2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

arkadaşlar bişey sormak istiyorum.benim bebişler hala hastanede ve şimdilik biberonla anne sütü veriyorlar 40 cc 3 saatte bir.ben de arada girip emzirmeye çalışıyordum biraz emiyorlardı.dün hemşirenin biri emzirme dedi kilo kayberdeler emmek için çok efor harcıyorlar dedi..önce iyice biberona alışsınlar sonra emzirirsin dedi.bende şimdi emzirmeye çekiniyorum.sizler emziyormusunuz.emzirmeye ne zaman başlamalıyım acaba.hemşirenin dediği gibi benim çok uğraştığım gün bebek kilo kaybetti.dün meme vermedim kilo aldı bebeklerim.yarın benide hastaneye alacaklar sanırım oda boşalırsa..taburcusu yakın olanları aile odaları varmış oraya alıyorlar küvezlerin olduğu yerde. ikizler için geçerli bu tabi orada bikaç gün alışma devresini geçiriyorsunuz.sizde böyle kaldınızmı hastanede.benim için iyi olacak yediremediğim zaman hemşireleri çağırırım onlar yardım eder.

süt gelmesi için süt sağma pompası aldım acaba kullansam gelmesine yardımcı olurmu veya bir zararı olurmu??

pompaları bilmiyorum canım ya.ben elektrikli aldım onunla sağıyorum.o şekilde sütüm geldi.ama pompalılar pek iyi değil sanırım.biraz uğraş gelir belki kullanmadığım için bilemiyorum.medelanın makinesini aldım bende iyi sağıyor.

ben de kraftın elektrikli süt sağma makinesini aldım çok güçlü deniyorum ama 3-5 çektiriyorum meme ucundan 1-2 damla çok küçük çıkıyor bir de göğüslerim dolu değil süt gelecek olsa dolu ve sızılı oluyormuş galiba tekrarlıycam sağma işini ama bugün 6. gün daha yok milupanın kavanozlarda hazır bebek mamaları var onlarla besleniyorlar şimdi inşallah anne sütü de gelir de... Allah herkesin yardımcısı olsun..

ayva hoşavı yaptılar şimdilik onu içiyorum duş yapamıyorum ameliyat yerindeki bandı aldılar 5 gün pansuman yapıcam kuru tutmam gerekiyor ama ondan önce 3 gün üst üste sıcak duşa girdim gene de inmedi süt inmeden sağma makineleriyle uzun süre sağmanın sakıncası olur mu bilmiyorum inşallah gelir ya Allah yardımcımız olsun..

SLM CNM YA BENDE düşünüyorum elektrikli süt sagma makinası ikisini aynı anda nasıl emziricem en azından biberonda bekler anne sütü hemen veririm biri emer biri içer.

allah yardımcın olsun cnm inş en yakın zamanda toparlanırsın amin

evet canım bende yaptım doğum bebeklerime kavuştum çok şükür 36+4 de aniden gelmek istediler bebeklerim dr. riske atmayalım hemen alalım dedi çok şükür 13 şubatta kavuştum bebeklerime oğlum 2700 kızım 2500 doğdular küveze girmedik çok şükür şimdi evde yaramazlarımla ilgileniyorumm Allahım isteyen herkese nasip etsin inş...

merhabalar bende 34 haftalık hamileyim ikizlerim rahat durmuyorlar artık bakalım ne zamana kadar dayanacağız.bana ciğer geliştirici iğne yapmadılar ve ben çok korkuyorum doğduklarında solunum problemi yaşarlar diye. İnşallah ağlıkla kucağıma alabilirim

selam kızlar, yeni hamileleri ve doğum yapanları tebrik ediyorum. benimde çok zamanım kalmadı 28+5 haftalığım . tecrübeli ikiz annelerinden faydalanmak istiyosanız ikizanneleri.net sitesine üye olmanızı tavsiye ediyorum. ikiz anneleri grubuna üye olduğunuzda istediğiniz konu hakkında yardımcı oluyorlar kendinize çok iyi bakın.

kızlar acil yardım sütüm yetmiyor dr. önerdiği mamayı kullanıyorum.bebelac nanetal.bugün kıbrıstaki bi dr. a gittik mamayı kes illa anne sütü dedi ama hastanede yatarken sadece anne sütü ile beslediğim için oğlum beslenemedi hızla kilo kaybetti.yoğun bakıma gitti.kızımda aynı şekilde beslenemediği için yoğun bakımda kaldı üç gün iki günde benim yanımda serum yedi.

sütü olmayıp bu mamayı 2 saatte bir bebeklerine yediren var mı ? bir zararı olur mu ?

süt olması için çaylar ,hoşaflar ,bulgur su vs aklınıza ne gelirse yiyip içiyorum ama iki bebeğe bi günde en fazla 90 en az 60 cc çıkıyor. çok üzgünüm.

dr. sizlere hangi mamaları önerdi.sizler neler yaptınız süt gelmesi için.mama nın zararı olur mu bebeğe ?o kadar zor ki iki saatte bir mama hazırlamak

bence mamaya başla canım. ben bebeklerimi 1 aylık olana kadar anne sütüyle besledim ama çok az kilo aldılar. 1 aylık kontrollerinde doktor çok az kilo aldıklarını mamaya başlamam gerektiğini söyledi. yani 1 öğün anne sütü 1 öğün mama ama anne sütünü de sağıpta vermemi söyledi.yoksa ne kadar yediklerini bilemezsin dedi. yaklaşık 1 aydır aptamil prematil kullanıyorum ve bebeklerim çok iyi kilo aldılar tavsiye ederim pahalı ama çok iyi bir mama gerçekten.

mama veriyorum ama sütüm yetmediği için meme saatlerinde de mama veriyorum.aralarda meme veriorum.
lansinoh un süt sağma makinasını aldım güzel sağıyor fakat yeterli çıkmıyor.30 cc demişti dr ama bir öğünlük çıkıyor.
dr. bebelac nanetal verdi 2 mama daha yazdı biri pre hipp diğerini hatırlamıyorum ama şu anda bebelac olanını kullanıyorum.

sürekli mama kullanmak zarar verir mi bebeklere ?çıldırıcam ne yapmam lazım sütümün bol olması için çaylar su vs vs dışinda.denemediğim hiçbir yöntem kalmadı

ay canım hepimizin şuanki derdi aslında.eğer sütün yetmiyorsa mecbur vermen lazım mamayı yoksa kilo kaybederler daha kötü olur.bende mama vermemek için çok direniyorum ama sanırım bende vereceğim.bizimkiler şuan 17 günlük şimdiye kadar sadece bir kere mama verdim iki gün önce.içim hiç elvermiyor ama yapacak bişey yok sanırım.bizimkiler her 2.5 saatte 45 50 cc alıyorlar şu ara ve artık süt sağmaktan fenalık geçiricem.ama benim senden biraz daha fazla çıkıyor.ama benimde sütüm azalmaya başladı.bebekler cumartesi günü taburcu oldular ondan beri yorgunluktan uykusuzluktan sütüm azaldı.yemediğim içmediğim şey yok ama artık çok içtikleri için yetmeyecek sütüm.5 saate bir sağıyorum ben160 180 cc arası çıkıyor oda iki öğünlerine yetiyor .bir beş saat sonra tekra rsağma işi.süt sağmaktan usandım artık ya.17 günde pes ettim artık.meme versem emiyorlar ama sizin dediğiniz gibi ne emdiklerini göremiyoruz.o yüzden biberonla vermek daha mantıklı.bizim yanımıza geldikten sonra bebekler kilo almışlar.biberonu bitirmek için çok uğraşıyoruz.ikisi aynı gidiyor dün doktora gittik doğum kilolarını geçmişler sonunda ikiside 2.5 kilo olmuşlar.ah keşke yetse anne sütüde çok kilo yapıyor.
eşim milupanın 1 numarasını almış premiumu bulamamış oda olurmu acaba arada sütüm yetmediği zaman vericem mecbur.

bende aptamil prematil kullandım yaklaşık 4 ay gerçekten iyi kilo aldırıyor burda tenekesi 40 tl

Gözünaydın olsun cnm dönmüşsün allah analı babalı buyütsün. Mama konusuna gelince haftanı tam bilmiyorum geçmişi okumadım ama ben doktorun önerisiyle 34 haftada doğurduğum için milupanın prematilini kullandım bu düşük doğum ağırlıklı bebekler içinDi hızlı toparlasınlar diye bununla Bir ayda 1 kilo aldılar Şimdide aptamil preye geçtik. Çoğumuz mecbur mama takviyeli gidiyoruzdur cnm iki bebek anne sütü yetmiyor.Ben başlarda her iki satte bir sütümü vermeye çalışıyordum yediği kadar ardından mama veriyordum Anne sütü olması için bende helvalar çaylar denedim En önemlisi dinlenmek ve bol su Az da olsa uyuyabildiğim zamanlar sütüm daha fazla oluyor Şimdi bende sağıyorum ne kadar içtiğinden emin oluyim diye. Mamaya da devam ediyorum mecbur

melittacım sürekli mama vermek zarar verir mi bebeklere demişsin benim bugün 11. günüm hala sütüm yok hep mama veriyorum anne sütünden daha çok kilo aldırdığını söylüyorlar anne sütü daha ii ama yoksa da yapacak birşey yok o mamalar anne sütüne en yakın olanları, ben de her şeyi deniyorum ama sanırım sütü çektirdik ilk günler Allah yardımcımız olsun .amin.

arkadaşlar doğum yapalı 11 gün oldu sütüm hala gelmedi makinelerle 1-2 damla ancak çıkıyor bu şekilde geç gelen duydunuz mu bu kadar geç olması bana pek normal gelmiyor hiç gelmez diye korkuyorum az da olsa anne sütü alsınlar istiyorum süt gelsin diye neler neler denedim fayda göremedim...sütün gelmesi 1 hafta 10 gün hatta 2 haftayı bulabilir diye okudum internetten ama bir bilginiz var mı bu konuda ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…