kizlar ya bu devlet hastanelerinde normla muayene gibi olmaya gitseniz yapmiyorlarmi?
yani yapilmasi gerekmiyormu bunlarin??
demeye ne gerek varki? sanki takibi orda yaptiriyormus gibi davranin nerden bilecekler
ozele gittiginizi?? birde ozelde yapinca devlet karsilamiyormu? anlamadim bu isi??
ben tr deyken muyene icin cuzi bir miktar oduyordum 10 tl mi ne
bu testler icinde oyle olmuyormu??
kizlar ya bu devlet hastanelerinde normla muayene gibi olmaya gitseniz yapmiyorlarmi?
yani yapilmasi gerekmiyormu bunlarin??
demeye ne gerek varki? sanki takibi orda yaptiriyormus gibi davranin nerden bilecekler
ozele gittiginizi?? birde ozelde yapinca devlet karsilamiyormu? anlamadim bu isi??
ben tr deyken muyene icin cuzi bir miktar oduyordum 10 tl mi ne
bu testler icinde oyle olmuyormu??
ben bu sefer öyle yaptırcam cnm defnem de hep özelde yaptırmıştımmm ama ilk testler kan idrar falan devlette yapılıyo ama diğerleri yapılmıyoo 2 li test falan cnm....
Cnm yaa senin su bulantilarin ne olacak. Cok kotu gercekten insaALLAH tez zamanda kurtulursun. 9 ay boyle devam edemez.
Cnm senin simdi dedigin laf mi? Hos degil gercekten kafa basmiyor gibi kelimeler...
Burdaki herkezin kafasi basmiyor birtek seninki basiyor demek ki napalim... Gercekten kirici oldun.
Ben kendi adima alindim...
Hamilelik topiginde ozelliklede ilk uc aylarda asermek oluyor ve bunu kontrol edile bilinse zaten konu olmaz. Bu topikte asermeden, bebegin cinsiyetinden, doktor tavsiyelerinden vs konusulmiyacakta neyden konusulacak?
canım işin saçma tarafı bu zaten
özele gidiyorum 22.5 verıyorrum sadece
ama tahlıle gelınce ordaki doktor bıle devlette yaptır dıyor neden cunki oda bılıyor orda pahalı olcagını
ilk tahlıllerde 100 yada 150 cıvarı demıstı tam hatırlamıyorum
e geldım devlette para ödemeden yaptırdım
benım aklımdakıde bu yuzden burdada bırıne devam etmekti
ama o kadar aksiki burdaki gitmek istemiyorum
zaten adamda muaynanesine cagırıyor
yoksa sallamıyorlar
burası Türkiye canım ne yazıkki hastanelerde vee mahkemelerde işler öbür ülkelerdeki gibi yürümüyor :S
canim sen nerdeydin? yokmu baska yakinlarda devlet hastanesi filan??amin cnaım inşallah banada moral oldu baya
yoksa bende hissetmiyordum hiç
doktora gitmeden once kesın bişey oldu deyip durdum kendime
o gun görunce moral oldu baya
benımde 24 unde gıtmem lazım yakınmıs aramız
yok canım ben dosya falan almadım yenı kayıp yaptı
tabı eski tahlılımı falan yanımda goturdum
oncekı doktor boyle boyle dedım
ben 5. haftadan sonra elevit içiyorum sadce canım
doktor sordu folic asit içiyormusun elevit içiyorum dedım
tamam onun ıcındede var zaten dedı öylee
ben napıcam bılmem doktor meselesini ya
ben bu sefer öyle yaptırcam cnm defnem de hep özelde yaptırmıştımmm ama ilk testler kan idrar falan devlette yapılıyo ama diğerleri yapılmıyoo 2 li test falan cnm....
evet ya, ben de daha kimseye söylemediğim için bu konuda kimseyle konuşamıyorum. ama karşımdaki sıkılırmı acaba diye de düşünürüm. burda paylaşmak daha güzel oluyo, hepimiz hamileyiz, aynı ayda doğum yapcaz inşallah. // evet artık tekme atsın bebişler .)) bende doktor baya uğraştı usg de,ikiz olabilir dedi. e gıdıklanmaktan fısat vermedim adama. 25 inde bi daha bakcaz. ))yiyiz canim kizi uyuttum yatti bende birazdan yatsam iyi olcek ama boyle net basinda zaman gecirmek cok hosuma gidiyor hep bebislerden bahsediyoruz cunku:) baskasina ne kadar sikici gelir belkide dimi:))
canim zaten mini minnak nasil hissedicez? benimki suan yarim cm. icim urperiyor dusundukce diyorum
ilk kizimda boyleydi simdi 93 cm masallah. onumuzde cok uzun bir yol varmis gibi geliyor
hele su 16 haftada tekmeler baslayinca insnain icinde sanki kelebkler ucusuyor gibi geliyor bir kere vursun diye
pur dikkat kesiliyorsun :))
ben ultrasondaki o kalp atisini hayal ediyorum minnak kalbini:)
dusunsene suan 2 kalp var bizde hatta bazisinda 3:)
amin cnaım inşallah banada moral oldu baya
yoksa bende hissetmiyordum hiç
doktora gitmeden once kesın bişey oldu deyip durdum kendime
o gun görunce moral oldu baya
benımde 24 unde gıtmem lazım yakınmıs aramız
yok canım ben dosya falan almadım yenı kayıp yaptı
tabı eski tahlılımı falan yanımda goturdum
oncekı doktor boyle boyle dedım
ben 5. haftadan sonra elevit içiyorum sadce canım
doktor sordu folic asit içiyormusun elevit içiyorum dedım
tamam onun ıcındede var zaten dedı öylee
ben napıcam bılmem doktor meselesini ya
bak bakalım benim gibi düşünen kaç kişi var.bi şeyi bi kerede anlamıyosan buna kafan basmıyo denir.hem ben kim söyledi bilmiyorum bile konuşan herkeze söylüyorum.
cnm benim 3 sene olcak nerdeysee o yüzden şimdi bilemiyorum ama dediğim gibi 2 li testler falan genelinde hep bunun için olan özel kliniklerde oluyoduu biraz tuzlu da olabiliyoo cnmbu 2 li test falan ne kadar acaba onu merak ediyorum bende bi araştırayım olmazsa
ona göre hazırlıklı gideyim
canim sen nerdeydin? yokmu baska yakinlarda devlet hastanesi filan??
ben burda yapmazlar diye dusunuyordum bebegin kalp atisini alinca yaptilar testleri bana gunlukte verdiler
ultraon resimlerini yapistirmak ve muayene takibi icin. insanin cok hosuna gidiyor defnemde yaprak gibi savrulmustum bunda ins sabit kalmak istyorum dr ada guveniyorum acikcasi.
benim sansim olmadigi icin bayildim burda ucreti ama bakiyorumda trdende cok farkli degilmis yani
biri 600 filan diyordu yuh yani ben 750 sezeryan yaptim ozel hastanede ustelik 2 gece kalicaktim ama ben evim yakin diye ciktim ilk geceden sonra.
canim bosuna gerginlik yaratmaya hic gerek yok. kapandi gitti
konusan kim olursa olsun bu sekilde bir uslubada gerek yok
hepimiz burda en guzel gunlerimizi paylasmak icin bulunuyoruz.
uzatipta birbirimizin kalbini kirmayalim
evet ya, ben de daha kimseye söylemediğim için bu konuda kimseyle konuşamıyorum. ama karşımdaki sıkılırmı acaba diye de düşünürüm. burda paylaşmak daha güzel oluyo, hepimiz hamileyiz, aynı ayda doğum yapcaz inşallah. // evet artık tekme atsın bebişler .)) bende doktor baya uğraştı usg de,ikiz olabilir dedi. e gıdıklanmaktan fısat vermedim adama. 25 inde bi daha bakcaz. ))
Ben hamilelik öncesinden beri folbiol alıyorum. internetten okudum da, 8. haftadan sonra bi anlamı yokmuş folikasit almanın. benim doktor devam dedi. alıyorum hala. // Ayy bi de ikili test var dimi? 11-14. hafta arası. çok korkuyorum ben ondan.
Hayır ama sanki ilk defa söylemişim gibi lanse ediliyor defalarca söyledim ben bunu ki başkaları da destek çıktı evet konuşmayalım diye.ben sizin söylediğiniz şeylerin HİÇBİRİNİ YİYEMİYORUM BURDA KONUŞTUĞUNUZ YİYECEKLERİ GECELERİ RÜYAMDA GÖRÜYORUM.BEN BİR HAFTADIR Bİ KİRAZ İÇİN AĞLIYORUM AMA YİYEMİYORUM ONU DA BURDAN SOKTULAR KAFAMA.DEFALARCA RİCA ETTİM ANLAMADILAR EN SONUNDA USLUPTA DEĞİŞİKLİK YAPTIM O ZAMAN ANLADILAR.
tamam hassasiyetini anliyorum bende sana katiliyorum. ama oldu bir kere acildi konu gitti
burda kimse kimseye kotu birsey yapmak istemez. zor durumdada birakmak istemez sadece fikir vermeye calisiyorlardi
soyle guzel boyle lezzetli diyen olmadi yazilari oku hep nasil ulasilabilir korgo bilmem ne boyle seylerden bahsettik
ayrica sen hala ayni dusundesin. burda kimse sen uslubunu degistirdin diye birseyi anlayacak yada susacak degil
sadece digerlerini dusundugu icin bahsetmiyorlar.yada bahsetmemeye dikkat edecegiz. neticede hepimiz yetiskin insaniz. birbirimizi uyarabbiliriz ama bununda bir yolu yordami var. birbirmize cikisamayiz buna kimsenin hakki yok.
zaten hepimizde yeterince sagduyuluyuzki bu konuda sana hak veriyoruz ama soyleyis seklini yadirgadik bilmem anlatabildimmi? neyse kapatalim.
Hayır ama sanki ilk defa söylemişim gibi lanse ediliyor defalarca söyledim ben bunu ki başkaları da destek çıktı evet konuşmayalım diye.ben sizin söylediğiniz şeylerin HİÇBİRİNİ YİYEMİYORUM BURDA KONUŞTUĞUNUZ YİYECEKLERİ GECELERİ RÜYAMDA GÖRÜYORUM.BEN BİR HAFTADIR Bİ KİRAZ İÇİN AĞLIYORUM AMA YİYEMİYORUM ONU DA BURDAN SOKTULAR KAFAMA.DEFALARCA RİCA ETTİM ANLAMADILAR EN SONUNDA USLUPTA DEĞİŞİKLİK YAPTIM O ZAMAN ANLADILAR.
en iyisi normal muane gibi gitmek, ilk ve sadece ona gidiyor gibi.canim bence git bende diyordum ama benim yaninda var kanama dedi. durumuna bir baksin ins birsey yoktur ama belki ihtiyacin varsa hapa baslatir. ama benim icime hic kotu birsey gelmiyor. Allah biliyorya.
ondan sonrada aylik gidersin. hem testleride bir yorulatirsin. icin rahat eder.
bu arada su cig et ve hayvanlardan gecen bir hastalik varya onun icinde test yapiyorlarmi ya?
aklima takildi. ??
maalesef bazi dr cok kaprisli oluyro ama bazilarida iyi oluryorlar. sen normal muayene gibi gitsen zaten bu testler genel herkese yapilamsi gerekenler testler degilmi? oda sen demeden verir herhalde vermezse de test olmayacakmi dersin? hangi tesleri devlet yapabiliyor dersin. onlari yaptirirsin kalanlarida ozele artik
benim burda secenegim olmadigi icin 150 $ tuttu testler tamda icerigi nedir bilmiyorum rubella hapatitb tam kan sayimi vardi idrarida aldi onda ne bakiliyor bilmiyorum benim hepatit b asim var zaten tum dozlar tamam
enyse yine dustum cenem ya
iyiyiz canim sen nasilsin? bebis nasil??
evet canım bana da mantıklı geldi. böyle deneyelim bakalım.canım ılkınde soyle oldu
ozelden randevu alamadım daha gecenlerde anca alabıldım
ılkınde burdan bırıne gıttım ama hastanede calısmıyor sadece muaynanesı var
tahlıllerı yazdı kase bastı hemsıre adı soyledı ona soyle dedı
zaten sabah gıttım doktor gelmemıstı daha gosterdıım hemsıreye rıca ettı doktor boyle boyle dedım
oda yazdı verdı eger doktor gelmeden gıdebılırsen daha ıyı
sonra sonucları almaya gıttıgımde o kadar sınırımı bozdukı ama doktor vardı o zaman
sızın hastanıs degıl sadece sonuc alcak dedı
genede bı bakın dedı adam baktı gecmıs olsun doktoruna goster dedı suratsızmı surratsız
ben nasıl doktora gıttıgımı hatırlamıyorum adam oyle bakıpta tahlıle gecmıs olsun deyınce
odum koptu bıse varyaa dedım cok kufur ettım sonra adama
hastası degılım dıye oyle yapmıs guya
yani anlıcagın ben 2.dede doktor gelmeden sansımı denicem
ha doktoru bekle derlrse naparım hıc bılmıyorum
ozelden gıdınce buyuk ıhtımal ılgılenmıcektır
söyle yapsan nolur acaba su kadarlık hamıleyım gebelık rutınlerı yaptırıyorsun zaten bastakının adı bu
desenkı bunları yaptırmak ıstıyorum
ilk tahlılınse bunu dene bence
canım devletteki doktorun özeldekinden haberdar mı?sorun çıkarmıyor mu testler için?direk kendisi mi yazıyor, sen adlaırnı söylüyor musun?burda resim veriyorlar, yalnız eşleri almıyolar.Ben her ikisine de gidiyorum canım. testlerimi devlette yaptırıyorum. ultrasona giriyorum devlet usg resmini vermiyo ya. eşim zaten benle gelemiyo. gelse de devlette usg odasına almıyolar falan filan. o yüzden mecbur özele gidiyorum.
benim ikiz olmadigi kesin zaten oyle bir ihtimalimde yoktu. suan cokta zorlar beni. tabki 3. yu dusunuyorum ama baya sonra soyle 10 yil sonra gibi:)
Allah hayirli neyse onu versin canim ikizde ayri bir guzel tabi :)
bende oyle duydum ama yinede 12. haftaya kadar kullandiriyorlarmis folicasiti
Canım bu yemek konusu bizim eski topikte konuşulmuştu. Ben de şahsen katılmıştım konuşulmamasına. birimizin yediği şeyi öbürünün canı çeker yiyemez diye doğru.
Ben doktorun aklına kendim soktum ikiz fikrini. annemle teyzem ikiz olduğu için. Hayırlısı tabiki.
canım devletteki doktorun özeldekinden haberdar mı?sorun çıkarmıyor mu testler için?direk kendisi mi yazıyor, sen adlaırnı söylüyor musun?burda resim veriyorlar, yalnız eşleri almıyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?