bende bugün gideceğim geçen hafta gittiğimde kese gözükmemişti geçen hafta 4+6ydı hcg değerim 5000di ama keseyi göremedi dr. bugün gideceğim başka bir doktora bakalım nolacak bugünde tam 6 haftalık
Günaydın herkese
kızlarrr, dün size dediğim üzere doktorumu ve neler dediğini anlatıyorum. Doktorum Cihangir Çakıcı, öncelikle ilk muayaneye gittiğimde eşim işten çıkıp yetişemediği için saattimde gelmişti mecbur girdim içeri. doktor eşin yokmu dedi yetişemedi diyince ben başka hasta alıyım onu bekleyelim babasıda duysun kalp sesini dedi. oyüzden ilk artıyı aldıeşim geldikten sonra önce muayene etti. sonra içeri geçtik bana yapmam ve yapmamam gerekenleri anlattı.
yapmamız gerekenler şöyle kızlar : her gün iki bardak süt, yemeklerin yanında mümkünse yoğurt, mutlaka gün içerisinde meyve, mutlka ara öğün yapıcaz, haftada en az üç gün yumurta hergünde yiyebilirz ancak midemizi rahatsız ediyorsa iki üç günde bir de olabilir. sebze, yemeklerin yanında temiz olduğuna inandığımız müddetçe bol salata. gün aşırı et. ama etin içerisine kırmızı ve beyaz ette giriyor. yani gün aşırı mutlaka kırmızı et, tavuk veya balık tüketmek gerekiyormuş. balığı daha fazla tüketebilirmişiz eğer yiyebiliyorsak. balık tüketmenin bebeğe en önemli faydası bebeğin kilolu olmasını sağlıyormş.ama normal doğum düşünenler için, bebeğin aşırı kilo alması doğumda sıkıntı yaratabiliyormuş.uzanmak problem değilmiş ancak uzandığımız yerden ağır birşey kaldırmak sıkıntı olurmuş. evde oturuken ayaklarımızı uzatarak oturmalıymışız böylece hamileliğe bağlı damar hastalıklarının ve romatizmal hastalıkların önlenmesini sağlarmış. cinsel hayat devam. eğilirken doğrudan eğilmek sakıncalıymış. oturur pozisyonda eğilmemiz gerekiyormuş. seyahat edebilriz sıkıntı yok, ancak iki satte bir mola vermemeiz gerekiyormuş. uzun süre ayakta kaldık ise bacaklarımızı folklor hareketleri gibi öne arkaya yapıp biraz oynatmak gerkiyormuş, mesela ocak başında çok kaldınız çorbayı karıştırırken yapabilrisiniz
Yapmamamız gerekenler
şu üç ay için ağır birşey kaldırmamaya çalışıcakmışız. asitli içeceklerden uzak duracağız, çiğ et yenilmeyece (çiğköfte, salam, sosis,sucuk), alkol ve sigara yok , hatta sigara içilen ortamlarda bulunmakta yok.
muayene ücreti:220 tl ama bence kızlar konuşulursa indirim yapabilir. geçen hafta gittiğimde para vermiştim. ancak bu hafta gittiğimde para vermedim. öncede söylediğim gibi tek handikap çok yoğun olması. ben gitiğimde bir normal doğum hastasının sancıları başlamıştı. hastaneye gidicekti. birde böyle durumlarda olabiliyor tabi. yoğunluğu dışında gayet iyi canım arkadaşlarım. umuyorum güzel anlatabilmişimdir.
GÜNAYDINN KIZLARRR:79:Kızlar Allah a bin şükür dün bebişimin kalp sesini duyduk.şu anda 6+3 görünüyor 4,5 mm. anlıcağınız biraz mercimek canım arkadaşlarım benim Allah hepinize duymayı nasip etsin İnşallah.doktoruda anlatıcam kızlar, geliyorum birazdan
sanırım kabızlık çeken tek benim
günaydınlar ben 2011 haziran annesi idim ama bbeğimi kaybettim37. haftamda acils ezeryan oldum 3 gün yogun bakımda kaldı ve dayanamadı... şuan da tekrar hamileyim bugünki bhcg değerim ise 227 inş. bu yavrumu kucagıma almayı nasipğ olur
GÜNAYDINN KIZLARRR:79:Kızlar Allah a bin şükür dün bebişimin kalp sesini duyduk.şu anda 6+3 görünüyor 4,5 mm. anlıcağınız biraz mercimek canım arkadaşlarım benim Allah hepinize duymayı nasip etsin İnşallah.doktoruda anlatıcam kızlar, geliyorum birazdan
llaybird satın kaç canım, birde kalp atışını ultrasonda mı yoksa alttan muayenede mi gördün
kızlar bu hastneye git geller bu dokrorların ilgisizliği beni öldürecek yhaa allahım nolur valla yardım etsin bana yha lanet olsun bu dewlet hastnesine beni ultrason kontrol için çağrıo bugün gidiyorumm beta hcg için kan testi istedi gene yhaa bu 3 olduu ne derdi var bu doktorların benle anlamadım düşük tehlikem varmışöbür doktor öyle dedi diyorumm cewapp ' ona bişey yapmayızz' ne demek yapmayız yhaa kızlar vallahi ben delirmek üzereyimm yhaaa ..............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?