kızlar bebeklerim bağırsak enfeksiyonu geçirmişler.üç hast. kaldık dün gece çıktık hast. den.morallerim çok bozuk.oğlum kabızdı.3. günün gecesinde bolca kına gibi yeşil kaka yaptı.kızımda geceleri peşpeşe 3 kere kaka yapıyordu.üç gün önce gündüz oğlum kanlı kaka yaptı.delirecektim bişey oldu diye.hast götürürken oğlumu annem aradı kız da da var dedi geri döndük kızı da aldık hast. götürdük.bağırsak enfeksiyonu has. varınca ateşleri 38 olmuştu.evde ölçtüğümde 37 idi.şimdi güçsüz inliyorlar ıkınıyorlar.bebeklerimi böyle görünce harap oluyorum.
bilgisi olan var mı ?ağlamaktan kurudu gözlerim uykuya hasret kaldım 10 dk uyku bile yetiyor artık.sürekli bebeklerimi gözlemliyorum saat başı ateşlerini ölçüyorum.annelik ne kadar zormuş.annemin değerini kat kat daha iyi anlıyorum.uykum olduğu halde uyumak istemiyorum onları iyi görmek istiyorum.
bağırsak enfeksiyonu tecrübesi olanlar var mı ?
birde bebeklerinize su veriyor musunuz ?hast. hemşire su verdi bebeklerim kana kana su içtiler şaşkınlıkla izledim.ama dr. a su verebilir miyim diye sorduğumda verme dedi.
kızlar bebeklerim bağırsak enfeksiyonu geçirmişler.üç hast. kaldık dün gece çıktık hast. den.morallerim çok bozuk.oğlum kabızdı.3. günün gecesinde bolca kına gibi yeşil kaka yaptı.kızımda geceleri peşpeşe 3 kere kaka yapıyordu.üç gün önce gündüz oğlum kanlı kaka yaptı.delirecektim bişey oldu diye.hast götürürken oğlumu annem aradı kız da da var dedi geri döndük kızı da aldık hast. götürdük.bağırsak enfeksiyonu has. varınca ateşleri 38 olmuştu.evde ölçtüğümde 37 idi.şimdi güçsüz inliyorlar ıkınıyorlar.bebeklerimi böyle görünce harap oluyorum.
bilgisi olan var mı ?ağlamaktan kurudu gözlerim uykuya hasret kaldım 10 dk uyku bile yetiyor artık.sürekli bebeklerimi gözlemliyorum saat başı ateşlerini ölçüyorum.annelik ne kadar zormuş.annemin değerini kat kat daha iyi anlıyorum.uykum olduğu halde uyumak istemiyorum onları iyi görmek istiyorum.
bağırsak enfeksiyonu tecrübesi olanlar var mı ?
birde bebeklerinize su veriyor musunuz ?hast. hemşire su verdi bebeklerim kana kana su içtiler şaşkınlıkla izledim.ama dr. a su verebilir miyim diye sorduğumda verme dedi.
geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede atlatırsınız.
bizim de cumartesi 2 aylık kontrolümüz vardı. doktor su veriyor musun dedi ben de vermiyorum dedim. o zamana artık yemeklerden 1 saat sonra ver dedi. ne kadar vereyim dedim ne kadar içerlerse dedii. 2 gündür su veriyorum ben ufacık biberonlar aldım onlara biri iyice alıştı suya da diğeri daha çok alışamadı. öksürüyor hemen ama o da içiyor biraz.
annem de bana hep su verelim diyordu ben doktor birşey demediği için vermemiştim birkaç damla zemzem haricinde.
benim bi oğlum da arada koyu yeşil kaka yaıyordu doktor bunun normal olduğunu söyledi ama seninkilerde kan varmış o yüzden oldu herhalde.
çok geçmiş olsun melittacım.üç gün kaka yapmamaları çok zor bebekler için gerçekten.hastanede yattınız demek.çok geçmiş olsun.senin durumunda çok zor uykusuzluk insanı mahfediyor.şimdi nasıllr peki rahat yapabiliyorlarmı.serum falanmı taktılar hastanede.
bizimkilerde en son sabah yapmışlardı 12 satten fazladır yapmıyorlar.çok huysuzlandılar.12 saat bile yapamamak bebekleri çok zorluyor.mamalarının içine bolca zeytinyağı koydum biraz önce umarım işe yarar.senin durumunu gördükten sonra daha da korkmaya başladım.her öğününe koyucam inşallah işe yarar kuzularıma.hep bu verdiğimiz mamalar yapıyor bence.ah keşke sütümüz yetsede hiç mama vermesek ama mağlesef yetmiyor.mama verince içim bir cız ediyor.ne yapıcam bilmiyorum.hiç vermek istemiyorum kuzularıma.geçen hafta bebeklerin kontrolüne gittiğimizde hastanede iki tane ayrı ayrı ikizler vardı.birer kilo doğmuş birisi diğeri 1.5 kilodoğmuşlar.ama şimdi bir görseniz o kadar tombullarki.ama iyi bir tombulluk değil yani obez gibi bişey olmuşlar.4 çoçuğun dördüne aynı şekildeydi.ikisi altı aylık ikiside 8 aylıktı ama bir yaşından fazla duruyorlardı.ben onları gördükten sonra iyice mamalardan nefret ettim.çok üzülüyorum bu duruma umarım bizim bebekler obez olmazlar.
Çok geçmiş olsun cnm. Bende ateşten çok korkuyorum Fazla giydirmemeye dikkat et ateşliyken Ufaklıklar çabucak toparlarlar inş. Ben su vermiyorum doktorada hiç sormadım aslında merak ediyorum bu gidişimde mutlaka sorucam. Sırf anne sütü alan bebeklere gerek olmadığını biliyorum Bizimkiler mamada yedikleri için ihtiyaç olabilir tabi
Arkadaşlar benimde bebeklerim çok kusuyor Doktora söylediğim zaman bebek reflüsü dedi geçier diyor Fazlasını çıkarıyormUŞ Günde kaç tulum değiştiriyorum Öyle kusuyorlar ki yakaları sırılsıklam oluyor. Bu kadar kusarlar mı Hasta olucaklar diye korkuyorum Acaba diyorum üşütüyo mu bunlar bu yüzden mi kusuyorlar Aranızda bebeği bu şekilde kusan var mı
kızlar bu arada doğum kilolarınızı attınız mı ? kaç kilo ile doğuma gittiniz şu anda kaç kilosunuz ?
Bizede oda sıcaklığı 24-25 dendi. Çok fazla sıcak da iyi değil hem burunları tıkanıyor hemde bir anda ısıları artıyor bebeklerin. iç ateş ateş ölçerle belli oluyordur makattan genelde ölçüyor hemşireler ....Kulaktan ölçerlede anlaşılıyor galiba...eller ayaklar buz gibi titreme olur yani üşür ama aslında ateşi var Bu çok yanıltıcı olabiliyor işte üşüyor sanıp kalın giydiriliyor. Demek sadece bir tanesinden su geliyor bunu bilmiyordum Suyu nasıl vericekmişsin ne kadar peki ?inşallah öyle güçsüz ıkınıyorlar ki ;( yavrularımı böyle görünce kahroluyorum.mama dan oluyormuş.mamayı değiştirdik buralarda yok diye o yüzden bu kullandığımız mama hem kabız hem de ishal yapıyomuş.ishal olunca da vücut aşırı su kaybetmişhast. şok oldum hemşire küçük biberonla su verdi kana kana içtiler ve mama ile beslenen bebeklerin su içmesi gerekiyomuş.benim kızım güzel su içiyor ama oğlum pek içemiyor zorla iki yudum içirebiliyorum.
ayrıca bizim mememizin 7 deliğinden sadece birinden su geliyormuş diğer deliklerden süt geliyormuş.bu su ise bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.oyüzden ilk 6 ay sadece anne sütü diyorlar.
koyu yeşil değil ise yeşil kaka normal ama üşütmeye bağlı da olabiliyor.fakat benim oğlum kına gibi dolu dolu kaka yaptı gece.kan yoktu.gündüz ise kanlı kaka yaptı.ıkınmaya bağlı ince bağırsağında tahriş olmuş.kızım da da aynı şekilde.ama kızımda kabızlık yoktu.geceleri peş peşe iki üç kere yaptığı oluyordu.bana da hep bebeğin günde bi kere iki kere yapması normal kilo alır demişlerdi.öyle değilmiş demek.çok üzgünüm ne zaman iyileşirler bilmiyorum.ne zormuş prematüre bebek bakmak.hava dan bile nem kapıyorlar.
çok sağol canım gerçekten de zor .ıkınıyorlar hepbu da bağırsağında tahriş yapıyormuş.korkma canım sadece dikkatli ol.sadece söylediklerim aklınızdan çıkmasın herşey araştırma ,öğrenme ve tecrübe ile olur.aklınız da olsun.takip edin.ben takip etmeme rağmen tecrübesizlik işte ama annem uyarmıştı bu kadar ıkınmaları anormal diye.gazları var diyodum.
mamalara zeytin yağı dökmek çok faydalı imiş.kabız yaptığı için mamalar zeytin yağı yumuşatıyor.bende iki gündür yapıyodum.ama bebeklerim hasta olmuşlardı.ama annem vücutlarını zeytin yağı ile siliyordu birde bi çay kaşığı veriyordu.ama mama değişimi minik bedenlerini yordu sanırım.dr. da bu şimdiki kullandığım mamanın kabız yaptığını söyledi.yine bebelac kullanacağım inşallah.bende mama vermek istemiyorum ama yetmiyor işte bebeklerim den birini feda edip birini beslicem çünkü birine ancak yetiyor iki göğüs yada yine ikisini de bi göğüs birine bi göğüs birine değişimli devam edicem.inan bende vicdan azabı çekiyorum ama elimizde değil ki.birde bebeklerimin kilolarını mamaya borçluyum.
bende hep görüyorum sadece mama ile beslenen çocuklar hep obez gibi ama bizim bebeler hem anne sütü hem mama alıyor inşallah olmaz bizim bebişlerimiz öylezaten boyun fıtığım azdı inşallah ilerlememiştir birde obez olurlarsa taşıyamam şimdi bile zorlanıyorum
bende korkuoyrum birde soğuk iç ateşi varmış galiba o da ateş ölçerle belli oulyor mudur ki ? oda sıcağıklığını 24 - 25 yapıyorum dr. dedi.üzerine zıbın ve çoraplı alt giydiriyorum o kadar.ve yarım saatte ateşlerini ölçüyorum.aniden ateş çıkarıyormuş ishal ve kusma.evet sadece anne sütü alan bebeklerde gerek yok.çünkü mememizde 7 delikten birinde su geliyormuş diğer deliklerden süt geliyormuş o delikten gelen su bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş.o yüzden 6 ay sadece anne sütü diyorlar.
bugün bende antibiyotik iğne yaptırmaya gittiğimizde hemşireye sordum kusuyorlar dedim.ama az enfeksiyon geçirdikleri zaman ki gibi değil dedim.bana midesine fazla geleni atıyorlar yada ağzında kalanı çıkarıyorlardır dedi.
birde annem kusmuk bozarsa korkma der hep.hasta oldukları zaman bir avuç dolusu kusuyorlardı ve bozmadan olduğu gibi çıkarıyorlardı.o yüzden sürekli kakalarını , kusmuklarını ,ateşlerini takip ediyorum.
evet reflü deniyor.bence sen iyi besliyorsun bebeklerini o yüzden fazlasını çıkarıyorlar.biz büyükler bile gözümüz doymuyor yiyoruz yiyoruz sonra mide bulanıyor hareket ediyoruz.ama bebekler hareket edemedikleri için kusuyorlar.bu yüzden doğum yaptığım hast. hemşireler bunu demişti ayaklarını karnına doğru hareket ettirin bisiklet sürermiş gibi ayaklarını oynatın demişti.gaz içinde iyi.mideleri alışıncaya kadar kusarlar birde hep sütle besleniyorlar.normal kusmaları ama olduğu gibi çıkarıyorlarsa takip et derim ben.benim ağzım yandı açıkçası.ama bozarsa korkma.mide de ki fazlalığı atıyorlar.
kızlar bu arada doğum kilolarınızı attınız mı ? kaç kilo ile doğuma gittiniz şu anda kaç kilosunuz ?
Kaç kiloyla gittiğimi yazmamışım En son 70 dim
kızlar dün rop muayenemiz ve eko muz vardı. bir bebeğimin gözünde biraz problem çıktı doktor haftaya bir daha götürmem gerektiğini ama görmesini engelleyecek birşey olmadığını söyledi. 1. moral bozukluğu.... 2. si ise eko sonuçları. bu sefer diğer bebeğimin kalp kapakçığında doğuştan darlık varmış. doktor hiçbir tedavi verrmedi ama sürekli takip edeceğiz 3 ay sonra tekrar gel dedi. offfff hadi göz neyse de diğeri gerçekten çok canımı sıktı böyle bir sorun yaşayan ya da bu kınu hakkında bilgiisi olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...
kızlar dün doktor kontrolümüz vardı. bebişlerim baya büyümüş 3.5 kilo olmışlar doktor çok iyi bakmışsınız dedi boyları da 50 cm olmuş. artık prematüre mamayı bıraktık aptamil 1 e geçtik. eko sonuçlarını doktora da gösterdim. doktor korkulaxak bişey yok zamanla düzelir dedi içim rahatladı. sarılıkları daha geçmemiş gibi geldi doktora sarılık ve tsh tahlili istedi biraz yüksek çıktılar ama çok değil tolore edilebilir tedaviye gerek yok dedi doktor.şimdilik böyle.
dün bir de bebek odası aldık. şimdi odayı nasıl düzenlesem, duvar kağıdını nasıl yapsam, tülü perdeyi nasıl alsam diye düşünüyorum :)
nurten rabbim yardımcın olsun inşallah.benimde gebe iken bebeklerimin uyluk kemikleri üç hafta geri çıkmıştı.yüzde 1 lik zeka geriliği olabiliyormuş.korkuyorum acaba olabilir mi diye .seni çok iyi anlıyorum keşke çok sağlıklı olsalar hiç hasta olmasalar.ben hasta olduklarında zır zır ağlıyorum.doğum yaptığımda psikolojim baskıdan dolayı o kadar bozulmuştu ki 9 gün gece gündüz ağladım.zorla doğum sendromunun içine soktular desem yeridir.geçenlerde de bebeklerim kanlı kaka yapınca ağladım ya bişey olursa bebeklerime diye .dr. hastane'ye yatış yaptı ateşleri de birden fırlamıştı evde ölçüp çıktığım halde normaldi ateşleri.bebeklerime bişey olucak korkusu ile yine ağladım.birde yıprandım fazlasıyla.uyuyup huzurla uyanmak istiyorum açıkcası.
sen üzülme herşeyin çaresi vardır yeterki zekaları yerinde olsun.inşallah başka sorunlarla karşılaşmayız.
hastanede iken kiloarına bakıldı ama boyları ölçülmedi.oğlum maşallah gözle görülür şekilde byüdü ama kızım çok minyon.inşallah kızımda oğlumda benim gibi boylu olur :) bu sefer gittiğimde bende boylarını ölçtüreyim merak ettim :)
Bizede oda sıcaklığı 24-25 dendi. Çok fazla sıcak da iyi değil hem burunları tıkanıyor hemde bir anda ısıları artıyor bebeklerin. iç ateş ateş ölçerle belli oluyordur makattan genelde ölçüyor hemşireler ....Kulaktan ölçerlede anlaşılıyor galiba...eller ayaklar buz gibi titreme olur yani üşür ama aslında ateşi var Bu çok yanıltıcı olabiliyor işte üşüyor sanıp kalın giydiriliyor. Demek sadece bir tanesinden su geliyor bunu bilmiyordum Suyu nasıl vericekmişsin ne kadar peki ?
Bu kusma canımı sıkıyor Gece ıslak kalırsa göğsünü üşütecekler diye korkuyorum Farkedince değiştiriyorum ama işte... Tamamını değil ama bayağı çıkarıyorlar Hep anne sütüyle beslenemiyorlar ki Keşke yetse Mamada kaç cc veriyordun bir öğün Fazlamı veriyorum acaba 15 gün önce 60 cc demişti doktor Bu günlerde 90ı buluyor Bir tanesi bitiremiyor gerçi
Ben doğum haftası 10 kilo vermiştim 6-7 kilosu kaldı Karnım ise 3-4 aylık gibi duruyor vede gitmiycek gibi........
hafta sonu doktor kontrolümüz vardı doktor eko sonucna baktı korkulacak birşey yok geçer 1 yaşına kadar dedi de içim rahatladı bugün de rop muayenemiz vardı onda da sorun çıkmadı çok şükür ama gerçek doktor yoktu yani yanındaki asistanı olan genç doktor baktı doktora da telefon etti hasta olduğu için yoktu . doktor da ben de görmek istiyorum pazartesi bir daha gelsinler demiş çok sıkıldım artık rop muayenesinden yavrumun gözleri çok kötü oluyor çok ta ağlıyor dayanamıyorum..
bir de bebeklerinin boylarını merak ediyorsan evde kendin mezurayla ölç ben hep öyle yapıyorum doktora gidene kadar meraktan ölçüyorum hep. maşallah boyları güzel uzadı benimkilerin kiloları da artıyor inşallah hep böyle devam eder.
yarın da aşımız var ya hiç dertleri bitmiyor bunların ( aman sağlıklı olsunlar da şaka diyorum bunlara razıyız ) bakalım ilerde kıymetimizii bilecekler mi????
yuppii beğen butonu geri gelmiş
çok sevindim rabbim sağlık versin inşallah.inşallah paztsi gittiğinizdede bi sorun çıkmaz herşey yolunda gider.hast.dönüşü habersiz bırakma olur mu ?
sen ağlıyor deyince aklıma oğluşumun ışın tedavisi geldi çok ağlamıştı çok üzülüyodum.bebişlerimizin iyiliği için.
bu rop muayenesi ne zamana kadar sürecek ?
demin eşim ölçtü oğluşum 50 cm ,kızım 49 cm :)
benim bebişlere malesef aşı yapılması hasta oldukları için.geçen pzrtsi olacaktı.umarım bi sakıncası olmaz zamanın da olmayacağı için.
gerçektende bitmiyor ama :) rabbim dermansız dertler vermesin inşallah.
ileride bizi beğenmicekler
bebişlerimin beslenme saati geldi.öpüyorum hepinizi.hayırlı geceler
şu alttaki takvimi değiştirsene valla hep unutuyorum bebişerin kaç haftalık..
benimkiler de 2 aylık oldular dün ölçtüm boylarını biri 52 diğeri 53 olmuş. normale göre kısa ama erken doğdukları için bakıyorum da aylıık uzama miktarı 2-3 cm benimkiler ayda 6 cm uzadı artık gönlerini doldurdular normal olsaydı yarın dolacaktı 9 ayları. herhalde bundan sonra o kadar çok uzamazlar.
nasıl değiştiriliyor bana öğretir misin ??bu takvimi ilaybrs öğretmişti.bilmiyorum nasıl düzelticem.benim bebişler bir aylıklar.maşallah baya uzamışlar ya.oğluşum 5 cm kızım 4 cm almışlar 1 ayda.
lilypie adresine gir ordan prematüre babyye gir. sağdaki next e bas. 7 sayfadan bi tane seç. sonra tekrar nexte bas. step 2 deki 3. 4. ya da 5. sayfadan istediğin ikiz bebeklerden seç. sonra yine next date of birth olan yere bebeklerinin doğum tarihini gir. Optional text to display above the ticker yaza
ısının altındaki yeere istediğin mesajı yaz ister bebeklerinin adını istersen başka biir şey..yine next ve sayfanın biraz aşağısında Code snippet: HTML, Used for some forums yazısının altında bi adres gibi bişey göeceksin onun http den başlayarak png ye kadar olan bölümünü kopyala ve kk sayfasında kullanıcı kontrol paneline ordan da profili düzenleye gir aşağıda çizelge bölümü var oradakini sil ve kopyaladığını yapıştır. en alta inerek değişikliği kaydet. bu kadar canım inşallah iyi anlatabilmişimdir.
valla bana göre bebeişlerim 52 cm oldu ama doktor ve sağlık ocağındakiler 50 cm dediler. neyse sağlıkları yerinde olsun da boy önemli değil o kadar.
cuma günü 3 lü aşımız vardı gece ateşmiz çıktı. sağlık ocağından ateşi çıkabilir çıkarsa calpol ver dediler. vermez olaydım. bi oğlum az kalsın boğuluyordu. ters çevirdim yaklaşık 1 dk kendine gelemedi yavrum morardı çok korktum. oo gece hep kontrol ettim ateşlerini Allahtan çabuk düştü. siz de dikkat edin 2. ay aşısından sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?