- 10 Haziran 2012
- 3.953
- 1.282
- 198
Selam anneler.Zeynep Ela 51 günlük oldu.3 numara bebek bezine başladık.1 aylıkken emziğe alıştırdım.İyimi ettim bilmiyorum ama çok rahat ediyorum.Başka emziğe alıştıran var mı?
Oruç tutuyorum 2 gündür zorlamadı çok şükür.Sütümde kesilmedi.
Ayvalığa gittik tatile.Bebeğim zorlamadı beni.Havuza da denize de girebildim.Akşam yemekleri öncesi ağlama krizlerini saymazsam rahat bir tatil geçirdik.
Sıcaklar yüzünden bebeğim uyumakta zorlanıyor.Sizde durumlar nasıl?Sıcaklar etkiliyor mu?
slm hanımlar inş butun bebişler ve anneler iidir
bu sıcaklarda camasır yıkaması cok kolay oluo ama utulemesi cok zor ben artk utulemıorum bebişin kıyafetlerini dalinin yumusatıcısını kullanıorum siz yumusatıcı kullanmaya basladınız mı?[/Q
ilk zamanlar ütüledım baktım olmuyo bıraktım.yumusatıcı kullanmıyorum son durulama suyu oldugu için zararlı.ben kendimize bile kullanmıyorum.
slm hanımlar inş butun bebişler ve anneler iidir
bu sıcaklarda camasır yıkaması cok kolay oluo ama utulemesi cok zor ben artk utulemıorum bebişin kıyafetlerini dalinin yumusatıcısını kullanıorum siz yumusatıcı kullanmaya basladınız mı?
Bebeğin hayırlı olsun canım...
Sütünü sağmayı denedin mi hiç ?
Göğüslerinin yumuşadığını hissettiğin an sıktığında süt geliyor mu hala ?
Birde bebeğin karnının doyup doymadığı bezinin ağırlığından ve kaka sayısından belli olur mutlaka.
Teşekkür ederim. süt sağma aleti almadım, nasıl kullanılır neden kullanılır mutlaka gerekli midir bilmiyorum da. onu da araştırdım ama sağdığım sütü yine biberonla vermeyecek miyim bebeğe? sağdığım sütleri nasıl saklayacağım? saklanan bekleyen süt anlık anne sütü gibi olur mu? aman ne bileyim kafam karışık işte. . .
kaka pek sık yapmıyor mama verdiğimde karnı doyduğunda da yapmayabiliyor.
anneler selaam
nasılsınız bebişler nasıl??
bizde bayadır giremiyoruz
mevlüttü gelen gidendi kırktı çıktıydı çıkıcaktı
neyse hepsi geçti
nihayet çekirdek aile olarak kaldık : )))
dün evlilik yıldönümümüzdü
evimizde ve ilk yılımızda 3 kişi olarak çok mutluydukkkk : ))
ancak bir sıkıntımız var annecikler
bugün 3. günümüz kaka yapamadı rüzgar : (((
hergün 5-6 kez yapardı
44. günümüz bugün ama o sııkınıp ıkınıp yapamadıkça ben kahroluyorum bildiğiniz bişey varmı???
napmalıyım huuff : (14:
mrb annecikler..10 gün önce oğlumun kilosunu doktor amcası 5400 ölçtü ve o zaman 45 günlük dük sanırım kilosu fazla beyimizi dedi her ağladığında meme verme dedi.dün tarttım bizimki 5800 olmuş bile.3 saatte bir emzirmeme rağmen .şimdi 56 günlüğüz sizce normal mi.sizlerin bebişlerinin kiloları nasıl?
anneler selaam
nasılsınız bebişler nasıl??
bizde bayadır giremiyoruz
mevlüttü gelen gidendi kırktı çıktıydı çıkıcaktı
neyse hepsi geçti
nihayet çekirdek aile olarak kaldık : )))
dün evlilik yıldönümümüzdü
evimizde ve ilk yılımızda 3 kişi olarak çok mutluydukkkk : ))
ancak bir sıkıntımız var annecikler
bugün 3. günümüz kaka yapamadı rüzgar : (((
hergün 5-6 kez yapardı
44. günümüz bugün ama o sııkınıp ıkınıp yapamadıkça ben kahroluyorum bildiğiniz bişey varmı???
napmalıyım huuff : (14:
Merhabalar
bdt miz hazirandı ama 4 temmuzda suni sancıyla doğum yaptım. normal sancı ile arasındaki farkı bilmiyorum ama dayanamayıp epidural aldım. epidural olayım da anestezi uzmanı bayağı ugrastı. az kalsın bünyem kabul etmeyecekti son denemesinde oldu. sancım kesildi sadece kasılmaları hissettim. ebe bana epidural olanların hiç bişey hissetmediğini söyledi ama ben doğum anını canlı canlı hissettim. zor oldu ama çok şükür Rabbim'e kavuştum kızıma. o gün bugündür anneliğe alışmaya çalışıyorum. bi yandan yanımda kimse yok tek basımayım. eşim izinli oldukca yanımda. elim ayağıma dolaşa dolaşa, uykularım iştahım kaça kaça, bazen sinirli, bazen panik, bazen durmadan ağlayarak, bazen kendini çok suçlu hissederek, kafam karman çorman geçiriyorum bu günleri. ve beni vicdan azabından kıvrandıran ise bebeğime sütüm yetmiyor diye mama vermeye başlamak
nette çok arastırdım sorabileceğim biri yok ve tatmin edici bi cevap bulamadımsizlere sormak istiyorum. bebeğime meme verdiğimde ilk basta emiyor sütün geldiğini hissediyorum sonra meme boşalıyor aslında çekse belki gelecek ama ağlamay baslıyor diğerini veriyorum o da aynısı olunca baslıyor ağlamaya. aç kaldı bebeğim diye vicdan azabı, suçluluk bi yandan o telaşla koşup hemen mama yapıyorum. ilk verdiğim de çok zoruma gitti oturup ağladım ama şimdi kafam karmasık durumda. bi yandan aç kalıyor diye düşünüyorum ( ama bundan emin değilim işte) bi yandan da sütüm olsun diye dua ediyorum elimden geleni yapıyorum süt vermek istiyorum devamlı. mama vermek istemiyorum ona alışır emmez diye korkuyorum
bana bi tecrübeli anne nolur akıl versin bu karmaşadan nolur kurtarsın beni. ne yapayım ben söyleyin bana lütfen
mrb annecikler..10 gün önce oğlumun kilosunu doktor amcası 5400 ölçtü ve o zaman 45 günlük dük sanırım kilosu fazla beyimizi dedi her ağladığında meme verme dedi.dün tarttım bizimki 5800 olmuş bile.3 saatte bir emzirmeme rağmen .şimdi 56 günlüğüz sizce normal mi.sizlerin bebişlerinin kiloları nasıl?
Selam anneler.Bebek bezi olarak Molfix kullanıyorum.Bebeğim kakasını yaptığında sırtından çıkıyor bazen.Sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz? Diğer bebek bezleri nasıl acaba,sizler hangi markayı kullanıyorsunuz?
Oruç tutmaya devam ediyorum ve çok şükür sütüm bebeğime yetiyor.Süt miktarı yenilenlerle pek alakalı değil bence.Her bünye farklı oluyor.Hepinizin bol sütü olsun inşallah.
Birşey daha sormak istiyorum benim kızım emdikten sonra emdiği sütün bir miktarını geri çıkarıyor.Kusmak gibi ama tam olarak kusma değil çünkü süt şeklinde.Bu normal mi acaba.sizde yaşıyor musunuz?
Selam anneler.Bebek bezi olarak Molfix kullanıyorum.Bebeğim kakasını yaptığında sırtından çıkıyor bazen.Sizde aynı sorunu yaşıyor musunuz? Diğer bebek bezleri nasıl acaba,sizler hangi markayı kullanıyorsunuz?
Oruç tutmaya devam ediyorum ve çok şükür sütüm bebeğime yetiyor.Süt miktarı yenilenlerle pek alakalı değil bence.Her bünye farklı oluyor.Hepinizin bol sütü olsun inşallah.
Birşey daha sormak istiyorum benim kızım emdikten sonra emdiği sütün bir miktarını geri çıkarıyor.Kusmak gibi ama tam olarak kusma değil çünkü süt şeklinde.Bu normal mi acaba.sizde yaşıyor musunuz?
Merhabalar
bdt miz hazirandı ama 4 temmuzda suni sancıyla doğum yaptım. normal sancı ile arasındaki farkı bilmiyorum ama dayanamayıp epidural aldım. epidural olayım da anestezi uzmanı bayağı ugrastı. az kalsın bünyem kabul etmeyecekti son denemesinde oldu. sancım kesildi sadece kasılmaları hissettim. ebe bana epidural olanların hiç bişey hissetmediğini söyledi ama ben doğum anını canlı canlı hissettim. zor oldu ama çok şükür Rabbim'e kavuştum kızıma. o gün bugündür anneliğe alışmaya çalışıyorum. bi yandan yanımda kimse yok tek basımayım. eşim izinli oldukca yanımda. elim ayağıma dolaşa dolaşa, uykularım iştahım kaça kaça, bazen sinirli, bazen panik, bazen durmadan ağlayarak, bazen kendini çok suçlu hissederek, kafam karman çorman geçiriyorum bu günleri. ve beni vicdan azabından kıvrandıran ise bebeğime sütüm yetmiyor diye mama vermeye başlamak
nette çok arastırdım sorabileceğim biri yok ve tatmin edici bi cevap bulamadımsizlere sormak istiyorum. bebeğime meme verdiğimde ilk basta emiyor sütün geldiğini hissediyorum sonra meme boşalıyor aslında çekse belki gelecek ama ağlamay baslıyor diğerini veriyorum o da aynısı olunca baslıyor ağlamaya. aç kaldı bebeğim diye vicdan azabı, suçluluk bi yandan o telaşla koşup hemen mama yapıyorum. ilk verdiğim de çok zoruma gitti oturup ağladım ama şimdi kafam karmasık durumda. bi yandan aç kalıyor diye düşünüyorum ( ama bundan emin değilim işte) bi yandan da sütüm olsun diye dua ediyorum elimden geleni yapıyorum süt vermek istiyorum devamlı. mama vermek istemiyorum ona alışır emmez diye korkuyorum
bana bi tecrübeli anne nolur akıl versin bu karmaşadan nolur kurtarsın beni. ne yapayım ben söyleyin bana lütfen
Eki Görüntüle 470001 Eki Görüntüle 470002
tam olarak bunlar işte..kanguru ortopedik olmadığı için önerilmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?