2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

kızlaaaar merhabalar hepinizi çok özledim ben.bebişlerim 36 +3 te sürpriz bir şekilde annelerine merhaqba dediler.
gece 2 15 te suyum geldi 12 şubat sabahı 7 saatlik beklemeden sonra sezeryana aldılar ve ağrı eşiğim o kadar kuvvetliymiş ki hemşire yerlerde sürünmen lazım dediği halde ben çok sancı çekmedim.son bir buçuk saat çektim tabi ki :)

sezeryandan çıktıktan sonra leylnur u andım.karnım acıyor diye hastaneyi ayağa kaldırmışım :) inşallah leylnur da iyidir.rabbim yardımcısı olsun iki çocuğa bile zor yetişirken 4 çocuk çok zor olmalı.hep dua ediyorum.

boncuuukkk u merak ediyorum.

bebişlerim dünya tatlısı.kızımın gamzeleri var benim gibi :)
oğlan 2500 kız 2300 doğdu ama beslenme sorunu yaşadık.tabi büyüklerin ağzına bakınca mama verme meme ver diye kızım bigün boyunca ne meme ne mama yemedi ve safra kustu.sütüm 3.gün geldi.yoğun bakıma aldılar iki gün de yanımda serum yedi.bebişlerim birde sarılık oldular.9gün hastane de kaldık.psikolojim alt üst olmuştu.üzerimde de baskı hissettim gece gündüz hiç durmadan ağladım malesef.evimi özledim.bir an önce düzenimi oturtmam lazım.
sizler nasıl baş ediyorsunuz?düzen sağladınız mı ?bebişlere yetebiliyor musunuz?
şimdi hamdolsun çıktık ama ödemlerini attıktan sonra kilo kaybettiler.şimdi doğum kilolarına ulaştılar.

aslında anlatacak çok şey var kızlar inşallah kıbrısa gittiğimde uygun bir zamanda paylaşırın.

sizler nasılsınız doğum yapanlar var çoık sevindim ama sayfaları okuyamadım.kimler doğum yaptı.görüşmeyeli neler yaşadınız merak ediyorum.haftaya kıbrısa dönüyorum.

buğlem ,ilaybrs msjlarıınızı aldım vaktim olmadığı için özelden cvp yazamadım.uykusuzum iki saatte bir emziriyorum ve mama veriyorum. geceleri annemle dönüşümlü nöbet tutmakla geçiyor :) ama muhteşem bir duygu.

bu arada ben gebe iken bebeklerin uylukları 3 hafta geri çıkıyordu.bu tür sorun yaşayan oldu mu ? bazı yerlerde zeka geriliği yazıyor.bilgisi olan varsa yada yaşayan beni aydınlatabilir mi ?

hepinizi çok seviyorum kızlar.

allaha emanet olun öpüyorum sizleri.

Son düzenleme:

geçmiş olun canım v gözün aydın analı babalı büyütün. inan hepınızı çok merak ediyordum bi dolaşayım dedım. ben genelde 2011'in ikiz anneleri nerelerdesiniz topiğindeyim. dolaşırken baktım dogum yapmışsın. benım bebeklerımde yogun bakımda kaldılar sende yoğun bakım sebebi nedir. bebek yemeyınce durumu ne oldu neden yoğun bakıma aldılar. Allah herkesin evladına salık versin o ağlamaları ben çok yaşadım canımama bunu yaşamayan anlamıyor. hala bıle bi çok kişiyle çatışıyorum. ve bu yüzden bebeklerıme elımden geldıgınce kendım bakıorum. ben 35 haftada doğum yaptım ve 2 şer kg doğdular. Allah yardımcın olsun canım. prematüre bebeklere ve yoğun bakım görmüş bebeklere daha çok dikkat etmek gerekiyor. öptüm senide bebeklerınıde

Tebrik ederim Melittacığım gözün aydın. Bebişlerini sağlıkla büyütmeni diliyorum. Bende 28.haftamdayım iyice ağırlaştım geceleri uyuyamıyorum. darısı başımıza tatlım kendine çok iyi bak. müsait oldukça paylaşımlarını bekliyoruz kendine çok iyi bak öptüm.

Merhaba herkese , bende kısmetse 15 haftalık ikiz annesiyim . Bu sayfa benim için çok faydalı olur diye umuyorum :) bana biraz tecrübelerinizi paylaşırmısınız arkadaşlar? Teşekkürler :)

canım 37. haftaya kadar iyi dayanmışsın. seninle haftamız aynı gibiydi ama ben 30+5te süpri bir şekilde syum geldi ve bebeklerimi doğurdum. 1600 ve 1800 doğdular ve 12 gün küvezsde kaldılar. çok şükür şimdi evdeler . ilk eve geldikelri zaman hep anne sütüyle besledim. daha sonraa doktora gittiğimde baktık ki az kilo almışlar. doktor mamaya geç dedi tabi yanında anne sütünü de bırakmadım. Allaha şükür mamayla birlikte bebeklerim kilo almaya başladılar ama bir sorunumuz var o da kabızlık. arada fitil kullanıyoruz. bakımarını şimdilik ben yapabiliyorum ama yine de annem yanımda o da ev işlerini yemeği falan yapıyor. öyle idare ediyoruz.

kızlar bu arada doktor bebeklerin kalbinde üfürüm var dedi beni korkuttu açıkçası.aslında birşey çıkmayabilir ama yine de eko çektirin aklınızda kalmasın dedi. sizde de böyle bir durum oldu mu. çünkü bazıları üfürüm olur her bebekte zamanla geçer diyor.

benim kzımda vardı küvezdeyken çekilmişti 2 mm lik delik varmış 3 ay sonrasına kontrol verdi geçen hafta çektirdik kapanmış ihmal etme sakın oğlumunda temiz çıkmıştı maşallah senin az kalmış küvezde bende 30 haftlaık doğum yaptım kzım 43 oğlumda 87 gün kalmıştı gözlerine baktırdınmı hiç rop kontrollerini ihmal etme sakın kulak bera testi...

slm kızlar bende 14+2 günlüğüm ama kusuyorum hala sabahları geçmedi 4 ay olucak haftaya 1 killo almısım sadece.sizde nasıldı bu ahftalar

Merhaba herkese , bende kısmetse 15 haftalık ikiz annesiyim . Bu sayfa benim için çok faydalı olur diye umuyorum :) bana biraz tecrübelerinizi paylaşırmısınız arkadaşlar? Teşekkürler :)

slm cnm sende hoşgeldin bende 14+2 günlüğüm burayı bol bol okuyup tecrübe ediniyorum tavsiye ederim sanada.

kızlar ben daha yeni ikizlerime hamileyim...8 haftalık oldu. mide bulantılam falan var.

ama onlardan da önemlisi sizlerin burda doğumlarını okuyunca içime bi sıkıntı girdi...
acaba tüm ikiz gebeliklerde bebişler küveze mi giriyor..girmemesi için ne yapmalıyız..
zaten korkuyordum şimdi iyice korkmaya başladım...Rabbim herkese yardım etsin...bizi de unutmasın..
tecrübeli arkadaşlar bizleri bilgilendirirse çok sevinirim...
[/B]

SELAM HERKEZE

uzun zamandır girmiyordum
11 subatta 36 + 2 haftamda guzel kızlarımı dunyaya getirdim
agrılarım cogalmıstı ve sarımsı akıntımda ( nişan gelmeye başlamış) ve doktorumu aradım boyle akıntım var diye oda hemen gelmemi istedi, akıntımdan bir örnek aldı ve artık beklemeyelim bugun alalım kızları dedi.
ben panikledim bukadar cabuk olacagını beklememiştim, saat oglen 2 di ve 5 te gel dedi.
eve gittik duşumu aldım dogum cantamı felan toparladım ve yola ciktik.
epidural sezeryanı sectik cok korktum tir tir titriyordum ameliyat masasinda ama bebişlerimin seslerini duyunca rahatladım.
biri 2450 gram digeride 1830 gram olarak dogdular aralarında baya fark var ama cok sukur her ikisinin saglıkları yerinde. sutum hemen gelmedigi icin mama verdik ve masallah cup cup emdiler biberondan 2 gece kaldık hastanede.
sezeryandan yeni yeni toparlandım ne kötü biseymiş onun agrısı!!! agrı kesiciler olmasaydı bayılırdım herhalde agrılardan.
dogumdan 1 hafta sonra doktora gittik ve masallah kuzucuklarım iyi kilo almişlardı, biri 2600 gr ve digeri 1940 gr olmuşlardı, kızlar 1 aylık olunca tekrar gidecegiz bakalım ne kadar kilo almişlar.

canım şimdiden korkulara kapılma ve hamileligin tadını cıkar.
stress hiç iyi gelmez sana özellikle ilk 3 ayını atlatmadan!!
benim doktorumun dedigi suydu, 36 haftayı doldurursak iyi olur kuveze girmelerine gerek yok dedi cok sukur doldurduk ve kuveze girmelerinede gerek kalmadı.
zamanı gelince zaten ciger geliştirici igne yapılıyor ( bende 28 haftalıkken yapıldı).
sen bunlara canını sıkma şimdiden.

melittacım doğum yaptın demek seni merak ediyordum.haftan çok iyi maşallah.aramızda en çok erken doğum riski olan sendin buna rağmen iyi dayanmıssın.biz o haftaları göremedik mağlesef.bende 34üncü haftada doğum yaptım.10 gün oldu.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

benim bebişlerde hala hastanede küvezde değiller açık beşikteler.meğersem küvöz farklı açık beşik farklı bişeymiş.hiç bir şeye bağlı değiller.taburcu etmek için doktorlar yemelerinin sadece biraz hızlanmasını bekliyorlar.çok şükür hala sütüm yetiyor ikisinede.ama ileriki haftalarda yetmez sanırım.küçük doğan büyüğe göre daha iyi bizimkilerde.2300 doğan 2400 doğana göre daha dayanıklı çıktı.2300 olanı taburcu edecekler ama ikizlerde pek etik bulmuyoruz dedi doktorlar.siz şimdi onu eve götürüp sürekli onunla ilgilenirsiniz hastanedekiyle fazla ilgilenemessin dediler o yüzden birini taburcu etmiyorlar.hemde git gel sende zorlanırsın dediler bende tamam dedim.diğerini ise hafta sonuna kadar kadar takip edecekler.eğer biberonu şöyle cup cup cup içerse o zaman taburcu ederiz dediler.evde yoksa zorlanırsınız diyorlar.onlar hastanedeyken bu arada da benimde ağrılarım geçti .bundan sonra gelince daha iyi ilgilenebilirim .ilk doğumdan sonra yanıma gelselerdi fazla ilgilenemezdim sanırım.

gözünaydın olsun canım Allahım analı babalı büyütsün inş.bizim dönemdeki arkadaşların çoğu doğum yaptı canım herkes bebişlerle ilgilenmekten çok uğrayamıyoruz buraya bende fırsat buldkca girebiliyorum Allahım hepimizin yardımcısı olsun

aslında küvezdeyken çekilip çeklmediğini tam bilmiyorum. doktor kontrollerinde özellilkle birinde üfürüm olduğunu ama ikisinin de çekilmesi gerektiğini söyledi. haftaya perembeye randevu aldık. kulak testimizi yaptırdık bi sorun yok Allaha şükür. rop muayenelerinin 2. sine dün gittik bir oğlum atlattı ama diğerini bir kere daha getirin dediler.

senin bebeklerin kaç kilo doğmuştu çok kalmışlar küvezde. bi de ciğer geliştirici iğneyi yaptırmış mıydın? onun çok faydasını gördüm ben 3 doz yaptırmıştım.

doğum yapan arkadaşlar bebeklerinizin kilo alımı nasıl. etrafımda böyle kimseler olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum. haftada ya da ayda ne kadar kilo alıyorlaar?

işte bende bu ciğer geliştirici iğnede kısmında tutarsız davrandım benim suçum değil 2 farklı doktora sordum çok zararlı dediler eşiminde üstüne daha fazla gitmedim çünkü 2 doktorda aynı şeyleri söyleyince bebeklerim kız 1260 oğlan 1465 kg doğmuştu ben kendim çıkartmadım kızımı 15 gün beklettim yoksa kızıda oğlanı çıkarcaklardı evimi hazırladım 43 günün sonunda kızım çıktı oğlumuda ben tuttum hastanede çünkü beyin kan.geçirmişti hergün sıvı çekiliyodu bu durumda istemedim çıkartmak hergün hastaneye git gel sıvı çektir ne olur öle bebğimin beyni enfeksiyon kapar diye korktum tabi beyin cerrahıda bebeği büyütün dedi ameliyat için ölede oldu tuta tuda 73 gün tuttuk ameliyatı farklı hastanede oldu ameliyattan sonra 10 gün tuttum zorla vallahi çünkü evde yetersiz kalmkatan korktum kızımın bakımına alıştım sonra oğlumda zorlanmadım ameliyat sonrasınıda oğlumun önemli olduğu için neyse çok şükür geçti o günler

merhabalar 24 şubat cuma günü sabah 4 doğru suyum geldi hemen hastaneye gittik 9da doğuma girdim ve sağsalim atlattım kızlarımın ikiside 2020 gr doğdu 2 gece hastanede kaldık küveze girmedik hiç bir sıkıntı yok dediler tek sıkıntı henüz sütüm gelmedi bugün beşinci gün mama ile besleniyoruz kızlardan biri çok iyi yiyor ama diğeri yemek için uğraştırıyor ancak herşey çok güzel ve zekli allah hepimizin yardımcısı olsun.............

ne güzel küveze girmeden atlatmışsınız. kiloları da iyi. sıkıntı yapma sütün de gelir yakında. yemek konusunda hepsi aynı uğraştırıyorlar insanı özellikle ilk zamanlar. ben yarım saat biberonu ağzında tuttuğunu biliyorum yine de çok az yiyordu tabi şimdi çene kasları gelişti daha kısa sürede yiyorlar. sağlıkları iyi olsun da onlarla uğraşmak bile çok zevkli. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

uhdecim sende doğum yaptın demek Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.kaçar kilo doğdular.hangi haftada doğum yaptın.doğum tarihleri kaç
18 şubatta doğum yapan varmı.

senin bebeklerin de hayırlı uğurlu olsun canım.bolca hoşav iç benimki öyle geldi.birde duşta göğüslerine masaj yap sonra çıkınca sağmaya çalış faydası oluyor.ama en çok süt yapan incir hoşavı.günde iki litre falan içmek lazım.sağdıkça geliyor zaten.sağmayınca durup dururken gelmiyor mağlesef.hiç bişey gelmesede sağmaya çalış.

bu arada arkadaşlar bu alttaki takvim hangi siteden yapılıyordu.unutmuşum ben.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…