2012 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bazı ağlayan bebekler saç kurutma makinası veya elktrikli süpürgeyle sustuklarını söylemiştiniz nedeniii buymuuuuuşşş
Ağlayan özellikle kolik bebeklere elektrik süpürgesi ve ya saç kurutma makinesinin sesini dinletmek, anne karnındaki dolaşımının sesine benzediğinden bebeğinizin rahatladığını göreceksiniz.

armin farsçada neşeli anlamına geliomuş canım nette okuduğuma göre :)))
arapçada da özgürlük yanlısı , barış yanlısı demekmiş canım

anlamı da güzelmiş canım.. ama isim anlamlarını netten araştırırken her siteye güvenmemeliymiş..
geçenlerde duymuştum her anlam doğru diilmiş..
mesela bu isim için farsça yada arapça bilen birine danışmak gerek..
şahsen ben ööle düşünüyorum
bi de ismin başka dillerdeki anlamı da önemli..
hangi isimdi hatırlamıyorum ama farsça anlamı çok güzelken başka bi dilde basit kadın demekmiş..
onlara da dikkat etmek gerek yani..

iyiyimiş de gece ağlarsa napcaz kuzum???
bebek uyusun diye bütün binayı ayaklandırmayalım

bildiğimiz şeyler işte altına bak gazı varmı die bak ateşini kontrol et işte kucağına al salla yumuşak sesle konuş onunla ne biliyim odada dolaştır yada ılık bir banyo yaptır sonra uyur zaten baktın hala susmuyo o zaman aç saç kurutma makinasını zaten bebeğin ağlamasından herkes uyanık olucaktır

Son düzenleme:
hahahhaah yatırın bakalım 1-2 yaşına kadar yanınınzda yakınınızda daaa yatarmı o başka odadaa....bence böyle düşünüyosuanız kendi yatağınızı büyütün derim mesela 160 lık falansa 180 lik falan yaptırın ziraa 4 aydan sonra direk yanınıza çaktırmadan taşınıyoo bu sıpalar bide bakıyosunuzz ortanızdaa sürekli yatann bi şey...:

kolik zor cnmm ama iştee bi süree o sakinleş die her yolu deniyosun ....

doğru tespit
görümcem netten bulup indirdi onlar bikaçta müzik hemen uyuyuveriiyor bebiş

cnm malesefff bazen bunların hiçbiri kar etmiyooo o zmnn iştee böylee delir moduna giriyosunn..mesela benim kızm ilk 4 ayındaa ayaktaa birileri varkennn gayet mutlu olurduu ama biz uyumaya kalkıncaa direkk basıyoduu çılığıı işte gece 2-3 saat sızarsa bizde sızıyodukk valla 4 ay ruh gibiydimmm o yüzdenn yanında ilk zamanlar bulunması çok iiy oluyoo en azından gündüz şekerleme yapabiliyosun...ama hepsi unutuluyoo sanırım unutulmasa ben 2. yi yaparmıyıdımmm asla...

haklısın canım... benim yan komşuyla yatak odalarımız yanyana her gece bebek sesine uyanıyorum..
bi gece bebek ağlamaktan havale geçirecekti nerdeyse.. anası hala oralı değil.. artık nası derin uyuyosa..
inşallah biz öyle olmayız..

canım ben ayrı odada yatırma taraftarıyım zaten..
bi de senin gibi tecrübeli biri bööle derken dinlememezlik eder miyim hiç..
bebişime hazırlıycam oda yatak odamın yanında zati.. 3-5 ay kalsın bizim odada sonra herkes yerini bilsin..
hem bizimle yatarsa ben nasıl sarılıp yatıcam kocişime

zaten yeni dogum yapanlara yadaa 1 sene içindede olabılır
sormaya bile gerek yok gerçide direk yok yokk
istemem aman aman falan diyorlar
ama 2 yasına falan gelince unutuluyor yavas yavas herhalde

tabiii canııım yani her bebek bir olmuyo bunlar klasik şeyler etki etmeyebilir şimdi anneme öyle acıyorum ki uykusuz kalıcağım günleri düşünürken ne gece uyurmuşm ne gündüz beşik salandığı sürece mikemmel çıt yok durduğu an basıyomuşum çığlığı annemde peygamber sabrı varmış idoolüüm yaa biricik annem
bi anıları var babamla annemin bundan 3 4 yıl önce işte dolaşırken şu kendi sallanan beşikler varya elektrikli ondan görmüşler babam uzun uzun bakmış kıızz turrnaa bu nie ebru doğduğu zaman yoktukiiii die iç çekmiş

ben şuanda bi kitap okuyorum.Kitapta diyor ki, Bebeğiniz henüz karnınızdayken ona sürekli seslenin sesinize aşina olsun babasının sesini de dinletin sürekli konuşun hatta sürekli olarak bir şarkı belirleyip onu dinletin.Doğduktan sonra bebek kulağında aşina olan sesi yani bu anne sesi olur en cok onun sesini duyduğu için o aradığı sesi duyunca kendini güvende hissedermiş.Ve zamanında dinlettiğiniz şarkı varsa mızmılandığı zaman o şarkıyla sakinleştiğni göreceksiniz diyor.Kısaca anne karnında daha ilk öğrendiğiniz andan itibaren el temasında bulunun anne ve baba için diyor.Seslenin sesinizi dinletin.konuşun ve gülün.Kesinlikle stres olmamaya çalışın.Siz stres anında üzüntü anında salgıladığınız hormanları bebek direk hissediyor ve ona göre annenin ruh halini anlıyor,doğduğunda huysuz ve anlaşımaz bir bebek dünyaya geliyormuş.Ben çok yerden gerçekten ama gerçek yani duydum eğer anne nasıl bir hamilelik geçirdiyse çocukta kesinlikle o yapıyla büyüyor ve o kişilikte ilerliyormuş.Kitabı okudukça yazarım.

ay öyle deme bende oyle olabılırım uykum cok agırrrrr

yok yok oda yapcam bide yanımda yatıcak oldu canıım oda yaparsam odasında kalır en fazla 6 aylığına kadar yatar oda bizim yatağımızda değil tabiki o kadr özen al masraf et gelsin odana konsun iyi valla yok öyle yağma

zaten yeni dogum yapanlara yadaa 1 sene içindede olabılır
sormaya bile gerek yok gerçide direk yok yokk
istemem aman aman falan diyorlar
ama 2 yasına falan gelince unutuluyor yavas yavas herhalde

ben hemen yapcam 2 sene beklermiyim bilmiyorum

ay öyle deme bende oyle olabılırım uykum cok agırrrrr

canım, benim annem benden önce 17 günlük bebeğini kaybetmiş.. o bebekte uykusu çok ağırmış..
gündüz falan uyuyakalıyormuş komşular gelip uyandırıyormuşş.. ama normalde kuş gibi uyur en ufak şeye uyanır..
yani şimdi uykun ağır olsa da doğumdan sonra değişebilirmiş..

evet bu dogru gercekten
son zamanlarda iki tanee kötü hamılelık gecıren anne gördum
ve bi tanesininki çok kıskanç sinirli kavgacı oldu
gördüğünü ısıyordu falan yavas yavas düzeliyor sımdı
diğeride annesi cok zor zamanlar geçirdi hamıleyken aldatıldıgını ogrendıı
ama kendisi cok skain duruyordu
bebegide görseniz şimdi o kadar sessiz o kadar mazlum bi hali var cok sasırdım

slm kızlar ikili testten sonra hangi test yapılıyordu?

3 lü test var ama
ikili test iyi çıktıysa bazı doktorlar istemiyormus

evet bu dogru gercekten
son zamanlarda iki tanee kötü hamılelık gecıren anne gördum
ve bi tanesininki çok kıskanç sinirli kavgacı oldu
gördüğünü ısıyordu falan yavas yavas düzeliyor sımdı
diğeride annesi cok zor zamanlar geçirdi hamıleyken aldatıldıgını ogrendıı
ama kendisi cok skain duruyordu
bebegide görseniz şimdi o kadar sessiz o kadar mazlum bi hali var cok sasırdım

slm kızlar ikili testten sonra hangi test yapılıyordu?

3 lü test var ama
ikili test iyi çıktıysa bazı doktorlar istemiyormus

bana kalsa bende öyle
yakın yakın büyüsünler
zor olur ama ikisini aradan cıkarıp bu sayfayı kapatmak istiyorum
ama dogumdan sonra ne dusunurum bılemem

evet degısır dıyorlar zaten merak etme diyorlar banada hep
yoksa zatne nolur bılemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…