Alanların yorumlarini okudum. Hepsi bizim gibi anne adayiydi. Ama zararliysa ne yapalim yuregimize tas bascaz. Sigorta disinda ultrasona gittiginde 300 dolar alıyorlar birde ultrason teknisyeni denen 1 sene ultrason egitimi gormus brisi bakıyor. Doktor bile degil. YUrtdisinda ultrasona sokmamalarinin nedeni zararli oldugundan degil. Sigorta sirketleri odemedigi icin. Malum Amerika'da devlet sigortası da yok. Bakalim benim 5 ay nasil gececek. Catlaya catlaya meraktan.
Iyi aksamlar annealer. Biz geldik. Nasilsiniz?
Kızlar
Cinsiyeti baba belirler. Babadan gelen sperm X ise kiz y ise erkek olur. O yuzden annenizin, anneannenizin ne dogurdugunun hicbir onemi yok. Cunku sizin yumurtaniz zaten x kromozumu. Cinsiyeti tamamen eslerimiz belirliyor:) O yuzden hic onlara bakmayin derim ben.
drum yaptır demeseydi mantıklı geldi o an dediği yaptırmıcaktımhiiiç korkma canım bizim alt komşuya %75 down sendromu dediler herşey de %75 çıktı ağla ağla bi hal olmuştu sonra doğurucam ben bunu dedi allahım bana böyle yazmış dedi çocuk bir oldu yarrabim nasıl güzel şimdi 5 yaşında maşallah herşeyi normal önce down sendromu çıkıp sonra sağlam doğunca herşeyine baktırdılar genetik fizikse hiç birşeyi çıkmadı maşallah ....
Canim iyicene bi arastir sen istersen, Amerika'da devlet sigortasi var. Hamilelik ve dogumdan sonraki 2 aya kadar anneyi kapsiyor ve bebek icin surekli devam eden bi sigorta. Bende sigorta yuzunden mi yoksa gercekten zararli mi diye yapmiyolar tam cozemedim, ultrasound suresini bile kisa kesiyor bazi doktorlar zararli oldugunu soyleyerek. Ben harici ultrasound'lari arastirdim, eger istersen $30-$40 arasi bi fiyata 3 boyutlu ultrasound yapiyorlar
Bizim eyaletten midir bilmiyorum ama geliri belirli bir seviye olanlar devletten yardım ya da sigorta alamiyorlar. Zaten 2 senedir Obama'nin saglik reformu denilen seyde tam olarak bunu kapsiyor. Amerika'da SGK gibi sigorta sistemi yok cunku zaten sosyal devlet degil. Ege gelirin azsa anneye ve bebege sut ve bez yardimi veriliyor.Bbeklere dahi sigorta yok. Yoksa dusunsene buradan Amerika'ya gidip doguranlarin cocuklarinin hem Amaerika'da hem TR 'de devam eden sigortasi olurdu.
Her hafta ultrasona girmek belki zararlidir bilemiyorum ama 9 ay boyunca 2 kere sokmak da bence cok zararli. Yani bir araz varsa Allah korusun cok gec ogreniyorsun. Mesela 2li 4 lu testten ziyade direkt amniosentez oneriyorlar 35 yas ustundekilere. Ben uzun zamandir Amerika'dayım. Burada devlet hastanesinden sikayet ediyoruz ama cok komik paralara tedavi oluyoruz esasinda.
söylüorum canım ama bulantılar ve kusmalar için hiç bişi demioo( serum yazdı iki sefer gittiğimde de ama alamadım canım çünkü çok pahalı dediler serum için ondan alamadım ama yarın kendimi ii hissederssem gidip alamayı düşünüorum
peynir ekmek sabahları bende yapıorum canım bi tek onu yiyorum ama oda çıkıo geri((
vallahi cnaım bende yemekleri öle özledim kii geçsede yesek bi güzelce(
Ilk defa resim eklemeyi deniyorum, bakalim olacak mi. Bayildim ben bu odaya. Kiz bekleyen anneler icin :) Yaaa oglum olacak gibi hissediyorum taaaaa en basindan ama hep kiz ismi dusunuyorum, kiz kiyafetlerine bakiyorum, kiz odalarina bakiyorum. Ne dengesizlik bu :)
Eki Görüntüle 299164
Sen hangi eyalettensin? Burada da geliri iyi olanlar devletten hicbir yardim alamiyor fakat hamilelikte is degisiyormus. Buraya Turkiye'den dogurmaya gelenlerde, kacak olmalarina ragmen hamilelik boyunca sigorta alabiliyor fakat kacak dogum yaptiklari icin, bebek 18 olupta anne/baba icin oturuma basvuruna kadar baska hicbirseyden yararlanamiyorlar, hatta cogu deportation karari ile bir daha Amerika'ya gelemiyor (18yil boyunca). Bende seninle ayni fikirdeyim, 9 ayda 2 kez ultrasound'a bakmak cok sacma. Allah korusun, kotu bisi olsa 20. haftaya kadar ogrenemiyorsun. Turkiye'de ki herkes 2'li testi olmus, ama benim dr'um cok gereksiz biseymis gibi bahsetti bu testten. Eger cocukta Allah korusun, bi hastalik olursa aldirir misin diye sordu once sonrada eger aldirmiyacaksan neden boyle bi test yapasin ki dedi. Cok karisik isler aslinda. Turkiye'de cok fazla ultrasound vs yapiyorlar burada ise cok az. Keske ortasini bulsalar
al benden de o kadar bende ruyamda erkek gordum ama hep ıcımden bır ses ayy kız olsa dıo ama rabbım hayırlısını versın ustelık bugun bı kadın erkege bensıo demesınmı?ole kızdım kı :)))))))ayyyy cok komık geldı sonra kızmam cunku sankı hayır kıs olacak dermıs gıbı kadına baktım:))))))))))))))
oda cok gusel cnm ama fıyatı cok pahalıdır kesın..
ben de kahvaltıdan hemen sonra alıyorum beklemeden. ama 3 günde bir mi almam gerekiyo?bana doktorum hiç bişey söylemedi o konuda. çok da iştahsızım ya. hiç yemek yiyesim yok. göbeğim de çıkmadı =(((((
evet , çok kötü hissettim kendimi. /// ben de folbiol kullanıyodum, akşam sabah ne zaman hatırlarsam. //
ya biz hani taşıncaktık ama olmadı ya, eşimden çok endişeliyim ya, gidip adamın ağzını burnunu kırmasın. kafası çok bozuldu dün.
ewt canım bana günde 3 tane yazıolar heppp şaşırım şimdi bende sen bi tanemi kullandın
bnmde göbüş çıkmadı canım ama daha da çıkmaz gibi gelio böle giderse ne yesem durmuoki nasıl çıksın(
neden olmadı canım olsun hayırlısı olsun ewinden memnun değilmiydinn ... aman tut kocişi de gidip bişi yapmasın haklıyken haksız olurr ....
yok canım sordum herkes günde 1 tane içiyolarmış benim 3 günde 1 3 kere sordum dr
11 haftadan sonra 2 tane aldım 13.hafta bıraktıım
kızlaaar prima hediyelerimi aldııım
bakıııınEki Görüntüle 299210 Eki Görüntüle 299211
neler var onun içinde resimden anlayamadım o küçük şeyleri
Daha oncede demistim ben, bizim grupta ki herkes kiz istiyor ama cok istedikleri icin (istediklerinin olmayacagini dusunerek) erkek olacagini dusunuyor :) Bende senin gibi erkek diyenlere kiziyorum. Gecen birisi sen guzellesmissin erkek olacak dedi, bende yoooo normalde boyle giyinmiyorum diye oyle gelmistir size, ben aslinda normalde daha guzelim ve cirkinlestim diye cevap verdim
yazılarınızı okuyunca işte ben ben ben dedim..hhaaahhaaaa..
Saglıklı olsun ,eli ayagı düzgün olsun ama kız olursada çok memnun olacaklardanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?