Merhaba taze anneler,
Benim oğlum da 14.06.2012 de spinal sezeryan ile hayatıma girdi. 38+0 da iri bebek bu beklemez dedikleri için sezeryan oldu. Zaten tersdi de. İri dedikleri oğlum 2.870 gr 48 cm doğdu.
1 aylık kontrolünde 3.780gr ve 52 cm oldu. (oğlum minik olduğu için 4 paket 1 numara bez kullandık biz. 2 numaraya yeni geçtik. )
Bugün de 40 ımız doldu. telefondan biraz takip ettim ama yazmaya pek fırsatım olmadı. şimdi fırsat buldum ama yazacak o kadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum.
En büyük sıkıntım süt. sütüm yok malesef. Oğlum mamayla besleniyorburda emzirmekten göğüsleri yara olan anneleri ne kadar kıskandım bilemezsiniz. Çok uğraştım hala da tam pes etmiş değilim ama umudum da kalmadı. Sağıp çıkan bir tatlı kaşığı sütü (günde en fazla 2-3 kere bu kadar çıkıyor) ilaç niyetine veriyorum oğluma. geri kalanı mama malesef.
DEnemediğim bişi kaldı mı bilmiyorum, deneyip aklıma gelenleri yazayım: Humana steel tee, rezene, ısırgan çayları, dereotu, semizotu, bulgur, marul, yeşillikler, et, yumurta, helva, tatlı, en az 4litre suyu yazmıyorum bile, vitamalt, dut kurusu suyu, incir kurusu ve suyu, hurma, doktorlar kompostosu, bilimum komposto. Muhammed suresi 15. ayeti de burdan okudum o da üzerimde hala. neyse işte olmayınca olmuyor. sürekli sağmayı da denedim birtek düzenli onu yapamamışımdır ama o da günde en az 5-6 seferden eksik değil. sadece 2 saatte bir sağmayı sürekli yapamıyorum.
Süt dışında çok sorunumuz yok. ok huysuz bir bebek değil ama kucağa alıştı. Kucakta rahat uyuyor. Gaz sancılarımız da sanırım yeni yeni başlıyor. ıkınıp sıkınmların haddi hesabı yok. Kaka hiç günde 1 den fazla olmadı bizde sanrım mamayla beslenmeden. En fazla da 2 gün yapmadığı oldu ilaç vermedik hiç ama zyağı 2 kere verdik. bir de iki gündür rezene cayı vermeye basladım ama günde ne kadar verilir fikrim yok. bilen varsa söylerse çok sevinirim.
Sünnetini de 35 günlük yaptırdık. Eski usuül mü yeni mi bilmiyorum ama bezini bağlamaya devam ettik. Küçük bi sargı bezli dikişi var onun üzerine her değişmede bi krem sürüyoruz. dikişler düşünce iyileşmiş olacak. Bugün 5. gün 4 dikişten 3ü düştü. yarına biter sanırım. olurken biraz ağladı ama çok değil. ben de tavsiye ederim. hem sağlık açısından iyi hem de hatırlamaması bana dha iyi gelio.
aklıma sünnetten sadece şöle bişi takıldı: sünnetçi çıtçıtlı bodylerin erkek bebeklere zarar verdiğini bilmem ne probleminin (inmemiş testis yada onun gibi bişi) bu bodyler çıktıktan sonra arttığığını söyledi. Böyle bişi duyan var mı aranızda? saçma geldi ama ne biliyim söylenen herşeye takılıo insan :)
valla aklıma gelenleri karma karışık yazdım kızlar fırsat bulmuşken :) hepinize bol uykulu gazsız sütlü zamannlar diliyorum :)
Merhaba taze anneler,
Benim oğlum da 14.06.2012 de spinal sezeryan ile hayatıma girdi. 38+0 da iri bebek bu beklemez dedikleri için sezeryan oldu. Zaten tersdi de. İri dedikleri oğlum 2.870 gr 48 cm doğdu.
1 aylık kontrolünde 3.780gr ve 52 cm oldu. (oğlum minik olduğu için 4 paket 1 numara bez kullandık biz. 2 numaraya yeni geçtik. )
Bugün de 40 ımız doldu. telefondan biraz takip ettim ama yazmaya pek fırsatım olmadı. şimdi fırsat buldum ama yazacak o kadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum.
En büyük sıkıntım süt. sütüm yok malesef. Oğlum mamayla besleniyorburda emzirmekten göğüsleri yara olan anneleri ne kadar kıskandım bilemezsiniz. Çok uğraştım hala da tam pes etmiş değilim ama umudum da kalmadı. Sağıp çıkan bir tatlı kaşığı sütü (günde en fazla 2-3 kere bu kadar çıkıyor) ilaç niyetine veriyorum oğluma. geri kalanı mama malesef.
DEnemediğim bişi kaldı mı bilmiyorum, deneyip aklıma gelenleri yazayım: Humana steel tee, rezene, ısırgan çayları, dereotu, semizotu, bulgur, marul, yeşillikler, et, yumurta, helva, tatlı, en az 4litre suyu yazmıyorum bile, vitamalt, dut kurusu suyu, incir kurusu ve suyu, hurma, doktorlar kompostosu, bilimum komposto. Muhammed suresi 15. ayeti de burdan okudum o da üzerimde hala. neyse işte olmayınca olmuyor. sürekli sağmayı da denedim birtek düzenli onu yapamamışımdır ama o da günde en az 5-6 seferden eksik değil. sadece 2 saatte bir sağmayı sürekli yapamıyorum.
Süt dışında çok sorunumuz yok. ok huysuz bir bebek değil ama kucağa alıştı. Kucakta rahat uyuyor. Gaz sancılarımız da sanırım yeni yeni başlıyor. ıkınıp sıkınmların haddi hesabı yok. Kaka hiç günde 1 den fazla olmadı bizde sanrım mamayla beslenmeden. En fazla da 2 gün yapmadığı oldu ilaç vermedik hiç ama zyağı 2 kere verdik. bir de iki gündür rezene cayı vermeye basladım ama günde ne kadar verilir fikrim yok. bilen varsa söylerse çok sevinirim.
Sünnetini de 35 günlük yaptırdık. Eski usuül mü yeni mi bilmiyorum ama bezini bağlamaya devam ettik. Küçük bi sargı bezli dikişi var onun üzerine her değişmede bi krem sürüyoruz. dikişler düşünce iyileşmiş olacak. Bugün 5. gün 4 dikişten 3ü düştü. yarına biter sanırım. olurken biraz ağladı ama çok değil. ben de tavsiye ederim. hem sağlık açısından iyi hem de hatırlamaması bana dha iyi gelio.
aklıma sünnetten sadece şöle bişi takıldı: sünnetçi çıtçıtlı bodylerin erkek bebeklere zarar verdiğini bilmem ne probleminin (inmemiş testis yada onun gibi bişi) bu bodyler çıktıktan sonra arttığığını söyledi. Böyle bişi duyan var mı aranızda? saçma geldi ama ne biliyim söylenen herşeye takılıo insan :)
valla aklıma gelenleri karma karışık yazdım kızlar fırsat bulmuşken :) hepinize bol uykulu gazsız sütlü zamannlar diliyorum :)
merhabalar okuyunca yazmadan edemedim bende haziran annesiyi bendede aynı dertten vardı hatta daha fazlası göğüs uçlarım olmadığı için oğlum emmeye başlamadı doğumdan 3 gün sonra sütüm geldi ama oğluma yetmiyor tabiki emmediği için stresten ve uykusuzluktan sütüm azalmaya başladı yok denecek kadar azdı damla damla toplayıp veriyordum oğluma o yazdığın herşeyi bende denedim ama bir yazı okumuştum bayanın kızı emmiyormuş ve sütü yokmuş elektrikli pompoayla yılmadan devam etmiş ve aylarca çocuğuna kendi sütünü biberonla vermiş bende yaparım dedim ve her 2 saatte bir elektrikli pompayla sağıyorum vaktim varsa sağdıktan 1 saat sonra aradada sağıyorum beyne süt yetmiyor daha çok üret mesajı gidiyormuş sık sağmada gerçektende 2 hafta içinde 2 saatte bir 10 ml gelen sütüm şu an ortalama 50-60 ml oldu sabahları 100 ml bile çıkıyor pes etme bende mama takviyesi yapıyorum ama 50ml anne sütü 30 ml mama yinede biraz olsun içim rahatlıyor anne sütünü alınca birde aktardan hurma pekmezi önermişlerdi hiç bişi fayda etmedi o pekmezi yeyip arkasına süt içiyorum oda iyi umarım faydalı olur ve biraz olsun sütün gelir bir an önce elektrikli pompayla düzenli sağmaya başlaman lazım benim bildiklerim ve uyguladıklarım bu kadar.
Günaydın anneler.Benim kızım 55 günlük oldu.Gece ve gündüzü ayırd ediyor artık ya.Gece 10-11 gibi uyuyor.2-3 saatte bir uyanıp emiyor,altını değiştiriyorum gözünü bile açmadan uyumaya devam ediyor.Sabah 6 dan sonra bekleki uyusun.Gündüz uyuması için sallıyorum,pışpışlıyorum,banyo yaptırıyorum ama çok az uyuyor.Sizin de var mı uyku sorununuz?
Herkeze günaydın benim kafamı takılan bişey var kızım 40 günlük oldu kilo alımı için doktor güzel dedi bir ayda 1100kgalmis günde rahat 7,8 bez değiştiriyor sürekli emmek istiyor bende emziriyorum ama goguslerin yumuşak yani dolmuyor gibime geliyor emziren annelere sormak istiyorum sizin de öylemi benimkisi hiç sert olmuyo
Günaydın anneler.Benim kızım 55 günlük oldu.Gece ve gündüzü ayırd ediyor artık ya.Gece 10-11 gibi uyuyor.2-3 saatte bir uyanıp emiyor,altını değiştiriyorum gözünü bile açmadan uyumaya devam ediyor.Sabah 6 dan sonra bekleki uyusun.Gündüz uyuması için sallıyorum,pışpışlıyorum,banyo yaptırıyorum ama çok az uyuyor.Sizin de var mı uyku sorununuz?
öncelikle bebişinle mutlu günler diliyorum canım. sütünün olmammasına üzüldüm gerçekten ama pes etme sen canım devam et hepsine inşallah sütün olur moralini yüksek tutmaya çalış. humananın kolik için özel maması var onu kullan istersen mama yiyen bebeklerde kolik çok olabiliyor bir de kolik biberonları varmış dr.browns dı sanırım markası. gaz sancıları çok zor oluyor bizde gaz için milupanın rezene çayını veriyoruz. günde en fazla 100 cc verilebilir diye biliyorum. benim kızım fazla içmiyo zaten.
sünnetiniz de hayırlı olsun.
dileklerin için teşekkürler
Merhaba taze anneler,
çok teşekkürler canım bilgiler için, iyi dilekler için. avent kullanıyorum biberonda dr. browns a baktım ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim. bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim. mamayı duymamıştım onu araştırayım bi. rezeneyi de ben normal doğadan poşet rezene kullanıyorum. ağır gelir mi bebeğe? milupanınkini alacağım öyleyse
şu moral işini başarsam zaten. aslında herşey çok güzel. o kadar çok istemiştim bebeğim olsun 2 sene önce olsa bugünü göreceğime hayatta inanmazdım şimdi çok şükür dünya tatlısı bir oğlum var mutlu olacağıma kafama takıyorum herşeyi
dr browns kullan acayip azaltıyor gazı biz çok çektik ama nezamandır o biberondan dolayı kalmadı gibi
bide tabi milupanın bebekler için olan rezenesini veriyorum
normal rezene ağır gelir
30 cc olarak günde 3 kez veriyorum öğünlere böldüm
çok rahat gaz çıkartıyor paşacımm
merhaba anneler, bende 14.06.2012 de doğumumu yaptım oğluşum 39+0 da 4350 56 cm doğdu ama buna pek sevinemedık
cunku doktorlar iri bebekler cok doymadığından kan sekeri yukselebilir havale riski cok fazla dedı 3 gun
emzirdim ve doktor sütün sulu cocuk doymuyor dedı ve mamaya başladıkşimdi de beni emmeyi bıraktı sırf mama
veriyoruz akabinde mama yüzünden kaka sorunu bizde de başladı 1 haftadır 2 kere yapmıştır doktorumuz artık ilaç verdi dünden beri onu kullanıyoruz ama yıne tık yok. yavrum ıkına ıkına mafoluyoraptamil kullanıyorduk şimdi apamilin konformil maması varmış kabızlık için onada başladık ama durum ne kadar devam edicek bilmiyorum zeytin y. totosuna sürüyorum ama cok ileri süremiyorum korkuyorum birşey olucak dıye bu totosuna zeytin y. nasıl sürüyorsunuz anneler?????
dr browns kullan acayip azaltıyor gazı biz çok çektik ama nezamandır o biberondan dolayı kalmadı gibi
normal rezene ağır gelir
normal rezene ağır gelir
çok teşekkür ederim, benzer şeyleri yaşayanlarla durumu paylaşmak insana iyi geliyor. bir de dr browns ın hangi biberonu. dar ağız, geniş ağız vs çeşitleri var. hangisi iyi geliyor acaba. ben de milupanın rezenesini alayım madem ağır gelmesin oğluşuma.
bir de reflü derdi var zaten bizde. sürekli midesi ekşiyor gibi birde kusmukları burnundan geliyor. hele sabah fışkırttı resmen yediği tüm mamayı. dr yapacak çok fazla bişi yok, bebeklerin çoğunda olur. yedikten sonra dik tut biraz dedi. o kadar.
çok teşekkürler canım bilgiler için, iyi dilekler için. avent kullanıyorum biberonda dr. browns a baktım ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim. bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim. mamayı duymamıştım onu araştırayım bi. rezeneyi de ben normal doğadan poşet rezene kullanıyorum. ağır gelir mi bebeğe? milupanınkini alacağım öyleyse
şu moral işini başarsam zaten. aslında herşey çok güzel. o kadar çok istemiştim bebeğim olsun 2 sene önce olsa bugünü göreceğime hayatta inanmazdım şimdi çok şükür dünya tatlısı bir oğlum var mutlu olacağıma kafama takıyorum herşeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?