2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

en son 8 haftalıkken gitmiştim ve geşimide tam 8 haftalık dedi hayırlısı olsun zaten o ikili testi hiç yaptırmak istemiyorum ya..

ya canım öyle değil benimkide 11 haftalığa göre tam ama bazı bebişler 11 haftalık oluyo ama biraz daha iri oluyo yani gelişimi normal ama biraz daha büyük
bende çok istemiyorum korkuyorum ya down sedromu var derse benim yakınlarımda birine dediler her testinde yüzde 75 falan çıkıyodu inat etti doğurdu valla hiç bişeyi yoktu başıma gelirse ne yaparım die düşünüyorum.....:44::44::44:

İkili tarama testini ilk sen yaptırcaksın aramızda heralde canım. gelince bizimle de paylaş ben çünkü çok merak ediyorum...

evet canııım ptesi günü hemen paylaşırım sizlerlen

canım halamı aslında yavastan gecmesi lazım artık. Bende yok çok şükür iştahım yernde bu aralar ama yemek bulamıyozkı güzel ben yapamıyomee esımde makarna patates menemn baska yok

ya benim devam ediyo onu bırak su içsem gidiyo serum mu taktırsam biraz çünkü bu kadar çok olmazdı ne yediysem durmuyo ya o da beni çok halden düşürüyo

evet canım bi tane siyah bi tane beyaz 2 kızım var pazartesi gidicem kontrole inşallah bi sorun yoktur bebişimde saglıkla gelsin hepimizin bebişi

cnm gördüm kedişlerini şimdi yazacaklarımı oku olurmu benimde kedim var çünkü bebişin allah korusun bişecikler olmasın sakıncalı çünkü..

Kedilerden insanlara bulaşabilen en önemli hastalık "toxoplasma enfeksiyonu"dur. Toksoplasma özellikle kedi dışkıları ile bulaşmış sebze ve meyve türü gıdaların iyi yıkanmaması veya iyi pişirilmemesi yolu ile insanlara geçen ve gebelerin bebeklerinde düşük, erken doğum ve bir takım anomalilerin (sakatlıkların) ortaya çıkmasını sağlayan bir tür parazit enfeksiyonudur.

Toksoplasma enfeksiyonun bir diğer kaynağı da enfekte olmuş yeşil sebzeleri yiyen sığırların etlerinin insanlar tarafından iyi pişirilmeden tüketilmesidir.

Gebeliğiniz döneminde "kedinizi bir arkadaşınızın yanına tatile göndermenize gerek yok". Çünkü eğer kedinizi sokağa çıkarmıyor, çiğ et ile beslemiyor ve de aşı-ilaçlarını ihmal etmiyorsanız toksoplazmaya yakalanma şansı neredeyse olanaksızdır.

cnm bu toksoplkazma virüsü düşüğe neden oluyor eğer kedin dışarı çıkıp fare veya haşeretler yerse toksoplazmayı geçirir ayrıca nekdar aşı olsada bu tokso plazma geçerse kediye direk allah korusn sakat bebek ve düşüğe neden oluyor bunalrı okdar okudum araştırdım türlü veterineler ile konuştum öyle bilinçlendim arkdaşım düşük yaptı DIŞARIDAKİ BİR KEDİYİ SEVDİĞİ İÇİN...

ben kedimden kurtulmadım onu okdar seviyorumki çok temiz kokoş bir kedim var asla dışarı çıkmıyor dışarısını bilmez zaten..
aşılar tam ve çiğ et pastorize edilmemiş dışardan süt verilirsede toksoplazma oluşuyor kedide bu virüsün bir belirtisi yok sadece bebeğe zarar verip bebğin düşmesine sebep oluyor boşuna veterinere felan sorma yok mok bişicik olmaz flena der geçiştirir kedilerinin aşısını ihmal etme ve dışarı asla salma cnm...

bizim bebklerimiz bizim için önemli doktorum gitsin deseydi gidecekti ama bana test yaptı bişey çıkmadı 4 ay sonra yine yapcak testi...bu önemli diye yazdım cnm çok önemli....

kedinin dışkısını sen temzileme yada sen temizliyorsan eldiven tak buda önemli...soluma sakın bişey bağla ağzına burnuna...

ben bebğe zararı olur diye bebeek doğunca belki veririm bir arkdaşıma...:26:

adaş sen naslsn ne var ne yok nsl gidiyo ben ne yesem çıkarıyom ya

bende ara ksuyorum öğürmelere kadar devam ediyor bakalım haftaya düzelcekmi..ilaç içmiyorum kussamda yine üzerine yyiyorum valla ilaç felan içmicem bebğim zekasını etkilemesin yaaa vijdanen rahat olmazsam diye içim içimi yiyor...kusyorum öğüryorum herkes böyle bakıyo işyerinde.ç

ya benim devam ediyo onu bırak su içsem gidiyo serum mu taktırsam biraz çünkü bu kadar çok olmazdı ne yediysem durmuyo ya o da beni çok halden düşürüyo

canım çok saol verdigin bilgiler için bana 2 test yapıldı suan virüs tasımıyorum ve diger testte pozitif çıktı yani bu mikroba karsı asılı gibiymişim tekrar yapmaya gerek yok dedi doktor benimkilerde zaten evden dısarı çıkmıyorlar ve sadece kuru mama yiyiyorlar doktor bana evden yolla dese bile yollamazdım canım onlar benim :) şükür ki bir sorun yok canım

ya insan kııyamıyo amaa..Benimde muhabbe kuşum var sanki kuş değill bayaa akşam bizle ceviz yiyip tv izliyo eşiimle sarıldığımızda kıskanıp eşimi ısırıyo faln Bebeğim o benim yaa kıyamam hayatta

canım sana toksoplazma igg testi yapıldı mı?
kedi beslediğin için bence sende bağışıklık vardır toksoplazmaya karşı

ben bittim zaman 2-3 gün sonra benimde 11.haftam acaba bendemi kötüleşcem eee annem 3 ayı atlatırsam iyi olurmuşum öle dedi..:44:

oyyy kıyamamm ben bende 2 tanede muhabbet kusu vardı ama onları verdim cünkü kediler rahat bırakmıyorlardı bi odaya kapalı kaldılar ilgilenemedim onun için verdim

Pöfff başım çok ağrıyo kızlar bugün Ağrı kesici içemememiz ne kötüü Hem hamilelik hem grip birleşince normal artık Kolonyayla kardeş olduk resmen

ben bittim zaman 2-3 gün sonra benimde 11.haftam acaba bendemi kötüleşcem eee annem 3 ayı atlatırsam iyi olurmuşum öle dedi..:44:

canım bünyeden bünyeye değişiyo böle düşünme ben su içsem midem bulanıyo yediğim içimde kalmıyo netceğimi şaştım acaba serum mu yesem netsem çünkü halsizde kalıyom işyerinde uyuycam resmn ya

Pöfff başım çok ağrıyo kızlar bugün Ağrı kesici içemememiz ne kötüü Hem hamilelik hem grip birleşince normal artık Kolonyayla kardeş olduk resmen

canım parol içebilirsin... benim doktorum ağrılarım için parol içebilirsin dedi... bi kaç arkadaşımdanda duymuştum...

oyyy kıyamamm ben bende 2 tanede muhabbet kusu vardı ama onları verdim cünkü kediler rahat bırakmıyorlardı bi odaya kapalı kaldılar ilgilenemedim onun için verdim

yerler valla Kuş deyip geçme hemende küsüp bunalıma girer iyi yapmışsın vermişsin cnm

geçmiş olsun canım su içmeye çalış böyle minik minik yudumlarla hiç hasta olmasak çok süper gecse şu hamilelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…