2012 Haziran Anneleri Doğurdu

cnm dikkat et belki biliyorsundur ama bu şekilde çalışıyor görünmek yasak cezası var sen yine de kimseye söyleme bence...

canım bizim kendi mağazalarımız var hamilelikten önce birinde ben duruyordum bu yüzden ordan oluyor sigortam, ama bebekten sonra artık gitmiycem mağazalara.

elektrikli pompayla sağdıysan bu miktar çok az...emzirmeye devam et..zaman geçtikçe bebeğin ihtiyacına göre çoğalıyor süt..dinlenmekte çok önemli..bak geceleri hiç bir şey yiyip içmiyoruz ama sütler dolup taşıyor..uykuya dikkat..

Son düzenleme:
selam güzel anneler,
umarım bebişler de sizler de iyisinizdir.
zeynep yaren 2-3 gündür parmağını emmeye çalışıyor,eldiven takıyorum artık doğru mu yanlış mı bilmiyorum.çok sık da emziriyorum aslında...
hiç istemesem de mecburiyetten 1 aydır emzik veriyorum,dışardaysak emzik kurtarıcı olabiliyor. emzikten uzaklaştırmaya çalışacaktım ki parmak çıktı bide. parmak emmesin diye emzik veriyorum şimdi.
emzik konusunda siz neler yapıyosunuz.
aranızda bebişi parmağını emen var mı?

Hic oyle bisey yok, o gun kirmizi bir noktacik vardi, sonra o da gecti cnm

merhaba canım, elini ve parmaklarını emmesi normal bir davranış. Doktorlar ilk oyuncakları olduğunu söyledi. Endişelenme yani. Eldiven falan da takma yani.
Bizimki emzik almıyor ne yazık ki. Ama 2 elini bir güzel emiyor

çok teşekkür ederim cvp lar için doktora gittik pzrts den beri 170 gr almış kızım kaka çiş olayıda normal bende bişey anlamadım

canım benim kızda elini emiyo kendi kolunu emiyo bazen:) bende emzik veriyorum çocugum kendi uzuvlarını emmesin diye çünkü emziği bıraktırmak, parmağını bırkatırmaktan daha kolay. ama benimki uyku haricinde ağzında tutamıyor biraz emiyo sonra fırlatıyo ağzından.

ay valla ben de üzülüp korkuyorum ya alışırsa diye demek çoğu kişi de var.gerçi netten baktım şu zamanlarda normalmiş gerçekten 3 yaşından sonra sorun olabilirmiş aman ne bileyim emmesin yaa
beren bebekle aynı benim kız da tutamıyo ağzında bi de sinirleniyo cimcime
babası yapıştırcam emziği diyo :)

annem tak demişti de aslında ben de istemiyorum takmak ,
valla bıraksam öyle güzel emecek ki benimki de, keyifli keyifli

Arkadaşlar dün doktora gittik. Sebebi bizim oğluşun maalesef fitilsiz kaka yapamaması.
Doktor bağırsak tembelliği teşhisi koydu. Ek gıdaya geçince düzelebilirmiş. :44:
Bu arada rota aşısını oldu. Doktor ishal yapabilir dedi. O sebepten mi bilmem akşam çok ağladı
Bugün iyi gibiyiz bakalım. Ayrıca dün kayınvalidemle uzun bir alışveriş merkezi turu yaptık. Sağolsun oğlum huysuzlanmadı. Uzun bir aradan sonra alışveriş yapmak iyi geldi

Benimkide emiyo hemde cork cork ses cikariyo :))) bende emzigi veriyorum ama atiyo bende elini veriyom agzina bitti :)))

Benimki uzun zamandır emiyor. Üstelik parmagını degil tüm elini emmeye çalışıyor. Mümkün olsa ikisini birden sokacak bazen görüyorum ellerin ikisini yumruk yapmış agzına yaklaştırıyor. Emzik hiç almadı. Bir iki denemeden sonra ısrar etmedim bende. Eldiven konusuna gelince 10 günlükken kestik tırnaklarını ogun bugundur attık eldivenleri de. Hem kendini hem etrafını keşfetmesi için önemli gibi geliyor elleri. O yüzden kapalı bırakmadım canım.

Geçmiş olsun canım. Düzene girer inş ek gıdaya bile gerek kalmadan. Bizimki dışarıyı hiç sevmiyo. Acıkıyo ne kadar doyursamda. Kendini güvensiz hissediyor sanırım. Şimdilik eve kapadım kendimi. Negüzel gezmişsin oğlunda keyfini çıkar diye beklemiş uslu uslu maşaallah ikinize de.

Bizim pişikle başımız hala dertteydi. Dün bi açtım altını kıpkırmızı yavrucagın üstelik fazla çiş de yapmamıştı. Desitini de burdaki eczanelerde bulamadım. Akşam eşimle baktık internetten sadece bi yerde vardı. Alalım sipariş edelim dedim ama bekleyecek zamanımız da yok kötü olmuştu yavrucak. Neyse bu ülkede en popüler pişik kremi sudocrem miş. Eşim biraz araştırayım kremin içerigini falan dedi bi baktım kadınlar klübünde forum okuyo sonra bi koşu gidip aldı geldi. Çok hoş bi kokusu var süzme yogurt kıvamında. Tamamen geçmiş degil ama dünden beri çok çok iyiyiz.

geçmiş olsun canım umarım faydasını görürsünüz bende sudocremi mothercareden aldım gerçekten güzel kokuyo ve etkili. bende kozmetik manyaklığı olduğu için kızın nerden baksan 10 tane pişik kremi 3 tane yüz kremi 3 tane vücut kremi var ayrıca parfümde aldım mustelanın musti oda çok güzel kokuyor ama 6 aydan sonra sıkıcam kıyafetlerine

sudokremi ben de duydum epeyce methettiler
burda da mothercare mağazalarında satılıyormuş sanırım
bize desitin iyi geliyor
gerçi popo deliğinde hafif bir kızarıklık var ama o pişik değil heralde
hiç geçmiyor çünkü

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. İşte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

sütün iyi geldiğini en iyi bebeğin yutkunmasından anlayabilirmşz bir veya iki çekmede yutuyorsa iyi süt geliyor demekmiş daha fazla da yutuyorsa süt az demekmiş bi de buna bak anlarsın azalıp azalmadıgını

geçmiş olsun hem ası için hem kaka için. kaka yapamama olayı forumda baya bi bebekte var inş hepsinin yakın zamanda geçer. alışveriş yapmayı bende cok özledim hatta boş boş dolaşmayı da çok özledim biraz büyüsün bebişlerle gezerz artık

bizim kız bastan beri elini emio yumruk yapıp sokuo hatta farklı emzikler aldım denedim hiçbirini almadı eli daha lezzetli gelio demekki

bence poposunu doktora gidince bi göster gazdan zorlanmış olablr

merhaba annişler umarım herkes iidir
biz dun babasyla yemege gittik kızımaglarsa masada emziremem diye sut sagdım yanımda götürdüm dısarda hiç ağlamadı uyudu boşa gitmesin diye eve gelince veriym dedim sütü biberonu unutmuş bzmki oynadı durdu agzında tutup ustume püskürttü halbuki başta mamyla beslendi sonra sagıp verdim bi iki haftadır emiodu sadece

ferda oğluna maaşallah çok tatlı, pipipedide çok güselmiş benim kıza senin oğlanın bu halini göstermedim kapadım gözlerini, çocuğunun karizması sarsılmasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…