Mrb kızlarrr :)
Sanırım bugün sabah ağlama krizine girdim ama hala içim şüpheli size sorayım dedim..
Yarın 40 ımız çıkıyor ve oğlum 2 3 gündür kakasını kokulu yapıyor ve bezden çıkıyor beliden....
kaka gayet normal cıvık ve günde 3 4 kere kaka yapıyor.....
aramızda var mı böyle olan...
oğlum en son 5 400 olmuştu ve 3 4 saatte bir emziirorum dr söledi kilo alımı fazla diye..acaba kaka beklio bağırsakta ondanmı kokuyorrr
mrb annecikler..10 gün önce oğlumun kilosunu doktor amcası 5400 ölçtü ve o zaman 45 günlük dük sanırım kilosu fazla beyimizi dedi her ağladığında meme verme dedi.dün tarttım bizimki 5800 olmuş bile.3 saatte bir emzirmeme rağmen .şimdi 56 günlüğüz sizce normal mi.sizlerin bebişlerinin kiloları nasıl?
canım senin yediklerine göre kokulu olabilir baharatlı şeyler yediysen
bizimde aynı endişe etme
yaa sucuk ve sosis yemiştim 2 3 gündür ondan mıı..
saol ya içim rahatladı yoksa
şimdi uyuyor paşammm bakalım akşama kaka yapıcak nasıl olcak o ...
buarada sucuk ve sosis gaz yapan yiyeceklerden ben bi kere o hatayı yaptım o gün gazdan öldü oğlum bi daha yemedim
anneler selaam
nasılsınız bebişler nasıl??
bizde bayadır giremiyoruz
mevlüttü gelen gidendi kırktı çıktıydı çıkıcaktı
neyse hepsi geçti
nihayet çekirdek aile olarak kaldık : )))
dün evlilik yıldönümümüzdü
evimizde ve ilk yılımızda 3 kişi olarak çok mutluydukkkk : ))
ancak bir sıkıntımız var annecikler
bugün 3. günümüz kaka yapamadı rüzgar : (((
hergün 5-6 kez yapardı
44. günümüz bugün ama o sııkınıp ıkınıp yapamadıkça ben kahroluyorum bildiğiniz bişey varmı???
napmalıyım huuff : (14:
mrb annecikler..10 gün önce oğlumun kilosunu doktor amcası 5400 ölçtü ve o zaman 45 günlük dük sanırım kilosu fazla beyimizi dedi her ağladığında meme verme dedi.dün tarttım bizimki 5800 olmuş bile.3 saatte bir emzirmeme rağmen .şimdi 56 günlüğüz sizce normal mi.sizlerin bebişlerinin kiloları nasıl?
Kizlar kg konusunu yazmis bi arkadas benimde kafam karisik bu konuda
ruzgar 3300 gr 49 cm dogdu 30. gun 4800 gr 56 cm olmustu ebe mamayi kes cok kgsu obez olacak dedi dru hastanede yattigi icin su kaybi olmamasi gerek mamada ver dedi gunde 50 gr alirmis bebekler 30 gunde 1500 gr ediyo zaten sizce cokmu kgsu
bide benim oglan hergun kaka yapmiyo niye ki bu zyagi falanda icirdim sonuc ayni kaka yapmiyo hergun en son ctesi gecesi fitille yaptirdim bakalim ne zaman yapicak tekrar
Selam anneler.Bebek bezi olarak Molfix kullanıyorum.Bebeğim kakasını yaptığında sırtından çıkıyor bazen.Sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz? Diğer bebek bezleri nasıl acaba,sizler hangi markayı kullanıyorsunuz?
Oruç tutmaya devam ediyorum ve çok şükür sütüm bebeğime yetiyor.Süt miktarı yenilenlerle pek alakalı değil bence.Her bünye farklı oluyor.Hepinizin bol sütü olsun inşallah.
Birşey daha sormak istiyorum benim kızım emdikten sonra emdiği sütün bir miktarını geri çıkarıyor.Kusmak gibi ama tam olarak kusma değil çünkü süt şeklinde.Bu normal mi acaba.sizde yaşıyor musunuz?
bizde de sırtından çıkma olayı var
dışarı çıktığımısda ödüm kopuyo
geçen de bu şekilde batırdığında
optimum avm deydik
güneşi gördüm deki gibi çocuk havada
bebek bakım odasına koştuk
içerdeki kadının biri
büyük beden bez kullan dedi
prima 2 numara kullanıyorum
3 numara aldım o da çok büyük geldi
arada 2,5 olsaydı
tam olacaktı sanki?
Mrb kızlarrr :)
Sanırım bugün sabah ağlama krizine girdim ama hala içim şüpheli size sorayım dedim..
Yarın 40 ımız çıkıyor ve oğlum 2 3 gündür kakasını kokulu yapıyor ve bezden çıkıyor beliden....
kaka gayet normal cıvık ve günde 3 4 kere kaka yapıyor.....
aramızda var mı böyle olan...
oğlum en son 5 400 olmuştu ve 3 4 saatte bir emziirorum dr söledi kilo alımı fazla diye..acaba kaka beklio bağırsakta ondanmı kokuyorrr
kızlar ya 41. gündeyim kanamam yeniden başladı bir bilgisi olan varmı 37. günde kesilmişti
kızlar ya 41. gündeyim kanamam yeniden başladı bir bilgisi olan varmı 37. günde kesilmişti
Selam anneler.Bebek bezi olarak Molfix kullanıyorum.Bebeğim kakasını yaptığında sırtından çıkıyor bazen.Sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz? Diğer bebek bezleri nasıl acaba,sizler hangi markayı kullanıyorsunuz?
Oruç tutmaya devam ediyorum ve çok şükür sütüm bebeğime yetiyor.Süt miktarı yenilenlerle pek alakalı değil bence.Her bünye farklı oluyor.Hepinizin bol sütü olsun inşallah.
Birşey daha sormak istiyorum benim kızım emdikten sonra emdiği sütün bir miktarını geri çıkarıyor.Kusmak gibi ama tam olarak kusma değil çünkü süt şeklinde.Bu normal mi acaba.sizde yaşıyor musunuz?
canım bizde 51 günlüğüz 5300 kilomuz bizim paşaya da zayıf diyorlar :44: boyu nasıl
Merhabalar
bdt miz hazirandı ama 4 temmuzda suni sancıyla doğum yaptım. normal sancı ile arasındaki farkı bilmiyorum ama dayanamayıp epidural aldım. epidural olayım da anestezi uzmanı bayağı ugrastı. az kalsın bünyem kabul etmeyecekti son denemesinde oldu. sancım kesildi sadece kasılmaları hissettim. ebe bana epidural olanların hiç bişey hissetmediğini söyledi ama ben doğum anını canlı canlı hissettim. zor oldu ama çok şükür Rabbim'e kavuştum kızıma. o gün bugündür anneliğe alışmaya çalışıyorum. bi yandan yanımda kimse yok tek basımayım. eşim izinli oldukca yanımda. elim ayağıma dolaşa dolaşa, uykularım iştahım kaça kaça, bazen sinirli, bazen panik, bazen durmadan ağlayarak, bazen kendini çok suçlu hissederek, kafam karman çorman geçiriyorum bu günleri. ve beni vicdan azabından kıvrandıran ise bebeğime sütüm yetmiyor diye mama vermeye başlamak
nette çok arastırdım sorabileceğim biri yok ve tatmin edici bi cevap bulamadımsizlere sormak istiyorum. bebeğime meme verdiğimde ilk basta emiyor sütün geldiğini hissediyorum sonra meme boşalıyor aslında çekse belki gelecek ama ağlamay baslıyor diğerini veriyorum o da aynısı olunca baslıyor ağlamaya. aç kaldı bebeğim diye vicdan azabı, suçluluk bi yandan o telaşla koşup hemen mama yapıyorum. ilk verdiğim de çok zoruma gitti oturup ağladım ama şimdi kafam karmasık durumda. bi yandan aç kalıyor diye düşünüyorum ( ama bundan emin değilim işte) bi yandan da sütüm olsun diye dua ediyorum elimden geleni yapıyorum süt vermek istiyorum devamlı. mama vermek istemiyorum ona alışır emmez diye korkuyorum
bana bi tecrübeli anne nolur akıl versin bu karmaşadan nolur kurtarsın beni. ne yapayım ben söyleyin bana lütfen[/QUOTE
canım senın yaşadıklarının aynısını yaşadım hemen hemen 40 ım çıkana kadar sinir gerginlik ağlama krizleri ve dolayısıyla sütüm yetmedi oğlum kilo almadı doktor mama takvıyesı verdi ve ben dahada yıkıldım mama verirken ağla ağla bi hal olarak verdim. Benim göğsümün ucuda yoktu ememiyordu bebeğim ve süt azdı neyse mamaya başladım ve süt sağma makinesi aldım iyiki almışım çok memnumum uc çıkardı sütüm arttı kesinlikle stres sıkıntı üzüntü yok yiceksin şefkat huzur inan etkiliyor sütü ben yaptım aynı hataları ama artık düzelmeye başladık 10 gündür çok şükür. süt sağma makinesi al bence ben uyudugu uyanmadıgı zamanlardada sütümü sağıp biberonla veriyorum benimki tembel uyanıp meme çekmıyor çünkü biberon da veriyorum benım mememide emiyor bırakmadı çok şükür ama her bebek aynı olmaz herhalde o biberon korkusu bendede çok olmuştu ilk zamanlar kaşıkla verdim ama kaşıkla olacak gibi değil korkma canım rahat ol mutlu ol sütün artsın
bu arada bana mamayı doktor verdi yetmediği kilo almadıgı için doktor kontorlunde mi veriyorsuun?
canım benim oğlumda 2 gün kaka yapmadı o kıvrandıkça ve elimden bişey gelmedikçe çok üzüldüm gaz masajları yaptım sıcak havlu koydum karnına zeytin y verdim baktım olacağı yok poposuna sürdüm zeytin y. birde netde araştırdım çoçukları şişe tutarlar ya kucakta zeytiny sürünce öyle tuttum ve anında bezi doldurdu o kadar çok yaptıki hemen yıkadık paşamı arkadan bi bez daha battı ama alışkanlık yaptı artık hep 2 günde 1 yapıyor hep uğraştırıyor bizi ilerde bağırsak tembelliği olan çoçuklarda bu durum görülürmüş sende dene istersen bizim yöntemleri inş işe yarar
canım bizde 51 günlüğüz 5300 kilomuz bizim paşaya da zayıf diyorlar :44: boyu nasıl
bizim doğum kilomuz 3770 di.5 gün sonra 3400 oldu.54 günlük olduk
kilomuzda 5.400
ama doğum kilosu çok önemli
3.350 doğmuştu benim oğlum
slm canım benim kızım 4270 gr doğdu boyuda 53 santimdi. 45 günlükken doktor kontrolümüzde 5.5 kilo 59 santim çıktı.doktor elinize sağlık iyi bakmışsınız dedi :) ağladıkça emzirebilirsin dedi. 1 ağustosta aşımız var kaç kilo olmuş merak ediyorum. boyuda 62 santim olmuş bile evde ölçtük.doğum kilosu önemli tabi ama bence dert etme sütün yarıyo demekki bu aylarda hızlı kilo alırlarmış sonra yavaşlar zaten. kilo almaması daha kötü değilmi...
ben de regl oldum sanırım, 51. günde, böyle olan var mı.
pamuk helva ve utopya kızlar sağolun. şimdi meitai siparişimi verdim. 60 a geldi :)) ben wrap baby düşünüyordum hep. sonradan bağlamaya üşenirsem diye korktum. malum 5 mt kumaş,dola dola bitmez :)) mei tai yenidoğanda da kullanılıyormuş. ama en çok ilerleyn zamanlarda işimize yarayacak..ben mei tai kullanıyorum cnm, aldığım site sanal bebek magazasi idi..ancak simdi adı değişmiş tuniko. com olmuş, link vermek yasak sanırım o yüzden virüs uyarısı çıkıyordur herhalde..
hemen hemen aynı çocuklarımızın kg ları bize kimse fazlasın demedi.. tabi bizim sade anne sütü.. kaka da aynı şekilde 2-3 günde bir..rekor denemesinde hatta şu an,ne kdr içimde tutabilirim diyeKizlar kg konusunu yazmis bi arkadas benimde kafam karisik bu konuda
ruzgar 3300 gr 49 cm dogdu 30. gun 4800 gr 56 cm olmustu ebe mamayi kes cok kgsu obez olacak dedi dru hastanede yattigi icin su kaybi olmamasi gerek mamada ver dedi gunde 50 gr alirmis bebekler 30 gunde 1500 gr ediyo zaten sizce cokmu kgsu
bide benim oglan hergun kaka yapmiyo niye ki bu zyagi falanda icirdim sonuc ayni kaka yapmiyo hergun en son ctesi gecesi fitille yaptirdim bakalim ne zaman yapicak tekrar
benm de 37 de kesildi,bir gün takip ettim gelmedi. abdest aldım iki vakit namaz kıldım.sonra ağdaya gittim. dönüşte adet kanaması gibi ama ondan miktar olarak çok çok az kan geldi. iki gündür de öyle. bugün kadın doğuma muayeneye gittim 40 olduk diye. içime baktı temiz dedi. normal kabul edeceğiz dedi. ne kdr devam edecek bilmiyorum ama bu sabahtan itibaren her halükarda kanama müddetim doluyor 40 ı tamamladığı için. üstü özür sayılacak.. sen yine de bi dr una görün derim canım..kızlar ya 41. gündeyim kanamam yeniden başladı bir bilgisi olan varmı 37. günde kesilmişti
ben de eski fiziğime kavuşamadım ama bundan hiç de şikayetçi değilim. tamam göbeğin hala vıcık vıcık oluşu rahatsız ediyor. en kısa zamanda sıkılaştırmam lazım. ama 45 le hamile kalmıştım.65 le doğuma girdim. şimdi 52 yim.. 8 kg doğumda gitti gerisi de emzirirken bir ayda gitmiş.. emzirirken senin de gider canım sen hiç merak etme..biraz vakit ver kendine..kızlar selam benim çok kilom kaldı ya siz ne durumdasınız sanki 3-4 aylık hamıle gibiyim hala(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?