral bozulup arada kalınıyor ben aylardır burda bu topikteyim burdaki birçok kızın durumunu okurken şükrettim hiç sorun çıkmadı diye ama bak bi çarşıda neler yaşadım oluyo demekki dediğim gibi kimse dört dörtlük atlatmıyo bu süreci

mayısın 15 inde 1 senelik nişanlı olacağım nasıl geçti anlamadım seninde öyle olur merak etme üztelik biz eşya salon vs olayınada daha şurda 2 aydır başladık yani zaman şimdi dahada hızlandı:1:

valla bende 7 ay oldu nişanlanalı nası geçti inan bende anlamadım geçmişe bakınca iyi de gelecek için gün sayınca geçmiyor şuan bizim de salon ve beyaz eşyalar tamam bize son 2 ay bakarız herhalde mobilya işine

hiçbirimiz istemeyiz stres sorun olmasını ama oluyor işte bende babamı kaybettiğim için doğal olarak amcalar ve enişteler karıştı ama bi noktaya kadar snra ben herkesi saf dışı bıraktım sadece annemi ve abimi dahil ettim her konuya ikimizin aileside her konuda çok iyi anlaştığı için hiç sorun yaşamadık eşyalarımızı aldık ne o pahalıya kaçtı nede ben gelinlikte bile herkesin durumu neye yetiyorsa onu aldık kaliteli şık ve uygun oldu herşeyimiz
kızlar düğün bizim düğünümüz bizim en mutlu günümüz olacak o evde biz yaşıcaz herkesten çok o eşyaları biz kullancaz o yüzden her konuda aile dışındaki herkesi her konuda saf dışında bırakın boşverin kulaklarınızı tıkayın gitsin

hiçbirimiz istemeyiz stres sorun olmasını ama oluyor işte bende babamı kaybettiğim için doğal olarak amcalar ve enişteler karıştı ama bi noktaya kadar snra ben herkesi saf dışı bıraktım sadece annemi ve abimi dahil ettim her konuya ikimizin aileside her konuda çok iyi anlaştığı için hiç sorun yaşamadık eşyalarımızı aldık ne o pahalıya kaçtı nede ben gelinlikte bile herkesin durumu neye yetiyorsa onu aldık kaliteli şık ve uygun oldu herşeyimiz
kızlar düğün bizim düğünümüz bizim en mutlu günümüz olacak o evde biz yaşıcaz herkesten çok o eşyaları biz kullancaz o yüzden her konuda aile dışındaki herkesi her konuda saf dışında bırakın boşverin kulaklarınızı tıkayın gitsin

bende aynı senin gibi yaptım sadece kendi çekirdek ailem yorum yapabildi bizde öle ne çok pahalıya ne çok ucuzunu yaptık nişanda düğünde de aynısı olucak bu arada gelinlik için 5 ay kala uygun bir zaman mı canım ne önerirsin

Ayy çok sinir oldumm!!!
illla güzel bir günü, yüzde gülümseme burakacak anları berbat etmek için yaratılmışlar!
ne hakla böyle birşey yapabiliyorlar gülüm yaa :(
senin başında Allah uzun ömür versin annen baban duruken.....

Ya sabır de canım, en mutlu en güzel günlerini berbat etmelerine izin verme...
çok ileri gitmişler.. keşke annen ablam yada baban bi şekilde uyarsaydı :(

benim insanın laf dinlemez ben artık korkuyorum kınamda nikahımda bişey yapacaklar diye. illa yapacaklar bişey çıkartacaklar biliyorum adım gibi emin ama nişanlım ne kadar daha tutar kendin tutar bilemiyorum çeyiz yerleştirilirken kayınvalidemin verdiklerini hiç koymamışlar hurçlarıyla kullanmadığım odama koymuşlarr kadın ağlamış sanmışki beni istemedi aradım nişanlımı almaya gel kendi ellerimle ben koyacam dedim gittim yerleştirdim haliyle kadında dolmuş sohbet ederken anlattı ben dedi senin yüzün asık olmasına dayanam yeterki senin gülücüklerin düşmesin sen ne istersen yaparız ama bizim ailemize yakışmayan olaylar oldu ayıp ettiler dedi savunamadım kaldım bişey diyemedim çünkü gerçekten yaptıkları çok ayıptı kayınvalidem nişanlımı yani oğlunu çok sever tek erkek ilk göz ağrısı benide öyle seviyoo çok şaşırdım ve bana nişanlımın üstüne yenim etti senin yüzün düşürmek istemeyiz sen teksin ilksin herşeysin die o zaman gerçekten anladım bnei çok sevdiklerinii

bunlar unutulmaz canım ama inşş unuturuzzz :14::14::14:

canım valla ben diktiriyorum gelinliği o yüzden diğer ay prova başlayacak benim beğenmediğin yer olursa üstünde oynama yaparız başka bir model görürsün belki o yüzden yavaş yavaş başlayalım dedi gelinlikçim yanii bence normal anca dikecek

canım ailemle yaşamıyorum annem babam memlekette ben ablamla kalıyorum işte tek sorun bu benim annem babam yanımda olsa kimse karışamaz ama benim kısmetim böyleymişşşş

iyi de canım aile olarak mutlaka bi araya geliyorsunuzdur düğün konularını konuşmak için ailen gelmiyor mu yada siz gitmiyor musunuz

canım valla ben diktiriyorum gelinliği o yüzden diğer ay prova başlayacak benim beğenmediğin yer olursa üstünde oynama yaparız başka bir model görürsün belki o yüzden yavaş yavaş başlayalım dedi gelinlikçim yanii bence normal anca dikecek

Bende öle yapayım o zaman çünkü bende diktiricem de 4 ay kala giderim gelinlikçiye

kızlar yaa son 79 gün
zaman ne çabuk geçiyor anlamadım...
herşey tamam gibi çok şükür
eksiklerim var tabiki
halı perde damatlık saat :D

aynen aynen bende de öyle oldu sanırım şöyle olcak benimki altı simli prenses tül arkası kuyruklu üstüde simli prenses tül ama sırıtmasın diye dantelle kapatıp taş işleme yapacak gögüs ve bele
uzun duvak olcak yere kadar nikah kıyıldıktan sonra onu çıkarcam kısa duvakla devam :)

Bende 2012 gelını olucam ama yanı hıcbırsey yok ortada dıyebılırım :)

eylul gelınıyım daha var dıye avutuyorum kendımı bir işten çıkayım o zaman başlıycak koşturmacam :14:

iyi de canım aile olarak mutlaka bi araya geliyorsunuzdur düğün konularını konuşmak için ailen gelmiyor mu yada siz gitmiyor musunuz

annem babam geldiler düğün tarihi konulmak için ama ondada bir pürüzlük çıkartılar yine halamlar amcamlar. annem babam har ay gelir annem 1 hafta babam 2 3 gün kalır gider her geldiklerinde yemeğe davet ettiler kayınvalidemler zaten annem babamla bi sorunları yok canım tek sorun yapan halam amcam yengeler

Son düzenleme:
Back
X