benimki de bugünkü kontrole gelmemişti cuma günküne de gelemiycek ondan sonrakine gelir anca
ya devlet hastanesinde babaları almıyolar galiba ultrason odasına. nedense. bi anlam veremedim. bi arkadaşın kocasını almamışlardı, ordan biliyorum.
kızdığımda da tutarım içimde 15 ay doğurmam naz yaparım görürsün ha diyorum :) bazen de bak şimdi şuracığa doğururum diyorum :)
başım ve karnımın yanı ağrıyor ben çıktım kızlar herkeze ii akşamlar yarın görüşürüz Allah nasip ederse.hepinizi öpüyorum
topicte bi tane liste gördüm ama kim alıntı yapmış bilmiyorum.içinde iki kişilik yemek yemek diye yazıyor.hiçbir doktor iki kişilik yemek yemeyi önermiyor o halk arasında aman sen iki canlısın iki kişilik yemen gerek derler ki gayet yanlış bişiydir.dikkate aldığınızı da sanmıyorum ama yine de söliim dedim.bu arada bir bayan arkadaşımız şuan kendisi için çok yetersiz bir vitamin alıyor ben doktoruma sordum vitaminin yetersiz geleceğini söyledi benim için ordan burdan duyduğuna inanma demiş ben ordan burdan duyduğu değil doktorun ağzından çıkanı söyledim.adamı asabi etmeyin yolarım :)
selam kızlarr.. ben bugün kalp etımı için gittim bebğimin.. ilk başta bebeği bile göremedi doktor neyse idrara sıkıştım tekrar baktı bebeğide gördük kalp atımınıda duyduk pıt pıt pıt pıt pıtnormalde ben bugün 7+0 dım doktor 7+3 müşüm bebeğimin boyuda 11.7mm...inşallh sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız..
selam kızlarr.. ben bugün kalp etımı için gittim bebğimin.. ilk başta bebeği bile göremedi doktor neyse idrara sıkıştım tekrar baktı bebeğide gördük kalp atımınıda duyduk pıt pıt pıt pıt pıtnormalde ben bugün 7+0 dım doktor 7+3 müşüm bebeğimin boyuda 11.7mm...inşallh sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız..
kızlarrr, dün size dediğim üzere doktorumu ve neler dediğini anlatıyorum. Doktorum Cihangir Çakıcı, öncelikle ilk muayaneye gittiğimde eşim işten çıkıp yetişemediği için saattimde gelmişti mecbur girdim içeri. doktor eşin yokmu dedi yetişemedi diyince ben başka hasta alıyım onu bekleyelim babasıda duysun kalp sesini dedi. oyüzden ilk artıyı aldı eşim geldikten sonra önce muayene etti. sonra içeri geçtik bana yapmam ve yapmamam gerekenleri anlattı.
yapmamız gerekenler şöyle kızlar : her gün iki bardak süt, yemeklerin yanında mümkünse yoğurt, mutlaka gün içerisinde meyve, mutlka ara öğün yapıcaz, haftada en az üç gün yumurta hergünde yiyebilirz ancak midemizi rahatsız ediyorsa iki üç günde bir de olabilir. sebze, yemeklerin yanında temiz olduğuna inandığımız müddetçe bol salata. gün aşırı et. ama etin içerisine kırmızı ve beyaz ette giriyor. yani gün aşırı mutlaka kırmızı et, tavuk veya balık tüketmek gerekiyormuş. balığı daha fazla tüketebilirmişiz eğer yiyebiliyorsak. balık tüketmenin bebeğe en önemli faydası bebeğin kilolu olmasını sağlıyormş.ama normal doğum düşünenler için, bebeğin aşırı kilo alması doğumda sıkıntı yaratabiliyormuş.uzanmak problem değilmiş ancak uzandığımız yerden ağır birşey kaldırmak sıkıntı olurmuş. evde oturuken ayaklarımızı uzatarak oturmalıymışız böylece hamileliğe bağlı damar hastalıklarının ve romatizmal hastalıkların önlenmesini sağlarmış. cinsel hayat devam. eğilirken doğrudan eğilmek sakıncalıymış. oturur pozisyonda eğilmemiz gerekiyormuş. seyahat edebilriz sıkıntı yok, ancak iki satte bir mola vermemeiz gerekiyormuş. uzun süre ayakta kaldık ise bacaklarımızı folklor hareketleri gibi öne arkaya yapıp biraz oynatmak gerkiyormuş, mesela ocak başında çok kaldınız çorbayı karıştırırken yapabilrisiniz
Yapmamamız gerekenler
şu üç ay için ağır birşey kaldırmamaya çalışıcakmışız. asitli içeceklerden uzak duracağız, çiğ et yenilmeyece (çiğköfte, salam, sosis,sucuk), alkol ve sigara yok , hatta sigara içilen ortamlarda bulunmakta yok.
muayene ücreti:220 tl ama bence kızlar konuşulursa indirim yapabilir. geçen hafta gittiğimde para vermiştim. ancak bu hafta gittiğimde para vermedim. öncede söylediğim gibi tek handikap çok yoğun olması. ben gitiğimde bir normal doğum hastasının sancıları başlamıştı. hastaneye gidicekti. birde böyle durumlarda olabiliyor tabi. yoğunluğu dışında gayet iyi canım arkadaşlarım. umuyorum güzel anlatabilmişimdir.
oyyy Allah ım bizede nasip etsin kalp sesini duymayııııgözün aydınn inşallah kucagına aldığın günleride görürsün canım
MasaALLAH cnm
Bende 6+4 gunluktum dun doktora gittigimde ve cok sukur kalp atislarini bende gordum bucurumun.
Benimkinin boyu 3,4 mm'di :) sanirim bol bol balik yimem sart buyusun bir an evvel
ALLAH'im bu duyguyu her isteyene tatmayi nasip etsin insaALLAH.
amin inşallh herkese nasip etsinnnnn... balık ye süt iç(ben içmiorum hala ayran içiom) ceviz ye ne aklına gelirse ye en iisi ben öle yapıyorum inşallh çok şişmem:))
keseyi görmeye gittiğimde devlet hastanesine gitmiştimm bakmıştı ultrsonla sadece hiç ilgilenmmişti.. bu sfeer özel hastaneye gitiim bir ilgilendiler bir ilgilendiler..ultrasonla baktılar aynı aletle bi de kalp sesine baktılar...arkadaş gibi konuştu doktor benimle numarasınıda verdi ...karın içi basıncı artırmak yasak dedi bunlar birşey itmek çekmek dolap gibi, kuvetli öksürük yasak dedi..ilişki serbest son 1 aya kadar dedi. ağır kaldırmak yasak.12 kilo alabilirsin dedi. aklıma gelen bunlar geldikçe yazarımmm...canım çok sevindim hayırlı olsun minik meleğimizin pıt pıtları....
canım kontrolün nasıl geçti ilk keseyi görmeye gittğin gibimiydi yani? aynı şekilde bakılıyor sanırım... ben de haftaya kısmetse duyacağım çok heyecanlıyım :)
:103:
Merhaba hanımlar,
Sat 28 ağustos
2010 Haziran annesiyim, 2012 haziran annesi olmak varmış kaderimde
Allah hepimizin hamileliğini tamamına erdırsın
Ben hala dr gıtmedım sizler gittinizmi testler olması lazım bu zamanlarda galiba
Bulantı sorunu yaşayan varmı? Neler yapıosunuz bu konuda
7+2 cnm... geçen c.tesiden beri görmeye çalışıyoruz ama gözükmüyoaminnnnnn inşallllhhhhhhhh.....senin kaç haftalık ? çizelge 7+2 yazıo eğer öleyse gözükür.
7+2 cnm... geçen c.tesiden beri görmeye çalışıyoruz ama gözükmüyoc.tesi inşallah olucak...
hımm bilmiyorum ben özellikle idrarımı çıkarıp giriyorum daha önce gittiğim bi dr idrar kapatıyo görüşü demişti... 7 den önce gören varmış evet ben anca 8 de görücem sanırım,neyse göreyimde önemli diil.benimde ilk başta gözükmedi sadece kese gözüküodu sonra idrara sıkışık gittim o zaman gayet net gözüktü siz de öle denedinizmii? 7 den önce görenler bile var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?