2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Kizlar bebeklerinizin gozleri ne renk, bizimki 48 gunluk, hala mavi,sizde durum ne?

Ben gunduz uyurken radyo aciyorum yaninda dinliyor ama gece dinletmiyorum bisey

Birde bebeklerinizi yaniniza aliyor musunuz, ben sabah emzirmesinden sonra yani saat 5-6 dan sonra beraber uyuyorum, cunku saat basi uyanabiliyor uykum bolunsun istemiyorum ve emzlrirken uyuyorum,hatta bazen gunduz bile uyuyorum emzirirken nasil uyku basiyor ama :)

Son olarak sivrisinek tableti zararlimi doktoruna soran oldumu, baska da sorum yok simdilik

tabletler evet zararlı kimyasal veriyor ortama, onun yerine lavanta limon nane okaliptus yağlarından birkaç damla yarısına kadar su dolu kaseye damlat her odaya birer kase koy, bebeğinin beşiğine vimaflex bantlardan yapıştır, mutlaka cibinlik kullan camlarda sineklik yoksa

Haftada bir gun mutlaka uyumuyor ve agliyor, meme agzinda aksami ediyoruz valla, endiselenme bence, benimki 40 indan sonra dahacok uyumaya basladi diyor ve tahtaya vuruyorum hemen

ayy çıldırmasyonetam dışarı çıkalım dedim eşim olmaz 40ı çıksın dedi40 çıkmadan çıkan var değil mi ya:26:

becom88 ben yarım çay bardağı kaynamış içme suyuna 3 küp şeker atıyodum ılınınca 2 kaşık veriyodum. şuan sarılığı nasıl bebişinin?

canımcım bugün doktorda 14.4 den 12.5 e düşmüş..
sence weriyim mi yinede sekerli su ??

iyi aksamlar..

sagilan süt dolapda ne kdr sure bekletilir? ve dolapdan cikinca ne kdr bekletilir?
Medela gogus pompasi aldim.. onun icinde yazan sureler dogrumudur acaba?

bol bol sivi tukettigim halde bugun goguslerim bombos
ogluma mama vermekdense sutumu sagayim dedim.. cikmiyor ama birsey..sagdan 50ml cikti sol ise 10ml bile olmadi

ayy çıldırmasyonetam dışarı çıkalım dedim eşim olmaz 40ı çıksın dedi40 çıkmadan çıkan var değil mi ya:26:

ben 2 cadde uzağımda olan kaynanama öğle yemeğine gittim.. ama eşim hemen kalkalım dedi toplasan 1 saat oturmadık ama o bile iyi geldi
10 günlüğüz bu arada
ben yarı 40 ı cıkınca cıkmayı düşünüyorum.. mesela anadolu yakasında otura annemin yolunu tutucam ilk olarak.. son 10 güünnn

ben de daha hiç çıkmadım.çıkmayı da pek dusunmuyorum.herkes cıkılmaz dıyo nebılıyım.eşimde pek ısteksız zaten.buyukler bişi demişse dogrudur dıyo.

canımcım bugün doktorda 14.4 den 12.5 e düşmüş..
sence weriyim mi yinede sekerli su ??

bence ver canım ben bunun sayesinde çok şükür sorunsuz atlattım, yine sana kalmış. ben kadın doğum doktoruma sormuştum ver dedi eskiden annelerimiz neler neler yapmışlar bize hiçbişeycik olmaz dedi bende ona güvenerek verdim.

ooooo ben 10 günlüktü fıldır fıldır gezmelere gittimilk sokağa 3 günlükken çıktık şu 40ına falan inanmıyorum ben tamamen şamanist bir yaklaşım gibi geliyor, kuranda yazıyor mu hyır hadis var mı hayır eee niye bunları uygulayıp günaha gireyim dinimizde böyle bişey yok.

canım benimkininde günü gününü tutmuyor kimi gün çok güzel uyuyor, kimi gün kucaktan inmek istemiyor ama genel olarak sakin ve huzurluyuz çok şükür

ben kızımla yanyana yatıyorum gece kalkıp yataktan alıp emzirmek zor geliyor zaten koca birtek haftasonu geliyor bende kuşumla uyuyorum bizimkininde gözleri hala yeşil 6 aydan sonra net belli olur.

kızlar 2 ağustosta benim kızın karma aşısı var bunu sağlık ocağında yaptırıcam, birde rota aşısı var bu özel bir aşı o gün doktor kontrolümüzde var siz yaptırmayı düşünüyomusunuz rota aşısını?

süpersin,aynı kafadanız da ahh eşim

aklımda kaldığı ve oğluşum izin verdiği sürece cevaplayayım
evet bizzzzzzzzzzzz...40'ımız bu pazar çıkıyor ama beklemedik biz dışarı çıktık...emzirme dışında pek sorun yok aslında o işi de parkta hallettim valla...

tatlım bizim ebe de söylemişti rota aşısını ben yaptırmayı düşünüyorum...

süt sağmıyorum o sebeple cevap veremiyorum...ama bebeklerimiz büyüdükçe daha fazla süt tüketiyorlar ve göğüslerimizde içtikleri kadar süt üretmeye başlarmış bir süre sonra...

ahhhh o gazzz vahhh o gazzz...son zamanlarda izlediğim en güzel korku filmi diyebilirim kabus kabus,özellikle de geceleri...ama atlatacağız Rabbimin izniyle...

annem gelirken tane rezene getirmiş,onu nasıl içmem gerektiğini araştırayım şimdi de içeyim bari...

Bizim karma asi da 6 agustos, agri ve ates yapiyormus, agri kesici yazdirmak gerek, bazen doktor atliyor, ozel olarak hatirlatacagim
Rotayi yaptirmiycam ben sadece zorunlu asilari yaptirmayi dusunuyorum

ilk; maşaAllah bebegin çok guzel cok da rahat görünüyor salıncagının içinde...
ben de tam sipariş vermiştim benzer ama farklı bir markasını e bebekten, ama stokta yok diye aradılar az evvel...kısmetimiz mi yok nedir..

ben müzik dinletmiyorum henüz, açtığımda da pek oralı olmuyor zaten...fakat çok ağladığında banyodan sonra giydirirken falan, ablası ile hemen başlıyoruz şarkı söylemeye anında susuyor, anne karnından aşina olduğu ikilinin sesi hoşuna gidiyor sanırım :)

gözleri bizimkinin de mavi, kızımınkiler yeşildi, şu anda bal rengi ama epeyce uzun bir zaman sonra dönmüşlerdi asıl rengine, kırkından sonra değil yani...

sabah beşten sonra biz de mıkır mıkırdık bugün..ben de yanımda yatırıyorum, babamız iş dolayısı ile seyahatte oluyor çoğunlukla, o yüzden çocuklarla birlikteyim ben de..deprem falan olursa (Allah korusun) böyle içim daha rahat oluyor..

kırk gün dolmadan çıkanlardanım ben de, fakat üçüncü haftamızda yani bu hafta; gündüz uyanık kaldığı süreler uzayınca ve akşam 6dan sonra..yalnız ilk çıkış 15-20 dk idi,sonra yarımşar saat..ikindi vakitleri de ev iyice ısındığından balkonda hava alıyoruz..

zynp ilk günler süt sağdığımda benim de çok çok az geliyordu zamanla arttı..bebeğim bir haftalıkken kadın doğum dr.uma gideceğimde tek göğsü emzirip, diğerini sağmıştım 20 cc zor çıkmıştı elektrikli pompa ile ..

bir de sünnet mevzusu geçmişti geçenlerde, biz de bir günlükken olduk sünnetimizi, ağrı kesici ya da antibiyotik de verilmedi, 15 dk bile sürmedi sünnet için bebeğimi getirip götürmeleri.. sünnetimizi yapan ürolog kendisi de iki oğlunu da bir günlükken sünnet ettiğini söyledi,içim rahat..umarım yenidoğan sünnetine karşı olanların ileri sürdüğü gibi kötü bir tesiri olmaz miniğime...

rota virüsü aşısını da ben ilk bebeğimde yaptırdım bunda da yaptıracağım..çünkü ishalli kusmalı bir hastalık olduğunda dr.ların ilk sordukları rota aşısı yaptırdınız mı oluyordu..bahsedilen yan etkiler uzun vadede mi çıkıyormuş net bilmiyorum fakat biz aşının olumsuz bir yan etkisini yaşamadık 4 yıl süresince..

Son düzenleme:

benimde öyle tatlım bazen 10 ml bazen 50 ml ilk zamanlar çok üzülüyordum ama artık inanıyorum gelicek daha coğalacak sende inan bendede medela var ama öyle sagıpda dolaba koymalık gelmıyor maalesef ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…