2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun bebiş ağlarken çaresiz kalmak onu susturamamak ne demek iyi bilirim. İlk günlerde biz de o mamayı kullandık kabızlık falan olmadı. Çay olarak milupanın rezene çayını veriyorum gaz için.sancı çekerken benimkide memede aynı hareketleri yapardı. Çok şiddetli ağlıyorsa ve akşam belli bı saatte ağlıyorsa kolik olabilir.onu tam bı çözümü yok çok farklı yollar var biraz sakinleştirmek için. Benim kız da bu aralar kusuyor doktora sordum fazla emdiğıni çıkarıyordurdedi. Ama benimkipüskürtmüyor.
Bana kalırsa kabızlıkbir haftayı geçerse doktora götürün fitil verir belki mamayı da düzenli aralıklarla ver bakalım fazlamı geliyor.ins en kısa zamanda iyileşir meleğin

canım merhaba, bebeğin tam olarak büyüme atağı geçiriyor, birkaç günlük yorucu ama iyi birşey bu, bu dönemde memeden hiç ayrılmak istemeyecek , diyelim ki saatlerce emdi ve artık yeter dedin ve memeden ayırdın , basar çığlığı sanki açmış gibi davranır, ve sen dahil özellikle etrafındaki herkes, sütün yetmiyor sütün az aç bu çocuk der ve ilk hata mamaya başlarsınız. Bunu sakın yapma, eğer zamanlarda mamaya başlarsan sütün bebeğinin yeni gelişimine göre ayarlanamaz, ve sen mama var nasılsa diye rahat davrandığın takdirde, şuan mart annelerinden birkaç kişide yaşanan henüz 4. aylarında süt bitme tehlikesi ile karşılaşabilrisin, bu sebeple bu dönemi sürekli emzirerek geçir ki sütün yeni döneme göre artış göstersin bebeğin memede huzurlu olacağından daha iyi büyüsün.
blogumdada yazmıştım bu konuyu zaten, özellikle ağlamalarına çözüm bulma konusunda, büyüme atağı le-ga-be-be diye ararsan bulursun birşeyler.

günaydın canım, nasılda yaşadıklarımı anlatmışsın, canım kızında reflü var kusması ağlaması meme ile savaşı bundan, "reflü bir bebek hastalığı" diye googleda aratırsan bir yazı çıkacak onu ve birde reflü başlıklı yazıyı okursan biraz yaşadıklaırnızı hafifletebilirisin.

birde sling kesinlikle tavsiye ederim sana bebek taşıma konusunda...

kabızlık ise mamadan kaynaklı, birde kullnadığın mama inek sütü proteini kullanılarak hazırlanıyor, büyük ihtimalle inek sütü alerjiside var kızının , ayrıca kusmalar sürdüğü sürece bebek çaylarından kullanma daha da azdırır durumunuzu, senin süt artırmak için çtiğin çay bile onu olumsuz etkiliyor büyük ihtimalle.

haaaaaaaaa birde hangi mamayi kullaniyorsunuz mamayi degistirmeyi dusunuyorum

bu arada gunaydin canlarim yaaaaaaaaaaaaa

kabızlık yapma ihtimali yüksek
baya araştırmıştım da inek sütü bazlı olduğundan aptamil ürünleri kabızlık yapabiliyor
bir de püskürtme şeklinde kusma varsa bence acil değiştir mamayı
ben sma kullanmıştım, anne sütüne en yakın olanı oymuş, bir de çok eski bir mama
deneyebilirsin
gerçi şu an kullanmıyorum ama gerekirse yine sma kullanıcam
bir de aptamil daha şekerli olduğundan (bildiğimiz şeker değil tabi) anne sütünü bırakma ihtimalleri daha yüksek oluyor

o memeden çıkarmalar normal
sanırım her bebek yapıyor
gazı olduğunda yapıyorlar genelde
o kucaktan indirince ağlama da dönem dönem yaşanıyor
geçici bir süreç
bebiş ne kadarlık oldu bugün?

ben çay olarak aktardan aldığım kimyon,anason,rezene kaynatıyorum kendim için
doktor 2-3 kaşık oğluma da verebileceğimi söyledi
bazı günler kaşıkla veriyorum
kaşıkla o çıkardıkça ben itiyorum
daha önce milupanın rezenesini denedim (hiçbirişe yaramadı) onu biberonla vermiştim 10 cc kadar
içerken hoşlanmıyor ama biraz zorlayınca içmişti

24 mayista dogdu

hsnbrl canım bizim bebişlerimiz aynı gün doğdu Allah yardımcın olsun zor bir bebeğin var, bebeğinin kusması fışkırır şekildeyse reflü var büyük ihtimalle bunu doktoruna bir danış, emerken o şekilde davranması ve uyumamasıda gazdan, benim kızda yatağa koyduğum anda uyanıyodu hep göğsümde olmak istiyordu ev tipi anakucağı salıncak aldım müziğinide açıyorum sakinleşip uyuyodu, gazçıkartması için neler yapıyosun mesela masaj falan yapıyomusun ilaç kullanıyor musun? kabızlığıda mama yapmış olabilir sma gol öneririm gerçi ben hiç mama vermedim kızıma ama cevremdekiler bundan son derece memnun.

pamukhelva chicco swing up salıncağı ben kullanıyorum son derece memnunum, sallanmayada henüz alışmadı yatakta kendi kendinede uykuya dalabiliyor ben bunun sayesinde nefes alabiliyorum

işte beren ve annesinin kucağı

becom88 ben yarım çay bardağı kaynamış içme suyuna 3 küp şeker atıyodum ılınınca 2 kaşık veriyodum. şuan sarılığı nasıl bebişinin?

sütünün bebişine yetip yetmediğini merak eden anneler işte cevabı...

Bebeğinizi anne sütü ile besliyorsunuz ancak hala emin değilsiniz, sütünüz bebeğinize yarıyor mu ya da bebeğiniz yeterince beslenemiyor. Bu kuşkuları hepimiz yaşadık, özellikle ilk anne olduğumuz zamanlarda. Ben sürekli oğlumu tartıyordum. çok fazla takıntı haline gelebiliyor. Peki bebeğinizin iyi beslenip beslenmediğinden nasıl emin olabilirsiniz. Elbette ki kilo alması bunun bir göstergesi. Ama bunun dışında aşağıdakilerde bebeğinize sütünüzün yaradığını gösterir.
Bebeğiniz düzenli olarak emiyor. Anne sütü 1,5 – 2 saatte bebek tarafından sindirilir. Bu yüzden emzirilen bebekler formül mama ile beslenenlere göre daha çabuk acıkır.
Bebeğiniz aniden emme süresini arttırdı. Daha önceye göre daha uzun süre emmek istiyor. Bu bebeğinizin büyüdüğünün bir işaretidir. Ve iyi birşeydir. Çünkü büyüyen bebeğiniz ile birlikte anne sütünüz de çoğalır. Bu dönemde bebeğiniz çok emiyor ve doymuyor endişesine kapılıp bebeğinize destek ürünler ( mama, meyve suyu) vermemelisiniz. Bu durumda bebeğiniz çabuk doyacağı için az emer bu da sütünüzün azalmasına neden olur.
Bebeğiniz sık sık emmek istiyor ve özellikle akşam üzeri çok daha fazla huysuzlanıyor.
Bebeğiniz büyüdükçe emmeyi iyice öğrenir ve daha kısa sürede çok daha fazla sütü çeker. Bu durumda bebek kısa süre memede kalır ve hızlı doyar.
Artık göğsünüzden süt sızıntısı hiç olmuyor ya da çok az miktarda sızıntı oluyor.
Göğsünüz daha önceki aylara göre yumuşak görünüyor. Bu normal bir durum, sütünüz bebeğinizin ihtiyaç duyduğu miktarda üretilir.
Pompaladığınız yada elinizle göğsünüzü sıktığınız zaman çok az yada hiç anne sütü gelmiyor. Pompalama sonucu elde ettiğiniz süt miktarı gerçekte sizin ürettiğiniz anne sütü miktarını göstermez.Hiçbir pompa bebeğiniz kadar etkili olarak sütünüzü sağmaz. Anne sütü sağma makinesinin kalitesine ve sağan kişiye bağlı olarak süt miktarı değişir.

kızlar bebişlerinize ne zaman müzik dinletmeye başladınız
daha doğrusu kaçıncı haftadan sonra müzik dinlemek hoşuna gitti? müzikle kendi kendine uyudu mesela

daha doğrusu kaçıncı haftadan sonra müzik dinlemek hoşuna gitti? müzikle kendi kendine uyudu mesela

ben hep müzik dinletiyordum ama 3. haftadan sonra etkili olmaya başladı şuan müzikle cok rahat ediyo ve uyuyo.

ben hep müzik dinletiyordum ama 3. haftadan sonra etkili olmaya başladı şuan müzikle cok rahat ediyo ve uyuyo.

ben de başlayabilirim o zaman
beşiğindeki müziği açayım artık geceleri
hem gece olduğunu anlar böylece

peki çıngırak sesine falan ne zaman tepki verir acaba?
şu an görüyorlar mı?

ben de başlayabilirim o zaman
beşiğindeki müziği açayım artık geceleri
hem gece olduğunu anlar böylece

peki çıngırak sesine falan ne zaman tepki verir acaba?
şu an görüyorlar mı?

benimki şimdi tepki veriyo her sese gülücükler atıyo ama uzun sürmüyo tepkisi sonra başka şeylerle ilgileniyo hala tam görmüyolar 20cm yakınına yaklaştırmak gerekiyormuş.

ben de müzik dinletiyorum bi tane klasik müzik parçası var onunla çok rahat uykuya dalabiliyor (keyfi yerindeyse tabi). dün gece öyle ce yatağına yatırdım müziği açtım kızım da ben de uyumuş kalmışız eşim kapatmış müziği:)

Bebek büyüdükçe biberona alışması daha zor olur,bebeğiniz biberonu reddediyorsa aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.
Bebeğinizi aç olduğu zaman besleyin,aç bebek biberonu daha kolay kabul eder.
Bazı bebekler annelerinin memesi yerine biberon verilmesine karşı çıkarlar,bu durumda bebeğinize öğün aralarında fazla aç olmadığı zamanlarda biberon verin.
Bebeğin biberonla beslenmesinden önce biberonla oynamasına izin verin.
Bebeğinizi hala emzirmekte iseniz göğüslerinizi ondan uzak tutun,kokunuzu alan bebek emmek ister.Mümkünse bir başkası bebeğinizi biberon ile beslesin.
İlk başlarken bebeğinizin hoşuna giden bir içeceği biberonun içine koyun.
Bebeğiniz uyurken uykudan kaldırıp biberon verin,bir süre sonra uyanıkken de biberonu kabul eder.
Bebek biberonu istemezse ondan uzaklaştırın sonra tekrar deneyin.

ben çok bağardğı ve hiç susmadğı zaman yüksek sesle müzik açıyorum tlfndan yüksek pop şarkılarında susuyor ve uyuyor ama komşularım uyanıyor bu seferde malum saat kimi zaman 2 kimi zaman 4 oluyo

bugün de günümüz aynen senin de belirttiğin gibi ıkınıp sıkınmalarla geçti...kaç tane bez değiştirdim hatırlamıyorum artık...süreklide mıçıyor maşallah yapsın tabi...ama şu gazını çıkartmaya çalışırken çektiği sancının acısı geçsin artık lütfennnn...
ve yine kırmızıyla belirttiğim yerin aynısını yaşıyoruz bizde özellikle bu sabah saat 08:30 dan 10:30 a kadar öylece kah ağlamışız kah emişmişiz kah uyumuşuz...

işte sırf bu sebepten dolayı premium kullanmayı bıraktık biz...yeşil paket yeni bebek prima kullanıyoruz 2 no...geçen babamlar 3 no aktif bebek almışlar,denemek için boyutunu açıp kullandım...bence iyi beğendim ben...

Son düzenleme:
slmlar hanımlar,aranızda rezeneli anasonlu şu çaylardan içip afedersiniz kabızlık sorunu yaşayan vvar mı

selam kızlar kaç gündür giremiyordum. kızım bu günlerde biraz huzursuzmu desem yaramazmı anlamadım. büyüdükçe rahatlarım düyorum ama böyle giderse bu günleri arayacam herhalde.:26: günü gününe uymuyor şu yaramazların. sizinkiler nasıl. yani endişelenmelimiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…