2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Druyla bugunde gorustum mamaya devam gunde 1 kere ve bol su oglumun poposunda catlak olusmus ya demek ondan kaka problemi yarin krem yazdiricaz

ben kakayi sertlesmis gorunce verdim fitili korkudan icinde kalmasin diye bugun zyagi icirdim 2 kere popoya msaj yaptim bakalim yapacak mi barsak tembelligi bendede var benden ogluma gecmis olabilir mi ki

kızlar saatlerdir bilg açık ama ne okuyabildim ne yazabildim minik rahat durmadı malum
bugün sabah 9 dan 4 e kdr dışarıdaydık.. önce kadın doğum ve cildiye ye gittik.. kd da pap-smear testi yapıldı sonuç haftayaymış.sizde de yapıldı mı hiç duymamıştım da forumdakilerden :44::44:
cildiye ye de göğüslerimi ve çatlak totomu gösterdim. çatlaklar için babeden birşey yazdı. ama asıl tedavi için emzirmen bitince gel işlem uygulayacağız dedi.. göğüs başımda birkç gün önce uçuk gb,sivilce gb şeyler çıkmıştı sadece birinde.bebişim ağlamasın da emzirmeyeyim diyodum o kdr canım yanıyodu.. meğer sadece sivilce değilmiş sorun. doku zedelenmiş ve çatlak olmuş. diğeri de olmak üzereymiş. sen nasıl bağırmadan dayanıp emziriyorsun hayret dedi.. meşhur garmastan ı ve bi de başka göğüs kremi yazdı..
sonra oğlumun sigortası pasifmiş onu sgk ya uğrayıp aktif hale getirdik.. öğleden sonrayı bekledik muayene için ultrason randevusu verip yolladılar kalabalık olduğundan. yarın konuşacağız asıl çocuk dr umuzla... ama ilginç birşey oldu kızlar paylaşmadan geçmeyeyim.. birkaç gündür oğlum rutininin dışına çıkmış sürekli emmek istiyordu.. huysuzlanıyordu.. dr önce oruç tutup tutmadığımı sordu. yok deyince yanında oruç tutan kimse var mı? onlardan çekinip yemek yemiyor msn dedi. şaşırdım önce. evet dedim haftasonu babamız evdeydi ve ben rahat rahat su içemedim. gene 2 yi geçmiştir tahminen ama.. olsun her türlü su buharlaşıyor vücudumuzdan. sen sürekli yiyip içmene bak.süt miktarın azalmış bebek sürekli yeniden acıkıyor sürekli o yüzden emmek istiyor dedi.. bu konuşmadan sonra ben tabi biraz zor oruç tutarım ( zaten bünyem zayıf olduğu için Rabbim yüzüme bakar normalde 22 de bir olan adetim her sene ramazan da iki kere olurdu da 17 gün max oruçla bitirirdim ramazanı.. bu sene o bile olmayacak bu giidişle.. oruç tutabilenlere maşallah diyorum

geçmiş olsn canım. krem ii gelir umarım.. giderekk sertleşmesi normal diyolar zaten. bağırsak tembelliğinin kalıtsal olacağını sanmam ama şuna dikkat ettim. benim zorlandığım günler bebiş de zoranıyor.. o yüzden aslında lifli gıda tüketmemiz lazım.. ihmal ettim ben de bu ara.. sen de dikkat et bi kendine.. bol lifli yersek çocuklarda da işe yarar gibime geliyo sanki..

sorma ben de çok korkuyorum o verem aşısından.ateş yapıyomuş.

cnm yediklerinle alakalı bence..
Bizim gelin yeni doğum yaptığında hep hazır yemek tüketti
çocuk hafta da bir zar zor gıdım gıdım yapıyodu kakasını
şimdi bizde kalıyolar annemin güzel yemekeleriyle
bebek günde bi kaç kez kaka yapmaya başladı.
Yediklerine göre kıvamı miktarı ve kokusu değişiyo..

kızlar ya 41. Gündeyim kanamam yeniden başladı bir bilgisi olan varmı 37. Günde kesilmişti

cnm bizde bu duruma kırk başı derler.
Bana göre adet olmuşsun..

kızlar selam benim çok kilom kaldı ya siz ne durumdasınız sanki 3-4 aylık hamıle gibiyim hala (

cnm valla benim sadece göbeğim kaldı azcık
inş o da gidecek .

sorma ben de çok korkuyorum o verem aşısından.ateş yapıyomuş.

cnm korkulacak bişi yok..
Sadece aşı olurken çok canı yanıyor miniklerin..
Kızımın nefesi gitti ağlamaktan çok korktum..
Dr paranox fitil yazdı
8 saatte bir olmak üzere 2 gün kullandım
şükür ateşimiz çıkmadı 3 gün de banyo yasak o kadar.
Fitil de uyku yapıyor bebek uyuyor hep..

yarın arayacağım artık zaten 40ın çıkınca gel demişti bakalım ne olacak

ay canım minicik totomuz yaramı olmuş geçmiş olsun bizimde babamızda var bağırsak tembelliği kızımızada ordan mı geçti diye düşünüyordum oluyormuş demekki

ben de regl oldum sanırım, 51. günde, böyle olan var mı.
bilmiyorum canım yarın dr.mu arayacağım

regl olmuşsun sanırım...benim henüz kırk günüm dolmadı ama ilk bebeğimde aynı senin gibi 41.gün reglim başlamıştı..

hmm anladım canımmm

Kızlar biz de bugün rutin kontrol için dr amcamıza gittik.
şükür herşey yolundaydı..
Rota aşısını sordum 60 gün dolup 90. Gün dolmadan yapılıyomuş.
Damla gibi ağızdan veriliyomuş.
3 yaşına kadar zehirli ishalden korurmuş..
Sizler yaptıracakmısınız? Fiyatından haberiniz varmı?

Bi de kızıma sütümün yeterli gelmediği zamanlar için
mama sordum bebelac 1 dedi.
Aranızda kullanan varmı?

bende mei tai siparişi verdim çünkü sürekli kucak istiyor oğlum inşallh kullanışlı olur

bu aksam kv' lere iftara gittik. 17. günümüz bitiyor..
görümcemlerde wardı.. farklı ewe bile gitmek ne iyi geldi.. insan icine karısmak..
dönüşte de esim bizi sahilde gezdirdi ama arabayla :)
olsun.. denizi, gemileri arabamızdan bile seyretmek cok güzeldi.. actım penceremi cektim icime misss gibi hawayı..
kuzum da arabada sarsıldıkca bi güzel uyudu.. koydum yatağına miss gibi uyuyo simdi..
ama gece nöbetimiz baslar 12 gibi.. cok sürmez bu saltanat :106:

senin adına sevindim,ben de denize temiz havaya hasredimeşim dışarı çıkılmaz dio,arabayla dolaşalım dio ben de kızgınlığımdan istemiyorum diorum..neyse annesi gezinti sırasında huysuzluk etmemiş ya o da güzel,canları sağ olsun kuzuların.

aslında niye cıkılmasınki.. üstünü basını iyi giydirip cıkılabilir. cocukda hissediyor rahatlıyor bence.. arabayla gezdiğimiz halde o da hawa alıp rahatladı.. ben 20. gününde anadolu yakasına anneme gidicem. 1 gece de kalıcaz .. smdi sanrsızlıkla 3 gnün dolmasını bekliyoruz esime diyorum 20 si cıksın sahile de ineriz battaniyesini alıp dyorum.
ilkten mırın kırın ediyodu üşür diye, simdi gideriz diyo..
arabaydaken de kucagmdaydı hep
ama bence sen arabayla dolasmayı kabul et, gercekten o bile ii geliyo

Bizim drumuz 4. ay ve 7. ay 2 kere yapilicak dedi hepsi ayri konusuyo ya 150 tl civari bisiy sanirim ben suan sma gold 1 kullaniyorum bitince bebelaca baslicam kaka ve gaz problemi en az olan mama oymus arastirdigim kadariyla nisasta yokmus onda

Kizlar yardim ogluma en son ctesi gecesi kakasini keci pisligi gibi gorunce fitille kaka yaptirdim bugun hala yok zyagi icirdim msj yaptim poposunu uyardim masajla yok yapmadi neyse sorun su ki gazi cok kotu kokuyo allahim odada durmak mumkun degil resmen ne yapicam ben dra sordugumda corap hic cikarma usutuyo olabilir demisti kakayi yapmadikca gazi daha beter kokuyo ya

kizlar ilk asidan sonra bebeginiz aglama krizleri gecirdimi
benim tuylu bamyam sakinlesemiyor tam uzudu diyorum bir aglama kalkiyor geri
ates olmadi ama agrisi vardir diye fitilde verdim

evt cnm o gun huysuzlandı sureklı uykusundan kalkıp agladı ve ben sureklı salladım ole bole gecırdık suankı derdım benımde ıkıncı ay uc tane asısı varmıs o zaman ne yapıcaz bılmem...huysuzlanması normal yanı cnm

Anne olmak zor icim aciyor o ağladıkta her yüzüne baktığımda şükür ediyorum böyle sağlıklı bir minigim var diye oysa benim 3.cocugum ama bu başka ya ben asık oldum bu mercimeğe
Cevap icimi rahatlatti vallahi her agladinda hasta Yada birşeyi var saniyorum

merhaba anneler konustgmz sayfalar nereye gitmis mesajlar silinmis mi benim bilgisayardan mi gorunmuyr?

. . bizimkide cok agladi hatta hemsire birsey olmaz dedigi icin cok korkmustm sonra netten arastrdm cok az bebekte agri gorulurms bzmkilerde o bebeklerden demekki korkmaya gerek yokmus

Merhaba taze anneler,

Benim oğlum da 14.06.2012 de spinal sezeryan ile hayatıma girdi. 38+0 da iri bebek bu beklemez dedikleri için sezeryan oldu. Zaten tersdi de. İri dedikleri oğlum 2.870 gr 48 cm doğdu.
1 aylık kontrolünde 3.780gr ve 52 cm oldu. (oğlum minik olduğu için 4 paket 1 numara bez kullandık biz. 2 numaraya yeni geçtik. )
Bugün de 40 ımız doldu. telefondan biraz takip ettim ama yazmaya pek fırsatım olmadı. şimdi fırsat buldum ama yazacak o kadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum.
En büyük sıkıntım süt. sütüm yok malesef. Oğlum mamayla besleniyor burda emzirmekten göğüsleri yara olan anneleri ne kadar kıskandım bilemezsiniz. Çok uğraştım hala da tam pes etmiş değilim ama umudum da kalmadı. Sağıp çıkan bir tatlı kaşığı sütü (günde en fazla 2-3 kere bu kadar çıkıyor) ilaç niyetine veriyorum oğluma. geri kalanı mama malesef.
DEnemediğim bişi kaldı mı bilmiyorum, deneyip aklıma gelenleri yazayım: Humana steel tee, rezene, ısırgan çayları, dereotu, semizotu, bulgur, marul, yeşillikler, et, yumurta, helva, tatlı, en az 4litre suyu yazmıyorum bile, vitamalt, dut kurusu suyu, incir kurusu ve suyu, hurma, doktorlar kompostosu, bilimum komposto. Muhammed suresi 15. ayeti de burdan okudum o da üzerimde hala. neyse işte olmayınca olmuyor. sürekli sağmayı da denedim birtek düzenli onu yapamamışımdır ama o da günde en az 5-6 seferden eksik değil. sadece 2 saatte bir sağmayı sürekli yapamıyorum.
Süt dışında çok sorunumuz yok. ok huysuz bir bebek değil ama kucağa alıştı. Kucakta rahat uyuyor. Gaz sancılarımız da sanırım yeni yeni başlıyor. ıkınıp sıkınmların haddi hesabı yok. Kaka hiç günde 1 den fazla olmadı bizde sanrım mamayla beslenmeden. En fazla da 2 gün yapmadığı oldu ilaç vermedik hiç ama zyağı 2 kere verdik. bir de iki gündür rezene cayı vermeye basladım ama günde ne kadar verilir fikrim yok. bilen varsa söylerse çok sevinirim.
Sünnetini de 35 günlük yaptırdık. Eski usuül mü yeni mi bilmiyorum ama bezini bağlamaya devam ettik. Küçük bi sargı bezli dikişi var onun üzerine her değişmede bi krem sürüyoruz. dikişler düşünce iyileşmiş olacak. Bugün 5. gün 4 dikişten 3ü düştü. yarına biter sanırım. olurken biraz ağladı ama çok değil. ben de tavsiye ederim. hem sağlık açısından iyi hem de hatırlamaması bana dha iyi gelio.
aklıma sünnetten sadece şöle bişi takıldı: sünnetçi çıtçıtlı bodylerin erkek bebeklere zarar verdiğini bilmem ne probleminin (inmemiş testis yada onun gibi bişi) bu bodyler çıktıktan sonra arttığığını söyledi. Böyle bişi duyan var mı aranızda? saçma geldi ama ne biliyim söylenen herşeye takılıo insan :)
valla aklıma gelenleri karma karışık yazdım kızlar fırsat bulmuşken :) hepinize bol uykulu gazsız sütlü zamannlar diliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…